Göndermeli mi göndermemeli mi?

Sabrınıza ve hoşgörünüze hayran kaldım inanın.Çoğu insan bunları yaşasaydı kıyameti koparırdı ya da zaten baştan ipleri koparırdı.Umarım hayırlı olan kararı verip sonucunda pişman olmazsınız.Dipnot düşeyim ben olsam veremezdim.Bencilmiyim neyimbilmiyorumkismile

gönderme bence, ne gerek başkasının içki parasını ödeyecen? hep böle mi olcak, her para ihtiyaçlarına siz mi koşacaksınız? al makinayı keyfine bak derim ben.

siz kendinizi şartlamışsınız vermeye oda alışmış sizden yemeye,hani diyorsunuz ya arsızlık yapmıyor,yapmaz çünkü onun politikası,öbür türlü yapsa hem vermek istemiyeceksiniz hemde vicdan yapmayacaksınız.size bir şey diyim mi bu böyle gidecek biliyormusunuz.siz kendinize harcayamayacaksınız ama o çok güzel harcayacak.size kolay gelsin.

Taşınıyoruz, araba kredisi ödüyoruz. Eşimle evlenirken herşeyimizi kendimiz aldık. Ama sadece ihtiyacımız olanları. Yani öyle burdaki ev resimleri gibi evim olmadı. En ucuz yatak odası, spor bi koltuk takımı, diğerleri de bekarlık eşyalarımız. Şimdi yeni eve taşınıyoruz diye birkaç eşya alıyorum. Bulaşık makinesi vb gibi. Bu arada kira kendi evimiz değil. Ayrıca depozito, taşınma, eşya falan tam karşılıyoruz bütçeyi. Bir de yakıt paramızı ayırdık.Burda yakıt paralarını sene başında peşin alıyorlar. 1000 tl ayırdık.Gelelim asıl meseleye, eşimin abisi fabrikada çalışıyor. 1500 kadar maaş alıyor. evlendiğimizden beri çok sabit işi olmadı. Hatta evlenirken eşinin ailesi şimdiki parayla 20 000tllik eşya ve altın istemişler. Ben onlardan 1,5 sene sonra evlendim. Eşimin babası hala abisinin düğün borçlarını ödüyordu. Bu yüzden hiçbirşey istemedim.Gelinlik falan da giymedim. Düğünde yapmadık.Altında istemedim. Hatta nikahta babası ve ablası 2 bilezik taktılar. Nikahtan 1 ay sonra abisi taşındıklarını ve borç paraya ihtiyaçları olduklarını söyledi. 2 bilezik 250 tl tuttu ve üzerine 500 de kredi çekip verdik. Tabii ki borç olarak değil.O zamandan bu zamana aralarda ufak çaplı desteklerde bulunduk.Ama bizim de eşya ve araba kredilerimiz var.Neyse eşimin abisinin son zamanlarda eşiyle problamleri olmuş. Ayrılık düzeyine gelmişler. 2 aydır ne zaman arasa, yada arasak içki içiyor vaziyette bulduk abisini. Hatta ben de eşime sordum her akşam içecek parayı nerden buluyor diye. Biliyorum ki her akşam içecek bütçe yok.Ve korktuğum başıma geldi.Akşam telefon çaldı. Kredi kartı borcunu ve kirayı ödemek için para kalmamış, krediye başvurmuş banka vermemiş. Siz benim için 1000 kredi çekin ben öderim diyor.Eşim de çok kararsız kaldı. 1000 tl birşey deil. 12 ayda yaklaşık 100 tl ye geliyor ödemesi. Ama ben bulaşık makinesi alacaktım o paraya.6 yıldır bekliyordum.Bir yanım bulaşık makinesiz yaşadın 1 yıl daha yaşa diyor. Bir yanım hayır gönderme diyor. Çünkü onların bulaşık makinesi de var, benden fazla eşyasıda var. Üstelik içkiye harcandı bu para.Bu yüzden zor duruma düşüldü diyor. Hastalık,eğitim falan olsa 1 dakika düşünmem ama zoruma gidiyor bu şekilde. Ha bu arada öderim dedi ama eşim ben ayda 100 tl gönder abi kredi ödemesi diyemem dedi.Ve ödeyemediği zaman mutlaka olacaktır ve biz ödemek zorunda kalırız dedi.Eşim bana bıraktı kararı. Çünkü durumumuz ortada. Yakıta ayırdığımız 1000 tl yi mi göndersek, 1000 tl kredi mi çeksek tabii bu durumda bulaşık makinam içki şişelerinde balık oluyor yada ne desek.offff

bence vermeyin...
yuz vedikce astarini istiyorlar besbelli...
ayagini yorganina gore uzatacaksin sonra ne kendini ne de baskalarini zor duruma dusureceksin...
kim ne yaptiysa kendisi odesin ya da baskasinda borc alsin benca kredi cekio vermeyin...
kredinin sizin ustunuze kalmayacagi ne malum?

kesınlıkle hayır de...
cunku bak zaten daha once para cektırmısler ve odememısler
yıne aynı sey olacak.odedınız sonra yıne yıne yıne..
alısmıs kudurmustan beterdır derler.
adamın parayı nereye verdıgı bellı.

sabır taşı olsa çatlar ben okurken gerildim ya bu kadarda hoş görülü olmayın kardeşlerine ve abilerine evli olduğu halde bukadar yüklenen kayınlardan nefret ediyorum. bizde kaynıma verdik hep para şuana kadar geçen istedi olmadığı için veremedik şimdi eşimlede benlede konuşmuyor nankör bu insanlar versende kötüsün vermesende oyüzden bence zora sokma kendini hatta düşünüp kafanı bile yorma

oh ne rahat. daya sırtını kardeşine. sen içkini iç keyfine bak, paraları ye. kardeşinden senden geri almayacağını bilerek borç iste. onlar ayırdıkları parayı sana göndersinler. hayır efendim sakın göndermeyin. insanlar evlenmesini biliyorlar sa başlarının çaresine bakmasını da bilsinler. düğün yapma, gelinlik giyme, en ucuz eşyalara layık ol, doğru düzgün takı takmasınlar ama her şey de sizin kapınızı çalsınlar. bırakın insanlar kendi sorumluluklarını bilsinler. siz kiradasınız üstelik. çalışıyorsunuz ve makine en doğal hakkınız. bir sürü gideriniz de olacakmış. siz kendinizi ve eşinizi düşünün. bırakın herkeste öyle yapsın. çok iyi niyetli bir kadınsınız bu arada. ama aileniz kullanmalarına izin vermeyin. ne güzel eşiniz kararı size bırakmış. sevgiler a.s.

Ben olsam bir kurus vermezdim parayi ickiye harcadindan bunlari düsünememismi?
Demekki size güvenmis alismis yani yardim almaya

sabır taşı olsa çatlar ben okurken gerildim ya bu kadarda hoş görülü olmayın kardeşlerine ve abilerine evli olduğu halde bukadar yüklenen kayınlardan nefret ediyorum. bizde kaynıma verdik hep para şuana kadar geçen istedi olmadığı için veremedik şimdi eşimlede benlede konuşmuyor nankör bu insanlar versende kötüsün vermesende oyüzden bence zora sokma kendini hatta düşünüp kafanı bile yorma

buna benzer bısı bızde yasadık . verırken ıı vermeyın ce en beterı sen oluyorsun
KESINLİKLE VERMEMELİSİN

daha öncede vermişsiniz şimdi verseniz bundan sonrada istemeye devam edecektir
bence hiç alıştırmayın :1no2:elimiz dar paramız yok deyin
üstelik sağlıkla ilgili bir mevzu olsa yani zaruri bir durum allah rızası için ver derdim ama parasını içkiye veren bir insana ben neden yardım edeyim ki:umursamaz:

iyi niyeti kullanılıyorsa eğer karşısındaki tarafından bence kim olursa olsun insan 'hayır' cevabını verebilmeli..

göndermeyin ,

harcarken düşünseyimiş ..
hem siz o parayı ödedikten sonra adam içikiyi bırakıp normal hayatına mı dönecek?
hayır
üstüne tekrar borç istemek için gelirse şaşmayın

canım gönderir o kadar kötü düşünme. bizde eşimin ailesi bize hiçbirşey almamasına 1 kuruş borcumuzu ödememelerine rağmen ihtiyacı olan bişey karttan taksit geçtik. oda 1000 tlyi buldu. her ay taksitlerini veriyorlar ne var bunda. ihtiyacı olana yardımcı olmak gerekir. gün olur devarn döner sizin ihtiyacınız olduğunda onalr yardımcı olurlar. olmasalr bize mevlam onun mükafatını sizlere verir. biz ne çileler çektirenlerin yardımına koştuk. olsun allah büyüktür.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Şöyle bir karar verdik. Biz telefon edip sonuç bildirmeyeceğiz. Eğer ki o ararsa eşim kredi için başvurduğumuzu ama bizimde kredimiz olduğundan dolayı çıkmadığını söyleyecek.off hiç sevmediğim şeydir yalan söylemek. balımnur arkadaşımızın dediğide doğru aslında. Gün olurda biz muhtaç olursak ona.

canım allahım kimseye muhtaç etmesin. ben ve eşim çok çektik eşimin ailesi destek olmayı bırak sürekli ayırmaya çalıştılar. araba aldık ev aldık yinede yaranamadık. hep burunları havadaydı. şimdi bize muhtaç oldu hep kızım kızım dedi ama kızı sadece iyi gününde yanındaydı. verdiğiniz kararda uygun sonuçta içen birisi güvenmemeniz çok doğal. bazende yalan söylemekte gerekiyor ama.

maşallah maşallah. hem yardım edeceğin yerde boç ödettir. eşyaya muhtaç et. içki parası iste bide utanmadan. hakkaten bende

Sendeki sabıra hayret ettim kardeş değil bela ben çoktan isyan bayrağı çekerdim

hayret ettim. üzüldümde açıkçası. geri döneceğinden emin olmadığınız parayı neden verip vermeme konusunda kararsızsınız hala?

[color="ındigo"]ama canım kardeştir bu ne kadar kötü olursa olsun candır bu..belliki mağdur..çok parada değilki..tamam sizde ev geçindiryorsunuz ama...eğer vereceksenizde eline vermeyin..borcu varsa siz ödeyin..kardeş bu..bu arada sizde çok iyi niyetlisniz allahta kalbinize göre verir..hayırlısı olur inşallah[/color]

Kendi anam babam olsa diyorum, paraya ihtiyaçları olduğunda ki 1000 tl çok çok büyük bir para değil, onlara verirken borç diye düşünmem ki. Eşim için de aynı şey geçerli.Sonuçta abisi ve parayı verirken borç diye düşünmeyecektir. İçki kullandığını bildiğim için kendimi enayi konumuna düşecekmiş gibi hissettim.Yoksa çoktan gönderirdik bi şekilde.

Back
X