• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gonalf ile aşılama

Merhaba yaşınız ve amh kaç? Ben 27 yaş amh 1 yıl önce 8, gonal-f 75 ile 4 olgum yumurtam oldi fakat çatlama aşamasını geçtiler, aşılama günü sadece 1 çatladığı görüldü, 36 saat önce ovitrelle iğnesi yapmıştım, şimdi bekliyorum amma umut çok az, eşimde hızlı a+b sperm 15 %, yıkamadan sonra say iyiydi amma yine de umut az, tüp bebeğe geçicez her halde
Yazdığımdan anlaşılmadl belki amma aşılamayı pazartesi yaptık

Selamlar. Takvime göre yumurtlama tarihime 5 gün var yani 5 gün sonra aşılama olmayı bekliyordum fakat gonal-f yumurtalarımı aşırı uyardı, şu an 5 olgun ve 7 tane de gelişmekte olan toplam 12 yumurtam var. Klomen kullandığımda hep 2-3 yumurtam olgunlaşırdı. Bu ay 2’den fazla çoğul gebelik riski olduğu için aşılamam iptal oldu. Sonraki ay gonal-f değil de klomen kullansam ne olur? Uzun zaman klomen ile yumurtalarım olgunlaştı 1 seneden fazla kullandım bildiğim bir ilaç. Gönül-f 75 kullandım ama daha yumurtlama günü bile gelmeden şoktan olgunlaşan yumurtalar var. Yaramadı yani.
Merhaba gonol f 50 kullanıyorum 8 gündür amh degerim de yüksek olmasına rağmen tek yumurtam gelişiyor su an o da asilama icin yeterli boyuta ulaşacak mi belli değil 12 yumurtanın geliştiğini nasil görülüyor tek bir yumurtalıkta mi 12 yumurta gelişiyor formu okudukça kendimi daha da bilgisiz ve çaresiz hissediyorum

Merhaba yaşınız ve amh kaç? Ben 27 yaş amh 1 yıl önce 8, gonal-f 75 ile 4 olgum yumurtam oldi fakat çatlama aşamasını geçtiler, aşılama günü sadece 1 çatladığı görüldü, 36 saat önce ovitrelle iğnesi yapmıştım, şimdi bekliyorum amma umut çok az, eşimde hızlı a+b sperm 15 %, yıkamadan sonra say iyiydi amma yine de umut az, tüp bebeğe geçicez her halde
Merhaba yumurtanın çatlayıp catlamadigini ya da yumurtanın kaliteli bir yumurta olup olmadığını ultrason üzerinden görülebiliyor mu? Amh benim 7 ona rağmen gonol f 50 ile tek yumurtam gelişiyor o da geç oluşuyor

Normalde klomen ile 2-3 tane olgunlaşıyordu, iğneye vücudum aşırı tepki verdi. Amh henüz yüksek değil 1.7 mi neydi, zaten daha yumurtlama tarihim bile gelmedi, çarşamba günü yani dün doktora gittim kontrole, alttan ultrason muayenesi ile tek tek saydı doktor, her iki tarafta da çıkmış, 5 tanesi 18-19-20 mm çaplarındaydı diğerleri de 12-14 civarı. Bu da çoğul gebelik riskini artırdığı için iptal etti doktor bu ayı. Çoğuldan kasıt 2-3 de değil. 7 tane gelişmekte olan var daha. Of ne yapacağım bilmiyorum ya aklıma şey geldi acaba özelde kendi doktoruma gitsem, yumurtalarımı kontrol etse sonuçta olgunlaşanlar çatlayıp yok olabilir, arkadan gelenler de tamamen olgunlaşmayıp küçük kalabilir. Belki sona kalan 2-3 yumurta değerlendirilebilir. Bilemiyorum ne yapacağımı pazartesi kendi doktoruma görüneceğim bir uzman görüşü daha almak istiyorum.

Yumurtanın
Umarım sonucunuz olumlu olur beklediğiniz haberi alırsınız en kısa zamanda
yumurtanın çatlayıp çatlamadığı hem hormonlardan hem de ultrason ile görülebiliyor ama kalitesine dair bir şey söylenemez sanırım ya ben 1.5 sene klomen kullandım hep 2-3 hatta 4 yumurta büyüdüğü oldu. Doktora demiştim keşke klomen kullandırsaydı iğneyi 6 gün kullandım saçma sapan bir sürü yumurta çıkardı şimdi sürekli karnım ağrıyor. Yaramadı bu iğne bana. Bazen böyle çok yumurta çıkınca aşılamayı hemen tüp bebek tedavisine çevirip yumurtaları topluyorlarmış ama ilk aşılamamdı yani henüz devlette tüp bebek hakkım yok, doktor da bir şey demedi. Pazartesi işte esas yumurtlama günüm, o gün de bir kendi doktoruma görüneyim belki olgun olanlar yok olacak, birkaç sağlıklı yumurta kalırsa bu ay belki şansım olur diye düşündüm. Siz de 1 tane büyümesine üzülmeyin bence çünkü istenen zaten 1-2 en fazla 3 yumurtaymış. Bendeki çok diye gözünüze olumlu gelmesin, olmayınca benim de olmuyor hem de tedavim iptal edildi canım sıkıldı.

Yumurtanın

yumurtanın çatlayıp çatlamadığı hem hormonlardan hem de ultrason ile görülebiliyor ama kalitesine dair bir şey söylenemez sanırım ya ben 1.5 sene klomen kullandım hep 2-3 hatta 4 yumurta büyüdüğü oldu. Doktora demiştim keşke klomen kullandırsaydı iğneyi 6 gün kullandım saçma sapan bir sürü yumurta çıkardı şimdi sürekli karnım ağrıyor. Yaramadı bu iğne bana. Bazen böyle çok yumurta çıkınca aşılamayı hemen tüp bebek tedavisine çevirip yumurtaları topluyorlarmış ama ilk aşılamamdı yani henüz devlette tüp bebek hakkım yok, doktor da bir şey demedi. Pazartesi işte esas yumurtlama günüm, o gün de bir kendi doktoruma görüneyim belki olgun olanlar yok olacak, birkaç sağlıklı yumurta kalırsa bu ay belki şansım olur diye düşündüm. Siz de 1 tane büyümesine üzülmeyin bence çünkü istenen zaten 1-2 en fazla 3 yumurtaymış. Bendeki çok diye gözünüze olumlu gelmesin, olmayınca benim de olmuyor hem de tedavim iptal edildi canım sıkıldı.
Ozel hastane de klomen ile cevap alamadım 2 kere femara ile asilama oldum tutmadi daha sonra özelde doktorum sehir hastanesine yönlendirdi tüp bebek icin gittim tüp bebek şartlarından biri de 2 kez igneli asilama imis tabi amh yüksekse yumurtlama falan oluyorsa işte beni o yüzden infertelite servsine yonlendirdiler 9.gunum gonol f de onda da dediğim gibi 1 yumurta var dediler bu servisteki doktor da 2 kes arka arkaya ben sana asilama yapar yönlendiririm dedi bu şekilde yaklaştığı icin de tutmaz sadece süreç ilerlesin diye yapıyor diye yorumladım ben

Umarım sonucunuz olumlu olur beklediğiniz haberi alırsınız en kısa zamanda

Ozel hastane de klomen ile cevap alamadım 2 kere femara ile asilama oldum tutmadi daha sonra özelde doktorum sehir hastanesine yönlendirdi tüp bebek icin gittim tüp bebek şartlarından biri de 2 kez igneli asilama imis tabi amh yüksekse yumurtlama falan oluyorsa işte beni o yüzden infertelite servsine yonlendirdiler 9.gunum gonol f de onda da dediğim gibi 1 yumurta var dediler bu servisteki doktor da 2 kes arka arkaya ben sana asilama yapar yönlendiririm dedi bu şekilde yaklaştığı icin de tutmaz sadece süreç ilerlesin diye yapıyor diye yorumladım ben
Bana da öyle geliyor. Zaten aşılama ile kendin denemenin bir farkı yok dedi doktor. İnşallah hayırlı sonuçlar alırız. Baksana çok olsa da dert az olsa da dert. Tüp bebekte şans daha yüksek direkt döllenmiş yumurtayı veriyorlar ama işte aşılama olmadan da tüp bebek yapmıyorlar. Tüp bebek zamanım gelmiş olsaydı yumurtaları değerlendirirlerdi, toplarlardı. Şimdi kaldı hepsi, sürekli karnım ağrıyor bu ay

Bana da öyle geliyor. Zaten aşılama ile kendin denemenin bir farkı yok dedi doktor. İnşallah hayırlı sonuçlar alırız. Baksana çok olsa da dert az olsa da dert. Tüp bebekte şans daha yüksek direkt döllenmiş yumurtayı veriyorlar ama işte aşılama olmadan da tüp bebek yapmıyorlar. Tüp bebek zamanım gelmiş olsaydı yumurtaları değerlendirirlerdi, toplarlardı. Şimdi kaldı hepsi, sürekli karnım ağrıyor bu ay
Vücut onları atana kadar o ağrılar oluyormuş bende gittim bu gun 2 yumurta var dediler çoğul gebeliği kabul ediyorum bilgi aldım diye imza attirdilar aşılama icin bile bi sürü prosedür var tüp bebek tarafını düşünemiyorum

Back
X