Golden retriever besleyenler bi bakabilir mi?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.669
498
Bahçeli eve taşınacağım golden retriever sahiplenmek istiyorum ona kulübede yapacağım.
Burda herkes bahçesinde golden besliyor bi tanıdığımda bahçede besliyor sıkıntı olmuyor dedi.
Sizce bahçede beslenir mi golden?
Çok zorlanır mıyım bakımında?

zorlanmazsınız. uysal köpekler oluyorlar. annem evde besliyor normal apartman dairesi. bahçede haydi haydi bakarsınız.

Evet en son ki köpek ne oldu? Çok uzun zaman geçmedi üzerinden en son konuyu açalı? Anlaşılan vermişsiniz köpeği şimdi neden başka bir köpek düşünüyorsunuz? İçli dışlı olmayı sevmiyorsunuz üstelik köpeklerle yazdığınıza göre? Bence bırakın bir hayvan sever alsın baksın. Hayvanın psikolojisini bozmayın. Alışır sonra gittiği zaman üzülür.

Kusura bakmayın sizi yargılamıyorum ama merak ettim, siz daha yeni sokaktan aldığınız bir köpek için günlerce konu açıp en son bakamayacağınızı söyleyip geri bırakmadınız mı ,nedir bu köpeğin farkı sevdiğiniz cins olması mı?

Farkı çok fazla emin olun.
Evin içinde bi köpek istemiyorum tuvalet sorunlarından dolayı ama bahçede gayet uygun benim için.
Ayrıca öyle bir yazmışsınız ki bi önceki köpeği sanki hevesle alıp sokağa bırakmışım gibi.
Denk geldi üzüldüm haline aldım bakımlarını yapıp ücretsz düzgün birine sahiplendirdim bu kışta sokakda kalmadı hayvancağıZ. Ev içinde daha öncede bakmadığım için bKımı zor geldi bencillik edip alışmak için de beklemedim onun psikolojisini düşünüp bana alışmadan hemen sahiplendirme yoluna girdim.

Evet en son ki köpek ne oldu? Çok uzun zaman geçmedi üzerinden en son konuyu açalı? Anlaşılan vermişsiniz köpeği şimdi neden başka bir köpek düşünüyorsunuz? İçli dışlı olmayı sevmiyorsunuz üstelik köpeklerle yazdığınıza göre? Bence bırakın bir hayvan sever alsın baksın. Hayvanın psikolojisini bozmayın. Alışır sonra gittiği zaman üzülür.

Köpeği ücretsz düzgün birine sshiplendrdim sokakda o halde görünce aldım bakımlarını yaptım baktım ben ev içinde bakamayacağım bana alışmadan sahiplendirdim alışırsa psikolojisi çok bozulur diye sırf sevmek için bencillik etmedim.
Ev içinde değil ev dışında köpek bakmak istiyorum.
O köpek o gün karşıma çıktı diye eve getrdim. Bu kış günü yuvalandı onun için çok iyi oldu. şimdi de barınaktan yada ücretsz yada sokakda bulunan bi golden sahiplenmek istiyorum.

Siz ne yapmaya calisiyorsunuz? Yok kopekle ic ice olmayi sevmem etmem, yok yuruyuse cikaramam, ilgilenemem, cocuk olursa bakamam, yok havlamasin bilmem ne bir ton dert saymissiniz simdi yine baska bir kopekle ilgili konu aciyorsunuz?
Amaciniz ne? Cidden icimdeki butun ofke ve nefret aciga cikiyor soyle seylerde.
Bakmak ugrasmak istemiyorsun niye bu hayvan besleyecegim israri?
Yine getirir 2 asi yaptirir birsey yaptirir bahceye koyarsin sonra bi bahaneyle vermeye ugrasirsin.

siz bakamazsınız konu sahibi.. bahçede köpek bakıldığı zaman da onu her gün yürüyüşe çıkartmak zorundasınız, ilgilenmelisiniz.. kuzenimin Samoyed cinsi bir köpeği var, evi müstakil.. her gün bir- iki kere tuvalete çıkartıyordu, oynatıyordu, çocuk ayağını kırdı 1 hafta içinde o bahçe kanalizasyon gibi oldu.. düzenli ilgilenemediği için evin içinde merdivenleri kemirdi, ayrıca kar yağarken dışarıda bırakamayacağından evin içine alıyordu.. yani köpek bakımı sizlik değil, önceki konularınızı biliyorum..

Benim de golden retriever cinsi köpeğim var ama eski konularınızı ve durumunuzu bilen biriyim, sizin o köpeğe bakabileceğinizi düşünmüyorum açıkçası bunu lütfen hakaret gibi algılamayın. Cidden bakamazsınız köpek beslemenin evlat sahibi olmaktan hiçbir farkı yok, çok ciddi sorumluluk isteyen bir şey. Sırf bahçeli eviniz var diye o hayvana eziyet etmenin hiçbir manası yok ve siz cidden o hayvana eziyet edeceksiniz. Başkasına sahiplendirmek bile psikolojilerini bozuyor o zavallıların. Biraz daha kendi kendine yetebilen bir hayvan sahiplenin derim mesela kedi. Benim köpeğim eve 10 dakika geç geleyim bana trip atar, kıskanır, çok kolay depresyona girebilen hayvanlar bunlar. Bir heves almaktan daha öte bu durum.

Bahçede bakacaksanız almayın, Goldenler tüm köpek ırkları gibi duygusaldır sizin yokluğunuzda uluya uluya ağlayacak. Bir hayvana arkadaşlık etmek zordur, onun hem fiziksel hem duygusal ihtiyaçlarını karşılayabiliyor olmanız gerek. Eve almayayım sırf bahçede dursun, akşam yatarken bahçeye bırakayım derseniz bu iş olmaz. Bence almayın.

Köpeği ücretsz düzgün birine sshiplendrdim sokakda o halde görünce aldım bakımlarını yaptım baktım ben ev içinde bakamayacağım bana alışmadan sahiplendirdim alışırsa psikolojisi çok bozulur diye sırf sevmek için bencillik etmedim.
Ev içinde değil ev dışında köpek bakmak istiyorum.
O köpek o gün karşıma çıktı diye eve getrdim. Bu kış günü yuvalandı onun için çok iyi oldu. şimdi de barınaktan yada ücretsz yada sokakda bulunan bi golden sahiplenmek istiyorum.

Tamam çok iyi çok güzel birşey yapmışsın,Allah razı olsun bir yuva bulduysan,ama diğer konuda da köpeği gezdirmek için çıkarmadığını söyledin. Yani şimdi bahçeye bir köpek alacağın zaman sadece bahçede yaşayacak ve gezmeyecek ilgi beklemeyecek sanma sakın. O köpeğin gezmesi oyun oynaması lazım. Yoksa psikolojisi alt üst olur agresifleşir. Ve bu sefer de agresif diye vermeyi düşünürsün.iyice araştır köpek bakımını ve Eğer bakamayacaksan,alma!

Benim de golden retriever cinsi köpeğim var ama eski konularınızı ve durumunuzu bilen biriyim, sizin o köpeğe bakabileceğinizi düşünmüyorum açıkçası bunu lütfen hakaret gibi algılamayın. Cidden bakamazsınız köpek beslemenin evlat sahibi olmaktan hiçbir farkı yok, çok ciddi sorumluluk isteyen bir şey. Sırf bahçeli eviniz var diye o hayvana eziyet etmenin hiçbir manası yok ve siz cidden o hayvana eziyet edeceksiniz. Başkasına sahiplendirmek bile psikolojilerini bozuyor o zavallıların. Biraz daha kendi kendine yetebilen bir hayvan sahiplenin derim mesela kedi. Benim köpeğim eve 10 dakika geç geleyim bana trip atar, kıskanır, çok kolay depresyona girebilen hayvanlar bunlar. Bir heves almaktan daha öte bu durum.
Bence kedi de olmaz, neticede cool takılıyorlar ama onların da oyun, sevgi taranma bakım ihtiyaçları var. Yazık olur.

Kedi medi de bakmasin. Bence uzak dursun hepsinden. Zaten evde hayvan istemiyor. Kedininde tuyu dokuluyir, oyun istiyor, yaramazlik yapiyor, miyavliyor, koltuk perde yirtiyor onu 1 haftada atar.

Back
X