görgüsüzlük sinirden ölüyorum

bu konuyu açtıktan sonra sakladım çerezleri inan o kadar yıprandım ki belki 7 yılda ilkkez kp dere ters cevap verdim
madem paranızı alıyorlar madem çalışsanız paranızı el koyacaklar siz ters bir cevap verdiğiniz de eşinizle birbirinize giriyorsunuz
şöyle yapın onlar size gelmeden siz onlara gidin öğlen ayy karnım çok açtı anne hadi şunu yapalım deyin
yada kayınbabanıza bana para lazım falan deyin sizin eve onlar yetişmeden siz onlara gidin para harcatın belki vazgeçerler bu huylarından

ama sizin tek yolunuz çalışmak onların evinin alt katına yerleşirsen çok daha kötü olur durumun

Yani eşi bu huyunu biliyorsa kalkıp bir bakmaz mı
Babam nerede diye
Böyle olsa belki adam utanır ne bileyim
eşim o sırada dışarıdaydı kp der yiyip bitirdikten içeri geçtiği anda geldi oturdu konuşurken kp der kavun yedim vs deyince ögrendi

acaip sinir oldum size.kiytirik bi kavun yada oncesinde abur cubur kuruyemis.nedir bu kiyimsizlik.uc kurusluk sey.3yasindaki cocuk surekli kavun istemez istesede avutulur.sen vermezsen allahda sana vermez
siz gerçek misiniz? :KK57: 3 yaşındaki çocuk avutulur ama kayınbabanız sizin son paranızla çocuğunuza alınan kavunu yemezse açlıktan ölür???!!!! valla hanımefendi ne kocamın ailesiyle bir sıkıntım var ne de maddi olarak konu sahibinin bahsettiği gibi bir durum yaşadım ama azıcık empati yeteneğimi kullanıp kendisine hiç olmazsa teselli vermek istiyorum. şahsen yapmadığınız gönlü yıkmak Allah katında daha kötüdür diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
ya bence ne olursa olsun altı üstü bir kavun değil mi yesin yani nedir 3 Tl ye bile kavun var bence sen eşinin ailesini sevmediğin için her yaptıkları gözüne batıyor şahsen ben hiç problem yapmam yese bayılırım benim kayınpederim yemez
Sizde yani benim kayınpederim yemez demek için mi yazdınız. Ay evet sizin kayınpederiniz yemez konu sahibinin ki yiyor işte. Benim kayınpederim yemez diyerek konu sahibine çok yardımcı oldunuz. Konu sahibide zaten diğer kayınpederler yiyormu yemiyor mu diye bir kamuoyu araştırması yapmak için açtı konuyu zaten... Tee Allahım yaaa

S Sargoz sen o aileye de böyle sabırlıysan alttan alıyorsan bu konuda olduğun gibi tepene çıkmaları normal. Ben şiştim okudukça yeminle offfff fenalık geçiricem.

@NEFSSEMS arkadaşın dediği taktik bencede iyi sen git ye onların yemeğinin ne ya, sana gelmelerine fırsat verme kesinlikle.

bu konuyu açtıktan sonra sakladım çerezleri inan o kadar yıprandım ki belki 7 yılda ilkkez kp dere ters cevap verdim
ya 7 yıl nasıl sabrettin.
eşin çok mu baskı yapıyordu sana.
bak konuda seni haklı buldum ben.
ama neden bu kadar pasif durduğunu da anlayamadım.
mesela kp o kavunu aldığında elinden usulunce alsaydın dur ben keseyim ikram edeyim.
birazını saklayacağım çocuğa son paramla aldım filan deseysdin.
bunu diyemezmiydin.
desen napardı kp.üstüne mi yürürdü küfür mü ederdi.
demek istediğim çook sessiz kalmış alttan almışsınız.
ben valla yedirmezdim o kavunu bu açgözlü adama.
alırdım elinden götürürdüm başka yere saklardım.

Ben istediğim yere yorum yazancılardan değilim
Muhalefet olmak için asla bir konuda yazmam
Belki bu konuya en çok yazanda benimdir
Çünkü konu sahibinin kayınbabası ve eşi bütün tahammülü mü bitirdi
Senin için adama akıllı mı bilemem ama bir çok tavsiyede bulundum
1-Aldığı özel şeyleri saklamasını
2-Kapıyı onlar gelince açmamasını
3- işe girip çalışmasını
4...... bir sürü şey ama konu sahibi hepsine birşey buldu.
Ha benim yorumlarımı okuyun tamamını sizin adam akıllı tavsiyelerinizi alalım sonrasında
onların bi çogunu denedim zaten dediğim gibi tavsiye değil dertleşmek için açtım konuyu iş arıyorum hemde aylardır ama huysuz yeme problemi olan bi çocugu kv istemiyor o çopcuga bir düzen oturmam o çocugu kreşten alacak ve ben işten gelinceye kadar bakacak bir insan bulmam hersey ha diyince olmuyor evde dantel yapıyorum elişi vs elime çok şükür evladıma meyve alacak kadar para geçiyor el elde başbaşda oturmuyorum kapıyı açmadım ve sonuç tüm komşular dekmelerin sesine kapıya çıktı telefonu açmadım diye yaygara kopardılar

Konu sahibinin kocası kapatmıyormuş neti, kocasının üstüne olduğu için konu sahibi de yapamamış başka yerde yazmıştı.
O zaman bir zahmet babasının boğazına dur desin
Koca ailesine yok demesin
İnterneti kesmesin
Hep canı istediği gibi davransın
Konu sahibide böyle kendi kendini mi yesin
[/QUOTE]
internet 50 tl oglum için baglattık çünkü tv bozuldu ve alamdık yenisini tek çocuk yaşıtı yok yakınlarda park yok en azından bilgisayarda niloya pepee ve egitici çizgi film izleyebiliyor 2 saat günde internetimiz yokkende değişen bişey yoktu

onların bi çogunu denedim zaten dediğim gibi tavsiye değil dertleşmek için açtım konuyu iş arıyorum hemde aylardır ama huysuz yeme problemi olan bi çocugu kv istemiyor o çopcuga bir düzen oturmam o çocugu kreşten alacak ve ben işten gelinceye kadar bakacak bir insan bulmam hersey ha diyince olmuyor evde dantel yapıyorum elişi vs elime çok şükür evladıma meyve alacak kadar para geçiyor el elde başbaşda oturmuyorum kapıyı açmadım ve sonuç tüm komşular dekmelerin sesine kapıya çıktı telefonu açmadım diye yaygara kopardılar
her zaman belli bir geliş gidiş saatleri var mı gün içinde o saatlerde evde olmasan kapıda kalsınlar istedikleri kadar tekmelesinler en son bir komşu gelir yeter artık der sanırım
ben asıl sorumun cevabını alamadım şimdi böyle yakın olmamanıza rağmen dünya sorun var evlerinin altındaki eve yerleşirseniz ne yapmayı düşünüyorsunuz

Konu sahibi haklı ama çok pasif
Arkasında şapur şupur kavun yeniliyor fark etmedim diyor
O bahsedilen devasal kabun 5 dk yenilecek birşey değil
Bende kendi hakkımı savunamam ama evladım olsa
Fark ettiğim an baba torununun da canı çekmişti şuradan biraz ona alayım derdim
Yarısını alırdım elinden
bakın dışarda yürüyüş vardı kornalar bagrışlar vs zaten kulaklarım iltihap sorunu var başka işle ugraşıyordum duymadım yediğini belki milyon kere yazdım
kp: kızım bende yardım edeyim (bu arada tabak ve bıçak aldı eline sonra kavunu dolaptan çıkardı )
ben zannettim ki yemegin yanına doğrayacak
farkeder etmez döndüm ama kaşıkla daldıgı için kavunun dogranacak hali kalmamıştı
sadece
oglanın canı çekmişti oglana aldım diyebildim
bunlar olurken eşim işten geliyordu yani evde değildi

Sizde yani benim kayınpederim yemez demek için mi yazdınız. Ay evet sizin kayınpederiniz yemez konu sahibinin ki yiyor işte. Benim kayınpederim yemez diyerek konu sahibine çok yardımcı oldunuz. Konu sahibide zaten diğer kayınpederler yiyormu yemiyor mu diye bir kamuoyu araştırması yapmak için açtı konuyu zaten... Tee Allahım yaaa
pardon da o hanım benim kayınpeder yemez diye yazmak için yazmamış oda gayet belli

ya ben şunu anlamıyorum. ikinci kavunu alacak param yoksa ve çocuğum kavun istiyorsa illa bi işe girip çalışmak da istemiyorsam kısabileceğim herşeyden kısarım. telefonumu satarım, kıyafetlerimi satarım, internet kullanıyosam kapatırım, evden iş yaparım. yaparım yani bişeyler. çocuk için tüm sınırları zorlamayıp 10 liralık kavunun derdine düşmektense bu daha iyi yani.
evden iş yapıyorum dantel vs giysilerim zaten kısıtlı satamıyorum o yüzden interneti kapatmak için çok ugraştım ancak benim üstüme değil tv bozulunca alamadık bende kalsın dedim çünkü evde tv yok haber dizi çizgi film izlemek istiyoruz 10 liranın derdine düşmedim kp derin nasip bu nasip demesine kızdım

Bütün sayfaları okumadım
Siz de kendinizi kimseye savunacak değilsiniz, boşverin

Olay 10 liralık kavun, karpuz çikolata meselesi de değil kimse kusura bakmasın. Olay edepsizlik meselesi.

İstediği kadar kayınpeder, kaynana, anne, baba olsun. Canın istediği gibi kimse davranamaz evimde. Orası benim evimse, benim evim gibi davranılacak. Hadi kaynana açar dolabı kadındır onu da bir yere kadar anlarım da kayınpederin dolap açması, üstüne sormadan kavunu çıkarması kesmesi ve kimseye ikram etmeden hepsini yiyip bitirmesi nedir ya.

Ben böyle yetişmedim arkadaşım, eve alınan bişeyden herkes yer. Evin bir bireyi yoksa bile ona saklanır. Oturup bir kişi olan şeyi tek başına yiyip bitiremez. Benim gözümde görgüsüzlüktür edepsizliktir.

Bu ilk değil madem tepkini en etkin şekilde sen ortaya koyacaksın arkadaşım ki. Bir daha böyle cesur girişimde kimse bulunamayacak. Ben böyle kibarca uyarıdan anlamayan insanı direk yerin dibine sokuyorum ki, yapmasın bir daha. Deli deliyi görünce çomağını saklar hesabı (koca adamın çikolataya neden ihtiyacı olur ki bizim orda alay konusu ederler öyle adamı, çocukmusun sen diye yaaaa )

Onlar bildiğin oğlumun evi, benim evim nasılsa hesabı yapmış, senin evinde senden iyi at koşturuyorlar. Orasının senin evin olduğunu güzelce ve her seferinde açıklarsan, gayette güzel anlarlar.

Ha ayrıca işte ailelerimiz bizi ne zorluklarla yetiştirdi, şimdi siz de onlara öyle davranın diyorlar ya böyle adamlar kusura bakmayın yemeyip yediren insanlar değil. Bencil adam her zaman bencildir, fedakar adam da her zaman fedakardır. Böyle insanın fedarlık yaparak evlat yetiştirdiğini 7 sülalesi bir araya gelse kimse inandıramaz beni.

Ayrıca benim ailem evime gelip benden habersiz evdeki koca kavunu oturup tek başına yese. Akşamda kocam gelip hesabını sorsa (cebimdeki son parayı sana kavun al diye vermiştim nerde dese) annemler oturup yemişler haberim yokken desem. O da laf sayar emin olun ve bende ağzımı açıp birşey diyemem.
Çünkü haklı.

Ay ne
ay ne alakası var ya bu benim fikrim benim kayınpederim yemez ama yese hoşuma gider demek istedim böyle bir problemim olmadığını yazdığım yorumunda buna paralel olduğunu belirttim sizede saygı duymaktan fazlası düşmez konu sahibi rahatsız olursa anlarımda size ne oluyor anlayamadım

evden iş yapıyorum dantel vs giysilerim zaten kısıtlı satamıyorum o yüzden interneti kapatmak için çok ugraştım ancak benim üstüme değil tv bozulunca alamadık bende kalsın dedim çünkü evde tv yok haber dizi çizgi film izlemek istiyoruz 10 liranın derdine düşmedim kp derin nasip bu nasip demesine kızdım
kreş vb. yerlere baktınız mı çalışmak için hem oğlunuzun gözünüzün önünde olur hem çalışmış olursunuz

ya bence ne olursa olsun altı üstü bir kavun değil mi yesin yani nedir 3 Tl ye bile kavun var bence sen eşinin ailesini sevmediğin için her yaptıkları gözüne batıyor şahsen ben hiç problem yapmam yese bayılırım benim kayınpederim yemez
param yok param kilosu 2 tl

Aklıma geldi .Kışın kv hasta olduğunda 2 hafta bende kaldı.Canının istediği bir şey var mı dediğimde beni meyvasız bırakma ,yemeği canım istemiyor dedi.Ben de kavun ve kiraz aldım,kavunun yarısını doğrayıp verdim,kızım ben de yiyeceğim dedi.O da kavunu çok sever.(3,5 yaşında)Ona da dilim verdim,bir iş için dışarıya gitmem gerekti,döndüğümde kızım; anne babaannem kavunun hepsini yedi dedi,olsun kızım yesin yine alırız dedim.Kavun az gelmiş,geride kalanını da yemiş.Ama hepsini yedi dedi,babaannesine kızdı.Akşam eşim geldiğinde babasına da babaannem kavunu hepsini yedi dedi,babası da aynı şeyi söyledi,biz yeniden aldık,gülerek karşıladık,gücümüz vardı aldık.Şimdi değineceğim biz güldük ama o yaştaki çocuğun bile tuhafına gitmiş,hepsini yemesinden rahatsız olmuş,sizin oğlunuz dedesi yerken neredeydi,ben de yiyeceğim demedi mi?Dedesine bizim kızda olduğu gibi kızdı mı?Yanında konuşuldu mu?Sizin psikolojiniz nasıl bozulmuşsa,biz çocuk diyoruz ama Onların da duyguları var,herşeyin farkındalar,inşallah çocuğunuzun psikolojisi bozulmaz.

kreş vb. yerlere baktınız mı çalışmak için hem oğlunuzun gözünüzün önünde olur hem çalışmış olursunuz
Evet güzel fikir oğlumun kreş de yardımcı bayanların çocukları da oraya geliyordu

ya 7 yıl nasıl sabrettin.
eşin çok mu baskı yapıyordu sana.
bak konuda seni haklı buldum ben.
ama neden bu kadar pasif durduğunu da anlayamadım.
mesela kp o kavunu aldığında elinden usulunce alsaydın dur ben keseyim ikram edeyim.
birazını saklayacağım çocuğa son paramla aldım filan deseysdin.
bunu diyemezmiydin.
desen napardı kp.üstüne mi yürürdü küfür mü ederdi.
demek istediğim çook sessiz kalmış alttan almışsınız.
ben valla yedirmezdim o kavunu bu açgözlü adama.
alırdım elinden götürürdüm başka yere saklardım.
dedim zaten
ogluma hamileyken eşim bana sofrada yemek uzattı diye olay çıkaran bana vurmaya kalkan bir adam bu eşimle birbirlerine girmişlerdi eşim beni de alıp ordan çıkmıştı çıkarken ben sargozdan vazgeçmem demişti o zaman tam 3 ay hiç konuşmadık ama neler var neler eşim de bunaldı bende herşeyi denedik

Back
X