• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gördüksüzlük

bence konu sahibi "tek maaşla geçinilmez" i kendisi için söylediklerini düşünmüş
Kaçırdım orayı, ama alınganlık bu da
Konu sahibi yerinde olsam, bana taş attılar diye düşünmezdim, bu maaş için.

Kendinden biliyor, gerçek bu, zor yani.

Türk dil kurumu bunu görse intihar ederdi. Türkçemizi koruyalım.

Aman aman gece gece basinin ustunde bebekle konu acmis bir insan yuzunden yuce dil kurumumuza bir zarar gelmesin :) yoresel agiz hanımefendi. Dikkat de etmedim yalan yok. Ben dil bilimciyim bu arada Dilimi katledecek son insanim sanirin. Herkesi eleştiriyor bu bdv hanimlari takdir ediyorum ama turkce konusmayi bilen kimse yok hala hayret...

Ben birbirleriyle olan iletisimlerine sahit olmadim. Sadece ne zaman gorsem para konusu aciliyor dikkatimi cekti. Ben hoslanmiyorum o yuzden zittima gitmis olabilir.
Aynen, şartlısın sanki onlara
Amaaan ciddiye almadan, gününü geçirmeye bak.

Boş beyinlidir görgüsüz olan, tahammülü zordur,
Ama idare ediyoruz insanları, vakit geçirmelik

Kaçırdım orayı, ama alınganlık bu da
Konu sahibi yerinde olsam, bana taş attılar diye düşünmezdim, bu maaş için.

Kendinden biliyor, gerçek bu, zor yani.

Maas bir ornekti. O ortamda o konuda bahsi gecen bendim ve tek maasla gecinen aile tek benim alemdi. Ortaya laf atilmadi yani neyse. Bana soylenebilir o sorun degil ben devamli paradan aldiklarinin sattiklarinin markasindan bahsetmelerinden bunaldim mesele tam olarak buydu. Anlatamamis olabilirim.

Maas bir ornekti. O ortamda o konuda bahsi gecen bendim ve tek maasla gecinen aile tek benim alemdi. Ortaya laf atilmadi yani neyse. Bana soylenebilir o sorun degil ben devamli paradan aldiklarinin sattiklarinin markasindan bahsetmelerinden bunaldim mesele tam olarak buydu. Anlatamamis olabilirim.
Anladım tatlım
Böyle bazı insanlar,
Benim de bir arkadaşım var, her kıyafeti pahalı marka, aman bir defasında üstüne ketçap sıçradığı için dünyası yıkıldı, marka o, parası çok diye,
Alışveriş yaparken 40 saat düşünür pahalı diye, 50 defa dener, dikişlerine bakar simetrik mi diye

Alt tarafı kazak, pantolon

Ama bayılır onun havasını atmaya, sanki günlük hayatı o kadar pahalıymış gibi

Herkesin başında var o cinsten. Ben artık onu duymuyorum, paha konusu açılınca, cevap veriyorum da, he he diye.

Anladım tatlım
Böyle bazı insanlar,
Benim de bir arkadaşım var, her kıyafeti pahalı marka, aman bir defasında üstüne ketçap sıçradığı için dünyası yıkıldı, marka o, parası çok diye,
Alışveriş yaparken 40 saat düşünür pahalı diye, 50 defa dener, dikişlerine bakar simetrik mi diye

Alt tarafı kazak, pantolon

Ama bayılır onun havasını atmaya, sanki günlük hayatı o kadar pahalıymış gibi

Herkesin başında var o cinsten. Ben artık onu duymuyorum, paha konusu açılınca, cevap veriyorum da, he he diye.

Evet ben de gulumsuyorum sadece. Cok ciddiye aliyorum insanlari o yuzden kafama takiliyor sanirim bu konu. Bir benim basimda yok demek ki.

Iyi geceler bayanlar. Ben bikac ay onceydi galiba konu açmıştım. Bunalmis, yalnizliktan depresyona girdigim icin tavsiyeler istemiştim. Kendimi ise yaramaz hissediyordum onu bile dile getirmişim:) neyse bana arkadas edinmem konusunda tavsiyler gelmisti. Komsularimdan yasitim bir kisi bulabildim. Insan olarak iyi niyetli oldugunu dusunuyorum. Ama ne zaman gorussek bana arabalarinin markasindan, esinin isinden, kiyafetlerinin fiyatlarindan veya markalariyla beraber hep paradan bahsediyor. Atiyorum arabamiz..... marka ya o yollar bize gore degil. Arabamiz su marka ya suraya gidiyoruz gibi gibi. Rahatsiz oluyorum artik bikac kisi de komsulardan ayni kafada. Ben suan calisamadigim icin ( bebegimi buyutmek icin) tek maasla zor demeler, difekt olarak beni yargilamiyorlar ama kastedilen benim biliyorum. Kimseyle gorusmesem fena bunalima giriyorum, gorussem kafam uymuyor. Nasil bir tepkim olmali siz olsaniz ne yapardiniz? Bu gorduksuzluk degil mi bana karsi ?
Tabiki öyle ama takma gül eğlen geç herkesin kendin gibi görmek istersen çok yalnız kalırsın

İnsanın psikolojisi bozuk olunca sağlıklı ilişkiler de kurmak zor oluyor. Benim canım sıkkın olunca bir kaç arkadaşım hariç kimseyi göresim gelmez. İnsanların yaptıkları batar bana. Senin ki biraz zorlama arkadaşlık olmuş. O yüzden batıyor muhtemelen her yaptıkları.

İnsanların karakterlerinin 3. kişiler tarafından arkalarından bu kadar yargılanmasını doğru bulmuyorum açıkçası. Görgüsüz bile olsalar, bunun kimseye zararı yok. Ha varsa kırıcı lafları, onlardan bahsedin. Yoksa yok arabasından bahsetmiş, yok halısından bahsetmiş, demek ki onlar da bunu konuşmayı seviyor, ne yapalım yani. Belki "görgüsüz"lerdir, belki yeri geldikçe söylenen 1-2 cümleyi siz cımbızla çekip alıyorsunuzdur, bunu da bilmiyoruz. Bana biraz alıngan geldiniz zira.

Ama işin özü şu. Burada başkalarının huyunu suyunu çekiştirmek yerine, kafanıza uymayanla görüşmeyin, bu kadar basit.

Karadenizli misiniz? Gorduksuz tdk da yok ama duydum bu kelimeyi.

Ben olsam gorusmem kafamin uyusmadigi insanlarla. Kitap okuyun film izleyin el isi hobiler deneyin derim.

İnsanların karakterlerinin 3. kişiler tarafından arkalarından bu kadar yargılanmasını doğru bulmuyorum açıkçası. Görgüsüz bile olsalar, bunun kimseye zararı yok. Ha varsa kırıcı lafları, onlardan bahsedin. Yoksa yok arabasından bahsetmiş, yok halısından bahsetmiş, demek ki onlar da bunu konuşmayı seviyor, ne yapalım yani. Belki "görgüsüz"lerdir, belki yeri geldikçe söylenen 1-2 cümleyi siz cımbızla çekip alıyorsunuzdur, bunu da bilmiyoruz. Bana biraz alıngan geldiniz zira.

Ama işin özü şu. Burada başkalarının huyunu suyunu çekiştirmek yerine, kafanıza uymayanla görüşmeyin, bu kadar basit.

Zoruna mi gitti :)

Karadenizli misiniz? Gorduksuz tdk da yok ama duydum bu kelimeyi.

Ben olsam gorusmem kafamin uyusmadigi insanlarla. Kitap okuyun film izleyin el isi hobiler deneyin derim.

Ever karadenizliyim :) yöresel agizdir ve kullanmak beni rahatsiz etmiyor. Ingilizce arapca cocgu dil Turkcede kullanilirken yoresel kelimeler dalga konusu oluyor cok sasirtici. Hiperaktif bir cocugum var sadece yasitlariyla sakjnlesebiliyor. Meslegimi kariyerimi butun hayatımı o yuzden feda ettim ben zaten. Mecbur arkadas edinmem gerek. Benim sorum bana gormemis gibi davranan arkadasima karsi nasil davranmaliyim nasil uyarsam ama anlayan olmadi

arabalarinin markasindan, esinin isinden, kiyafetlerinin fiyatlarindan veya markalariyla beraber hep paradan bahsediyor. Atiyorum arabamiz..... marka ya o yollar bize gore degil. Arabamiz su marka ya suraya gidiyoruz gibi gibi
Birgun olurda bu duruma gelecek olursam Allah o gune gelmeden varımı yoğumu alsinda şu cumleleri bana kurdurtmasın.
Cidden anlamiyorum bu insanlar ne yasiyorda bu zihniyeti edinebiliyorlar... Arti yani disaridan oyle cirkin gorunuyorlarki bununda farkinda degiller.
Vallahi icabında yalniz kalın, yeterki boyle tiplerle muhatap olnayin, yalnız kalabilen insan gucludur zaten. İllaki mutevazi arkadaslar bulursunuz birgun.

Birgun olurda bu duruma gelecek olursam Allah o gune gelmeden varımı yoğumu alsinda şu cumleleri bana kurdurtmasın.
Cidden anlamiyorum bu insanlar ne yasiyorda bu zihniyeti edinebiliyorlar... Arti yani disaridan oyle cirkin gorunuyorlarki bununda farkinda degiller.
Vallahi icabında yalniz kalın, yeterki boyle tiplerle muhatap olnayin, yalnız kalabilen insan gucludur zaten. İllaki mutevazi arkadaslar bulursunuz birgun.

Tesekkur ederim bana hak verdiginiz icin

Zoruna mi gitti :)
Ne biçim bir üslubunuz var sizin... Daha burada tanımadığınız insanlara bile saldırıyorsunuz. Kendinizinkinden farklı düşünceye tahammülünüz yoksa konu açmayın.
Niçin arkadaşınız olmadığı da anlaşıldı.

Ben çok utanırım herhalde böyle cümleler kurmaya
İnsanlar nasıl bu kadar rahat herşeyini övebiliyor anlamıyorum
aynı ortamda böyle biriyle otursam onun yerine de utanırım galiba

Gördüksüzlük diye bir kelime mi var ya. İlk yanlış yazdığınızı düşünmüştüm ama tekrar yazmışsınız. Kafa yapınıza uymayan insanlarla takılmayın.

Back
X