GÖRÜCÜ USULU EVLİLİK

cice_k

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
246
78
Kızlar merhaba
dün görmeye geldiler.çocugu ilk defa gördüm ne diyecem bilmiyorum. ama çok umursamaz sanırım olursa olur olmazsa olmaz. önemli değil. ben olur dersem onun için sorun yok. karşısındaki kişiden bi şey beklemiyor gibi gözüküyor. dün biraz konuştuk zorla. ben konu açarsam konuşuyor.insanın bi düşüncesi olmaz mı ya.ben bilmiyorum çok kararsızım. bide üstümde baskı var annem illede evlen illede evlen. başı göge erecek ben evlenince.anlamıyorum ben böyle rahatım.telefon numaramı verdim anlaşırsak olur diye. evliliğe hazır hissetmiyorum kendimi yaşım 27 çocugun yaşı 29 bana bi fikir verin neye göre karar vereyim. öyle bi begenme falan yok . efendi çocuk sırf evlilik için evlenmek gibi geliyor yapacam şey.

Kızlar merhaba
dün görmeye geldiler.çocugu ilk defa gördüm ne diyecem bilmiyorum. ama çok umursamaz sanırım olursa olur olmazsa olmaz. önemli değil. ben olur dersem onun için sorun yok. karşısındaki kişiden bi şey beklemiyor gibi gözüküyor. dün biraz konuştuk zorla. ben konu açarsam konuşuyor.insanın bi düşüncesi olmaz mı ya.ben bilmiyorum çok kararsızım. bide üstümde baskı var annem illede evlen illede evlen. başı göge erecek ben evlenince.anlamıyorum ben böyle rahatım.telefon numaramı verdim anlaşırsak olur diye. evliliğe hazır hissetmiyorum kendimi yaşım 27 çocugun yaşı 29 bana bi fikir verin neye göre karar vereyim. öyle bi begenme falan yok . efendi çocuk sırf evlilik için evlenmek gibi geliyor yapacam şey.

Şu görmeye gelinmesini hiç anlamıyorum.
Tanımadığınız insanları evinize nasıl davet edersiniz?
Hiç mi korkmuyor musunuz başınıza bir iş açılacak diye?
Aileniz sizi bu kadar evlendirmeye meraklıysa biraz rahat bıraksınlar,eminim güzel bir gençkızsınızdır,kendiniz zaten bulursunuz.

Tanışın iyice, görücü usulü diye yarın evlenecek haliniz yok di mi? Yani nişanlılık dönemi falan olmayacak mı? İstiyosan şans verirsin olmayacak gibiyse istemiyorum dersin.

muhtemelen akrabalar vasıtasıyla geliyorlar,
ben olsam direk sallardım...
sanki beni zorla getirdiler der gibi...

Kendin ne istiyorsan ona göre karar vereceksin tabi. Öyle ısmarlama evlilik olmaz ya çok eskide kaldı onlar. Keyfin yerindeyse ne diye bozasın ki yanlış bir evlilikle.

hissetmediğin bi adamla olma derim..
çok seviyorum ve yeri geliyor kızgın olduğum zamanlarda nefes alıp vermesi bile batıyor..
bide hiç sevmediğin adamla olduğunu düşün.
ne paylaşabilirsin ki?
herşey görevmiş gibi gelmeye başlar.

tanıdık sayesinde geliyor.
korkulmuyor açıkcası annemler heyecanlıydı bile .
belli bi yaşa kadar onla konuşma bunla konuşma sonrada birini bul.
ya illede birini bulmak mı gerekiyor. hemde

sonrada kendi elleriyle bi odaya sokup hadi konusun diyolar dimi

Tanıdık mı?
İnsan bu zamanda kendi ailesine güvenemiyor ayol!
Tanıdık da kimmiş!!!
Ailene açıkça söyleyebilirsin,evlenmeyi şu sıra düşünmediğini,mesleğinle ilgilenmek istediğini vs.
Bence sen işine gücüne sarıl,bu evlilik işini ailene unuttur.
İşten boş vakitlerinde kurslara git hem sosyalleşirsin hem kendini geliştirirsin.

Şu görmeye gelinmesini hiç anlamıyorum.
Tanımadığınız insanları evinize nasıl davet edersiniz?
Hiç mi korkmuyor musunuz başınıza bir iş açılacak diye?
Aileniz sizi bu kadar evlendirmeye meraklıysa biraz rahat bıraksınlar,eminim güzel bir gençkızsınızdır,kendiniz zaten bulursunuz.

Aynen yani, benim annem gelmeden olmaz diyor millete.

Tamam o zaman evlen... Okey ? Bize ne soruyorsun ki o zaman ?

İlk görüşme olduğu için utanmış sıkılmış nasıl davranacağını bilememiş olabilir.
Muhtemelen evde ayrı bir oda da kısa bir süre görüştünüz. Diğer o da da aileler vardı.
Böyle mi oldu? Eğer öyleyse ilk cümlem geçerli olabilir. Acele karar verme.
Her anne kızı evlensin mutlu huzurlu bir yuvası olsun ister. Sadece efendi diye bir adamla evlenilmez.
İlk intibanın mühim olduğunu düşünüyorum.

Neden görücü usulü ile evlilik ? Yani kendiniz seçerek, severek evlenseniz olmaz mı?

sen bulamıyon yaşında geldi artık evlen. zaten dışardakiler meraklı kendim severek ne zaman belli olmadığı için sözde yardım ediyorlar....kısmet

X