• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü tanışma isteyip aramamak

Bizim halkımız böyle 1970lerde falan kendini çok güzel ifade ederdi. Trt arşivlerine bakın ,röportajlara çıkan halktan kişiler nasıl güzel tane tane,inci gibi konuşuyorlar. Ne oldu da ifade yeteneğimizi kaybettik anlamıyorum. Kim çıksa iki lafı bir araya getiremiyor. Derdini anlatabilen yok, herkes iki saçmalayayım,nasıl olsa beni herkes her yerde tanır diye düşünerek sanki dün akşam beraber çekirdek çıtlatmışız gibi lafın sonundan anlatmaya başlıyor. Bu halkın eğitimi nasıl düzelecek, nasıl derdini güzelce anlatacak çok merak ediyorum.

Siz kimsiniz belli değil, ne istediğiniz zaten belli değil. Böyle konu açanlara hayretle bakıyorum.

E siz görüştünüz mü beyefendiyle olur diye karar verdiniz mi ikinizde?

Onlar tanışmak istemiş siz isteme töreni için herkesi ayarlamışsınız.

Benim bildiğim görücü usulü bu değil.

Usulsüzlükten dava reddilmiş gibi duruyor :)

Konunun başını okudum , gelişme varsa bilmiyorum ,merak ettiğim tanişmada nene ,dede ne alaka??
Onay verdiyseniz" şu gün gelsinler oğlanla ,kız bir tanışsın,oturup konuşsunlar" denir.
Hem bir kaç kere ret cevabı vermek ,hemde evet dendiğinde yine bir engel koyup zamana yaymak......
Ben oğlan tarafı olsam çoktan bıkmış,vazgeçmiştim......

Aracı olanlar kızın halası ve çocuğun ablası, hala da ben arayamam kız ve naz eviyiz diyor
Vazgecmislerdir boşuna beklemeyin.

Bir söz var fazla naz aşık usandirir derler.

Görücü usulü tanismada 8 ay çok uzun bir süre tanışıp görüşmek için,8 ay bekledik artık daha ne kadar bekleyeceğiz deyip vazgecmislerdir yeni adaylara bakiyorlardir.

Görücü usulü ile tanışmak istesem şahsen 8 ay cevap beklemezdim bende.

Uzunca yazmadım okunmaz diye
Aracı olan kişi kızın halası, kızın halasına sormuş çocuğun ablası, aynı zamanda hala ve çocuğun ablası arkadaşlar, hala acele etmeyin nene dede köyde önce onlar bi gelsin demiş, sonrada neneye daha arayıp sormadılar bile demiş olay bu
E dedeyle nine gelmedi, gelince denmiş.
Dedeyle nine gelmediyse ki bekleyin diyen kiz tarafi geldiklerinde de, geldiler buyrun gelin diyecek olan da kiz tarafi.

Gelmesi beklenen gelmediyse ve gelin diye haber verilmediyse neden arasinlar ki? Aradiklarinda ne değişecek?

Yöresel bir kültür farkliligimi diyeceğim ama hani gençler evlenecek, birlikte bir ömür gecirmeye niyetle evlenecekler ya;
Dedeyi nineyi karıştırmadan, önce onlarin birbirlerini görmeleri daha mantikli değil mi?
Fotografta görmeyle, yüzyüze görüşüp , konuşmak çok farkli oluyor.

Çok soğukkanlı yazmışsınız. Bence kızınız değil görücü gelecek olan. İnsan kendisi bile olsa bu kadar soğuk ve basit belirtemez bunu. Sanki bir mal için pazarlık edilmiş fiyatta anlaşılmış da ödeme yapılmamış gibi. Size "belki kızınız istemiyordur" yazdım, kız istiyor diye cevapladınız. Sanki komşunun kızı. Nenem dedem yazıyorsunuz ama kızım yazmıyorsunuz.

8 aydır devamlı sorup isteyen aileye görüşme için onay verdim ama nenem ve dedem köyde olduğu için acele etmeyin dendi onlardan isteneceği için 2 hafta geçti hala arayıp sormadılar ne yapılabilir
canim erkek kisisiyle gorusebilirsin.gprucu usulu nedir ya gorucu usulunhn anlaminj ve yontemini sartlarinida bilmiyorsunuz of.

Nene dede ne alaka. İsteme olsa neyse. Nenen deden sen ve eş adayı mı oturup konuşacaksınız.

Back
X