Görücü Usulü...

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
Merhaba Arkadaşlar. Bugün yakın bir arkadaşım için konu açıyorum. İş yerinden bir arkadaşım var kendisi avukat. Tatlı , güzel iyi bir kız . Şuan 30 yaşında. Kendi ailesi memleketten bir çocuk ile tanıştırmak istiyor. Çocukta mühendis . Resmini gördük. Hoş bir çocuk. O da arkadaşımın resmini görmüş ve beğenmiş. Sorun şu memlekette bir nişan olacak. Ama bu normalde arkadaşımın katılmayacağı bir nişan. Uzak tanıdık. Kız yıllardır memleket gitmemiş. Çocukta bu nişana gelsin tanışalım demiş. Arkadaşım gitmek istemiyor. Çekiniyor açıkçası. Nasıl tanışabilirler. Sizce gitmeli mi?

Koskoca adam,zahmet edip kızın bulunduğu şehre gelip kısa bir görüşme ayarlayabilir herhalde...
Ayağına çağırması hoş olmamış.Nişanı bahane edip resmen bunu yapmış; yarın öbürgün evlilik olursa ve adam tırt çıkarsa da "hevesli gibi sen geldin benimle tanıştın" derse hiç şaşmam.

Son düzenleme:
Görücü usulü kovalayan adamların ortam bildiklerini pek görmedik zaten.

Resimler görülmüş artık nişan mı kalmış

kız avukat oğlan mühendis. yani hiç mi sosyal çevreleri yok da bu şekilde bi yola giriyolar. ha yanlış veya kötü değil ama bilemiyorum bana saçma geliyor. bi de bu durum için çocuğun ayağına kadar gitmesine hiç gerek yok. hem nişanda mı görüşecekler sanki. adam gelsin, vakit geçirsinler.

teknolojinin nimetlerinden yararlansınlar belki konusunca elektrik alamıycaklar belli mi olur ayrıca ilk görüşme için çocuğun gelsin demesi tuhaf yani erkek gider böyle bi durumda ne biliyim hiç görücü şeyim olmadı kiii nerden bileyim beni kimse görmek istemedi yada tanıştırmadı uygun görmedi :KK43:

ne saçmalık. görgüden bi haber herhalde o adam. kızın davetli olmadığı nişana kızı çağırıyor gelsin görüşelim diye. tanışmak isteyen adam çıkar gelir, oyle ayağına çağırmaz kadını. bence o adamdan bi cacık olmaz. baştan fiyasko.

Mühendis olmuş ama yol yordam bilmiyor bu bir, ikincisi de mesleğinden ötürü popüler biri olması lazım. Görücü usulü evlenmeyi tercih eden erkek mutlaka ya asosyaldir ya da bişeyleri eksiktir. Görücü usulü evlenen kadınlar hemen 'benim eşim mükemmel' demesin, geneli böyle. Bir de çalıştığım ortamda ne mühendisler gördüm. Mesleki açıdan zehir gibi ama o kadar.

Mühendis olmuş ama yol yordam bilmiyor bu bir, ikincisi de mesleğinden ötürü popüler biri olması lazım. Görücü usulü evlenmeyi tercih eden erkek mutlaka ya asosyaldir ya da bişeyleri eksiktir. Görücü usulü evlenen kadınlar hemen 'benim eşim mükemmel' demesin, geneli böyle. Bir de çalıştığım ortamda ne mühendisler gördüm. Mesleki açıdan zehir gibi ama o kadar.
offfff... ne tespitler ne tespitler...
meslekten dolayı kişiye popülarite yüklemek, görücü usulüyle evlenen adamların kişilik analizini yapmalar. ve önce mutlaka diyerek genelleme sonra da savunmayın geneli böyle demeler...

savunmaya geçmiycem merak etmeyin. ben eşimle görücü usulü tanıştım, severek evlendim. ama asosyaliz ve birşeyimiz değil herşeyimiz eksik..

konu sahibi; bence de kafasına yattıysa görüşebilir ama kendinin oraya gitmesinden de erkeğin gelmesi daha yakışık alacaktır.

Merhaba Arkadaşlar. Bugün yakın bir arkadaşım için konu açıyorum. İş yerinden bir arkadaşım var kendisi avukat. Tatlı , güzel iyi bir kız . Şuan 30 yaşında. Kendi ailesi memleketten bir çocuk ile tanıştırmak istiyor. Çocukta mühendis . Resmini gördük. Hoş bir çocuk. O da arkadaşımın resmini görmüş ve beğenmiş. Sorun şu memlekette bir nişan olacak. Ama bu normalde arkadaşımın katılmayacağı bir nişan. Uzak tanıdık. Kız yıllardır memleket gitmemiş. Çocukta bu nişana gelsin tanışalım demiş. Arkadaşım gitmek istemiyor. Çekiniyor açıkçası. Nasıl tanışabilirler. Sizce gitmeli mi?
bu zamanda , bu teknolojide bu da sorumu nasıl tanışabilirler diyee...
artık her taraf olmuş 30 dk mesafee...
gitmek istemiyorsa gitmesin başka tanışma yöntemine baksın ..(tanışmak istiyorsa)

adam buyursun gelsın kız da buyur etsın bence. nişan ıcınde bı bahane uydursun gelemıyorum gibisnden .

Tanışmaktan nı çekiniyor? E tanımadığı biriyle evlenmeyi düşünüyor ondan çekinmiyor mu? Ben bir şey soracağım hanımlar. Şimdi bu önce görücü usulü tanışıp sonradan aşık olanlar için değil ama, hani böyle aile karar veriyo. 1 kere görüşüyolar hop evleniyorlar ya, yani nasıl o zor olmuyor mu.? Hep merak etmişimdir insan tanımadığı birine nasıl dokunur diye

Bence bi cogumuz ' neden ayagina gidiyorki kiz' demis. Ama bu kizimiz utangac deniliyor, konu sahibi oyle diyor.
Nisanda kalabalikta ilk heycan atilir benim fikrimce. Ben olsam sirf sakin ve gerilim dolu bi ortam olmadigi icin giderdim.
Bence bu utangac kizimiz " basbasa yemege cagirdi, bulundgum sehre gelicek" dediginde asil o zmn faka basar.
Ve sahsi fikrim, 30 yasinda varmisken bu yok ayagina cagrdi diyip hemen kestirip atmzdim ben. Ama.. bende bi kizim.. sirf " ayagima cagirdi"dusuncesini yaratmamak icin oglana once "bilmiyorum belkide gelmem" mesaji veririm. Snra " annem cok israr ediyor ozlemis beni, yigenlerim beni istiyormus " felan diye giderdim. Yani gorusmeye hevesli gorunmemeye calisirdim.

Nisandan baska yakinda ailelerin toplanicagi bi ortam varsa o zmn gitmezdim ben, bunuda diyim. Tabi benim sehrimde olan. O zmn ayagina gitti dusuncesi hic soz konusu olmaz zatn.

Koskoca avukat bir kadının görücü usulüyle evlenmesi, bir de kalkıp te birinin nişanına çocuğun ayağına gitmesi, bilmiyorum çok yanlış geliyor bana.
Bir çevresi, bir saygınlığı ve ağırlığı olmalı avukat kadının, te memlekete ayağına çağırıyor adam, görünen köy kılavuz istemez bence.

Tanışmaktan nı çekiniyor? E tanımadığı biriyle evlenmeyi düşünüyor ondan çekinmiyor mu? Ben bir şey soracağım hanımlar. Şimdi bu önce görücü usulü tanışıp sonradan aşık olanlar için değil ama, hani böyle aile karar veriyo. 1 kere görüşüyolar hop evleniyorlar ya, yani nasıl o zor olmuyor mu.? Hep merak etmişimdir insan tanımadığı birine nasıl dokunur diye

Aslinda gorucu usulu dogru bi sekilde ilerlerse daha uzun evlilik olur bu evlilik.
Ornegin yildirim askiyla asik oldun birine, guzel, ask var. Ama halbuki gun gectikcw o yuzune vuruldugun adamin turlu turlu olumsuz huylari cikabiliyor. Tabi yildrim aski biraz en uc bucak ask evliligi, daha normal gidisatlarida vardir.

Oysaki gurucu usulunde once huylarini tartiyosun. Guzel ahlaklimi? Kadinlara dgru tutumlumu? Sevecenmi? Vs vs. Eger huyu guzelse, ve kadinlarin degerini biliyosa( bunu yildirim askinda ilk siraya almiyosun cunku ilk goruste ask oldu)
Ben sahsen bi kadin olarak, bi erkegin bNa verdgi degeri gordukce, jestleri ve yasattigi mutluluklara sahit oldukca. O zmn bende asik olurum o erkege. Hemen nasil asik olucaksin diye soruyosun belki. Cok sacma gelebilir sana, cunku gonlunde birisi vardir belkide. Ama benim gonlumde kimse yok. Neden olmasin?
Bence bi kadin sirf yakisikli felan filan dgil, bi kadin ilgi gordugu, kendini degerli hissettiren her erkege asik olabilir.
Benim fikrim.

Ama tabi 2 ay snra kendini nikah masasinda bulanlarida anlamiyorum. Burdada goruyoruzki hayatlarinin en yanlis kararini vermisler ve o evlilikler cok kisa surmus. Bence en az 1 sene tanismak.

Back
X