Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben 300 ile başlayıp 300 ile bitti sabitMerhaba bugun tup bebek surecine basladik doktorum gonal f 225 le baslatti bu deger yuksek mi bilen birisi yardimci olablir mi
Azaltiyor doktor diyorlar ama sizin sabit kalmis neye gore degisiyo acaba durum yumurta buyumesine mi bagliBen 300 ile başlayıp 300 ile bitti sabit
Doktorun protokoluna göre değişiyor herkese aynı sabit yapıyordu yüksekten kimisi bu yüzden Ohss olduAzaltiyor doktor diyorlar ama sizin sabit kalmis neye gore degisiyo acaba durum yumurta buyumesine mi bagli
Benm hic bilgim yok ohss ne demekDoktorun protokoluna göre değişiyor herkese aynı sabit yapıyordu yüksekten kimisi bu yüzden Ohss oldu
Yumurtalar fazla uyarıldığı zaman böbreklere vuruyor idrar çıkmada bile zorlanıyorsun nefes alıp verme de dengesizlik oluyor doktorunuz kimBenm hic bilgim yok ohss ne demek![]()
Yaa suan gozum cok korktuYumurtalar fazla uyarıldığı zaman böbreklere vuruyor idrar çıkmada bile zorlanıyorsun nefes alıp verme de dengesizlik oluyor doktorunuz kim
Sizin dozunuz iyi kiloya göre zaten veriliyor korkmayın yüksek değil normal başlatmış hoca anormal ola bizimkiydiYaa suan gozum cok korktu
Ben konya da novafertile gidiyorum ali sami hocaya
Pazartesi kontrolum var bakalim surec ne olacak sagolun bilgi verdiginiz icinSizin dozunuz iyi kiloya göre zaten veriliyor korkmayın yüksek değil normal başlatmış hoca anormal ola bizimkiydi
Merhaba canım inşaAllah kolay bir yolculuk olur tüp bebek sürecin bende şuan transfer yaptırdım sonucumu bekliyorum senin soruna gelecek olursam bana doktorum ilk tüp bebek sürecine başladığımda menopur ve gonalf 900 yazdı ve bir vitamin ilacıyla tarlusal yazmıştıMerhaba bugun tup bebek surecine basladik doktorum gonal f 225 le baslatti bu deger yuksek mi bilen birisi yardimci olablir mi
Banada gonol f 900Merhaba canım inşaAllah kolay bir yolculuk olur tüp bebek sürecin bende şuan transfer yaptırdım sonucumu bekliyorum senin soruna gelecek olursam bana doktorum ilk tüp bebek sürecine başladığımda menopur ve gonalf 900 yazdı ve bir vitamin ilacıyla tarlusal yazmıştı
Anladım canımBanada gonol f 900
Dupbaston ve vitamin verdi
Canım merhaba ben 250 ile başladım en son 200 ile bitirdim senin yumurta gelişimine göre değişebilir yumurtaların çok büyürse düşürebilir yavaş büyürse çoğaltabilir. Asla korkma sen doktorunun dediğinin dışına çıkma gözün de korkmasın herkesin tedavisi farklı onun başına gelen senin başına gelecek diye bir şey yok doktoruna güven herhangi bir riskin olursa da hocalar temkinli gidiyor. Genelde bu ohss riski pcos hastalarında oluyor ve ohss riskine yakalanmaman için dondurulmuş transfer yapılıyor yani bunu herkes yaşamıyor sadece ohss den dolayı transfer ertelenmiyor birçok neden de olabiliyor başka başka değerler rahim kalınlığı gibi. Bu süreç çok zorlu değil sadece psikoloji olarak iyi yönetmen gerek hiç bir şey senin gözünü korkutmasın ve denilen hiç bir şeyi kafaya takma. Aksine normal gebelerden daha hızlı ve bilinçli ilerliyor. İnşallah sağlıkla ve hayırlısıyla bebeğine de kavuşursun.Merhaba bugun tup bebek surecine basladik doktorum gonal f 225 le baslatti bu deger yuksek mi bilen birisi yardimci olablir mi
Anladim cok tesekkur ederim ohss durumj biraz beni korkuttu ama dediginz gibi surece gore bakicaz artikBen o kadar cok gonalf kullandım ki öncelikle 2 kere ohss geçirdm bak doktorun iyiyse ve sürekli kontrole cağırırsa hiç bişey olmaz sakın gözünü korkutma evet arkadaosn dediği gibi idrara çıkarken agrı nefes darlıgı kasıklarrda agrı oluyo zaten ondada hastaneye yatıs veriliyo serumlarla aza indiriliyo dozun yuksek değil aslında kişiden kişiye tedavi değişiyo ben 300 günlükde vurdm ama doktorn kontrole cagrsa cok iyi olur ve yumurta toplamadan snra ilaç tercihini iyi yaprsa ohss olmazsın ben agır pcos hastasıydım gonalfin 150 dozları bana kar etmiyodu düşün
Cok tesekkur ederimCanım merhaba ben 250 ile başladım en son 200 ile bitirdim senin yumurta gelişimine göre değişebilir yumurtaların çok büyürse düşürebilir yavaş büyürse çoğaltabilir. Asla korkma sen doktorunun dediğinin dışına çıkma gözün de korkmasın herkesin tedavisi farklı onun başına gelen senin başına gelecek diye bir şey yok doktoruna güven herhangi bir riskin olursa da hocalar temkinli gidiyor. Genelde bu ohss riski pcos hastalarında oluyor ve ohss riskine yakalanmaman için dondurulmuş transfer yapılıyor yani bunu herkes yaşamıyor sadece ohss den dolayı transfer ertelenmiyor birçok neden de olabiliyor başka başka değerler rahim kalınlığı gibi. Bu süreç çok zorlu değil sadece psikoloji olarak iyi yönetmen gerek hiç bir şey senin gözünü korkutmasın ve denilen hiç bir şeyi kafaya takma. Aksine normal gebelerden daha hızlı ve bilinçli ilerliyor. İnşallah sağlıkla ve hayırlısıyla bebeğine de kavuşursun.Takıldığın herhangi bir şey olursa yine bizlere sorabilirsin ama ilk başta her zaman önceliğin doktorun ve hemşirelerin olsun. Her doktorun tedavi yöntemi farklıdır.
Yaşınız kaç? Bazılaeından 20 30 yumurta toplanıyor aşırı yumurta toplanınca oluyor o merak etmeyimYaa suan gozum cok korktu
Ben konya da novafertile gidiyorum ali sami hocaya
Yasim 32 dun 25 yumurta gordu doktor beyYaşınız kaç? Bazılaeından 20 30 yumurta toplanıyor aşırı yumurta toplanınca oluyor o merak etmeyim
OHSS için OPU sonrası bol su içmek ve idrara çıkıp çıkmadığını kontrol etmek çok önemli. İlk tedavimde 15 yumurta toplandı, hemşire opu sonrası idrara çıkışını takip et, çıkış az olursa ya da hiç olmazsa hemen gel demişti. Ben de ilk günlerde idrara çıkışımı kontrol ettim. Hafif geçiriyorsan sorun olmaz ama idrar çıkışı olmaz vücut su toplamaya başlarsa sıkıntı olabilir. Bu yüzden idrar çıkışı ve takibi önemli. Ben de 2. tedavime başladım. yumurta büyütme sürecindeyim. Gonal kullanıyorum. Dozu da 225.Anladim cok tesekkur ederim ohss durumj biraz beni korkuttu ama dediginz gibi surece gore bakicaz artik![]()