- 30 Kasım 2014
- 97
- 57
- 88
O halde vakıf olmadığınız bir konu hakkında konuşmayın lütfen.. "Rüya ile amel olmaz" derken siz, SALİH RÜYA müstesna dediniz mi ???hanımefendi bilmeden konuşmuyorum benim demek istediğim her rüyanın bir anlamı olacak diye bir şey yok. bazı rüyalar bilinçaltıdır bazılarının manası vardır. kötü karışık bir rüya gördük diye bütün gün kötü bişey olacak diye bekleyemeyiz. lütfen siz de anlamadan konuşmayın.
Demediniz demi ?!.. O halde istisna getirmediğiniz bir hususta, eksik konuştuğunuz bir hususta doğru anlaşılmayı bekleyemezsiniz. Her rüya kul ile Allah arasın da bir sırdır. Ehli yorumlamalıdır evet.. Ancak Kafadan da ehillere havale edecek şekil de konuşulmamalıdır. Bir rüyanın rahmani veya şeytani olup olmadığını anlayabilmek için sanırım, öncelikle rüyanın ne olduğunu da bilmek lazımdır..
Bakın bu hanfendinin rüyasının ne olduğunu bilmiyorum.. Ama yine de yorumlayayım. İnce bir çizgidir.. Anlarsa anlar, anlamazsa kendisi bilir.
Rüya sahibi bu hanfendi İman sahibi, ama itikadi olarak bazı sorunları var. Bu sorunları giderecek olursa, o kendisini feraklatan huzura ulaşacaktır. Lakin işi zor görünüyor.
Dilerim buu açıklama yeterli olur !