• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümce kayınvalide sorunu

BenMutluKiz

SeNi SeViYoRuM...
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
13.358
47
208
37
Afyon
merhaba arkadaşlar bu bölüme ilk kez konu açıyorum nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum

dün eşimle nikah vardı oraya gidecektik eşimin abisi eltim falan ebrarı da anneme bırakacaktık kayınvalide ile annem karşı karşıya ya apartmanlar tam biz arabadan indik eşimin abisi aldı ebrarı sevdi falan derken görümcem açtı camı kübra buraya getir ebrarı burdan alsın annenler dedi çocuğun karnı aç altı değişecek ben annemlere getiriyorum diye mama yapmadım annem baktığı için normalde bende dedim ki mama yiyecek altı değişecek sevinde götüreyim ben dedim görümce de al götür sevmicem dedi içeri giriverdi kayınvalidem aldı kucağımdan çocuğu bensevelim de götüreyim annenlere dedi bende mama yiyecek anne durmuyo eziyet ediyo dedim tamam biraz dursun dedi görümcemde anne götür sevmeyeceğim dedi.bende annemlere demeye gittim anne ebrar orda birazdan gidin alın diye birde görümcemin yaptığını anlattıyordum derken zil çaldı kayınvalidem kapıda ebrarı getirmiş alın çocuğu diye annem gir falan dedi yok gidiyorum girmicem dedi.

belki de bana diyecekseniz ne var bunda babaannesi halası onlarda da durabilir diye ama kayınvalidem pek umursamıyor çocuğumu çocukların eline falan veriyor bişey olmaz diye geçen hafta kahvaltıya çağırdı keşkek yapmış ebrara da verdi 3-4 çay kaşığı çocuk bütün gece durmadı gaz yaptı çocukta gaz ilacı bile fayda etmedi çocuğa o yüzden onlara bırakmak istemiyorum çocuğumu

nikahtan geldikten sonra eşim telefonunu orda unutmuş onu almaya gitti 1 saat gelmedi geldiğinde de yüzü asıktı doldurmuşlar yani eşimi akşamdan beri öyle davranıyo bana bende hiç sesimi çıkarmıyorum yoruldum artık kızlar birilerinin yükünü omzumda taşımaktan yoruldum

daha bunlara benzer o kadar olay ve sorun varki anlatamam kızlar ama artık doldum resmen içim doldu sıkılıyorum artık:43::43:

ay gorumceye bak sen .. bu ne kapris bu ne nazsa .. esinle konus durumu anlat bence ..
ben sahsen asiri pimpirikli annelere cok kiziyorum ama senin durumunda ben olsam bende birakmazdim ..
sanirim biraz yumusak davraniyorsun suc sendede var ..
hayir anne cocuk suan ac karni doymasi gerekiyor annem doyursun sonra gider alir seversin deyip konuyu kapatmak gerekiyor ..
cok yuz goz oluyoruz kotu olmayalim diye, ve sorunlarda burda basliyor ..
takma canim bu omur boyu boyle devam edicek .. bitmez bunlarin kaprsileri nazlari ..

Görümcenizin ve kayınvalidenizin boş yere kaprislerini çekmek yerine mesafeli olun bundan sonra.Çocuğunuzu sevmek isteyen gelir eve sever.Yaptıkları kaprisleri hiç umursamayın bile.

ben senin yerinde olsaydım, daha ilk kez mama yiyecek, altı değişecek dedikten sonra çocuğumu aldığım gibi anneme giderdim. şu an sana karşı olan bütün bu davranışların sebebi, senin verdiğin tavizler.. benim çizgim bellidir, eşim de ailesi de ona göre davranırlar. davranmayadabilirlerdi ama eyvallahım olmaz asla.

Cümlelerinizi bitirdikten sonra nokta (.) koysaydınız daha anlaşılır olabilirdi.

Konuya gelince bence de torunlarını sevmek anneanne kadar babaannenin de hakkı.. Halası küçük galiba biraz kapris yapmış..

Madem sadece kayınvalidenizin keşkek vs. yedirmesinden rahatsızsınız ' bebeğinizin çantasına mamasını da ilave edin ve kayınvalidenize de maması çanta da deyin '..

Böylelikle sizin de içiniz rahat eder, onlar da torunlarını uzunca sevme fırsatı bulurlar.. Eşinizi de ( sizin tabirinizle ) doldurmazlar.. :3:

Son düzenleme:
Cümlelerinizi bitirdikten sonra nokta (.) koysaydınız daha anlaşılır olabilirdi.

Konuya gelince bence de torunlarını sevmek anneanne kadar babaannenin de hakkı.. Halası küçük galiba biraz kapris yapmış..

Madem sadece kayınvalidenizin keşkek vs. yedirmesinden rahatsızsınız ' bebeğinizin çantasına mamasını da ilave edin ve kayınvalidenize de maması çanta da deyin '..

Böylelikle sizin de içiniz rahat eder, onlar da torunlarını uzunca sevme fırsatı bulurlar.. Eşinizi de ( sizin tabirinizle ) doldurmazlar.. :3:

E anneanne mama yapabiliyorsa babanne de bir çorba yapabilir torununa bence. Elbette babasının annesi ve sevmeye hakları var ve yine babasının annesi bir çorba yapabilirler. Ama hazırda keşkek varken onu vermek daha kolayına geliyorsa,kusura bakmasın bakımına özen gösterene verir elbette annesi.
Yani anne mamasını hazırlayıp verebilir elbette ama komşuya da böyle bırakılır çocuk. Babanne de,anneanne de en az anne kadar özen göstermeli çocuğun öz bakımına.

Konuya gelince eşinizi karşınıza alın aynen buraya yazdığınız gibi anllatın. Surat asıp asmamak artık onun sorunu..

Öf hem insan olup çocuk bakmaktan anlmazlar hemde ota b.ka alınırlar. Benim kv dede veriyordu cocukların eline hemde daha 2 aylıkken cocuklarda almıs oturtmaya calısıyor. Bir patladım :27: Bir daha dedim 18 yas altı kimse bu cocuga elini sürmeyecek yoksa bozusuruz ben 8 yıl beklemisim sizin elinizde maymun ettirmem cocugumu dedim baka kaldılar simdi benim kucagımdayken severse seviyorlar asla kucaklarına vermiyorum:52:

Öf hem insan olup çocuk bakmaktan anlmazlar hemde ota b.ka alınırlar. Benim kv dede veriyordu cocukların eline hemde daha 2 aylıkken cocuklarda almıs oturtmaya calısıyor. Bir patladım :27: Bir daha dedim 18 yas altı kimse bu cocuga elini sürmeyecek yoksa bozusuruz ben 8 yıl beklemisim sizin elinizde maymun ettirmem cocugumu dedim baka kaldılar simdi benim kucagımdayken severse seviyorlar asla kucaklarına vermiyorum:52:

aynen boyle olmak gerekiyor gercekten, yoksa laftan anlamazlar bazilari :34:

Vallahi takdir ettim bravo... :46:

oyuncak mı da getir seveyim diyor görümcen,çok istiyorsan gider kendin seversin.
sen aslında orada onun lafının üstüne bebeğini hemen annene götürecektin.
biraz fazla yüz vermişsin onlara.

sözkonusu bebeğiniz ise sesiniz biraz daha güçlü çıkmalı.kv niz sizin sözünüze aldırış etmemişki almış kucağınızdan.ben olsam böyle bir sohbete bile girmezdim anneme bırakıcam anneme gidiyoruz der ve giderdim.onlardan öncede eşime durumu anlatırdım tatlı bir dille.ve dolduruşa gelmezdi çünkü olaydan haberdar olurdu.

Back
X