- 11 Ağustos 2009
- 1.392
- 32
- 683
Bende 1.5 yıldır annemden, babamdan ve eşimden uzakta tek başıma yaşıyorum. Bizim düğünümüz oldu, eşimin olduğu şehirde kurduk evimizi. Buradada evim var, yalnız yaşıyorum. Çok sıkıntılar çektik, halada çekiyoruz. Mesafede 14 saat, ha deyince görüşemiyoruz. Üniversitede gurbeti görmedim, mezun olunca alasını gördüm. 1 yıl çok zor geçti, özellikle hafta sonları kabus gibiydi. Konuşacak, iki laf edecek kimsem yoktu. Çokta küçük bir şehirdeyim, hiçbir sosyal imkanı yok. Aşırı tutucu bir yer, benim evli olupta yalnız yaşamam burdakilere ters bir durum. Depresyona girdim, kilo aldım, kendi kendime herkese küstüm, alındım. Cumaları eve girerdim, pazartesiye kendi kendimle delirirdim evde. Biri kapımı çalsın, sadece bir kahve içecek kadar otursun konuşayım yeter bana derdim, ama hiç kapım çalmadı 1 yıl. İş arkadaşlarım evli çocuklu hep, kimseyi arayamazdım, kendimi hep dışlanmış ve ezik hissettim. Eşimin her haline taktım, her şeye kavga çıkardım, aramız çok kötüydü bir ara. Dolmuşta yanımda oturanla, markette domates seçerken yanımdakiyle konuşmaya çalışırdım. O kadar eziklendim. Komşularım yüzüme bakmadı neden bilmiyorum. Yemek yapacak mecalim yoktu, sürekli tost yerdim, sağlığımda bozuldu.
Şimdi çok iyiyim, alıştım buraya bile. Kafama göre 3-4 tane yakın arkadaşım oldu. Onlar bana yetiyorda artıyor. Ben onlara gidiyorum, onlar bana geliyor. Biraz geç buldum, ama buradan ayrılırken onlara veda etmek üzecek beni. Son 6 ayım çok güzel geçti, herşeyime destek oluyorlar. Birgün sesim çıkmasa arayıp merak eden insanlar var.
Birde bir tüyo, yaşadığın yerde oralı insanlarla fazla takılma. Hepsinin orada bir çevresi, akrabası var. Sana ayıracağı zaman kısıtlı oluyor. Sana en güzel arkadaş, senin gibi gurbetten gelen insanlar olacaktır. Gurbettekiler birbirine sımsıkı tutunur, çok daha güzel paylaşımlar, dostluklar olur...
okurken hem üzüldüm yaşadıklarına bi taraftan da özlem bitiyormuş diye sevindim senin adına... ben senin kadar sıkıntı çekmiyorum burası iyi bi ilçe herşey var nerdeyse.. bikaç arkadaşım da var ama herkes kendine kalıyor akşamları, zaman zaman.... bu yalnız kaldığım 3. senem... ilk 2 sene bi şekilde geçmiş ama bu sene artık sıkıldım yalnız kalmaktan galiba. şmdi düşünüyorum da 3 sene nası dayanmışım dicem bittiğinde