Gökten para yağsa......

Bulaşık makinası istiyorum eşimde alalım dedi romatizmal rahatsız lıgım var gelenim gidenimde çok oluyor bulaşık da yıgılıp kalıyo dogal olarak geçen kaynanam da eltim de görümcem de ne gerek var boşa masraf eviniz kötü bir kere kiracısınız falan dediler eşimin tarafından bunlar a alışıgım ama annem le kardeşim gelinimizde aynını dediler bu arada hepsinin makinesi var :/bu en basitiydi ne zaman bişeyler için heves etsem kursagımda kalır

Kaynanan eltin annen kardeşin ne karışıyor senin evine alınacak bulaşık makinesine ya!!!! Nasıl bu kadar yüz veriyorsunuz :KK62: ne demek bulaşık makinesi almamak cebinizdeki telefonla 5 tane makine alınıyor Servet mi sanki! 500 liraya aldım makinemi ve 3 senede 3 kere taşındım ne oldu yani kendi evimiz değil diye. Ee kocam polis benim ne olacak ömür billah tayinciyiz emekli olana kadar yere yatak serip mi yatacaktım evim kira mobilyalar yıpranır diye.

Hayır uygunundan al taşınınca kötü olmasın deseler yine neyse. Siz niye anlatıyorsunuz ayrıca evinizin özel ihtiyaçlarını?

[QUOTEdiyeyimunomuchua, post: 46219641, member: 408887"]:) Canım yaa bir fikrim var bunu diyenlere gelip gitmeyin de bulaşık derdim olmasın
madem, çok biliyorsunuz de :KK70:[/QUOTE]
Nasıl diyeyim :/eşim çiçek alır dı eskiden kaynana çöpe atsa o parayı daha iyi derdi ama aynı anda kaynıma tembih ederdi kız arkadaşına çiçek al diye ben ne zaman bişeye heves etsem hemen kursagıma dizerler
Nişanlıyken bişey isteyecek oldum ailem istetmedi gerek yok diye ama kardeşlerimin hanımları daha isterken yapıldı
Bi dışarı çıksak babamın lafı etiniz kemiğiniz ne boşa masraf der ama gelinimiz her hafta dışarıda üstelik ailem de yardımcı oluyor
Kaynanam eltim e özel dogum gunu hazırlığı yaptı bana 6 7 yıl geçti bir mesaj bile atmış degil
Gelinimiz katalog işi yapıyor bende elime para geçsin dedim ama annem bi krem aldı o da zor la aynı dönemde gelinimizden sadece 3 tane duş jeli almış
Kaynanam la eltimse görümcemden aynı anda 200 300 tl lik kozmetik ürünleri almış benden tek çöp almazlar

Son düzenleme:
Kaynanan eltin annen kardeşin ne karışıyor senin evine alınacak bulaşık makinesine ya!!!! Nasıl bu kadar yüz veriyorsunuz :KK62: ne demek bulaşık makinesi almamak cebinizdeki telefonla 5 tane makine alınıyor Servet mi sanki! 500 liraya aldım makinemi ve 3 senede 3 kere taşındım ne oldu yani kendi evimiz değil diye. Ee kocam polis benim ne olacak ömür billah tayinciyiz emekli olana kadar yere yatak serip mi yatacaktım evim kira mobilyalar yıpranır diye.

Hayır uygunundan al taşınınca kötü olmasın deseler yine neyse. Siz niye anlatıyorsunuz ayrıca evinizin özel ihtiyaçlarını?
Eşim hanıma makine alacagım demiş sagolsun onlarda lafı koydular

[QUOTEdiyeyimunomuchua, post: 46219641, member: 408887"]:) Canım yaa bir fikrim var bunu diyenlere gelip gitmeyin de bulaşık derdim olmasın
madem, çok biliyorsunuz de :KK70:
Nasıl diyeyim :/eşim çiçek alır dı eskiden kaynana çöpe atsa o parayı daha iyi derdi ama aynı anda kaynıma tembih ederdi kız arkadaşına çiçek al diye ben ne zaman bişeye hecea etsem hemen kursagıma dizerler
Nişanlıyken bişey isteyecek oldum ailem istetmedi gerek yok diye ama kardeşlerimin hanımları daha isterken yapıldı
Bi dışarı çıksak babamın lafı etiniz kemiğiniz ne boşa masraf der ama felinimiz ger hafta dışarıda üstelik ailem de yardımcı
Kaynanam eltim e özel dogum gunu hazırlığı yaptı bana 6 7 yıl geçti bir mesaj bile atmış degil
Gelinimiz katalog işi yapıyor bende elime para geçsin dedim ama annem bi krem aldı o da zor la aynı dönemde gelinimizden sadece 3 tane duş jeli almış
Kaynanam la eltimse görümcemden aynı anda 200 300 tl lik kozmetik ürünleri almış benden tek çöp almazlar[/QUOTE]

Allah sabır versin sana da canım.
Hayat herkese başka yerlerden zor işte:KK14:

Nasıl diyeyim :/eşim çiçek alır dı eskiden kaynana çöpe atsa o parayı daha iyi derdi ama aynı anda kaynıma tembih ederdi kız arkadaşına çiçek al diye ben ne zaman bişeye hecea etsem hemen kursagıma dizerler
Bi dışarı çıksak babamın lafı etiniz kemiğiniz ne boşa masraf der ama felinimiz ger hafta dışarıda üstelik ailem de yardımcı
Kaynanam la eltimse görümcemden aynı anda 200 300 tl lik kozmetik ürünleri almış benden tek çöp almazlar

Allah sabır versin sana da canım.
Hayat herkese başka yerlerden zor işte:KK14:[/QUOTE]
Sagolasın kuzum hep böyleydi ama ne zaman baş kaldıracak olsam boynumdan bastılar :(

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Hayatım boyunca basit basit seyler için bile tırmandım durdum. Milletin önüne serilen seyler bile benim icin mücadele gerektirdi hep. Çocukken dahi durumumuz mükemmele yakın olmasına rağmen kâh bisiklet icin kâh bir ayakkabı icin ağladım durdum. Kac para ulan bir ayakkabı, onca varlığın icinde yokluğu reva gördü bana ailem.
Sonra büyüdüm, derslerim hep mükemmele yakındı, banko istediğim okula girecektim. Kız o bile olmadı, istediğim bölümü hukuku okudum ama kotu bir vakıf üniversitesinde.

Ben 10 puan istediysem zorla 1 puan oldu hep. Bazen o bile olmadı. Hiç iki seçenek arasında kalmadım. Hiç önüme bir sey sunulmadı. Hayatta hep yalnız oldugumu bildim, kimseden ne maddi ne manevi destek gordum.

Yahu bana da gökten insin bi seyler, şaşırayım yok yani olmuyor. Ben istediğim seyler icin mücadele ederken istediğimin cok cok altı gerçekleşiyor.

Bir doktora ameliyat olmak isterim, emekli olur. Bir yere gitmek isterim, mekan kapanır. Bir sehire gitmek isterim(Moskova'ya bilet almıştım Rusya krizi patladı:) o da olmaz. Ugursuzum yani.

Hayat baskalarına cok adil, aynı hayatı ben istediğimde binbir engebe zorluk... Ben de Gül bahçesinden gecmek istiyorum artık yokuş tırmanmaktan yoruldum diye bağırasım geliyor.

Ve benim hayatımı özetleyen bir sözü sana armağan ediyorum: hayat sana bir hediye sunmaz. Bir yasam istiyorsan, cal onu! Ben de hediye beklemeyi bıraktım, hayatımı tırnaklarımla kazıya kazıya alıyorum. Ama tırnaklarım kırılıyor ya cok yoruldum yoruldum

Ahh canım güzel söylüyorsun ama sorun şu ki çok birikmiş her şey aşamıyorum.
Afedersin ama aptal gibi hissediyorum.

Evet etrafımda hep neredeyse 4 ayak üstüne düşen yakınlarım çok.
Hani vermeden mutlu oldular, ben ver ver olamadım bekle bekle nereye kadar.

Beklemekten de usandım, avuçlarımda mutsuzluk.

Gerçekten artık çok kara bahtlıyım ya da bahta suç atmayayım çok aptalım başka açıklaması yok..
Aptallığı da bir parça kabul etsem de bu derece aptallığı kendime yakıştıramıyorum heralde yükün birazını atıyorum kara bahta:KK70:

Geleceğe umutla bakmaktan korkuyosun sanırım , aslında hatırladığım çok değil 2 sene vardı borcun bitmesine değil mi? Bak eşinin pişmanlığı bile umutlu olmana yeter en kötü bu zaten son şansıydı diyorsun.
Benimkinde hala pişmanlık yok, adam bugün konusu açılsa yine üste çıkar ve inan hala o dönemin borçları çıkıyor ufak tefek vergisi kalmış ödenmemiş faiz gelmiş 1500 olmuş, telefonu kapatmışlar tarifeli paket bozulduğu için ve ödemesi unutulduğu için 500 lira ödeme emri, eşimin benden gizli çektiği krediyi ödüyor bir taraftan. Yani ben borç bitti derken ana borçtan bahsediyorum. Bunlar artık ufak tefek geliyor o paranın yanında ve bütün bunlara rağmen eşim hala "bir daha olursa ortaklı yapmam" diyor :KK53: bir daha yaparsan kendi maaşını hesapla sadece ben boşanır giderim çünkü diye dalga geçiyorum.

Parasız kalmak değil aptal yerine konmak seni kızdırıyor belki ama oldu, affettik o dönem bitene kadar sabret. Ben inanıyorum sen çok emek verdin evliliğine ve eşin de pişman, borç bittikten sonra herşey çok güzel olacak sizin için...

Bu arada eşinin ek işe falan girme durumu olur mu ? Belki bu süreci hızlandıracak çözüm yolları bulabilirsiniz seni rahatlatacak?

Mesela ben fazlaca tok gözlü biriyim, kimseyi zorda bırakmayı sevmem.
Aileme bile yük olmak istemediğim için okurken iş hayatına atılmış biriyim.
Haliyle evlenirken eşim ve ailesinden hiç bir beklentim olmadı.
Ailesinde vermeye gönül yoktu ben de eşimi bunlarla üzmedim kısacası.
Ama zerre kadar kıymetim olmadı. Karşılaşabileceğim en beter insanlarla muhattap oldum.
Ve çok sıkıntılar yaşadım. Onlarla sıkıntım bitti sağolsun eşim dert çıkardı.. :S
Yani iyiliklerimin karşısında bile hep bir vefasızlık görüyorum..

Bunlar bana ne kara bahtlıymışsın be dedirtiyor.

Ama benim bu tok gözlülüğüme anlam veremeyen, hatta salak mısın diyen arkadaşlarım
açık açık istediler. Yoksa da istediler, zorda bıraktılar. Ve zorda bıraktıkları kadar da kıymetli oldular.
Güzel insanlarla muhattap oldular, yıpranmadılar.

Bu en basit meselelerden biri.

Şartlar falan değil yani, olayı insanlara iyiliğin yaramayışı, bencillikle yürümesi diye adlandırıyorum artık.

En azından iyi niyetle çıktığım yollarda kazık yemeyeyim çok şey mi istiyorum anlamıyorum gerçekten..

Ya işte siz de illa bir şekilde denklem kuruyorsunuz, bence bu yanlış. Sizin tok gözlü olmanızla eşinizin ailesinin size davranışı alakasız ki. Aynı şekilde istedikçe isteyen arkadaşlarınızın iyi insanlarla karşılaşması alakasız. Bunun açılımı "iyi olursan kötülük görürsün, kötü olursan kıymet görürsün" değil kesinlikle bence. O öylelerine denk gelmiş, siz böylelerine. Tokgözlü olmasaydınız da aynı muameleyi görürdünüz. Bu kadar dramatize etmeyin bunu bence, yani bu şekilde açıklayarak. Bie de şöyle bir şey var ki, bu aileye gelin olmayı siz seçtiniz, kaderiniz değildi, istemeseydiniz şu an hiç alakanız olmazdı onlarla. Eğer ki bilerek ailelerine girdiyseniz bazı şeyleri görmemeyi, uzak durmayı vs kendinize öğreteceksiniz. Ha yok olmuyorsa, hayat kalitenizi çok düşürüyorsa bu şekilde yaşamak, hiç başka yolunuz yoksa, ailelerinden çıkacaksınız ayrılarak. İşte size çözümler. Ömür boyu çekmek zorunda değilsiniz sonuçta. Talihsiz başım, kötü kaderim vs'ye bağlamaya da gerek yok . Siz yargılamıyorum, sadece başka bakış açısı vermeye çalışıyorum.

Eşim hanıma makine alacagım demiş sagolsun onlarda lafı koydular
İyi halt etmiş:KK67: birazcık ailelerle iletişiminizi azaltın ikinizde. Belli ki destek değil köstekler size aileniz içinde yaşananlar aileniz içinde kalsın. Anlatmayın, yakın ilişkiler kurmayın iki tarafla da

Uyumadan once biraz buralara bakim dedim ve konuna denk geldim yazmak istedim.
Cuma gunu ciddi bir trafik kazasi gecirdim.
Karsi tarafin araci savrulup hava yastigi acildiginda dua bile edemedim.
Kocaman bir bosluga dustum. Hayata dair hersey bombostu.
Cok sukur adamin sag salimm aractan indigini gorene kadar.
Ve anladim ki hic birsey insan yasamindan onemli degil. Yasiyorsak her zaman 2. Bir sansimiz var ve bu sans gercekten cok kiymetli.
Sonra bugun is yerinde son 3 merdiven kala yere yapistim :)
Ilk olaya oranla cok ama cok basit bir dusustu, sol tarafim omzumdan kalcama baldirimdan dizime kadar mosmor.
Daha buyuk bir kazada almadigim hasari aldim.
Ve yine anladim ki basimiza gelenleri buyuk yada kucuk sanabiliyoruz.
Ama sadece sanabiliyoruz.
Neyin daha az yada daha cok onemli olduguyla ilgili kanaatlerimiz
Bizi buyuk yanilgilara dusurebiliyor.
Suan sinandigin sey cok da onemli olmayabilir sinanmadiklarinin yaninda.
Asla umitsizlige kapilma ve caresiz hissetme.
Cunku sen var oldugun surece geri kalan hic birseyin onemi yok.
Opuyorum en karamsar baktigin yerden :)

Mesela kuzenim eşine ilk seninle konuşuyorum ilk senin elini tutuyorum gibi milyon yalam söyledi şimdi kocası el üstünde gezdiriyor birde görseniz acırsınız adama azarlar durur kocasını bense sırf ilkim olsun diye herşeyimi anlattım ilk onun elini tuttum ama kıymetim yok denecek kadar az
Eltim kaçarak evlendi ama evine giremezsin ayak basamazsın o kadar kaliteli ve iui eşyalar ı aldı kp der ama bana tek çöp almadı komşuları m falan sen kaçtın mı diye soruyor
Kp der de ben layık değil mişim ondan almamış bişey düğünü de ondan yapmamış
Liseyi okumak için tam 10gün agladıgımı bilirim kız kardeşi m istemeden babam okutuyor sırf diploması olsun diye
Ben evlenirken birçok şeyim eksikti evin içinde oturacak diye alınmadı vs
Mesela görümcem herşeyi çatır çatır aldırdı ona ragmen laf çarpar kaynanaya
Ben kursa gideceğim desem ne işin var derler bişey giysem hiç olmuşmu bu derler
Eşim 7 24 çalışır ama bişey yok başkaları ise hayatını yaşıyor galiba imtihanı mız bu yani

İyi halt etmiş:KK67: birazcık ailelerle iletişiminizi azaltın ikinizde. Belli ki destek değil köstekler size aileniz içinde yaşananlar aileniz içinde kalsın. Anlatmayın, yakın ilişkiler kurmayın iki tarafla da
Eşim ailesi görmezse yaşayamaz :( mazaallah o kadar darbe yedi hala aynı

Lanet kelimesini asla ağzına almamalisiniz. Çok tehlikeli. Zihninden sil bir kere o kelimeyi.
Şanssızım demek yerine şanslı olduğun noktaları düşün. Elbet vardır rast giden işlerin. Goremediklerin de vardır. O zaman daha çok açılır işin.

Şükür ve dua her hayırlı işin başıdır. Ne olursa olsun vazgecmemelisin.
Şuan üzgün olduğun için çalkantılı cümleler kuruyorsun. Hepimiz böyleyiz.

Bu arada neden krep yapıyorsun ki bu saatte. Canının sikkinligini farklı yiyeceklerle kandır. Salatalık doğranmış , azıcık tarçın katılmış yoğurt mesela , sıcak ilik tarçınlı süt mesela.
Hem.iştah keser hem tatmin eder.
Krep yapmadan önce çıplak olarak aynaya yönel. O sana cevap verir ne Yemen gerektiğine dair :)

Mesela kuzenim eşine ilk seninle konuşuyorum ilk senin elini tutuyorum gibi milyon yalam söyledi şimdi kocası el üstünde gezdiriyor birde görseniz acırsınız adama azarlar durur kocasını bense sırf ilkim olsun diye herşeyimi anlattım ilk onun elini tuttum ama kıymetim yok denecek kadar az
Eltim kaçarak evlendi ama evine giremezsin ayak basamazsın o kadar kaliteli ve iui eşyalar ı aldı kp der ama bana tek çöp almadı komşuları m falan sen kaçtın mı diye soruyor
Kp der de ben layık değil mişim ondan almamış bişey düğünü de ondan yapmamış
Liseyi okumak için tam 10gün agladıgımı bilirim kız kardeşi m istemeden babam okutuyor sırf diploması olsun diye
Ben evlenirken birçok şeyim eksikti evin içinde oturacak diye alınmadı vs
Mesela görümcem herşeyi çatır çatır aldırdı ona ragmen laf çarpar kaynanaya
Ben kursa gideceğim desem ne işin var derler bişey giysem hiç olmuşmu bu derler
Eşim 7 24 çalışır ama bişey yok başkaları ise hayatını yaşıyor galiba imtihanı mız bu yani

Anlattıklarından anladığım sadece içine kapanmış, ezilmiş kendini de değersizleştirmişsin kendi içinde.. Ama bunca şeye bunca yıl boyun eğdi isen şimdi başkaldırman için çok radikal olman herşeyi yıkıp dökmeyi göze alman lazım... O yüzden sana bişey diyemeyeceğim.
Babam bana ilk defa 5 yaşlarında tokat atmış bi kere, korkmuyorum senden istersen yine tokat at ben bunu yapacağım demişim. Babam da o gün yemin etmiş bir daha elimi hiçbir çocuğuma kaldırmayacağım diye(ki bi tek bana attığı o tokat var yani adamı elini kaldırdığına pişman etmişim:KK48: )

Biraz da yaratılış sanırım...

Şu an için yapabileceğin sadece o insanlarla mümkün olduğu kadar az görüşüp az samimi olmak

Dünya dua üstünedir derler.. duayı bırakma.savaş veriyoruz hepimz.ben 5yıldır çok istediğim dua ettiğim ağlayp zırladığım şeye yarın kavusuyorm ins. Tamda umudu kesmişken..bazen oluyor dua etmek istememek yılginlıktan... allah insanın en çok istedikleriyle sınarmıs

Bir şeyler dilemek yerine hayırlısı için dua etmektir doğru olan.
Bakış açınızı değiştirirseniz, belki bir şeyler çözülür.
Başkasının kolay ulaştığı şey, sizin başınıza bela getirmeyecek diye bir kaide de yok.
Herkesin hayatı bambaşka.
Kimi sağlıkla, kimi yoklukla, kimi yalnızlıkla sınanıyor ama bilin ki hepimizin bir derdi var.

Back
X