Görücü usülü tanışma

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Merhaba hanımlar
Geçenlerde akrabam vesilesi ile biriyle tanıştırıldım. İki ailede birbirini tanıyor seviyor ve uygun bu işin olacağını ön görüyordu. Görüşmem arkadaş ortamı şeklinde yanımızda karşılıklı iki aile bireyleri şeklinde oldu .İkimizde birbirimizi hiç tanımadığımız için tek görüşmek istemedik. Daha rahat ettik . Güzel keyifli bir akşam geçti. Ben olumlu düşünmüştüm . İlk başta beğenmedim. Ama sıcak konuşma oldukça ısındım. Sonra arada akrabalık olduğu ve güvendiğim ve yalnız kalmak isteyeceği konuşmak isteyeceği düşüncesi ile ısrarla eve bırakması konusunu getirince gittik. Onunda olumlu düşündüğünü sandım.İzlenim öyleydi. Yolda havadan sudan birbirimize tanımaya dair konuştuk. Bilmiyorum ne olması gerekiyordu. Ne sormam gerekiyor. Yani sadece yeni bir kişi ile tanıyordum. Öyle evlenecek gibi sorulara boğmadık birbirimizi. Neyse eve geldim. Haber geldi istememiş çoçuk. Çok şaşırdım. Ailelerde çok şaşırdı. Bu erkekler ne tutarsız böyle . Yani birde görücü usulü olmuş zaten temel şeylerimizi biliyoruz .Birbirimize yakıştırılmışız.Belli yaşlara gelmişiz. Ben de öyle ahım şahım elektrik almadım. Ama daha da tanımak için hep şans tanımak isterim. Ama hep aklı karışık aile önerisi ile gelen erkeklere böyle oluyor. Erkekler neden böyle hemen kestirip atıyor ki ??? Evlenmek için gelmiyor mu ? Çoğu taş yerine oturmuş hayatımızda belli yaşlara gelmişiz. Birilerinin önerisi sağlamdır diyorum ama çürük çıkıyor. Ya geçmişte ailesini istemediği bir kız olup ben öneriliyorum. Kafasındaki beklentileri karşılayamıyorum.

Hiç görücü usulu randevuya gitmedim, onun pskolojisini bilemiyorum ama hani olumlu olup olumsuz dönülünce illaki insan kendini kötü hisseder.
Fakat çokta fifi. Bir erkek hemide görücü usulu gördüğün bir erkek canını sıkamaz, sıkmamalı.
Önümüzdeki maçlara bakiciiz de.

Haklı olabilirsiniz ama öncesinde fotoğrafınızı falanda mı hiç görmedi eğer görmesiyle olabilir belki kafasında bir fotoğraf vardır sizi onla bütünleştirememiştir.bu sizi kötü yapmaz yanlış anlamayın hem boşverin sonrasında kötü olacağına bırakın şimdi olsun daha iyileri çıkar inşallah karşınıza :)

Merhaba hanımlar
Geçenlerde akrabam vesilesi ile biriyle tanıştırıldım. İki ailede birbirini tanıyor seviyor ve uygun bu işin olacağını ön görüyordu. Görüşmem arkadaş ortamı şeklinde yanımızda karşılıklı iki aile bireyleri şeklinde oldu .İkimizde birbirimizi hiç tanımadığımız için tek görüşmek istemedik. Daha rahat ettik . Güzel keyifli bir akşam geçti. Ben olumlu düşünmüştüm . İlk başta beğenmedim. Ama sıcak konuşma oldukça ısındım. Sonra arada akrabalık olduğu ve güvendiğim ve yalnız kalmak isteyeceği konuşmak isteyeceği düşüncesi ile ısrarla eve bırakması konusunu getirince gittik. Onunda olumlu düşündüğünü sandım.İzlenim öyleydi. Yolda havadan sudan birbirimize tanımaya dair konuştuk. Bilmiyorum ne olması gerekiyordu. Ne sormam gerekiyor. Yani sadece yeni bir kişi ile tanıyordum. Öyle evlenecek gibi sorulara boğmadık birbirimizi. Neyse eve geldim. Haber geldi istememiş çoçuk. Çok şaşırdım. Ailelerde çok şaşırdı. Bu erkekler ne tutarsız böyle . Yani birde görücü usulü olmuş zaten temel şeylerimizi biliyoruz .Birbirimize yakıştırılmışız.Belli yaşlara gelmişiz. Ben de öyle ahım şahım elektrik almadım. Ama daha da tanımak için hep şans tanımak isterim. Ama hep aklı karışık aile önerisi ile gelen erkeklere böyle oluyor. Erkekler neden böyle hemen kestirip atıyor ki ??? Evlenmek için gelmiyor mu ? Çoğu taş yerine oturmuş hayatımızda belli yaşlara gelmişiz. Birilerinin önerisi sağlamdır diyorum ama çürük çıkıyor. Ya geçmişte ailesini istemediği bir kız olup ben öneriliyorum. Kafasındaki beklentileri karşılayamıyorum.
Demek ki elektirik alamamış olumsuz demiş haklida elektirik alamadığı kişi ile nasıl devam edecek eğer devam etmiş olsaydı bu hem size hem kendisine haksızlık olurdu.

Bu görüşmeyi de, red edilmeyi de takıntı haline getirdiniz. Bu kadar takılacak, eşilecek bir yanı yok. Beğenmemiştir, ısınmamıştır falan olmamıştır. Sevgili değildiniz ayrılmadınız ki bir kere görüp olmamış bir şey için haftalarca kendinize dünyayı dar ediyorsunuz. Amaan demeyi öğrenmeniz lazım yoksa mutlu olamazsınız ki..
Siz de beğenmeyip hayır diyebilirdiniz, yada sizi üç kere beş kere görüp sonra da olmaz diyebilirdi. Beğenmemiş yada başta olur sandı kibar biriydi eve gidince olmadı dedi. Yani bu kadar basit, büyütmeyin artık gözününde

konularınıza baktıumda 2013 ten beri hep aynı konular görüşmeler görücü usülleri falan filan belki de bu kadar üstünde düşündügünüz için olmuyodur biraz akışına bırakın hayatı kısmetinizi her olmuyanı sorgulamayın kafanızda düşündkçe daha da cıkamıyor insan içinden..

Bakıyorum da bu işlerde sanki iş erkek de bitiyor.. O yönetiyor bu durumu sanki ..Böyle mi olması gerekiyor.
Tabiki degil ama kendilerince boyle yapiyorlar ama suc bayanlarda bakin begenmemissiniz orada belli etmeniz lazimdi demek oylesi makbulmus ona ama hosgoru mukabilinden konusmussunuz yani merhametten maraz dogar so zuni sevmem ama.oyle olmus acimasiz olacaksin birdahakine iyi Tahlil edin durup dururken insani ozguveninden eder boyle tipler

adamı belki zorla getirmiştir; belki sizde gördüğü herhangi bir şey onun için olmazsa olmazdır neden uzatıp umut versin

kestirmiş atmış

10 kere görüşüp de beğenmiyorum dese daha mı iyi

boş verin

kendinize yeni ortamlar bulun

Daha 25 yaşındasın konu sahibesi neden kalbinin hoplaması yerine, tanımadığın biriyle zoraki bir ilişki istiyorsun ki? Ben de ayılıp bayılmadım yazmışsın zaten eee içine sinmeyen biriyle zaten ne yapıcaktın?
Güzel sohbet ettik .Tanıdıkça severim diye düşündüm. Büyükler de işin içinde vardı. Güvendim. Bir insanla olup olmayacağını 3 saatte anlayamam ki ... Başta en sevmediğin insan en sevdiğin insan oluyor ya ..Ben böyle bakıyorum ama erkek niye böyle bakıyor. 25 yaşımda da değilim 28 oldum . İş güç yerinde sıra evliliğe geldi artık düşünüyorum.

Merhaba hanımlar
Bir ihtimal ailelerin baskısıyla da gelmiş olabilir. Annesi belki hakkımı helal etmemden girdi zorla gönderdi. Aileler çok istiyorsa ondan da kaçar.
Yada belki görücü usulünden hoşlanmıyordur. Bana da vaktinde bir iki talep geldiğinde asla düşünmem diye kestirip atmıştım. Yapı meselesi yani ben o amaçla tanışmam tanışırsam da o gözle bakamam mesela. Belki bu da öyledir.
Yada aklında biri vardır ama kimse bilmediğinden gelmek zorunda kalmıştır.
Zaten olumsuz olduğunu size gösteremez ki. Gösterse kabalık hödüklük. Elbette kibar olacak yani. İşi uzatmadan sizi ümitlendirmeden hemen kestirmiş işte dürüst adam ne güzel illa oyalaması gerekiyor.
Görücü usülü bir görüşmeyi dahi bu kadar günlerce düşünüp kafa yoruyorsanız işiniz zor. Beğenmemiş boşerin canı cehenneme yanii

Bakıyorum da bu işlerde sanki iş erkek de bitiyor.. O yönetiyor bu durumu sanki ..Böyle mi olması gerekiyor.

ikinci bir görüşmeyi istemeyen taraf siz de olabilirdiniz . zaten çok da beğenmemişsiniz ama aslında görüşmenin olmamasından ziyade karşı tarafın ikinci kez görüşmeyi istememesine kırılmışsınız,ben de beğenmedim ama hemen kestirip atmıyorum o niye hemen hayır dedi diye düşünüyorsunuz fakat ikinizin bakışı farklı,siz mantığınıza uyan az bir şeyde ısındığınız biriyle de evlilik yapabilirisiniz ama karşınızdaki kişi ilk görüşte bayağı bir şeyler hissetmesi gerektiğini düşündüğü bir kişiyle evlenmek istiyor.nasip işleri bunlar ,kısmet olmayınca olmuyor.

Tabiki degil ama kendilerince boyle yapiyorlar ama suc bayanlarda bakin begenmemissiniz orada belli etmeniz lazimdi demek oylesi makbulmus ona ama hosgoru mukabilinden konusmussunuz yani merhametten maraz dogar so zuni sevmem ama.oyle olmus acimasiz olacaksin birdahakine iyi Tahlil edin durup dururken insani ozguveninden eder boyle tipler
Hemde nasıl etti anlatamam . Karşıdaki adam ne istediğin bilecek. O an soğuk davranmalıydı. Bir çok görüşmem oldu masada olmayacağı belliydi tavrında .Ama bu çok sıcak davrandı. Bazı tavırları olsun . Annesi de bu tavırlarına kızmış zaten . En can acıtıcı noktası bu oldu.

Konu sahibesi, bekarken üst katımızda bir komşu yaşıyordu. Oğluna aman mürvetini göremeden ölücem diye ağlar ağlar beğendiği kızlarla görüşmesini isterdi. Çocuğun da evlenmeye niyeti yoktu ama mecbur görüşüp görüşüp bir kulp buluyordu. Konuya bakınca aklıma o geldi nedense. Her şey kısmet. Kısmetde varsa evde oturup kafanı yatağa gömsen de kaderin seni buluyor zaten. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama klüplere katılabilir, kursa gidebilir, spor yapabilirsiniz. Belki kendinize göre bir bey bulabilirsiniz

Back
X