• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce-Gelin

Üç yıldır konuşmadığınız görümce sizi nişana çağırmadı diye bu kadar kafanıza takmanız hiç normal değil,sırf ele güne karşı ayıp olur diye çağırsa ne olacaktı zafer mi elde edecektiniz , eşiniz de bir garip çağrılmışsın ister git ister gitme insanların mutlu günlerini ne diye zehir ediyor?

Nişana karımı çağırmadınız o zaman ben de gelmiyorum diyene kadar üç yıldır çözseydi ya aranızdaki problem neydiyse , demek o konuşuyor kardeşiyle üç yıldır, eşimin konuşmadığıyla ben de konuşmam dememiş.

Siz niye küsmüştünüz bu görümce ile ?

Iyi de yıllardir küsseniz neden cagirsinlar gecen yıl dayım kızını evlendirdi annemle yengem küsler mesela annem sadece kuaför dönüşü kuzenimi görüp tebrik etti arabada takisini taktı düğüne gitmedi bu yil da benim kardesimin düğünü oldu ayni sekilde sadece dayim ve cocuklari davet edildi onlar geldi yengem yoktu.Ciddi bir küslük varsa zaten cagirsalar bile siz gitmek istemezsiniz.Esiniz karariniza saygi duymalı

Biraz sapla samanı ayırmayı öğrenseniz keşke, yıllardır görümcemle küs olsam ve beni değilde eşimi çağarsa ben kendim git derim hani yeğeni ya söz konusu olan. Böyle küslüklere neden çocuklar dahil oluyo anlamıyorum.
Benim ailem ayrı hem annemle hem babamla arası bozuk olan yenge+amcam vardı ama öyle böyle değil ve amcam her şeyime geldi, anası danası beni bağlamaz ben amcayım dedi oturdu baş köşeye.
Eltimle aram çok yoktur ama gün olur bağımız kopsa dahi yeğenlerinin her şeyine giderimde yollarımda eşimi. Bazı şeyler ego savaşına çevrilmez

Benim düşünceme göre evli bir insanı abiniz bile olsa konuşmuyor bile olsanız tek başına bir yere çağırmak çok ayıptır ve görgüsüzlüktür. Abisine ve abisinin ailesine saygısı olan bir insan da düğün gibi bir organizasyona sanki dul adam çağırıyor gibi tek başına çağırmaz. Sonuçta bir ev daveti değil kocaman bir düğün kimse kimseyle konuşmak zorunda değil ama abisini çağırıyor sizi çağırmıyor. İnsan şık bir şekilde ikininizin ismini yazar bir davetiye gönderir. Bilmiyorum bana çok ayıp geliyor böyle şeyler şahsen ben eşinizin yerinde olsam eşimin çağırılmamasını kendime saygısızlık olarak görür gitmezdim. Burada bazı mesajlara çok şaşırdım açıkçası bence maalesef bizim toplumumuzda çekirdek aileye gereken önem verilmiyor. Benim çağrılmadığım yerde eşimin eşimin çağrılmadığı yerde benim işim yok.

Selamlar bayanlar, önceki paylaşımımda görümcemin kızının nişanı var ve beni çağırmadıklarını söylemiştim.. Arayıpta eşime sadece gel demeleri gerçekten zoruma gitti doğru yıl oldu konuşmuyoruz ama ben beklemiştim linçlemeyin neden diye .. şimdide eşim illa diyor geleceksin ben yalnız gitmem ve de bana sorarlarsa senin hanımın nerede diye ne diyeceğim?? Bende hasta dersin dedim ama yokkk… hanımlar sanki o nişana gidersem kendime en büyük hakareti ben yapmışım gibi hissedeceğim gibi de değil tam anlamıyla öylee .. bir yanım eşimin yanında olmak istiyor.. bi yandan da kendimce haklı olduğum sebeplerden ötürü gitme diyor. Sabah eşim yeğenini arayıp ben gelmiyorum dedi sen sadece beni çağırdım eşimi ailemi değil dedi. O da ben herkesi tek tek arayamam hemen çok stresli olduğunu vs söyledi. Sizce ne yapmalıyım??????
Eşinizi arayıp karını getirme sen gel demedilerse çağırılmamış sayılmazsınız. İnsanlar evden bir kişiyi ararlar, herkesi tek tek arayamazlar. Eşinizin davetli olduğu yere siz de davetlisinizdir. Niye sizi ayrıca arasınlar ki? Çok saçma bir düşünce biçimi.

Selamlar bayanlar, önceki paylaşımımda görümcemin kızının nişanı var ve beni çağırmadıklarını söylemiştim.. Arayıpta eşime sadece gel demeleri gerçekten zoruma gitti doğru yıl oldu konuşmuyoruz ama ben beklemiştim linçlemeyin neden diye .. şimdide eşim illa diyor geleceksin ben yalnız gitmem ve de bana sorarlarsa senin hanımın nerede diye ne diyeceğim?? Bende hasta dersin dedim ama yokkk… hanımlar sanki o nişana gidersem kendime en büyük hakareti ben yapmışım gibi hissedeceğim gibi de değil tam anlamıyla öylee .. bir yanım eşimin yanında olmak istiyor.. bi yandan da kendimce haklı olduğum sebeplerden ötürü gitme diyor. Sabah eşim yeğenini arayıp ben gelmiyorum dedi sen sadece beni çağırdım eşimi ailemi değil dedi. O da ben herkesi tek tek arayamam hemen çok stresli olduğunu vs söyledi. Sizce ne yapmalıyım??????
Görümcemi hiç sevmem, yüz yüze gelmedikçe arayıp sormayız birbirimizi. Düğünü için özel davet edilmedim. Birbirimizi sevmesek de aileyiz sonuçta, neden sadece eşime haber verilmesi yetmesin ki? Giyindim gittim misafir gibi oturdum, yedim içtim, sevdiğim insanlarla hasbihal ettim, eşimle dans ettim döndüm. Görümcem pek de umrumda değildi ama eşim benim için değerliydi, onun hatırı için gittim.

Sadece geline acidim. Millet yine ego kavgalari ile bir özel günün stresini bos yere arttirip belki de icinde edecek. Bizim millet cok iyi bu konuda

Back
X