- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
iizmir34@mynet.com dan ulaşabilirsiniz.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herkese selamlar,
Dikkatle ve ibretle okuyorum yazılanları. Şimdi aklıselim düşünelim hep birlikte.
İftiraya uğradığını söyleyen arkadaşım, Karamelin dostu ve arkadaşı olarak seni temin ederim ki ondan aldığın ilacı satmıyor olman Karamel kadar kimseyi mutlu edemez. Üç ayı geçmiş bu ilacı vereli sana, sen fırsatını bulup bir türlü haberdar edememişsin onu, keşke fırsatın olaydı ama zaman çabuk geçiyor değil mi? Halbuki ihtiyacını karşılayamayan biri için bir gün bir asır. Keşke ihtiyaç sahibi olan birini bulmak için -madem kullanmadın- Karamel ile beraber birşeyler yapsaydınız. Neticede daha önceden konuştuğun biri değil, sadece ihtiyacın olunca yardımına koşmuş biri Karamel. En acısı da, yazılar arasında atlanmasın, ilacı alana kadar dua edip, ilaç sonrasında nasılsın bile dememen. Ama haklısın, zaman çabuk geçiyor, herkesin derdi kendine. Ancak yine de diyeyim ki, başka arkadaşlardan ilaç temin ederek tedavisine devam edebilen sen gibi arkadaşların en iyi bilmesi gerekir ki, iyiliğin yola devam etmesi gerek, yola devam etsin ki her kim ihtiyaç duyuyorsa, ihtiyacı ivedilikle karşılansın. Neticede hepimiz bu çok zorlu ve stresli tedavilerde yeterince ağır yüklerin altına giriyoruz, bir de ilaç bulabilme derdi olmasın insanların.
Farkındaysanız, herhangi bir polemiğe girmek için değil, işin özünü hatırlatmak için yazıyorum. Anlar, değerlendirir, anlamaz, bu ne yahu dersiniz, onu siz bilirsiniz. Ancak bu tür paylaşımların amacı ihtiyacı gidermek. Aynı bu akşam adına yazdığın arkadaş gibi.
Umarım hepinizin tedavileri olumlu sonuçlanır, emekleriniz bebeğinizi size getirir.
, Karamel'i inanılmaz mutlu edecektir. Bu konuda Karamel'den daha mutlu kimse olamaz. Ağlamış, yemek yiyemeşsin, yazık, bir de feragat ederek verdiğin bir ilacın dolapta bir yerde unutulduğunu okusaydın kendini nasıl hissedersin? Karamel'i boş konuşmakla itham etmişsiniz, hanginiz tedavinizde kullanmakta olduğunuz ilacı verdiniz de niye diye soran birine nasıl sorarsın bunu deme hakkını buluyorsunuz ki kendinizde. Neticede, burada çeşitli seviyelerde aşağılamaya çalıştığınız, hakaret ettiğiniz kişi tedavideyken birine ihtiyacı var ve bu ihtiyacını kendi olanaklarıyla karşılayamıyor diye, kullanmakta olduğu ilacı paylaşmaktan çekinmeyen biri. Bunun da tarihini belirteyim, yanlışım varsa düzeltirsiniz, Eylül ayından bahsediyoruz. Yani 'fırsatım olmadı' dediğiniz şey, birgün, bir hafta değil, üzerinden tam üç ay geçmiş.
Neyse, polemiğe girmek niyetiyle değil, özünde size şunu hatırlatmaya yazıyorum. İHtiyaç duyacağı ilacı başkalarının yardımı ile temin edebilen biri en iyi bilir ki kullanmadığı ilacı ihtiyaç sahibine ulaştırmak gerekir. bu paylaşımın amacı bu. Keşke bu üç ay içinde bir fırsatını bulup, Karamel'e ulaşsaydın, nasıl ihtiyaç duyduğunda temasa geçebildiğin gibi. Keşke bu ilaç senin dolabında kalacağına, ihtiyacı olana ulaşsaydı. Buna itirazın olmaz herhalde.
Öncelikle, biraz önce Caney37 nickli arkadaşla benimle irtibata geçti. Ben ona Kuzunaz'la irtibata geçmesini ve onun dolapta unuttuğu ilaçları almasını söyledim. Caney, İlaçlarını temin edince tedaviye başlayacağı için sanırım gerekli hassasiyet gösterilir.
Şunu asla unutmayalım ki, ülkemizde mağdur edebiyatı en iyi prim yapan şeydir. Burada 2 kişi var. Biri ilaç alan, diğeri veren. Mağdur tabiki ilaç alan. Veren, veren mi vurun abalıya.
Çelişki, çelişki, çelişki .... Bu çelişkileri açıkladım gene cevap yok, sadece laf kalabalığı.
Bu olay iyilik yap denize at değil, niye denize atayım ki ? Bunlar bebek getirecek tedavinin ilaçları. Bakın bir arkadaşımızın ihtiyacı var ve ilaçlarını tedarik edince tedaviye başlayacak, bakın diğer arkadaş ihtiyacı var ama ilacı dolapta unutuyor. Niçin ihtiyacı kalmadı , eeee peki diğer ihtiyacı olanlar ? niye herkes ben merkezci ? Ben aldım bitti, öbürü bana ne yok böyle birşey .... İşte burada konu Herada'nın dediğine geliyor "zincir kesintiye uğruyor". Kesintiye uğramazsa bu zincir devam ederse, herkes ihtiyacını karşılar.
bu arada "umutbizimolsun" Herada'ya şunu biliyor musunuz, bunu biliyor musun, itham ediyorsun derken aslında yazılanları nasılda taraflı okuduğun o kadar belli ki. Onun yazdıklarıyla, sizin yazdıklarınızın hiçbir benzerliği yok. Ama biz ne söylersek söyleyelim bu edebiyat prim yaptığı müddetçe hiçbiriniz anlamayacaksınız. Çünkü toplum olarak hep görüntüde zorda olanın olanın yanında oluruz. Ama "sızde lutfen bugun ne oldum demeyın yarın ne olacağım deyın belkı sızde bır gun BAŞKALARININ yardımıyla tedavı olmak zorunda kalırsınız,hallerını hatırlarını sormaya bıle vaktınız olmaz" hiç şık olmamış, bu tamamen kalbe yansıyan olumsuzluğun dışa vurması.
Tekrar tekrar başa dönüp ben şunu yazdım, o konuya hiç değilmemiş, ben bunu yazmıştım buna hiç değinilmemiş demeyeceğim. Aklı selim olan geri döner okur, evet yaaa geçiştirilen o kadar çok şey var ki der . Ama bunu ancak tarafsız göz yapabilir.
Şunu söyleyerek bitireyim arkadaşımında dediği gibi iyilik kesintiye uğramamalı. Sevgili derin2, Vicdan Allahla kul arasındaysa ben çok rahatım. Herkesinde vicdanı rahatsa bitmiştir sorun yoktur. Nasılsa ben sorunumu hallettim diyerek ilaçlar unutulmamalı, her kullanılmayan ilaç mutlaka ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalı.
Kuzunaz, sanırım tedaviye başlamışsın ve cetrodite kullanıyorsun, cetrotide yumurta çatlamasını engelleyen bir ilaçtır. Dolayısıyla cetrotide kullanan biri asla aynı anda lucrin kullanmaz. Dolayısıyla sana yardımcı olmak adına bedelsiz olarak verdiğim lucrinler sende duruyor. (biri kullanılmış olsa bile , biri hiç açılmamış yeni) ve sen sanırım sana verdiğim Lucrin'i satmaya çalışıyorsun. Elbette lucrinin fiyatını bilmezsin, onlar sana bedelsiz, sırf işin görülsün diye verilen ilaçlardı.
Senin mutlaka bu mesaja yazacak çok şeyin, söyleyecek çok lafın vardır. Ve mutlaka o lucrinlerde aynen o 5 tane gonal f gibi başkasınındır, sen başkası adına satıyorsundur. Bu sadece Allah'la senin aranda eğer benim birilerine faydası olsun diye verdiğim ilacı satıyorsan yada satmaya çalışıyorsan hakkımı asla helal etmem, etmiyorum.
Üstelik o ilaçları verdiğimde benim tedavide olduğumu biliyordun, alana kadar Allaha benim için dualar eden Kuzunaz , bir mail atıp yada KK dan mesaj yazıp sonuç nasıl demedi. Hiçbir tedavimi buradan paylaşmadığım için buradan okuman asla mümkün değil. Ha sormak zorunda mısın , hayır asla değilsin. Ancak burada yüzlerce kişi, birbirini tanımadan merak ederken , sana bir nebzede faydası dokunmaya çalışmış birini ancak tüp bebek tedavisiyle bebek sahibi olmaya çalışmış biri anlardı. Sen anlamadın dolayısıyla benim aklıma ilk gelen senin bu konuyu sömüren biri olup olmadığındı. Hep içimi kemirdi ve sonra bu mesajlarınla karşılaştım. İhtiyaç sahibi gibi ilaçları al, sonra fazla deyip sat. Niçin olmasın burası sanal alem ve her türlü insan var. Ve tüp bebek insanların yumuşak karnı.
Bu tip ilaç istekleri, satışları haklı olarak editörler tarafından kilitleniyor. Ve gerçek ihtiyaç sahipleri ücretsiz olarak ulaşacakları ilaçlara ulaşamıyorlar.
"yarım milim ilerleyen yumurtalarım 2,5 milim birden büyüdü" birde bu nasıl çirkin bir pazarlamadır.
Tekrar söylüyorum, aklımda tek soru işareti kalmıştı ama bu mesajlarından sonra kendimce herşey netleşti.
Asla emin olmadıkça kimseyi itham etmem, o yüzden herkes iyi anlasın diye uzun uzun yazdım, açıklayarak yazdım. Düz mantık Cetrotide kullanıyorsan Lucrin kullanamazsın. Ve satılık Lucrinin var. Ben açıkladım, aklı olan herkes kendi yorumunu kendi yapar.
ARKADAŞLAR GÜNLERDİR YAZSAMMI YAZMASAMMI DİYE DÜŞÜNÜYORUMMM
ama bu konu devam ederse eğer bu topik kapatılacakkkkkk lütfen buranın kapatalımasına izin vermeyelimmmmmm KONUYU KAPATALIMMMM Kİİİİİİ buradan ilaçlar konusunda birbirine yardımcı olan alradaşlar madur olmasınlarrr bu süreci yaşamış birisi olaraktan ne kadar zor sıkıntılı olduğunu iyi bilirimmmmm 1 kutu ilacın ne kadar değerli oldunudaaa
bu yanış inşşşşşşşşşş BÜTÜNNNNN ANNE OLMAK İÇİN ÇABA SARFEDEN ARKADAŞALRIM EN KISA ZAMANDA MUCİZELERİNE KAVUŞURLAR
dün gece bu kadar çok şey yazdıktan sonra yattım bende aynı şeyi düşündüm bu konu bizim yüzümüzden kapanırsa ben çok üzülürüm gerekli şeyleri söyledim hatalı olduğum yerlerde özür diledim gerisini kendisi bilir site yönetiminden de özür diliyorum tekrar size söz veriyorum bi tek cevap bile vermeyeceğim ben kendi adıma çünki kimsenin bundan bu konudan mahrum kalmasını istemem ... tekrar özür diliyorum lütfen konu kapanmasın ... teşekkür ederim
Karamelito bu söz sana ;
Gönlü ışık yakmayı, aydınlanmayı öğrenen kişiyi, güneş bile yakamaz. Gündüz gibi ışıyıp durmayı istiyorsan, geceye benzeyen benliğini yakıver.
Ne seni tanırım ne Kuzunaz'ı ama yazmış olduğun şeyler öyle aşağılayıcı öyle çirkin öyle insanı zan altında bırakan şeyler ki ...
Düşündüklerin kendine kalsın senin kimseyi ama kimseyi suçlamaya hakkın yok arkadaşım biraz sirkelen kendine gel karşındaki
hem cinsin ve tedavide olan biri bu yazışmaları sen ona yapabiliyorsan kusura bakmada senin hakkında iyi şeyler düşünmem
mümkün değil.
Kuzunaz canım sende kendini savunmaya boşver yazışmalardan herşey anlaşılıyor . Üzme kendini bu yazışmaların tedavini
etkilemesine lütfen izin verme .
sizede teşekkür ederim desteğiniz ve güzel dilekleriniz için başkasının iyiliğini isteyen kendi iyliğini ister zaten hiç kimse dört dörtlük değildir ben haşa peygamber değilim benimde hatalarım vardır eminim ama şundanda eminim ben dürüst bi insanım çocukluğumda şu anda olduğumdan daha çok yokluk yaşadık ailecek ama yinede asla para için hiçbir yanlışım olmadı bu anlamda ailemden allah razı olsun ki bizi dürüst yetiştirdiler allah korkusu ile yetiştirdiler çok şükür hamd olsun rabbime ben mağduru oynuyormuşum mağdur edebiyatı yapıyormuşum arkadaşa göre ama çok fazla şükredeceğim şey var en azından kiramı faturalarımı vs ödeyebildiğime şükrediyorum bu yüzden de mağdur değilim asla örneğin ilaç aradığım caney37 arkadaş rapor hakkı yok devletten yararlanamıyor mecbur parayla tedavi oluyor ama her tedaviinsanı maddi olarak aşağıya çekiyor o da ilaç bulmak derdinde ki masrafları daha aza insin bu onu mağdur yapmaz bende ilaç aldıkça ilaç masrafım arttıkça bazı şeylerde eksiliyorum bu yüzden bu desteğiistedim arkadaşlardan ve bu anlamda destek olan herkese çok teşekkür ederim ... bişi daha var çok iyi hatırlıyorum başka bir derneğin sitesinde ilaç paylaşım bölümü vardı ve suistimal yüzünden kapatılmıştı ben orda ilaç araştırıyordum daha önce aşılamalarda filan ama kapatılınca çok üzüldüm site yönetimi bu konunun suistimal edildiğini söyledi bende hatta beddua etmiştim böyle bir durumu nasıl bi insan suistimal edebilir diye ki ben neden yapayım kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi şimdi de bu suistimal edildi bu konu buraya geldi diye susmak istiyorum konu kapatılmasın diye ama işte böyle suçlamalara kayıtsız kalamadım ne yapayım... desteğiniz için teşekkürler tekrar ama artık herkesten rica ediyorum yazmayalım bişi ki cevap hakkı banada ona da doğmasın konuya yazık olmasın rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın ... dün arkadaşım bebeğini emziriyordu görüdüm okadar güzel birşeyki allah hepimize burda isteyen herekse nasip eder inşallah... istemeyene değil tabi ... inan eşim bana abisinin bi arkadaşı ile ilgili bir şey anlattı bebeği hayat kadınlarından peydahlayıp konteynera atanlar var deli oluyorum böyle şeylere deli oluyorum allahım diyorum iyiki kıyamet kopmuyor ya ben böcek görsem evde bir yerde selpakla alır dışarı atarım bir canlıya bu kadar kıyılıyor heleki biz bu kadar hasretken allah sonumuzu hayır etsin böyle bir dünyada yaşıyoruz işte
merhaba nurşin canım kaç tane purogen var ve son kullanım tarihi ne zamn.şimdiden teşekkür edrim.