Bu forumda gördüğüm en ilginç konulardan biri sizin konunuz konu sahibi. Ancak sizin yüzünüzden değil.
1. Maddi durumdan ve mevcut gıdanın çeşidinden bağımsız olarak, izinsiz dolap açmak terbiyesizliktir.
2. Misafirken bir şey istiyorsanız rica edersiniz, kendiniz alamazsınız.
3. Kendi eviniz dışında her yerde misafirsiniz, aksi size tüm ev ahalisi tarafından adeta dikte edilmediği takdirde.
4. Yatak odası veya değil, ortak kullanımda olmayan odalara izinsiz girmek de terbiyesizliktir. Mesela kiler.
5. Size küçük bir çocuk için alındığı belirtilen bir şeye karşı, kendi nasibiniz olduğunu söylüyorsanız hem terbiyesiz, hem düşüncesiz hem de kötü bir insansınız. Burada bazı üyeler bana böyle dense o eve bir daha girmem demiş mesela, zaten çocukların yiyeceklerine inatla göz dikiyorsanız o evlere girmeyiniz.
Maddi durumu hiçbir şekilde katmadım bile. Maddi durum da katıldığında olay resmen bazı muhafazakar kanallardaki ibretlik hikayeler kadar kötü bana göre.
Bir tane kavunu mu sorun yaptınız? diyen insanlar da gerçekten maddiyatçı anladığım kadarıyla. Demek kavun olunca sorun değil de, araba çalınınca sorun sadece. Demek ki siz terbiyesizlik üzerinden değil de maddi değer üzerinden hesap yapıyorsunuz.
Konu sahibi, konu sizin ilk anlattığınız hali ile bile yeterince açık. Mesela gözünde kavunu ortadan ikiye bölünmüş ve kaşıkla içerisine dalınmış hayal edebilenler düşünsünler, tamamı yenmese bile o kavunun kalanı yenir mi?
Kendinizi ezdirmeyin, asla o apartmana taşınmayın. Başka ucuz evler de vardır. Kimsenin söylediklerini umursamadan eşinize rest çekin, asalak insanlardan kurtulun.