Herkese selamlar,
Dikkatle ve ibretle okuyorum yazılanları. Şimdi aklıselim düşünelim hep birlikte.
İftiraya uğradığını söyleyen arkadaşım, Karamelin dostu ve arkadaşı olarak seni temin ederim ki ondan aldığın ilacı satmıyor olman Karamel kadar kimseyi mutlu edemez. Üç ayı geçmiş bu ilacı vereli sana, sen fırsatını bulup bir türlü haberdar edememişsin onu, keşke fırsatın olaydı ama zaman çabuk geçiyor değil mi? Halbuki ihtiyacını karşılayamayan biri için bir gün bir asır. Keşke ihtiyaç sahibi olan birini bulmak için -madem kullanmadın- Karamel ile beraber birşeyler yapsaydınız. Neticede daha önceden konuştuğun biri değil, sadece ihtiyacın olunca yardımına koşmuş biri Karamel. En acısı da, yazılar arasında atlanmasın, ilacı alana kadar dua edip, ilaç sonrasında nasılsın bile dememen. Ama haklısın, zaman çabuk geçiyor, herkesin derdi kendine. Ancak yine de diyeyim ki, başka arkadaşlardan ilaç temin ederek tedavisine devam edebilen sen gibi arkadaşların en iyi bilmesi gerekir ki, iyiliğin yola devam etmesi gerek, yola devam etsin ki her kim ihtiyaç duyuyorsa, ihtiyacı ivedilikle karşılansın. Neticede hepimiz bu çok zorlu ve stresli tedavilerde yeterince ağır yüklerin altına giriyoruz, bir de ilaç bulabilme derdi olmasın insanların.
Farkındaysanız, herhangi bir polemiğe girmek için değil, işin özünü hatırlatmak için yazıyorum. Anlar, değerlendirir, anlamaz, bu ne yahu dersiniz, onu siz bilirsiniz. Ancak bu tür paylaşımların amacı ihtiyacı gidermek. Aynı bu akşam adına yazdığın arkadaş gibi.
Umarım hepinizin tedavileri olumlu sonuçlanır, emekleriniz bebeğinizi size getirir.
, Karamel'i inanılmaz mutlu edecektir. Bu konuda Karamel'den daha mutlu kimse olamaz. Ağlamış, yemek yiyemeşsin, yazık, bir de feragat ederek verdiğin bir ilacın dolapta bir yerde unutulduğunu okusaydın kendini nasıl hissedersin? Karamel'i boş konuşmakla itham etmişsiniz, hanginiz tedavinizde kullanmakta olduğunuz ilacı verdiniz de niye diye soran birine nasıl sorarsın bunu deme hakkını buluyorsunuz ki kendinizde. Neticede, burada çeşitli seviyelerde aşağılamaya çalıştığınız, hakaret ettiğiniz kişi tedavideyken birine ihtiyacı var ve bu ihtiyacını kendi olanaklarıyla karşılayamıyor diye, kullanmakta olduğu ilacı paylaşmaktan çekinmeyen biri. Bunun da tarihini belirteyim, yanlışım varsa düzeltirsiniz, Eylül ayından bahsediyoruz. Yani 'fırsatım olmadı' dediğiniz şey, birgün, bir hafta değil, üzerinden tam üç ay geçmiş.
Neyse, polemiğe girmek niyetiyle değil, özünde size şunu hatırlatmaya yazıyorum. İHtiyaç duyacağı ilacı başkalarının yardımı ile temin edebilen biri en iyi bilir ki kullanmadığı ilacı ihtiyaç sahibine ulaştırmak gerekir. bu paylaşımın amacı bu. Keşke bu üç ay içinde bir fırsatını bulup, Karamel'e ulaşsaydın, nasıl ihtiyaç duyduğunda temasa geçebildiğin gibi. Keşke bu ilaç senin dolabında kalacağına, ihtiyacı olana ulaşsaydı. Buna itirazın olmaz herhalde.
siz dostunuz olduğunu soyledığınız arkadsınız ıcın yazmıssınız ama
ben kuzunazı okadar tanımam
ama sunu soylemelıyım kı siz de bılmediğiniz konularda ıthamda bulunuosunuz
siz kuzunazınn taaaa kaç zamandır regl olamadığını bılıomuydunuzz
benımde ona taaa 3 ay kadar once yardımcı olduğumu fakat bı turlu regl olamadığı ıcın tedavıye başlayamadığını bılıomusunuz
ve raporunun ocak 4 te sona erdiğinii vs....
hala ıtham edıosunuzz amaaa
sunuu temın ederımkı kuzunazı tanımam sızın dostum dediğiniz ve savunduğunuz kişiyide bılmem
bakın ben onu ıthamda etmıorum oda bılmediği içinn yanlış yorumlamıs olabılırr
cunku onu ıtham etmek onu suclamak benım haddım değil kımsenınde değil
dediğiniz gibi bendee ibretle okuorum yazdıklarınızı..
kaç kezz BAŞKALARININ YARDIMIYLAA TEDAVİSİNİ OLAN demişssiniz
bu ne kadarr ağır ve kırıcı ezici bir ithamm cok cok uzgunumm nasıl ınsanlarr bırbırını bukadar kolay uzer
cumlelerı nu kadar kolay kurar..sizin dusunmeden ettiğiniz bir cümlee,karsıdakı ınsanı haftalarca üzebilirrr..
kuzunazın bu tedavısınde kullandığı ilaçlalrı evett beklediii cunku başlayamadı tedavısınee
ben nerden mı bılıorumm BAŞKALAIRININ YARDIMIYLA TEDAVISINI olan bu arkadas ,bana hep maılle durumunu bıldırdı
bendee halını hatrını sordum..
ben bunları yazarken bile utanıorum sizin ıtham etiğiniz arkadas 4 ocağı geecrse transfer tarıhım,raporum gecmeyecek diye deli gibi hasta olmayı bekleyıp ilaçlar kullandı..bır cok kısıden bır cok ılaç gelmıs ve kullanmadığını unutmussa nolmus yanıı daha yaklasık 10 gundur başlamıs tedavıye zaten belkı işlerı bıttığınde halledecektii kafası rahatladığındaa..
yazacak cok sey var ama kuzunazı uzmemek için yazmıcam sadece bilmediğiniz konular hakkında bu kadar yorum yapmayoın
bakın ben yapmıorum sızın dostum dediğiniz kısı hakkında cunku bilmıorum onun ne yasadığını..
ben bıldığım kısmını soyluorum ama
sızde lutfen bugun ne oldum demeyın yarın ne olacağım deyın
belkı sızde bır gun BAŞKALARININ yardımıyla tedavı olmak zorunda kalırsınız,hallerını hatırlarını sormaya bıle vaktınız olmaz
yaa rapor tarıhımm gecerse ben nasıl taransfer yaptırabılırım kaygısıylaa byumeyen yumurtalrın kaygısıyla...
kuzunazınn bana yazdığı butun msjları burdan paylşamak ısterdım ama neyseee
lutfen artık bu konu uzamasın da o kadında bı tedavısını tamamlasın...
ayette derkı bır haksızlık gördüğünde elınle karsı cık,çıkmazsan dilinle karşı çık,onu da yapamazsan kalbınle karsı cık der
kusura bakmayın bende seyirci kalamadım!!!