Görücü usulu evlilik.

Bugüne kadar görüştüğüm herkes de ilk başta bi elektirik aldım etkilendim devamı öyle geldi.
Ama bence bu işin kuralı kitabı yok.
Bir gün biri çıkar gelir ve neden daha öncekilerle olmadığını o gün anlarsın. .

Ne merhametli adammış acımışta yollamamış. Ya peki size acımasaydı? Babanızın evine paketleseydi o zaman ne olacaktı. Hastane kısmına değinemiyorum bile rezillik. Düğün günü hastaneye karısını zar kontrolüne getiren adama hastanedekiler ne gözle bakıyor haberiniz var mı sizin? Hastaneye gitmeseydiniz sonunuz zaten babanızın evi olurdu..

Hastaneden zar esnekmiş cevabını almasaydı adam,aynı dakika kızın babasının evinde alırdı soluğu..

Kızınız kız değil,istemiyorum diye paket gibi bırakacaktı.

Bizim hatun olayın farkında değil belli ki,aşk sayıyor bunu.

Sana bir sorum var,Evlenmek zorunda mı hissediyorsun kendini?
Ben de 29 yaşındayım,ama evliliğe başka bakıyorum.

Mesela,evlilik niyeti ile tanıştırılmak tuhaf geliyor bana.
Evlilik,güzel giden şeylerin taçlandırılmış hali..

Sevdiğin biri yoksa,seven biri yoksa körü körüne evlilik isteme..

İllaki seversin birini,ama hayatın akışında olsun bu.Doğasında yaşa ..

Lütfen kendini evlenmek zorunda hissetme,buna mecbur bırakma.Önüne çıkan seçenekleri sevmek zorunda değilsin.
Hele bu şekilde her görüştüğün de her şey gözüne batar.Karşıdaki adama potansiyel eş adayı olarak bakınca normal şeyler de bile sıkıntı yapıyorsun.

Çevremdekiler de beni tanıştırmak istiyor birileri ile ..
Ama ben,bunun bu şekilde olmasına karşıyım.

Aşk yoksa,ne yapayım evliliği..Evliliği bir görevmiş gibi yapmak yerine,ayaklarım yerden kesile kesile bana evliliği düşündürecek adamı beklemeyi tercih ediyorum.

Elbet bir yerde karşılarız onunla,yeter ki bunu gerçekten isteyip kendimizi mecbur hissetmeyelim bir şeylere.
Ben çok katılamuyorum bu fikre yani evet gönül ister normal sosyal ortamımızda görüp dediğiniz gibi aşık olup (nasıl oluyosa valla bilmiyorum) evlenmek.
Ama görücü usulü evlenen çoook fazla tanıdığım gayet mutlu ve aşık çiftlerden aşağı kalır yanları yok. 1.buluşmada adamın konışmasına bakıyosun mantıklı mı özellikleri nasıl aile yapısı nasıl gözleri nasıl bakıyo vs. Eğer mantığına yatarsa ve tipi itmediyse 2.ye gidiyosun.
2.buluşmada artık 2tarafta rahatlamış. Daha espirili gülmeli hayata bakış açısı vs konuşuluyo karakterler beklentiler vs. Gülmeli ortam olunca sıcaklıkta başlıyo
Ve 3. Buluşma adam beğendiğini hissettirirse bir iki iltifat veya davranışıyla ya da hediye alan oluyo vs. O zaman kız da olumluya doğru gidip etkilenip kalbi atmaya başlıyo. O aşktaki kıpır kıpırlık geliyo yani.
Sosyal ortamında pek erkeklerle muhabbet edemeyen belki çekinen yada ortamı olmayanlar için görücü usulü görüşmeyle evlilik :oops:gayet tatlı bence :))

'' ilk bakışta aşk'' a inanmıyorum pek. ev dısında da görüş o zaman anlasılır neyın ne oldugu. sonradan da begenebilirsin
bu 1-2 görüşmeye bakar sadece

Ben çok katılamuyorum bu fikre yani evet gönül ister normal sosyal ortamımızda görüp dediğiniz gibi aşık olup (nasıl oluyosa valla bilmiyorum) evlenmek.
Ama görücü usulü evlenen çoook fazla tanıdığım gayet mutlu ve aşık çiftlerden aşağı kalır yanları yok. 1.buluşmada adamın konışmasına bakıyosun mantıklı mı özellikleri nasıl aile yapısı nasıl gözleri nasıl bakıyo vs. Eğer mantığına yatarsa ve tipi itmediyse 2.ye gidiyosun.
2.buluşmada artık 2tarafta rahatlamış. Daha espirili gülmeli hayata bakış açısı vs konuşuluyo karakterler beklentiler vs. Gülmeli ortam olunca sıcaklıkta başlıyo
Ve 3. Buluşma adam beğendiğini hissettirirse bir iki iltifat veya davranışıyla ya da hediye alan oluyo vs. O zaman kız da olumluya doğru gidip etkilenip kalbi atmaya başlıyo. O aşktaki kıpır kıpırlık geliyo yani.
Sosyal ortamında pek erkeklerle muhabbet edemeyen belki çekinen yada ortamı olmayanlar için görücü usulü görüşmeyle evlilik :oops:gayet tatlı bence :))

Sosyal çevresi olmayan,çekingen insanlarda etkili olduğu söylenebilir,haklısın tabi ki..

Aman ne mikemmel bir hikaye...Düğün üstü banyoda bir beze bakıp ağlayan iki cahil, ilkel insan.
O da bisey degilmis ben bir dugune gittim dogu bolgesinde lise sondaym neyse kin dugun hersey oldu dugun gecesi bitti sabaha dogru evde misafr evnde kadinli amcali cocuklu kizli herkes oturuyoruz megerse gelinin kanli bezini bekliorlarmis sabah 5 te kaynana bir daldi odaya yuzunde gulucukler sacuyor elinde kanli bez iki eliyle zilgit cala cala girdi ben hem sok hem olayi anlamaya calisiorm cok igrenc bir durum ya

O da bisey degilmis ben bir dugune gittim dogu bolgesinde lise sondaym neyse kin dugun hersey oldu dugun gecesi bitti sabaha dogru evde misafr evnde kadinli amcali cocuklu kizli herkes oturuyoruz megerse gelinin kanli bezini bekliorlarmis sabah 5 te kaynana bir daldi odaya yuzunde gulucukler sacuyor elinde kanli bez iki eliyle zilgit cala cala girdi ben hem sok hem olayi anlamaya calisiorm cok igrenc bir durum ya
ben okurken utandım, ne biçim insanlar bunlar.

Bugüne kadar görüştüğüm herkes de ilk başta bi elektirik aldım etkilendim devamı öyle geldi.
Ama bence bu işin kuralı kitabı yok.
Bir gün biri çıkar gelir ve neden daha öncekilerle olmadığını o gün anlarsın. .

Ben de aynı şekilde. Ama son 2 seferdir tanıdıkça etkilendim. Allah allah :)

Kader bu işler.. Hayrın nereden geleceği belli olmaz. Şunu da unutmamak gerekir severek evlenmek kesin mutluluk getirir diye bir kaide yok!

Tabiri caizse deli gibi seven, intihar etmeyi düşündürecek kadar o kızı istiyorum diye direten bir tanıdığımızın yıllar sonra o sevdiği, severek evlendiği kadını aldattığını duydum..

Diğer yandan ise zorla, istemeye istemeye oldu bittiye getirip kızı 3,4 ay içerisinde evlenen kişinin ise evlendiği eşinin ona ne kadar değer verdiğini biliyorum.

Kesinlikle bu yazdıklarım kınamak, büyük konuşmak açısından örneklendirdiğim şeyler değil. Allah affetsin haddi aşıyorsam bu sebepten eğer. Sadece görücü usulüne şiddetle karşı çıkanlara karşı hayatta bizzat yaşananları aktarmak istedim..

Yani demek istediğim hayırlısı diyerek bence git görüş talibinle. Hakkında hayırlısını dilerim.

Benim fikrim sonradan da etkilenilebileceği akışına bırak tatlım ..

Back
X