• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilikte tecrübeliler fikirlerinize ihtiyacım var

madlen1

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
538
117
303
Arkadaşlar sizden fikir almak istiyorum. görücü usulü evlilik aşamaları nasıl olur ?
kız önce damatla tanışıp anlaşabildiğini gördükten sonra aile ile mi tanışmalı, yoksa ilk olarak erkek tarafının annesi babası kardeşleri kız evine gelip kız ve ailesiyle tanıştıktan sonramı damatla görüşülüp konuşulmalı ?ilk sadece fotograflar'ı görüp yüz yüze görüsüneceye kadar telefonda konuşulmaması mı gerekli çevremdekiler damatla ilk başta görüsmenin (aile haricinde) yanlış oldugunu ve benim cahilce düşündüğümü söylüyorlar sizce? sizce görücü usül evlilikte olaylar nasıl gelişmeli?

Arkadaşlar sizden fikir almak istiyorum. görücü usulü evlilik aşamaları nasıl olur ?
kız önce damatla tanışıp anlaşabildiğini gördükten sonra aile ile mi tanışmalı, yoksa ilk olarak erkek tarafının annesi babası kardeşleri kız evine gelip kız ve ailesiyle tanıştıktan sonramı damatla görüşülüp konuşulmalı ?ilk sadece fotograflar'ı görüp yüz yüze görüsüneceye kadar telefonda konuşulmaması mı gerekli çevremdekiler damatla ilk başta görüsmenin (aile haricinde) yanlış oldugunu ve benim cahilce düşündüğümü söylüyorlar sizce? sizce görücü usül evlilikte olaylar nasıl gelişmeli?
Ben gorucu usulu evlendim once abisiyle o gelmisti gorduler beni daha sonra birlikte cafeye gittik konustuk ondan tamam dedikten sonra ailesi geldi isteme oldu nisanlandik ondan sonra neredeyse her gun gorustuk ve suan 19 senelik evliyim

Damatla tanışmadan ailesiyle niye tanışacaksınız ki??
Bir ömür ailesiyle mi yaşayacaksınız? Ya da ailesiyle mi aynı yatağa gireceksiniz?

Taraflar anlaşınca ha görücü usulü olmuş ha aileler tanıştırmış ha sosyal medyadan tanışmış fark etmez. Ailelerin anlaşması da tabiki önemli ama önce çiftler anlaşmalı, içlerine sinerse ailelerle görüşülür.

Ben gorucu usulu evlendim once abisiyle o gelmisti gorduler beni daha sonra birlikte cafeye gittik konustuk ondan tamam dedikten sonra ailesi geldi isteme oldu nisanlandik ondan sonra neredeyse her gun gorustuk ve suan 19 senelik evliyim
:nazar:

Görücü usulü derken birinin tanıştırması kastediliyordur herhalde، o yüzden tabi ki önce erkekle tanışılmalı. Aileyi beğenip aa bunun oğlu da herhalde iyidir mi diyeceksiniz? Görmediğiniz, tanışmadığınız bir adamın ailesiyle ne konuşacaksınız?
Görücü usulü derken birinin tanıştırması kastediliyordur herhalde، o yüzden tabi ki önce erkekle tanışılmalı. Aileyi beğenip aa bunun oğlu da herhalde iyidir mi diyeceksiniz? Görmediğiniz, tanışmadığınız bir adamın ailesiyle ne konuşacaksınız?
Çift birbirini beğenmeden aileler ne alaka? Görücü usulü bana aşırı saçma geliyor.
Önce damatla tanışın konuşun edin eğer olursa karar verirseniz aileler tanışır konuşur. Bu kadar.

Aynen bunları düşünüp söyledim ailesini almıyorum begensem ne olacakki dedim önemli olan cocuk dedim bi cafede görüşürüz dedim yok hoppa kız olurmuşum cocugun ailesi illede evlerine gidelim görüselim demiş filan üstelik fotoğlar baya yollandı yani aile alacak kızı sanırım onlar begenmeden olmuyor

Cahilce diyenler cahilliğin dibine vurmuşlar
Görücü usülü zaten sıkıntı bence
Birde adayı görmeden aileyle tanışmak daha saçma
Önce adayla dışarda bir yerde görüşün
Bir süre tanıyın birbirinizi
Ondan sonra aileler dahil olur

Damatla tanışmadan ailesiyle niye tanışacaksınız ki??
Bir ömür ailesiyle mi yaşayacaksınız? Ya da ailesiyle mi aynı yatağa gireceksiniz?

Taraflar anlaşınca ha görücü usulü olmuş ha aileler tanıştırmış ha sosyal medyadan tanışmış fark etmez. Ailelerin anlaşması da tabiki önemli ama önce çiftler anlaşmalı, içlerine sinerse ailelerle görüşülür.
oh herkes benim gibi düşünüyor çok sevindim buna düzgün fikirlere ihtiyacım vardı:KK200:

Aynen bunları düşünüp söyledim ailesini almıyorum begensem ne olacakki dedim önemli olan cocuk dedim bi cafede görüşürüz dedim yok hoppa kız olurmuşum cocugun ailesi illede evlerine gidelim görüselim demiş filan üstelik fotoğlar baya yollandı yani aile alacak kızı sanırım onlar begenmeden olmuyor
Aman kabul etme o zaman sakın etme.istemiyorum dersin. Böyle aileden çok çekersin.

Cahilce diyenler cahilliğin dibine vurmuşlar
Görücü usülü zaten sıkıntı bence
Birde adayı görmeden aileyle tanışmak daha saçma
Önce adayla dışarda bir yerde görüşün
Bir süre tanıyın birbirinizi
Ondan sonra aileler dahil olur
aynen dışarda görüşüp onayladıktan sonra ailelerle görüşüp 6 7 ay gibi de bir tanıma süreci olduktan sonra evlenmeyi düşündüm bana mantıklı gelen buydu

Ben olsam kabul etmezdim. Çocuğu hemen görüştürmeyen aile ilerde neler yapmaz.

Ablam görücü usülü evlendi bakmaya geldiler
Sonra bir odaya geçip görüştüler
İstemeye geldiler sonra iki tarafta olumluydu
Nişan oldu ama bu 20 yıl önceydi
Genelde ailelerin bilgisi dahilinde görüşülüp karar verilecekse neden hoppa olacaksın ki
bence dışarda görüşün karşı tarafı tanıyana kadar
sonra aileler müdahil olsun

Kuzenimde gorucu usulu evlendi kizin ailesi yalniz gorusmelerini onaylamamisti basta sizinki gibi aileler gorustu kizla oglan konustular sonrada ikisi gorusmeye basladi boyle oluyo sanirim

Aman kabul etme o zaman sakın etme.istemiyorum dersin. Böyle aileden çok çekersin.

ahahha tamda öyle oldu inanırmısın taa ekimde ama suan yine aynı konu açıldı oturdugum şehre baska bir kızı görmeye geliyorlarmış istersen aile olamdan bi görüşün dediler ama bilmiyorum içimdede keşke kalmasın istiyorum tanışmadan tanıyamıyorsun insanları aracılarda düzgün aracı olamadılar zaten

Ailesiyle birlikte geldiler.
Babamlar ilk önce konuştu
Sonra biz eşimle konuştuk.
Ertesi gün onun kardeşi ve benim kardeşim kafeye gittik.
Orda da konuştuk.
Sonra olumlu olunca
söz ve isteme oldu.
Sonra da nisan

Back
X