görücü usulü hakkında düşünceleriniz?

Şahsi fikrim asla desteklemiyorum bi yuva asksız kurulmaz kurulsa bile nasıl yürür bilmiyorum. Canlı örnegini vereyim;
Dayım 5yıl önce sevdiğiyle nişanlandı yürümedi kızın tarafı sorunluydu nişanı attık yaşıda geldiği için görücüye tamam dedi dayım, 4 yıl önce simdiki yengemle evlendi cok güzel bi cocukları oldu Allah analı babalı büyütsün inş ama gelin görün ki dayım hala eski nişanlısını unutamıyor onunla görüşmüşler eski nişanlısıda evlenmiş cocuk sahibi olmuş yengemde bunu biliyor bişey yapamıyor korkusuna dayım istemiyor sırf cocuk için evli yengemle hicbir muhabbetleri yok sevemiyor kızı bi türlü.. Böyle durumlar cok arkadaslar ben kimsenin yara bandı olmak istemem kısacası.. Kimseyide sevmeden yatagıma alamam zor gelir bana.. Sevdiğimin kahrını cekeyim sevdiğim benim kahrımı ceksin zoruma gitmez..

depresife katılıyorum bizim ailede de var o tarz örnekler. ama severek evlenip sonra başkasına aşık oldum diyip boşananlar vs de var. bu işler kısmet meselesi. ben çok soğuk bakmıyorum. ama görücü usulü hemen evlenmeye karşıyım biraz sevgili dönemi tanıma dönemi mutlaka olmalı. çiftler birbirine dürüst davranmalı diye düşünüyorum. emin olmayan evlilikler, sonra değişir onu unutur vs die umutlar üzerine evlilikler kurulmamalı.

Eskiden olsam ya da kendim için çok karşı çıkardım.Aşk derdinde değilim vebal söz konusu.Birini birine önereceksin de evlencekler ya berbat bir evliliğe sebebiyet verirsen.Allah korusun.
Ama tabii eskiden bundan başka yöntemle evlenen çok azdır herhalde.Babannemi perdenin arkasından baktırmışlar,
dedem caddeden geçmiş.Uzaktan görüp beğendiğin adamla ne cesaret aynı yastığa baskoymak.Allaha şükür mükemmeldi evlilikleri.
Yine de insanın kısmetinin nerede olduğu belli olmaz.Denemek,tanımak lazım.ERtesi gün nikah masasına oturacak değilsiniz ya.

Ben sıcak bakıyorum
Tabi adam akıllı tanımam lazım ve etkileşim lazım , elektirik dedikleri olaydan :27:

olabilir neden olmasın? kısmetin nerden çıkacağı belli olmaz bir şans vermek lazım..
örnek verecek olursam erkek kuzenim senelerce aşık olamadı ve umudu kesti bana da hep, "anzer ben aşık olamam bu saatten sonra o yüzden de evlenemem" derdi.. ama geçtiğimiz mayıs ayında evlendi (ikiside 35 yaşında).. üstelik ilk görüşmede birbirlerini beğenmemişler ama konuştukça ısındılar birbirlerine ve içlerine sinmiş şimdi çifte kumrular gibiler :)

görücü usulune karşı olupta modern görüşü usuluyle tanışıp evlenen bırı var karşında:27: hep bırılerıyle tanıştırılmak istenmıştım komşular,buyukler vs tarafından hiç kabul etmemıştım. sonra bır arkadaşım bırıyle tanıştırmak ıstedı benı ( modern yanı bu oluyo:1:) umutsuz olarak evet dedim ama ilk gördüğüm gun aşık oldum kısa surede nişanlandık 1 sene sonrada evlendık. o benım tam aradığım ınsan. hep dıyorum ben senı ısmarlama buldum dıye:1: şükürler olsun
tavsiyem kimse size hemen evlenın demiyor. tanışmaktan zarar gelmez arkadaşlar. insanlara şans tanımalı:34:

Bence denemekten zarar gelmez. Eskiden olduğu gibi hadi görüp evlenelim şeklinde olmasa bile, en azından tanışıp belki görüşmeye devam ederek, yani modern görücü usulü ile olabilir.

Her ne kadar devir değişti desek de eski evliliklerin bir çoğu bu şekilde yapılmış ve uzun ömürlü. Hem erkeği hem kızı dışardan gözlem yapıp uyum kuruluyor bu çok mantıklı. Denemekten bişey olmaz :)

Back
X