Gonal F Paylaşım Alanı


Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Yunanistan Girit Üniversitesi Üreme Tıbbi Başkanı Prof. Dr. Antonis Magkrigiannakis, Paris ATD Genetik Araştırma Geliştirme Laboratuvarından Prof. Dr. Moncef Benkhalifa ve Prof. Dr. Timur Gürgan'ın beraber düzenlediği basın toplantısında gebelik aşısı olarak adlandırılan, çocuğu olamayanlar için yeni bir umut olacak bilimsel çalışma tanıtıldı. Prof. Dr. Gürgan, tedavide amacın kadının kendi özel kan hücrelerinin kullanılması ile rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak maddelerin elde edilmesi

olduğunu söyleyerek, tedavinin yapılabilmesi için gerekli olan işlemler hakkında bilgi verdi. Gürgan, "Her şeyi iyi görünen çiftler de bazen çocuk sahibi olamıyor. Bilimsel olarak eksikliği nasıl giderebiliriz diye düşündük. Önce gebelik oluşmaması ile ilgili olarak rahim iç zarında problem olduğu tespit edilmelidir" diye konuştu.

tüp bebek tedavisi gören kadınların yüzde 30'unda embriyonun rahim içine gömülme problemi bulunduğunu, bunun tedavinin başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Gürgan, gebelik aşışı olarak da adlandırılan tedavi ile daha önce tüp bebek tedavisinde 2-3 uygulamaya rağmen gebelik oluşmayan, rahim içi kalınlığı artmayan ve rahim içinde gömülme problemi olduğu testlerde saptanan hastaların yüzde 43'ünde başarı elde edildiğini vurguladı. Gürgan, gebelik aşısının yan etkisi olmadığını

ifade ederek, laboratuvarda elde edilen, gebelik aşısı olarak da adlandırılan sıvının, embriyoların yerleştirileceği günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verildiğini, bu işlemin, rahim içini, transfer edilecek embriyonun gömülmesine uygun hale getirdiğini anlattı. Gürgan, bu yöntemde daha sağlıklı gebelik oluşacağı için düşüklerin de önlenebildiğini açıkladı.

Tedavi yönteminin Türkiye'de de denendiğini ve yapılan denemelerde başarılı sonuçlar alındığını dile getiren Gürgan, gebelik aşısı öncesinde yüzde 8-10 olan tedavide başarı şansının, yüzde 40'ın üstüne çıkarılabildiğini vurguladı.

Bu arada gebelik aşısı yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olan Sakine-Ergün Dere çifti 6 yıldır bebek sahibi olmak istediklerini söyleyerek, bu yöntemi herkese tavsiye ettiklerini belirtti. Sakine Dere, "Başka yerde 3 defa tüp bebek uygulaması yapıldı. Tavsiye üzerine buraya geldim. Burada tetkiklerim oldu. Yumurta toplama esnasında rahim duvarı tırtıklaması oldu kanlanma olsun diye. Transfer zamanı aşıyla birlikte atıldı embriyolar. Normal hayatıma devam ettim. 12 gün sonra pozitif olarak sonuç aldım. Şu an

47 günlük 2 tane Efe ve Ege isminde 2 oğlum var" dedi.
Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı başlıklı ve Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak. özetli haberi okudunuz.



 
Ilaca ihtiyaci olan arkadaslar elimde ilac mevcut isterseniz ozelden mesaj attin .bol sans

canım özelden mj atamıyorum.fiyat konusunda yardımcı olursan sevinirim.yaştan dolayı devlet ödemiyor zorlanıyoruz bayağı.B.berna35@hotmail.com.görüşmek ümidiyle.
 
merhaba bana özelden msj atmışsınız ilaç için ama size ulaşamıyorum yani msj gönderemiyorum,özel msj hakkım yokmuş deniyor yada ben beceremedim bilemiyorum. tel.no yada mail adresinizi özel msj gönderirseniz görüşelim. hala ilaç ihtiyaçınız varsa 8 adet mevcut.

canım benimde gonalF.ye ihtiyacım var.özelden mj atamıyorum.yaşatn dolayı devletten faydalanamıyorum.çok zorlanıyoruz artık lütfen fiyat konusunda yardımcı olun.B.berna35@hotmail.com adresine fiyat ve son kullanma tarihini yazarsanız sevinirim.görüşmek üzere.
 
kızlar elimde 450 lik gonalf var son kullanma tarihi temmuz 2013 birde cetrotide var ihtiyacı olan özelden yazarsa yardımcı olurum....
 
kızlar elimde birde 450 ganolf var içinden 30uı çekildi tedavide veya bugün yarın başlayacak olan varsa ücretsiz yollayım en geç 1 ay içerisinde kullanılması gerekiyormuş....
 
arkadaşlar elimde 2 kutu gonal f 75 ıu var
ve tedavinin sonrasında verilen estrofem hap ,tetradox kapsül ve prednol tablet var haplar birkaç gün kullanıldı ve bırakıldı
hepsini birlikte ihtiyacı olan birine vermek istiyorum ücretsiz ,bizim sigortasız alınmıştı tüm ilaçlarımız çok iyi biliyorum bu süreci maddi manevi zorluyor Rabbimin izni ile dileyen tüm herkes bu duyguyu yaşasın inş.ilaçları isteyen arkadaş özel msj atsın.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar elimde 2 kutu gonal f 75 ıu var
ve tedavinin sonrasında verilen estrofem hap ,tetradox kapsül ve prednol tablet var haplar birkaç gün kullanıldı ve bırakıldı
hepsini birlikte ihtiyacı olan birine vermek istiyorum ücretsiz ,bizim sigortasız alınmıştı tüm ilaçlarımız çok iyi biliyorum bu süreci maddi manevi zorluyor Rabbimin izni ile dileyen tüm herkes bu duyguyu yaşasın inş.ilaçları isteyen arkadaş özel msj atsın.

canım özelden mj atramıyorum gonal f lere ihtiyacım var.B.berna 35@hotmail.com dan ulaşabilirsen sevinirim:40:
 
Back
X