Görücüler geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aycan Sevgi

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2025
137
112
18
30
Merhabalar, herkese iyi pazarlar. Daha önceden iki konu açmıştım; vücudumla ilgili öz güvensizliğim ve görücü usülüyle eş adayını tanıma. Aşağıya link bırakıcam, merak edenler bakabilir. Birkaç haftadır gündemimdeydi. Yengem aracılık etmişti. Adayın kız kardeşi liseden arkadaşımdı. İlk olarak bir hafta önce onunla konuştuk, olumlu bir izlenim edindim. Fotoğraflarını göstermişti ama daha önceden de zaten görmüştüm. Dış görünüş olarak bir anormalliği yok, beğenilebilinir yani. Bir otelde şoför olarak çalışıyormuş, misafirleri hava alanından getirip götürüyormuş, tur düzenlenince minibüs kullanıyormuş, otelin getir götür işlerini yapıyormuş. Kız kardeşinin söylemesine göre de son yıllarında evlilik için para biriktiriyormuş. Çok fazla sosyal birisi değil, kendi halinde ekmeğinin peşindeymiş. Dün akşam köydeki evimize geldiler, ilk defa canlı canlı damat adayını gördüm. İçim ısındı yaa. Tabi bu görüşme yalnızca dıştan tanımak ama bende olumlu biz izlenim bıraktı. Arkadaşım olan kız kardeşi de geldiği için ortam biraz daha rahattı. Yaa şey çok kötü yaa, izleniyor olmak o_Oo_O:KK23::KK23: herkesin gözünün sende olması. Ben de çaktırmamaya çalışarak hem eş adayını hem de ailesini süzüp anlamaya çalıştım :KK17::KK17:. Babamlar şimdilik bir şey söylemeyelim, çocuklar birkaç kez görüşsünler, konuşsunlar falan dedi. Geceleyin ablamla muhabbet ettik. Evlilik tecrübelerini anlattı, dikkat edilecek hususları anlattı ama sonunu ne çıkarsa bahtınaya, kadere, kısmete :KK43::KK43::işsiz::işsiz: bağladı. İlk defa ablamla biraz cinsellik de konuştuk. Cinsellikle ilgili güzel şeyler söyledi. Ablam da yaylada çadırda yaşıyor; iki çocukla birlikte aynı çadırda zor olsa da evliliğin en güzel tarafı fırsat buldukça cinsellik yaşamak olduğunu söyledi. Önümüzdeki hafta ilk buluşmamız olacak. Hayırlısı inşallah. Yorum yapanlara çok teşekkürler.

Vücudum ve öz güvensizliğim.

Görücü usulü, eş adayı nasıl anlaşılır?

atla deve değil ya. konuyu kendince nasıl büyütüyorsun. bu kadar da büyütülecek şeyler değil. 2 medeni insansınız. konuşun. anlaşırsanız evlenin. anlaşmazsanız evlenmeyin.
Büyütmek değil de endişe hali. etrafta olan evlilikler ve buradaki konular beni endişelendiriyor. O yüzden evli arkadaşlarıma da buradaki üyelere de danışıyorum.

Merhabalar, herkese iyi pazarlar. Daha önceden iki konu açmıştım; vücudumla ilgili öz güvensizliğim ve görücü usülüyle eş adayını tanıma. Aşağıya link bırakıcam, merak edenler bakabilir. Birkaç haftadır gündemimdeydi. Yengem aracılık etmişti. Adayın kız kardeşi liseden arkadaşımdı. İlk olarak bir hafta önce onunla konuştuk, olumlu bir izlenim edindim. Fotoğraflarını göstermişti ama daha önceden de zaten görmüştüm. Dış görünüş olarak bir anormalliği yok, beğenilebilinir yani. Bir otelde şoföolarak çalışıyormuş, misafirleri hava alanından getirip götürüyormuş, tur düzenlenince minibüs kullanıyormuş, otelin getir götür işlerini yapıyormuş. Kız kardeşinin söylemesine göre de son yıllarında evlilik için para biriktiriyormuş. Çok fazla sosyal birisi değil, kendi halinde ekmeğinin peşindeymiş. Dün akşam köydeki evimize geldiler, ilk defa canlı canlı damat adayını gördüm. İçim ısındı yaa. Tabi bu görüşme yalnızca dıştan tanımak ama bende olumlu biz izlenim bıraktı. Arkadaşım olan kız kardeşi de geldiği için ortam biraz daha rahattı. Yaa şey çok kötü yaa, izleniyor olmak o_Oo_O:KK23::KK23: herkesin gözünün sende olması. Ben de çaktırmamaya çalışarak hem eş adayını hem de ailesini süzüp anlamaya çalıştım :KK17::KK17:. Babamlar şimdilik bir şey söylemeyelim, çocuklar birkaç kez görüşsünler, konuşsunlar falan dedi. Geceleyin ablamla muhabbet ettik. Evlilik tecrübelerini anlattı, dikkat edilecek hususları anlattı ama sonunu ne çıkarsa bahtınaya, kadere, kısmete :KK43::KK43::işsiz::işsiz: bağladı. İlk defa ablamla biraz cinsellik de konuştuk. Cinsellikle ilgili güzel şeyler söyledi. Ablam da yaylada çadırda yaşıyor; iki çocukla birlikte aynı çadırda zor olsa da evliliğin en güzel tarafı fırsat buldukça cinsellik yaşamak olduğunu söyledi. Önümüzdeki hafta ilk buluşmamız olacak. Hayırlısı inşallah. Yorum yapanlara çok teşekkürler.

Ben pozitif enerji aldım umarım her şey çok güzel olur hakkınızda hayırlısı 💐😘

Ablam da yaylada çadırda yaşıyor; iki çocukla birlikte aynı çadırda zor olsa da evliliğin en güzel tarafı fırsat buldukça cinsellik yaşamak olduğunu söyledi.
iki cocugun yaninda cadirda ne cinselligi yasiyormus, bunun nesini guzel bulmus da kardesiyle paylasmis?
konuya gelince hakkinda hayirlisi olsun. bu surecte "aman 30 oldum boyle basit şeylere takilmayayim, evlenince duzelir, simdi ailesine bagimli ama evlenince ailesi ben olacagim zaten bana da bagli olur" falan diye düşünme. hep buraya yaz her seyi olur mu? varsa bir büyük kusuru buradaki insanlar da yonlendirsin:)

Siz de zaten cok disari hayati olmayan evcimen birisiniz, karşıdaki kişi de öyleymiş. Tipi hoşunuza gitmis. Aile yapıları benzerdir muhtemelen. Onun dışında aile olmada önemli konularda da kafa yapınız uyarsa neden olmasın?
  • Cocuk planı
  • Parayı nasil değerlendireceğiniz, kim nasil çalışacak, nelere yatırım yapılacak, parayi kim nasil idare edecek, çocuk olursa kim nasil çalışacak
  • Nerede yaşanacak, ailelerle iliskiler ne sıklıkta nasil olacak
  • Mesela aksamlariniz, tatilleriniz nasil geçecek
Bu gibi konularda kafanız uyarsa neden olmasın?

Ben de çok merak ediyorum. Etraftan dinlemek bile çok hoşuma gidiyor :olamaz::olamaz::KK48::KK48:. Ablam cinselliğin önemli olduğunu ve evliliğin en güzel tarafının cinsellik olduğunu vurguladı. eniştemle mutlu bir evlilikleri var.
Evliligin en güzel tarafı kocaya iş kitlemek valla kim ne derse desin😂

Merhabalar, herkese iyi pazarlar. Daha önceden iki konu açmıştım; vücudumla ilgili öz güvensizliğim ve görücü usülüyle eş adayını tanıma. Aşağıya link bırakıcam, merak edenler bakabilir. Birkaç haftadır gündemimdeydi. Yengem aracılık etmişti. Adayın kız kardeşi liseden arkadaşımdı. İlk olarak bir hafta önce onunla konuştuk, olumlu bir izlenim edindim. Fotoğraflarını göstermişti ama daha önceden de zaten görmüştüm. Dış görünüş olarak bir anormalliği yok, beğenilebilinir yani. Bir otelde şoför olarak çalışıyormuş, misafirleri hava alanından getirip götürüyormuş, tur düzenlenince minibüs kullanıyormuş, otelin getir götür işlerini yapıyormuş. Kız kardeşinin söylemesine göre de son yıllarında evlilik için para biriktiriyormuş. Çok fazla sosyal birisi değil, kendi halinde ekmeğinin peşindeymiş. Dün akşam köydeki evimize geldiler, ilk defa canlı canlı damat adayını gördüm. İçim ısındı yaa. Tabi bu görüşme yalnızca dıştan tanımak ama bende olumlu biz izlenim bıraktı. Arkadaşım olan kız kardeşi de geldiği için ortam biraz daha rahattı. Yaa şey çok kötü yaa, izleniyor olmak o_Oo_O:KK23::KK23: herkesin gözünün sende olması. Ben de çaktırmamaya çalışarak hem eş adayını hem de ailesini süzüp anlamaya çalıştım :KK17::KK17:. Babamlar şimdilik bir şey söylemeyelim, çocuklar birkaç kez görüşsünler, konuşsunlar falan dedi. Geceleyin ablamla muhabbet ettik. Evlilik tecrübelerini anlattı, dikkat edilecek hususları anlattı ama sonunu ne çıkarsa bahtınaya, kadere, kısmete :KK43::KK43::işsiz::işsiz: bağladı. İlk defa ablamla biraz cinsellik de konuştuk. Cinsellikle ilgili güzel şeyler söyledi. Ablam da yaylada çadırda yaşıyor; iki çocukla birlikte aynı çadırda zor olsa da evliliğin en güzel tarafı fırsat buldukça cinsellik yaşamak olduğunu söyledi. Önümüzdeki hafta ilk buluşmamız olacak. Hayırlısı inşallah. Yorum yapanlara çok teşekkürler.

Ablanız çadırda mı yaşıyor👀

Büyütmek değil de endişe hali. etrafta olan evlilikler ve buradaki konular beni endişelendiriyor. O yüzden evli arkadaşlarıma da buradaki üyelere de danışıyorum.
herkesin hayatı farklı. ilişkisi farklı. baksana ablan çadırda yaşıyormuş her fırsatta cinsellik yaşıyormuş. burda 3 katlı dubleks evde yaşayıp da hiç cinsellik yaşayamayan evli kadınlar var. neler var neler. herkesin hayatı eğitimi kültürü beklentisi farklı. misal ben azla yetinirim, kimi daha fazlasını ister gibi gibi. sen kendi karakter ve sosyal ortamına göre karar ver. konuş. anlaşırsan evlen. anlaşamazsan uzatma.

iki cocugun yaninda cadirda ne cinselligi yasiyormus, bunun nesini guzel bulmus da kardesiyle paylasmis?
konuya gelince hakkinda hayirlisi olsun. bu surecte "aman 30 oldum boyle basit şeylere takilmayayim, evlenince duzelir, simdi ailesine bagimli ama evlenince ailesi ben olacagim zaten bana da bagli olur" falan diye düşünme. hep buraya yaz her seyi olur mu? varsa bir büyük kusuru buradaki insanlar da yonlendirsin:)
Valla yayla ve dağ hayatı böyle. Ailenle her şey çadırda ve açık havada çadırın yakın çevresinde. 5 yıl öncesine kadar ben de çadırdaydım. Buradan fikir almak bana iyi geldi. Size de diğer üyelere de teşekkürler.

Siz de zaten cok disari hayati olmayan evcimen birisiniz, karşıdaki kişi de öyleymiş. Tipi hoşunuza gitmis. Aile yapıları benzerdir muhtemelen. Onun dışında aile olmada önemli konularda da kafa yapınız uyarsa neden olmasın?
  • Cocuk planı
  • Parayı nasil değerlendireceğiniz, kim nasil çalışacak, nelere yatırım yapılacak, parayi kim nasil idare edecek, çocuk olursa kim nasil çalışacak
  • Nerede yaşanacak, ailelerle iliskiler ne sıklıkta nasil olacak
  • Mesela aksamlariniz, tatilleriniz nasil geçecek
Bu gibi konularda kafanız uyarsa neden olmasın?
Bunlara çok dikkat edeceğim, yurdum kadınlarının düştüğü sıkıntılara düşmemek için önceden netleştireceğim. Sağ olun.

Okullar açıldığında köydeki evde, yazları yayla ve dağda çadırda. Hayvancılık yapıyoruz. Mecburen gidiyoruz, bu hayat zordur ama eğlencelidir de. Çok az şeyle idare edersiniz, tabiatla mücadeleyi öğrenirsiniz.
Yani sanki sürekli orada yaşıyor gibi yazmışsınız, şimdi oldu .

Bir iki görüşme yeterli ya da 5-6 ay konuşalım hemen evleniriz diye düşünmeyin lütfen. İyice tanımaya çalışın onu ve ailesini. Evlenince aileler de birleşiyor malum. Heyecanınızı anlıyorum fakat kendinizi kaptırmayın. Cinsellik güzel bir şey evet fakat evlilik sadece bundan ibaret değil. Saygı, güven, sadakat, anlayış, sevgi, ilgi bunlar da önemli. Çalışma, çocuk sahibi olma, nerde yaşanacağı, yemek kültürü, tuttuğu parti hangisi, arkadaş/sosyal çevre, eğer sizi rahatsız eden bir detaysa (içki, sigara tüketiyor mu), eve gelecek misafirler, akrabalar, hobiler, beklentiler vs aklınıza gelen her şeyi konuşun .

herkesin hayatı farklı. ilişkisi farklı. baksana ablan çadırda yaşıyormuş her fırsatta cinsellik yaşıyormuş. burda 3 katlı dubleks evde yaşayıp da hiç cinsellik yaşayamayan evli kadınlar var. neler var neler. herkesin hayatı eğitimi kültürü beklentisi farklı. misal ben azla yetinirim, kimi daha fazlasını ister gibi gibi. sen kendi karakter ve sosyal ortamına göre karar ver. konuş. anlaşırsan evlen. anlaşamazsan uzatma.
Ablamların, bizim de köyde evlerimiz var ama aylarca dağda kaldığımız olur. Çadırda da çok mutlu hayatlar ve zor olsa da güzel cinsellikler olabilir. İşte anlaşıp anlaşmamak açısından fikir ediniyorum, herkesi dikkate alıyorum. Sağ olun.

Cinsellik güzel bir şey evet fakat evlilik sadece bundan ibaret değil. Saygı, güven, sadakat, anlayış, sevgi, ilgi bunlar da önemli. Çalışma, çocuk sahibi olma, nerde yaşanacağı, yemek kültürü, tuttuğu parti hangisi, arkadaş/sosyal çevre, eğer sizi rahatsız eden bir detaysa (içki, sigara tüketiyor mu), eve gelecek misafirler, akrabalar, hobiler, beklentiler vs aklınıza gelen her şeyi konuşun .
Çok haklısınız. Aynı memleketli olunca genel itibarıyla davranışlarımız birbirimize benziyor. Yazdıklarınızı tabii ki dikkate alıcam. Sağ olun.

Cinsellik herkesle yaşanır ama şunlar herkesle yaşanamaz; size olan saygısı (bu 1 numara), sevgisi, fikirlerinize değer vermesi, kendi ailesinden gelecek arızalarda sizi koruyup kollaması, aynı zamanda dost olabilmeniz, empati kurmayı biliyor olması, her şeyi paylaşabilmeniz/konuşabilmeniz vs
Tabi bu arada kendisi de kompleksli olmamalı, öfke kontrolü çok çok önemli, nazik olmalı, kaybetmekten korkmalı yüzlerce madde var. İşte bunlara dikkat et.

Keşke evliliklerde seks her şeye yeterli gelseydi ama maalesef öyle bir dünya yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X