• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gonal Meriofert Femara ve Tarlusal ilaçlarına adetin 2. Günü başlayarak Tüp Bebek tedavisi gören var mı?

handekiz

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2022
9
2
6
41
Merhaba,
İlk kızımdan sonra tekrarlı düşüklerim oldu ve tüp bebek tedavisine yönlendirildik. Gittiğimiz merkezde Adetin ikinci günü hiçbir hormon testi kan testi yapılmadı. Tüp bebek merkezinde hemen bu dört ilacı sattılar.

Femara
Tarlusal
Gonal 150 ünite
Meriofert 150 ünite

Ve Kullanmaya başladım. Hiç yumurta gelişimi olmamış. Bu kullandığım ilaçlarla tüp bebek yaptırıp başarılı olan var mı?

Merhaba cuma günü ben de söylediğiniz ilaçlara başladım ancak gonal 375 verildi ve meriofertte verilmedi , tarlusalı tedavinin 4 günü aldım yani bugün sabah akşam kullanacağım yarın doktor kontrolüm var . SiZe kaç yumurta ile başladılar tedaviye

Merhaba,
İlk kızımdan sonra tekrarlı düşüklerim oldu ve tüp bebek tedavisine yönlendirildik. Gittiğimiz merkezde Adetin ikinci günü hiçbir hormon testi kan testi yapılmadı. Tüp bebek merkezinde hemen bu dört ilacı sattılar.

Femara
Tarlusal
Gonal 150 ünite
Meriofert 150 ünite

Ve Kullanmaya başladım. Hiç yumurta gelişimi olmamış. Bu kullandığım ilaçlarla tüp bebek yaptırıp başarılı olan var mı?
Selam,
benden ve kocamdan birsürü kan ve hormontestler yapildi. fsh lh hiv vitaminler, vs vs. sonuclar / kan degerlerine göre ilaclar bize verildi. Bence böyle olmasi lazim. yani böyle rastgele ilac vermek ben dogru görmüyorum. hatta cok sorumsuz bile görüyorum. ne biliyim, doktor degilim, bence yine bi kliniginize danisin ve sorusturun. gonal f ve meriofert tüp bebek tadavisinde kullanilan ilaclardir. digerleri tanimiyorum. ama dozu da önemli. Ben örnek vermeyi cok severim. Diyelimki kizinizin burnu akiyor ve doktora gidiyorsunuz ve doktora kizinizin hasta oldugunu söylüyorsunuz. doktor kiziniza bakmadan size Agri kesici, burun fisfisi, Öksürük surup, ishal ilaci, dolgit kremi, mide hapi veriyor ve kolu ve ayaklarini alciya sariyor. Simdi sira sizde, bi düsünün. mesela tedavi gördügüm merkez bize recete veriyor, gidin eczaneden alin diyorlar. klinik ten az birsey daha uyguna bulabilirsiniz. doktorunuza güvenmelisiniz. zaten tedavi zamani cok zor ve stresli bir sürec, güven yoksa dahada cok problemli ve stresli olur. bu sorunuzu 1 hafta önce sordunuz, daha yeni gördüm. simdiye kadar var mi bi gelisme?

Adetin 3. gunu hic bir test yapmadan bu ilaclara basladi. Tek yumurta oldugunu soyledi ve ben hem doktora guvenmedigim icin hem de tek yumurta icin yumurtaliklarima mudahale edilmesini istemedigim icin catlatma ignesi yaptirdim birkac gun sonra baska bir doktorda ultrason cektirdim ve bu ikinci doktor 3 tane corpus luetum yani catlamis yumurta dokulari gordu ultrasonda ... benim tup bebek girisimim maalesef bu sekilde acayip bir duruma donustu ve vazgectim. en bastan kullanilan ilac listesi ve 3 yumurta olmasina ragmen sadece tek yumurtaniz var demesi guvenimi yerle bir etti. adetin 7 gununden itbaren hep tek yumurta oldugunu soyledi zoru neydi hala anlamadim... ilaclar ve takip icin aldigi ucret 12 bin lira tuttu para cop oldu ama bu kadar zararla elinden kurtuldum

Adetin 3. gunu hic bir test yapmadan bu ilaclara basladi. Tek yumurta oldugunu soyledi ve ben hem doktora guvenmedigim icin hem de tek yumurta icin yumurtaliklarima mudahale edilmesini istemedigim icin catlatma ignesi yaptirdim birkac gun sonra baska bir doktorda ultrason cektirdim ve bu ikinci doktor 3 tane corpus luetum yani catlamis yumurta dokulari gordu ultrasonda ... benim tup bebek girisimim maalesef bu sekilde acayip bir duruma donustu ve vazgectim. en bastan kullanilan ilac listesi ve 3 yumurta olmasina ragmen sadece tek yumurtaniz var demesi guvenimi yerle bir etti. adetin 7 gununden itbaren hep tek yumurta oldugunu soyledi zoru neydi hala anlamadim... ilaclar ve takip icin aldigi ucret 12 bin lira tuttu para cop oldu ama bu kadar zararla elinden kurtuldum
ah be kuzum. istiyorsan sen bi bizim tadavi gördügümüz klinikdeki bashemsireyle yada doktorla görüs danis, bilgi al, umarim onlar sana neyin ne oldugunu net bi sekilde anlatabilirler. sormak bilgi almak parayla degil. sagligi yerinde olan kisiye herkes tüp bebek yaptirabilir, ondan bir sürü merkezler var. ama sorunlu olan veya sizin gibi tek yumurtali kisileri herkez tüp bebek yapamaz. buna gercekten uzmanlik ve deneyim lazim. onlara güvenim sonsuz.

cok tesekkur ederim. Ben tup bebek denemekten vargectim. Yasim ileri oldugu icin zaten cok on yargili davraniyorlar. FSH Degerim guzel amh 0.6 gecen en son gecen sene normal yolla hamile kadim ama bebegin 9. haftada kalbi durdu yasim ileri oldugu icin her gittigim doktor yumurta donasyonuna kibrisa yonlendiriyor ayni seyleri soyluyorlar madem yas hersey genc olup hic hamile kalamayan binlerce kadin demekki yas hersey degil ama doktorlar cok on yargililar.

Back
X