• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görgüyle mı alakalı bi durum bu?

Bunun görgüyle alakası yok bence, normalde de boş oluyor dolapları dediğinize göre yaşam şekilleri bu demek ki.
Olsa olsa misafire ikram etmediği için nezaketsizlik diyebiliriz.
Şahsen son param kalmış olsa, yemeğe değil kıyafete harcarım. :olamaz:
Bizim evde buzdolabını eşim doldurur mesela, hatta bekar evimdeyken bile ya o geldiğinde ya da annemler geldiğinde dolu olurdu sadece. Ben akşam yemeğinde ne yiyeceksem ona göre alırdım günlük, onun haricinde atıştırma huyum yoktur zaten. Halanız da aynı alışkanlık varsa olabilir yani.

Bir de böyle şeyleri başarı hikayesi gibi anlatmıyor musunuz çok gülüyorum ya :KK70:
Tabana kuvvet o zaman. :KK70:

Konu sahibi herkes yediğinden ikram eder zaten. İlle de baklava börek açmaya gerek yok. Türk'üz biz misafire yedirmeyi severiz. Misafir berekettir çünkü. Halan da böyle biri değil işte kabullen..
Bekarken insan takılmıyor ama evlenince eşine karşı mahçup oluyor. İstediğiniz alıp götürün daha iyi.. :KK66:

Vuuhuuuuu 8 bin hemde çanta için yeminle evlat acısı gibi oturur içime :) :)

Cantalarimin çoğu sosyete pazarından en pahalisi 120 TL :) :) :)

kazandigim parayi nereye ve nasil harcayacagim beni baglar. Bundan 8 yil once 8 bin civari olan bir cantayi almak icin bir ay sabah aksam ise yurumustum taksi parasindan kisayim diye. sonra aliskanlik oldu yillarca kar-kis hep yurudum. o paralarla da ciddi manada cantaya yatirim yaptim.

mesela benim annem geliri gayet iyidir, aynen soylediginiz gibi her seyimiz markadir - luks segment olarak ele alinanlardan - ama annemin buzdolabinda sadece cikolata ve kola vardir. cunku annem yemek yemez.

ayrica ne kadar yakininiz olursa olsun insanlarin mahremine girmemelisiniz, bu esas en belirleyici gorgu meselesidir.
Cikolata ve kolayla beslenmek de cok sagliksiz degil mi ya? Demekki sagliksiz beslenme beraberinde sagliksiz dusunceleri de getiriyor. Marka takintisi vb.

Valla bizim Türk milleti abartır misafire ikram olayını. Çaya gidilecekse çayın yanina 1 kek veya bir kurabiye yeter. Akşam yemeğinde corba salata duruma göre etli veya sebzeli bir yemek. Ama yok illa 10 çeşit tatlisindan tuzlusuna yemek olacak.

Konuya gelirsek...

Benim çok sevdiğim bir arkadaşım var halaniz gibidir. Beynini organize edip yapamiyor garibim. Giderken biz birseyler aliriz. Deriz bahce keyfi cay senden yiyecekler bizden. sohbetinden tecrübelerinden onunla konuşmaktan o kadar zevk alırım ki dolabinda bakmak veya aç mi kalicaz aklımdan geçmez. Halanizi görmek sizi mutlu ediyorsa ikramliklar sizden olsun

Ya bence ona çok takılmayın benimde dolabım boştur çünkü hiçbir şey yemiyoruz eşimle zaten bütün gün işteyiz akşamda yemek yemediğimiz için evde yemek vs olmuyor günlük alışveriş yapıyorum..
Belki kendisi de öyledir.

İşin kötü tarafı misafirliğe karnın tok gidersin, ev sahibi döktürür börekler çörekler, yesen bir dert, yemesen bir dert.
Sonra nasılsa ev sahibi ikramlık hazırlar diye düşünüp boş mideyle gidersin, sonra gelsin acı çaylar...

Bence en kötüsü belirsizlik, siz halanızı tanımışsınız, giderken ona göre hazırlıklı gidin, gerisini de boşverin, hoş sohbeti varsa lafını etmeye değmez, ama o da yoksa istenmiyorsunuz diye düşünmek gerekir.

Vuuhuuuuu 8 bin hemde çanta için yeminle evlat acısı gibi oturur içime :) :)

Cantalarimin çoğu sosyete pazarından en pahalisi 120 TL :) :) :)

8 yıl önce 8 bin dikkatini çekerim. Şimdi hedef 30 bin falandır sanırım.
Marka çantalardan haberim olmadığı çok belli oldu mu? :KK23:

Gerçekten bazı kadınlar evde yemek yapmayı sevmiyor. İlgi merak meselesi galiba.
Yemek pişen ev sıcak samimi gelir bana..[/QU
Bana da öyle geliyor ama yapmayanı da yadırgamam ben. Bende tam tersine misafire herşeyi koyan biriyimdir. ama gittiğim yerlerde de bişey beklemem.

yenmiyordur almıyordur. Bizimde evimizde çok fazla bişey olmaz.
ikimizde çalışıyoruz evde kahvaltı yapılmıyor. olursa bikaç meyve olur bize yetecek kadar. misafir gelecekmiş diye düşünmeyiz yani.

8 yıl önce 8 bin dikkatini çekerim. Şimdi hedef 30 bin falandır sanırım.
Marka çantalardan haberim olmadığı çok belli oldu mu? :KK23:

aynen simdi ki hedefim oyle, bunu hak edecek olcude de calisiyor ve emek harciyorum. burada vurgulamaya calistigim sey bambaskaydi. sadece cantanin fiyatina odaklanmaniz ayri entresan.

Cikolata ve kolayla beslenmek de cok sagliksiz degil mi ya? Demekki sagliksiz beslenme beraberinde sagliksiz dusunceleri de getiriyor. Marka takintisi vb.

insanlarin hayat standartlarina gore urun tercihinde bulunmasi ile marka duskunlugu farkli kavramlardir. tespitte bulunmadan once araindaki farki bilmenizi oneririm.

Bir de böyle şeyleri başarı hikayesi gibi anlatmıyor musunuz çok gülüyorum ya :KK70:
Tabana kuvvet o zaman. :KK70:

Konu sahibi herkes yediğinden ikram eder zaten. İlle de baklava börek açmaya gerek yok. Türk'üz biz misafire yedirmeyi severiz. Misafir berekettir çünkü. Halan da böyle biri değil işte kabullen..
Bekarken insan takılmıyor ama evlenince eşine karşı mahçup oluyor. İstediğiniz alıp götürün daha iyi.. :KK66:

alin teri ile sahip olunan her sey bir basari hikayesidir. tabana kuvvet evet, 20 km yuruyorum her gun bir bebekle ustelik. bu da bir basaridir.

insanlarin hayat standartlarina gore urun tercihinde bulunmasi ile marka duskunlugu farkli kavramlardir. tespitte bulunmadan once araindaki farki bilmenizi oneririm.
Ama hayat standardiniz uygun olsaydi zaten bir ay boyunca yuruyerek ise gidip gelip para biriktirmeye calismazdiniz bir canta icin.

Ama hayat standardiniz uygun olsaydi zaten bir ay boyunca yuruyerek ise gidip gelip para biriktirmeye calismazdiniz bir canta icin.

kendi paramla almak icin olabilir mi? kocamdan yahut ailemden beklememek icin?
istanbulun en pahali semtinde oturup, cocugunu tek basina fransiz kolejinde okutuyordum. kendime alacagim bir sey icin de taksimi kismak tasarruftur, olmayani oldurtma ozentisi degil. konu zaten ben de degilim. saygilatimla.

kendi paramla almak icin olabilir mi? kocamdan yahut ailemden beklememek icin?
istanbulun en pahali semtinde oturup, cocugunu tek basina fransiz kolejinde okutuyordum. kendime alacagim bir sey icin de taksimi kismak tasarruftur, olmayani oldurtma ozentisi degil. konu zaten ben de degilim. saygilatimla.
Ok, cocugunuzun egitimini en iyi sekilde saglamaniz cok guzel. Keske o tasarrufunuzu yine benzer sebeplerden yapsaydiniz. Bir seye 8 bin lira vereceksem benim cok isime yaramali. Veyahut da baskasinin. Diger cantalardan pek de bir farki olmayan birseye 8 bin lira vermek bana akil kâri gelmiyor. Ki canta gibi aksesuarlar modasi gecen urunler. Bir sure sonra kullanamayacaksiniz belki de. Eger şak diye cikarip 8 bin lirayi verebilecek duurmdaysaniz, o zaman hayat standartlarina gore tercih diyebiliriz. Ama o parayi biriktirmek icin belli bir sure birikim yapmaniz gerekiyorsa buna hayat standardina gore tercih diyemeyiz. Marka takintisi ya da özenti denilebilir. Zaten o yorumuzda da apacik belli. Şoyle marka giyeriz boyle marka giyeriz diye belirtme ihtiyaci duymuşsunuz. Hayat standardi boyle olan insan bunu belirtmeye ihtiyac duymaz. Benden de size saygilar efendim.

Kimi insanın eli cimridir de ondan, başka neden olacak. Üzerlerine aldığı kıyafetten anlayamazsın ki onu, insanlar kendilerine harcarlar tabi.
Bir komşum bizi evine davet etti. Ben de tatlı yaptım götürdüm. Tabak bi geldi, içinde ufacık bi poğaça koymuş, o da 2 adet, bir de yaptığım tatlıdan ufak bir dilim. Yaptığım tatlının yarısını da zaten kendilerine ayırıp kaldırmışlar buzdolabına. Durumun olup olmamasıyla alakalı değildir, dedim ya işte ondan....

Back
X