Görümce beni ilgilendirirmi ?

Benimkide öyleydi hep istemeye gelcekleri gün bn karşı değilim dedi falan filan.neyse ınsandan ınsana değişiyor işte.bu biraz işine nasıl gelirse kv lerden :KK66:

Ben kv guvenirm insanlara aslaaa guvenemeyen biri olarak kayinvalideme kocamdan cook guvenirm bi bildigim var cunku karakter meselesi birsey anlatirken bile 3 kere kendi icinde sorgular o oylemiydi kizim yalan olmasin gecmis gun der ve dusunur asla yalan soylemeez sonunda ölüm olsa yinede yalann soyledigini hic duymadim. 4 senedir ailenin icindeyim. Tabi herkes farkli bilemem de insallah dogru tanimisimdir kv yi

Iyligine herseyi dersin herseyi yaparsin. Birgun isine gelmez. Yengem yapti olur, yada yengem beni kiskaniyor olur .

Tavsiyelerini ver ama cok mudahil olma. Inan sonunda kotu olan sen olursun.

Ailesi biliyorsa cok tavsiyede verme.
Bilmiyorsa. Yaptığı şeyleri gizleme. Suc ortagi olma cunku sonra yengesi yapti olur.

Ben neler duydum neler burada vya normal kendi çevremde. Hic bir alakasi olmayan kisiler için bile. O yaptı. O erkek arkadas ayarladi gibi seyler cok duydum.

Bnm gorumcem yapı geregi olsa gerek yalan soylerken aglar :) ama mutlaka aglar zatn herkes yalan soyledigini anlar. Gecen sene esim dediki ...... senin erkek arkadasinmi varr. ( ki biliyorum va ) yoooookkkk abiiiiii derken aglamaya basladi bu hep boyle cogu kez sahit oldum. Aglayinca esim yalan oldugunu anlayip agladigi icin guluyor istemsizce. Degisik gercekten ama herkesin karakterini gozlemle gerekse sorgulayarak çozmus biriyim. Insallah da olmax allah yazdiysa bozsun iftira kotu sey

Bnm gorumcem yapı geregi olsa gerek yalan soylerken aglar :) ama mutlaka aglar zatn herkes yalan soyledigini anlar. Gecen sene esim dediki ...... senin erkek arkadasinmi varr. ( ki biliyorum va ) yoooookkkk abiiiiii derken aglamaya basladi bu hep boyle cogu kez sahit oldum. Aglayinca esim yalan oldugunu anlayip agladigi icin guluyor istemsizce. Degisik gercekten ama herkesin karakterini gozlemle gerekse sorgulayarak çozmus biriyim. Insallah da olmax allah yazdiysa bozsun iftira kotu sey
Cok iyi niyetlisin ama bazi arkadaslarin yazdigi gibi anne baba gibi sorumluluk alma.
Esinede de. Ben tavsiye veririm ama mudahil olmam veya sorumluluk almam. Ilerde birsey olsa senden bilecek. Sahip cikmadin yada her yere gitmesine sen izin verdin diyecek. Demez deme.. cunki suan başına birsey gelmedi hersey guzel gidiyor. ALLAH korusun bir hata yapsa kizginlikla bile olsa sen izin verdin olacak.

Cok iyi niyetlisin anliyorum ama anlattigin kadariyla gorumcen yasida gereği hata yapmaya musait birisi maalesef. Toz pembe bulutların ustunde yasiyor.

Cok iyi niyetlisin ama bazi arkadaslarin yazdigi gibi anne baba gibi sorumluluk alma.
Esinede de. Ben tavsiye veririm ama mudahil olmam veya sorumluluk almam. Ilerde birsey olsa senden bilecek. Sahip cikmadin yada her yere gitmesine sen izin verdin diyecek. Demez deme.. cunki suan basian birsey gelmedi hersey guzel gidiyor. ALLAH korusun bir vata yapsa kizginlikla bile olsa sen izin verdin olacak.

Cok iyi niyetlisin anliyorum ama anmattigin kadariyla gorumcen yasoda gerefi hata yapmaya musait birisi maalesef. Toz pembe bulutların ustunde yasiyor.

Evet oyle ama esimin kiz kardesi benimde kizkardesm gibi goruyorum.

Sen bin kere söyle anlamaz dahada inatlasir kendi bir kere hata yapsın yengem hakliymis diyecek tabi bunu yüzüne demesede dusunecek yani soylemen boş gülüm kendini kotu etme kani deli akıyo şimdi yasanmadan ogrenilmez bazı şeyler kendi haline bırak

2 senelik evliyim 24 yasindayim. 19 yasinda univ ogrencisi gorumcem var. Cok sekerdir aramiz iyidir. Tek sikayetim çok saf... çok iyi niyetli. Yani dunyanin sillesini yememiş biri...
Arkadaşlarina cok cabu guvenip butun sirlarini anlatir sonra sirtindan bicaklanir aglar.. birde cok ayran gonullu 3 senede cok erkek arkadas yapti kendine beni ilgilendirmez ama cok darbe yedi hepsinden. Bende aşk olmadan iliskiye karsiyim. Insan aşık oldugu biriyle sevgili olmali diye dusnurm sizn fikrinizi bilemem tabi..
Neyse tabiki bu konuda ona kizamam ben annesi degilim babasi degilim ama cok sevdigim icin daha cok darbe almasindan korkuyorm. Univ hayatini bilirsiniz az cok. Bu da onlara hafif egilim gostermeye basladi. ( erkek arkisi dudagina herkesin icinde yapisirkenki videosunu gosterdi ) bende kendisine erkeklerin aklinin baska seylere calistigini sen masum masum film izleme hayalleri kurarken onun baska seyler dusundugunu falan soyledm. Tabiki savunmaya gecip ben oyle bisey yapmam dedi ama ben zaten yapmayacagini biliyorm ama her eerkek bir degil ve hepsine cok cabuk guveniyor. Aksamlari disari cikmak erkek arkisiyle gezmek istiyor ( univde alişmiş oldugu icin ) ve bu en dogal hakki biliyorm ama bende sevdiklerimi koruma ic gudusu var. Ben erkekler tarafindan cok kez taciz edildim cok yanlis insanlara guvendim sevdiklerim yapsn istemiyorm. Arkadaslarina cok ozeniyor.
Kizlar bu durumlarda tutumum ne olmali. Eşim her zaman benim bilgim dahilinde yaptigi seylere hep izin verir yani bana bu konuda guvenir. Ben kirmak istemiyorum onu ne yapmaliyim nasil bir yol izlemeliyim ? Yoksa hic karismayip ne hali varsa gorsun mu demeliyim ?

Valla bende aynı senn gbyim hatta eşim dahil herkes cok saf olduğumu soyler ama hayattan ögrendiğim bişi var insanlar hatalıda olsa hayatlarına müdahale edilmek ten hoşlanmıo bende kim ne yaparsa yapsın modundayım artık

siz karışmayın zaten aklı bir karış havada anlattığınız kadarıyla nesine güvenip kefil olup yönlendirme yapacaksınız:işsiz:

bir de benimnde böyle saf bir arkadaşım vardı yakınarkadaş edinmiş erkek, nasıl olduysa ders çalışmaya gelip giderken evde yanlız kalmışlar tv izlerken biranda birlikte olmuş (halbuki güveniyordu ve arkadaşlarla genelde hep görüşüyorlardı o gün kızın evinden not almaya gelmiş çocuk kız çağırmış ne olduğunu anlamadım baktım güzel karşı koymadım derdi)
o da aşırı derece de ayran gönüllüydü yapmaz demeyin sakın yapıyorlar hem de çok basit şekilde teslim olabiliyorlar

Evet oyle ama esimin kiz kardesi benimde kizkardesm gibi goruyorum.
Artik sana kalmis birdey. Umarim kotu bir tecrube edinmezsin.
Sende nasiattan degilde nusibetten ders almazsin umarim. (Kotu niyetle yazmiyorum)
Cok iyi niyetlisin. Elbette kardesin yerinde ama degil.
Umarim akli basina gelir seni uzmez.

Bir gün " Sanane, sen kim oluyorsun anam mısın babam mısın" derse ağrınıza gider... Bence çok sizlik bir durum olmadan, sizden yardım istemeden pek karışmayın..

İyi niyetli olduğunuz aşikar, sevdiğiniz de belli.. Ama yinede belli bir çerçevede kalmak iyi olur.. :)

ben kendi fikrimi soyluyorm 10 keere soyluyorsam o kendi bildigini yapiyor

Kendin de soylemissin bacim.bu yas boyle.kendi bildigi en dogrudur onlar icin.sen 1 kere soyle cekil kenara.sonrra ihale sana kalir.yengem biliyodu onun haberi wardi gibilerinden.esinlede onun ailesiylede aran acilir.aman boswer.yasasin gorsun gorumcecigin..

Iyligine herseyi dersin herseyi yaparsin. Birgun isine gelmez. Yengem yapti olur, yada yengem beni kiskaniyor olur .

Tavsiyelerini ver ama cok mudahil olma. Inan sonunda kotu olan sen olursun.

Ailesi biliyorsa cok tavsiyede verme.
Bilmiyorsa. Yaptığı şeyleri gizleme. Suc ortagi olma cunku sonra yengesi yapti olur.

Ben neler duydum neler burada vya normal kendi çevremde. Hic bir alakasi olmayan kisiler için bile. O yaptı. O erkek arkadas ayarladi gibi seyler cok duydum.

Kesinlikle. Baska söze gerek gerek yok :kahve:

2 senelik evliyim 24 yasindayim. 19 yasinda univ ogrencisi gorumcem var. Cok sekerdir aramiz iyidir. Tek sikayetim çok saf... çok iyi niyetli. Yani dunyanin sillesini yememiş biri...
Arkadaşlarina cok cabu guvenip butun sirlarini anlatir sonra sirtindan bicaklanir aglar.. birde cok ayran gonullu 3 senede cok erkek arkadas yapti kendine beni ilgilendirmez ama cok darbe yedi hepsinden. Bende aşk olmadan iliskiye karsiyim. Insan aşık oldugu biriyle sevgili olmali diye dusnurm sizn fikrinizi bilemem tabi..
Neyse tabiki bu konuda ona kizamam ben annesi degilim babasi degilim ama cok sevdigim icin daha cok darbe almasindan korkuyorm. Univ hayatini bilirsiniz az cok. Bu da onlara hafif egilim gostermeye basladi. ( erkek arkisi dudagina herkesin icinde yapisirkenki videosunu gosterdi ) bende kendisine erkeklerin aklinin baska seylere calistigini sen masum masum film izleme hayalleri kurarken onun baska seyler dusundugunu falan soyledm. Tabiki savunmaya gecip ben oyle bisey yapmam dedi ama ben zaten yapmayacagini biliyorm ama her eerkek bir degil ve hepsine cok cabuk guveniyor. Aksamlari disari cikmak erkek arkisiyle gezmek istiyor ( univde alişmiş oldugu icin ) ve bu en dogal hakki biliyorm ama bende sevdiklerimi koruma ic gudusu var. Ben erkekler tarafindan cok kez taciz edildim cok yanlis insanlara guvendim sevdiklerim yapsn istemiyorm. Arkadaslarina cok ozeniyor.
Kizlar bu durumlarda tutumum ne olmali. Eşim her zaman benim bilgim dahilinde yaptigi seylere hep izin verir yani bana bu konuda guvenir. Ben kirmak istemiyorum onu ne yapmaliyim nasil bir yol izlemeliyim ? Yoksa hic karismayip ne hali varsa gorsun mu demeliyim ?
Kendin güvensizlik olayları yaşadığın için,aynı şeyin ona da olacağını sanıyor aşırı koruma odaklı ve her erkek cinsel mantıktadır içgüdüsüyle yaklaşıyorsun.
19 yaşın getirdiği durumları yaşıyor aslında.19 yaşındaki her genç kız hele ki üniversitedeki kızlar aynı heyecanları yaşar.Çok fazla müdahale etmek onu senden uzaklaştırır ve sırlarını da paylaşmaz duruma getirir.Zaten o zaman geçtikçe üniversiteden kendi kafasına kendi yaşam şekline uygun kız ve erkek arkadaş edinecektir.Zamanla olgunlaşacak seni herkesi olgunluk ve bilgide geride bırakıcaktır.
Bazı şeyler söylenerek engellenmez.Yaşayıp tecrübe etmek gerek.Sen aynı yaşlardan geçtin o heyecanları yaşadın ve güvensizliğe uğradığın için onun da o heyecanları yaşamasını engellememelisin.

bence 19 yaşında bir insanın sorumluluğunu almayın, son paragrafa kadar olan kısım normaldir olabilir, o size anlatır, siz onu kendi hayat tecrübenize göre uyarırsınız falan.
ama eşinizin size güvenip kardeşi ile ilişkisinde sizi tampon yapmasına izin vermeyin, sonra kabak sizin başınıza patlamasın.

Kısıtlamalar daha cok kışkırtır.Benım yiğenim arkadaşlarıyla dışarı cıkabilmek için Abimden benimle birlikte oldugunu soyleyıp izin alırdı.Bende arkadaşlarını benımle tanıstırması ve gideceği yerleri bildirmesi, bana hiç yalan söylemememesi şartıyla.. Hiç öyle sapkın bi cocukta olmadı.. Bu cocukların aileden mutlaka birine güvenmesi gerekli.. Yoksa cok yanlıs ınsanları liman sanabiliyorlar...

Eğer akşam çıkmalarına karışır,kısıtlamaya çalışırsan uyarılarınız ters teper.

Bende akıl veririm gerektiğinde ama izin durumu olmaz.Karışmam.

Yarın seni kötü bilir.En iyisi ben uyarımı yaptım de kenarı çekil. Illa hata yapacak diye bir şey yok

Yaparsa da kendi kendine yapmış olur. Hatalarıyla büyür.
Ama ben yengem bana karışsa sinir olurdum mesela gün gelir sen kimsin der.

Ayran gönüllü olabilir bu hemen hemen çoğu gençte olabilen bir şey. Birine takılıp yıllarca ağlamaktansa 2 gün ağlayıp unutması daha iyi.

Sana anlattiklarini aileden baskasi biliyor mu ? Kizin bu hayatini ailesi biliyormu ? Safligini, erkek arkadaslarini, onlarla iliskilerini falan ? Ailesi kocaniz duysa ne olur mesela ?
Kizin basina bir is gelirde yengem biliyordu derse ileride cok kotu olur bence bu kiz seni arkadasi yasiti gibi gorup gelip anlatiyor ama dedigin gibi saf ve uyu niyetliyse bence senin sozunude dinlemiyorsa git ya kocanla yada kizin anneisyle konus. Madem kizin basina birsey gelmesinden bu kadar korkuyorsun. Ama yok kiz bilincli yapiyorsa yani yaptiginin bilincindeyse o zaman is baska seni iftirayla bile suclayabilir yani.

Bence bir cocuk yap onunla ilgilen sen iyice moda girmissin uyarmak, konusnak olabilir ama karışmak.." esim beni bilgim dahilinde izin veriyor biseylere" falan filan.. bu kiz 19 yasina gelene kadar sen mi vardın, ya da olmasaydın perperisan mi olcaktı sanki simdi gelmis 2 senede anası mı oldunda neye izin verilip verilmeyecegi bilgin dahilinde oluyor. Anasi babasi yok mu bu kızın?

Back
X