Görme engelli komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben cidden merakliyimdir, yeni birseyler ogrenme askiyla yanip tutusurum, birisi bana biseyler ogretsin (sozlu/yazili) hemen ilgimi ceker.

O yuzden sordum, bilen biri herhalde dedim, kustum oynamiyoruma bagladi, keske anlatsaydi savundugu seyi, sacmalasada inanmis savunuyor en azindan derdim.

Asi karsitlari 1, enerjiciler 2, ben bu 2 grubu hic anlayamiyorum.

Bak mesela ufocular, antik astronotcular, ezoterikler, kabalacilar, illuminaticiler, bunlara inanan bazi insanlar var cidden ikna edebilecek duzeyde terminalojiye hakimler, hatta kendi terminalojilerini besliyorlar, guzel guzel dinletecek veriler sunuyorlar, yalanliyorsun o zaman soyle bisey daha var diye ekleyebiliyorlar ama bu enerjicilerden hic "vay anasini ya hakli olabilirler" dedirtecek bisey duymadim.

Yine butun hanimefendiligiyle Mune Mune hanimcigim gelmis, sabriniza hayranım hanimefendi, cok kamil bir bireysiniz, darisi basima♥️
Sen Ufo’lara yok mu dedin 🤨

Geçen gün kendine kötülük eden boşanma aşamasında olduğu kocasının kanser olduğunu öğrenen üyeye ben de yardım etme dedim. Ama neden dedim? Çünkü adam tercihini kök ailesinden yana yapmış. Konu sahibi zaten boşanıyormuş.
Fakat bu konuda o kız ne yapmış ki konu sahibine? Ben hayatını o kıza vakfetsin de demiyorum zaten. Ama kız daha yeni engelli olmuş, uyum sürecinde. Müsait olduğu sürece, kendi hayatından vaktinden çalmadan ufak ufak yardım edebilir bence. Haftada dört kez markete gidiyorsa müsait olursan denk gelirsen bir kere markete götürmek bir süreliğine çok bir şey mi?
Bende o konuya yardım etmemesi yönünde yazdım zira lohusa kadın evden kovulmuş, hakaret edilmiş ve şiddet görmüş, o konuda yardım etme demek için bir sürü detayda vardı ayrıca.
Ben cidden merakliyimdir, yeni birseyler ogrenme askiyla yanip tutusurum, birisi bana biseyler ogretsin (sozlu/yazili) hemen ilgimi ceker.

O yuzden sordum, bilen biri herhalde dedim, kustum oynamiyoruma bagladi, keske anlatsaydi savundugu seyi, sacmalasada inanmis savunuyor en azindan derdim.

Bak mesela ufocular, antik astronotcular, ezoterikler, kabalacilar, illuminaticiler, bunlara inanan bazi insanlar var cidden ikna edebilecek duzeyde terminalojiye hakimler, hatta kendi terminalojilerini besliyorlar, guzel guzel dinletecek veriler sunuyorlar, yalanliyorsun o zaman soyle bisey daha var diye ekleyebiliyorlar ama bu enerjicilerden hic "vay anasini ya hakli olabilirler" dedirtecek bisey duymadim.

Yine butun hanimefendiligiyle Mune Mune hanimcigim gelmis, sabriniza hayranım hanimefendi, cok kamil bir bireysiniz, darisi basima♥️
Teşekkür ederim 🙏 boldladığım kısımlara meraklıyımdır çokça yerli yabancı program izlemişliğim de vardır ve evet onlar bazı belgelere de dayalı konuşurlar, öyle sallamasyon değil ciddi ciddi üst düzey siyasetçi bürokrat, bazı belgelerde doğrudan imzası olan kişilerin yazılı açıklamalarını belge olarak kullanırlar ama teori üretenler başka teorilere de açık olmalı zira bazı doğrular hiç değişmese de, zamana, insanoğlunun edindiği yeni bilgi ve belgelere göre birtakım gerçekler, bazı doğru bildiklerimiz de gerçeklik ve doğruluğunu yitirebiliyor.

Asırlar önce öküzün boynuzunda sanılan dünyanın bugün elips şeklinde olduğunu düşünüyoruz, asırlar önce doğru bilinen bugün yanlış.
O yüzden diretmemek ve direnmemek lazım neyseeee.
Engellilere yardım etmek lazım, zaten dışarıda hayatları zor, her dışarı çıktığımda engelli rampalarına park eden araçlara vs sövüp duruyorum, benciliz maalesef.

Art niyetli olsam yardım için o daha önce gezmelere tatillere gittiği kişiler yerine beni seçmezdi
İnsanoğlu düşemez mi? Yanılamaz mı? Tatile gittiklerinden darbe yiyemez mi? Bizim milletimiz yardimseverdir. Hesap kitap yapmaz. Hele böyle bir konunun hiç hesabı kitabı yapılmaz. Düşene tekme atilmaz. Allah sizin elinize kimseyi düşürmesin.

İyilik yap denize at. Kul bilmezse Halik bilir.

Vicdan böyle bişey değil, vicdanlı insan sonunda bana da birgün biri yardım etsin diye yapmaz iyiliği. Zaten düşünmez, kalbi, vicdanı başka türlüsünü kabul etmediği için yapar ne yapıyosa. . Empati duygusu gelişmiştir, kendi batacağını bilse de girer kanalizasyona çıkarır düşmüş hayvanı, çocuğu. Dur karması nolcak falan diye çıkıyosan yola zaten boşver yapma.

Allah o kadar büyük ki o kadar büyük ki kimsenin basına gelmesin dilerim ama kimin ne olacağı hiç belli olmazken böyle vicdansız olabilmeniz daha korkunç. Sizden yakınlarınızdan cıkmayacagı ne malum ya nasıl bu kadar hor olabiliyorsunuz.
Hayatimda hic vicdansiz olmadim emin olun sizden daha vicdanliyim insana hayvana magdur olanin hep yaninda oldum sana kendimi anlatmak icin daha fazla yormayacagim parmaklarimi ne dusundugun umrumda degil

Ben de esasen astroloji ile ilgilenirim kendi kendime yüzeysel olarak öğrendim,ilgimi çekti ve araştırdım sevdim de ,kendim ikna olacak şekilde hayatım üzerinden deneyimledim,sizin de bahsettiğiniz gibi bunun bir dayanağı var kendi adıma ve savunabilirim en azından burada ifade edebilecek kadar anlatabilirim fakat bu alıntıladığım yorumun hiçbir ruhsal alemde bir dayanağı olduğunu düşünmüyorum

Konu sahibinin, Kör kadına; insanlara işine göre davranmanın ne kadar yanlış olduğunu fark ettirme gibi bi görevi var belki…
onun deyimiyle “Kör kadına “ bunu öğretmek için de görevlendirilmemiştir herhalde,evet hepimiz hayatta bişeylerden ders çıkarıyoruz,farkındalık sahibi oluyoruz ama bu konu öyle bir konu değil ya

Dışlanmış üzülmüş olabilir konu sahibi onu anlayabilirim ama karşısında engeli olan biri var ve gerçekten çok zor durumda,”sen bana bunu yapmıştın “ diyip kısas yapılacak bir durum değil ve hayatını kolaylaştıracak yardımlarda bulunması da karmadan çok insanlığı ilgilendiriyor gibi geldi yine de Chickennova Chickennova hanım daha iyi bilir tabi

Ahhaha ilk defa duyuyorum bu sözü. Geçen senelerde çevremde öyle biri vardı illallah dedirtti. Astroloji, numeroloji, karma ve manifest muhabbeti almış yürüyordu ve herkes de bu manipülasyona geliyordu. Kadın sanırsın kanaat önderi 😂 gitti de kurtuldum çok şükür.
Bizim 4 kisilik bi kiz grubumuz vardi, kizlardan biri nikah sabahi dolandirilip terkedildi, yil 2014, 1.5 milyon borc kitledi nişanlısı.

Bu kiz o gunden sonra bir daha toparlanamadi, bigun seviyorum diye agliyodu ertesi gun serefsiz beni dolandirdi diye agliyordu.

Neyse biz bu kafasını toparlasin diye tatile götürdük, havuzlu villa kiraladik, bi sabah uyandik ki (saat 5) bu hint muzikleri esliginde havuzu kutsuyor ajsjsjsjsjsj, cevresinde dans ediyor falan.

Salonda neye ugradigimizi sasirmis bi sekilde rituelinin bitmesini bekledik.

Meger, bizden once konaklayanlardan birinin enerjisi kalmis havuzda, kirliymis, onu temizliyormus.

Tatilden eve donene dek, temizlenmeyen auramiz, acilmayan cakramiz kalmamışti.

Bizim 4 kisilik bi kiz grubumuz vardi, kizlardan biri nikah sabahi dolandirilip terkedildi, yil 2014, 1.5 milyon borc kitledi nişanlısı.

Bu kiz o gunden sonra bir daha toparlanamadi, bigun seviyorum diye agliyodu ertesi gun serefsiz beni dolandirdi diye agliyordu.

Neyse biz bu kafasını toparlasin diye tatile götürdük, havuzlu villa kiraladik, bi sabah uyandik ki (saat 5) bu hint muzikleri esliginde havuzu kutsuyor ajsjsjsjsjsj, cevresinde dans ediyor falan.

Meger, bizden once konaklayanlardan birinin enerjisi kalmis havuzda, kirliymis, onu temizliyormus.

Madem enerjiyi görüyo nişanlısının şerefsiz enerjili olduğunu niye görmemiş

Sen Ufo’lara yok mu dedin 🤨

Yoooöö bize oyle bi bilgi gelmedi 🤣
Bende o konuya yardım etmemesi yönünde yazdım zira lohusa kadın evden kovulmuş, hakaret edilmiş ve şiddet görmüş, o konuda yardım etme demek için bir sürü detayda vardı ayrıca.

Teşekkür ederim 🙏 boldladığım kısımlara meraklıyımdır çokça yerli yabancı program izlemişliğim de vardır ve evet onlar bazı belgelere de dayalı konuşurlar, öyle sallamasyon değil ciddi ciddi üst düzey siyasetçi bürokrat, bazı belgelerde doğrudan imzası olan kişilerin yazılı açıklamalarını belge olarak kullanırlar ama teori üretenler başka teorilere de açık olmalı zira bazı doğrular hiç değişmese de, zamana, insanoğlunun edindiği yeni bilgi ve belgelere göre birtakım gerçekler, bazı doğru bildiklerimiz de gerçeklik ve doğruluğunu yitirebiliyor.

Asırlar önce öküzün boynuzunda sanılan dünyanın bugün elips şeklinde olduğunu düşünüyoruz, asırlar önce doğru bilinen bugün yanlış.
O yüzden diretmemek ve direnmemek lazım neyseeee.
Engellilere yardım etmek lazım, zaten dışarıda hayatları zor, her dışarı çıktığımda engelli rampalarına park eden araçlara vs sövüp duruyorum, benciliz maalesef.

Engelliler ve bebekler benim hassas noktam yani bana hicbir inanc, kultur vs bir engelliye yardim etmemeyi normallestiremez.

Ancak dedigim gibi anlamaya çalışırım, cunku karşıda biri var ve hakli oldugunu iddia ediyorsa bi durup dinlemekte fayda var derim, belki bende biseyler kazanirim diye.

Benim bu mistik inanislara mesafem fazla, cunku dogmalarla kavruluyorlar ve asla "o oyle degili" kabullenmiyorlar, yine de dedigim gibi dinler anlamaya calisirim.

Ote yandan ortacag ile modern cagin arasindaki ucurumu ve inanis farklarinida yok saymamak gerekiyor, newton'dan sonra bilim nasil katmerlenerek ilerlediyse, engizisyonun yikilmasiyla birliktede inanişsal dogmalar o hizla curumeye basladi. Engizisyonun bilim adamlarina ettigi zulumu su anda bilim adamlari yasamiyor (tabiki etik degerler cercevesinde kisitlandiklari noktalar var) ki bu tarz spirituel olgularida belki su an bizlerin beyni anlayamiyor olabilir diye dusunuyorum, keza kuantum fizigi/bilimi ilerledikce, cok boyutluluk kavramini idrak etmeye basladikca birseylerde degisecek gibi görünüyor (olumlu ya da olumsuz anlamda)

Ben sadece birseylerin kiyisindan kosesinden okunup sozde kanaat onderlerinin pesisira gidip bazi sacmaliklarin icinde kaybolunmasini insan zekasina hakaret olarak yorumluyorum.

Annem de bu konulara ilgilidir ve bana da bir yere kadar mantıklı geliyor ama bir yerden sonrasını kabul edemiyorum, çünkü kendi içimde çıkmaza giriyorum.

Burada görme engelli bir kıza yardım etmeme olayı var. Kızın ilahi planı budur, konu sahibi kızın budur. Eyvallah. Konu sahibi yardım etmeyerek kendi öğrenmesi gerekeni öğrenir, kız da kendi öğrenmesi gerekeni. Bu senaryo üzerinden bu düşünceyi kabul edebilirim.

Ama bunun devamının vardığı yer kötü. Bunu tecavüz için, cinayet için, ne bileyim felaketler, kitlesel saldırılar için de düşünebiliriz. Falanca tecavüze mi uğradı, öğrenmesi gereken buymuş üzülemem. Bilmemkim adam mı öldürdü, ilahi planı buymuş sorun değil. Depremde insanlar mı öldü, yazık üzüldüm ama yardım edemem çünkü zorunda değilim, belki de öğrenmem gereken budur. O zaman küçücük çocukların kanserden ölmesini de umursamamamız gerekiyor, çünkü bunu kabul ederek gelmiş, biz napalım.

Yani gittikçe dozu artıp duyarsızlaşmaya, "öyleymiş napayım" demeye geliyor iş, benim mantığımın tıkandığı nokta bu.

İlahi düzeyde, ruh boyutunda evet umursamıyor olabilirim. Benim de ilahi anlaşmalarım vardır, biliyorum ki bu iş böyledir, tamam. Ama ilahi düzlemde, ruh boyutunda yaşamıyorum. Şu an insanım. Dolayısıyla ilahi boyutta kabul edebildiğim şeyleri insan bilincimle kabul edemiyor olabilirim ve bence zaten insan olmamızın amacı da bu.

Konu sahibinin amacı yardım etmemek olabilir, öğrenmesi gereken budur.
Peki ya tam tersiyse? Ya bilakis istemediği halde yardım etmeyi öğrenmesi gerekiyorsa ve şu an "aman boşver ya" diyerek öğrenmesi gerekene engel oluyorsak?

Ay ne olur şimdi mutlu, atlattı deyin. :110:

Annem de bu konulara ilgilidir ve bana da bir yere kadar mantıklı geliyor ama bir yerden sonrasını kabul edemiyorum, çünkü kendi içimde çıkmaza giriyorum.

Burada görme engelli bir kıza yardım etmeme olayı var. Kızın ilahi planı budur, konu sahibi kızın budur. Eyvallah. Konu sahibi yardım etmeyerek kendi öğrenmesi gerekeni öğrenir, kız da kendi öğrenmesi gerekeni. Bu senaryo üzerinden bu düşünceyi kabul edebilirim.

Ama bunun devamının vardığı yer kötü. Bunu tecavüz için, cinayet için, ne bileyim felaketler, kitlesel saldırılar için de düşünebiliriz. Falanca tecavüze mi uğradı, öğrenmesi gereken buymuş üzülemem. Bilmemkim adam mı öldürdü, ilahi planı buymuş sorun değil. Depremde insanlar mı öldü, yazık üzüldüm ama yardım edemem çünkü zorunda değilim, belki de öğrenmem gereken budur. O zaman küçücük çocukların kanserden ölmesini de umursamamamız gerekiyor, çünkü bunu kabul ederek gelmiş, biz napalım.

Yani gittikçe dozu artıp duyarsızlaşmaya, "öyleymiş napayım" demeye geliyor iş, benim mantığımın tıkandığı nokta bu.

İlahi düzeyde, ruh boyutunda evet umursamıyor olabilirim. Benim de ilahi anlaşmalarım vardır, biliyorum ki bu iş böyledir, tamam. Ama ilahi düzlemde, ruh boyutunda yaşamıyorum. Şu an insanım. Dolayısıyla ilahi boyutta kabul edebildiğim şeyleri insan bilincimle kabul edemiyor olabilirim ve bence zaten insan olmamızın amacı da bu.

Konu sahibinin amacı yardım etmemek olabilir, öğrenmesi gereken budur.
Peki ya tam tersiyse? Ya bilakis istemediği halde yardım etmeyi öğrenmesi gerekiyorsa ve şu an "aman boşver ya" diyerek öğrenmesi gerekene engel oluyorsak?
Eee kendi tekamülümüz ne olacak her şeye üzülemem yapamam dedikçe? :KK53:
Fazla hesapçılık, aşırı düşünmek bana göre değil. Aşırı yardımsever, sevgi pıtırcığı biri değilim. Ama gözümün gördüğüne de duyarsız kalamam ya. Ufak şeyler olabilir, engellilik de şart değil. Yolda sokakta biri bir şey sorar, kaybolmuştur, bilememiştir yardım edersin. Ne var yani?
Bir de hayat öyle dümdüz değil. Ben işaret dili öğrenirken sapasağlamdım mesela. Ama geçen sene bir anda bir sabah kalktım bir tuhaflık vardı. Çok şükür iyiyim, idare ediyorum ama insan şaşırıp kalıyor. Yaşınız ilerledikçe tık tık hastalıklar geliyor, bana bir şey olmaz dememek lazım. Ben sağlamım o ne yaparsa yapsın dememek lazım.

Eee kendi tekamülümüz ne olacak her şeye üzülemem yapamam dedikçe? :KK53:
Fazla hesapçılık, aşırı düşünmek bana göre değil. Aşırı yardımsever, sevgi pıtırcığı biri değilim. Ama gözümün gördüğüne de duyarsız kalamam ya. Ufak şeyler olabilir, engellilik de şart değil. Yolda sokakta biri bir şey sorar, kaybolmuştur, bilememiştir yardım edersin. Ne var yani?
Bir de hayat öyle dümdüz değil. Ben işaret dili öğrenirken sapasağlamdım mesela. Ama geçen sene bir anda bir sabah kalktım bir tuhaflık vardı. Çok şükür iyiyim, idare ediyorum ama insan şaşırıp kalıyor. Yaşınız ilerledikçe tık tık hastalıklar geliyor, bana bir şey olmaz dememek lazım. Ben sağlamım o ne yaparsa yapsın dememek lazım.
İşte benim mantığımın tıkandığı nokta da o zaten. Her şeye bana ne dersem ben olduğum yerde sayarım. Tabii ki insanız, hatalarımız olacak ama bunu göz göre göre vurdumduymazlıkla yapmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Konu sahibi özelinde mesela, öyle kavga gürültü yok, düşmanlık yok. Ev arkadaşları tatile giderken çağırmamış, ee? Zaten zorunda değiller. Bunun acısını bir anda görme yetisini kaybeden birinden çıkarmak hakkını savunmak değil, kötü kalplilik.

Ha kız devamlı sadece konu sahibinden yardım istiyordur, bunalmıştır, anlarım. O zaman da açıkça "xciğim benim de günlük hayatımda sorumluluklarım var. Durumunun zorluğunu anlıyorum ama her seferinde yardımcı olmak benim işlerimi aksatıyor. Diğer arkadaşlarından da yardım istesen olmaz mı? Çok zorda kalırsan tabii ki buradayım ama her şeyi ben yapamam" der geçer.

Benim eximin omzu çıktı, ki kendisi bana duygusal olarak en zor zamanları geçirten insandır. İlk yardım istediği bendim, "lya bana yemek yapabilir misin" dedi. Beş gün yemek taşıdım, askısını taktım çıkarttım. Çünkü kötü günlerimiz olsa da kanlı bıçaklı değiliz, sağlık sorunu var, yardım istemiş. Köpeğin hatrı yoksa sahibinin vardır derler ya, iyi günlerimizin hatrına yardım ettim. Benden ne eksiltti, hiçbir şey. Bazılarına göre enayiliktir, bana göre vicdanımın rahat olması.

Ha kavgalı zamanımızda olsak "bana ne ya" derdim evet. O kadar da salak değilim bence ahshfs ama aramız iyiyken geçmişin kan davasını gütmeye de gerek yoktu.

İşte benim mantığımın tıkandığı nokta da o zaten. Her şeye bana ne dersem ben olduğum yerde sayarım. Tabii ki insanız yani, hatalarımız olacak ama bunu göz göre göre vurdumduymazlıkla yapmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Konu sahibi özelinde mesela, öyle kavga gürültü yok, düşmanlık yok. Ev arkadaşları tatile giderken çağırmamış, ee? Zaten zorunda değiller. Bunun acısını bir anda görme yetisini kaybeden birinden çıkarmak hakkını savunmak değil, kötü kalplilik.

Ha kız devamlı sadece konu sahibinden yardım istiyordur, bunalmıştır, anlarım. O zaman da açıkça "xciğim benim de günlük hayatımda sorumluluklarım var. Durumunun zorluğunu anlıyorum ama her seferinde yardımcı olmak benim işlerimi aksatıyor. Diğer arkadaşlarından da yardım istesen olmaz mı? Çok zorda kalırsan tabii ki buradayım ama her şeyi ben yapamam" der geçer.

Benim eximin omzu çıktı, ki kendisi bana duygusal olarak en zor zamanları geçirten insandır. İlk yardım istediği bendim, "lya bana yemek yapabilir misin" dedi. Beş gün yemek taşıdım, askısını taktım çıkarttım. Çünkü kötü günlerimiz olsa da kanlı bıçaklı değiliz, sağlık sorunu var, yardım istemiş. Köpeğin hatrı yoksa sahibinin vardır derler ya, iyi günlerimizin hatrına yardım ettim. Benden ne eksiltti, hiçbir şey. Bazılarına göre enayiliktir, bana göre vicdanımın rahat olması.

Ha kavgalı zamanımızda olsak "bana ne ya" derdim evet. O kadar da salak değilim bence ahshfs ama aramız iyiyken geçmişim kan davasını gütmeye de gerek yoktu.
Ya benim de bir flörtüm vardı, kavga ettik anlaşamadık bitti. Aynı kursa gidiyorduk, tuttu elini kırdı bu da. O gün çıkışta para vs çekecekti, yanında gittim yardım ettim tüm gün. Ne sanki babamı mı öldürdü?
Flörttü zaten, altı üstü egolarımız çarpıştı anlaşamadık.
Diyorum ya, işitme engelliler için olan alfabeyi öğrendim. Süreçte turp gibiydim. Geçen yıl sabah bir kalktım sesler derinden geliyor, şok oldum. Doktora gittim falan ama şıp diye geçmiyor. Sağır mı olacağım diyorum, ağlıyorum, krizler geçiriyorum. Gerçekten bir uzvunun zarar görmesi o kadar kötü ki. Ben o yüzden görme engelli kalan kızla empati yapabildim. Şükür benim hastalığım aşırı bir hasar bırakmadı. Ama ya bıraksaydı?

Ya benim de bir flörtüm vardı, kavga ettik anlaşamadık bitti. Aynı kursa gidiyorduk, tuttu elini kırdı bu da. O gün çıkışta para vs çekecekti, yanında gittim yardım ettim tüm gün. Ne sanki babamı mı öldürdü?
Flörttü zaten, altı üstü egolarımız çarpıştı anlaşamadık.
Diyorum ya, işitme engelliler için olan alfabeyi öğrendim. Süreçte turp gibiydim. Geçen yıl sabah bir kalktım sesler derinden geliyor, şok oldum. Doktora gittim falan ama şıp diye geçmiyor. Sağır mı olacağım diyorum, ağlıyorum, krizler geçiriyorum. Gerçekten bir uzvunun zarar görmesi o kadar kötü ki. Ben o yüzden görme engelli kalan kızla empati yapabildim. Şükür benim hastalığım aşırı bir hasar bırakmadı. Ama ya bıraksaydı?
Benim olse bi bardak su vermem dedigim insanlar var ama sokakta gördüğüm insana sorun yasiyorsa engelli veya degil el uzatir yardim ederim, insan olmak bunu gerektiriyor bence.

Zaten bu kendi kendine icten ice bilenen insanlardan her zaman korkmusumdur ve hazzetmemisimdir ben, konu sahibide onlardan biri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X