Görümce meselesi 😑🙉

Biz marketten kendımize göre alıp pişiriyoruz sende kendıne göre pişir yenmiyor kalıyor ertesi güne de bırakamam ben ertesi gün yemeği sevmıyorum sonra dolabımdakiler çürüyor diyip geçmeliydiniz en başından beri .

İsterse milyon dolarları olsun kocasının sattığı tarlanın parasından kardesıne yardım etmek zorunda değil ihtiyacınız varmı die sormuyor çünkü kendınce yemek vererek sizi beslediğini düşünüyor .karısını hastaneye götürmeyen adam karısının kardeşine yardım etmez zaten

Üst katımda oturduğu için naparsam yapayım o mesafe duvarları yıkılıyor napcagimi şaşırdım artık
Niye altlı üstlü oturuyorsunuz? Ev almışsınız huzurla oturun ama inşallah aldığınız ev görümcenizin alt katı değildir, eğer öyleyse hata etmişsiniz, yok oturduğunuz ev aile apartmanında kayınpederin eviyse aldığınız evde neden oturmuyorsunuz?

İsterse milyon dolarları olsun kocasının sattığı tarlanın parasından kardesıne yardım etmek zorunda değil ihtiyacınız varmı die sormuyor çünkü kendınce yemek vererek sizi beslediğini düşünüyor .karısını hastaneye götürmeyen adam karısının kardeşine yardım etmez zaten
Katılıyorum, belki eşinin parasına görümcenin sözü bile geçmiyor, ki karısıyla hastalığında ilgilenmeyen, hastaneye giderken cebine 5 kuruş vermeyen adam karısının kardeşine zırnık koklatmaz.

Niye altlı üstlü oturuyorsunuz? Ev almışsınız huzurla oturun ama inşallah aldığınız ev görümcenizin alt katı değildir, eğer öyleyse hata etmişsiniz, yok oturduğunuz ev aile apartmanında kayınpederin eviyse aldığınız evde neden oturmuyorsunuz?
Eşim dinlemedi alırken aile apartmanı değil biz 2. Katta onlar 4. Katta oturuyor alt alta da değiliz cephelerimiz farklı ama sonuç olarak aynı binadayiz yani
Eşime oturmam o binada dedim naptiysam dinletemedim her yaptığı şeyde alttan aldım huzurumuz bozulamsin diyip en çok kendimi harcadım keşke biraz onların da huzurunu bozsaymişim

Katılıyorum, belki eşinin parasına görümcenin sözü bile geçmiyor, ki karısıyla hastalığında ilgilenmeyen, hastaneye giderken cebine 5 kuruş vermeyen adam karısının kardeşine zırnık koklatmaz.
Kendine sürekli altın kolye bilezikler vs alır eşi asla karışmaz parayla ne yapıp ettiğine

Eşim dinlemedi alırken aile apartmanı değil biz 2. Katta onlar 4. Katta oturuyor alt alta da değiliz cephelerimiz farklı ama sonuç olarak aynı binadayiz yani
Eşime oturmam o binada dedim naptiysam dinletemedim her yaptığı şeyde alttan aldım huzurumuz bozulamsin diyip en çok kendimi harcadım keşke biraz onların da huzurunu bozsaymişim
Kusura bakmayın ama eşiniz de hatalı o zaman, bir ev alınırken çiftler ortak kararla alır, sizin oturmam dediğiniz evi size zorla dayatmış kendi kafasına göre ev almış, ablasının dibinde oturmak hoşuna gitmiş.

Anlatmadığınız ayrıntılar var gibi
Karşınızdaki insana kırık ne bileyim alttan alıyor gibi bir tavrınız var
Görümce 35 milyon ki bu ne zamanın 35 milyonu
Aynı apartmandasınız
Sizin Eşiniz işsiz sizde çalışmıyorsunuz nasıl aynı apartmanda ev sahibi olabildiniz
Yemek vermek almak güzel bir şeydir ama bayat yenmeyen yiyeceklerin verilmesi ayıptır çirkindir karşısındakini küçümsemedir
Evinde kuru soğan ekmek yersin milletin bayat yemeğini yemezsin
O problemli de sizde (değişin diye yazıyorum) eziksiniz
Kusura bakmayın

Bozsaymisim demenize gerek yok
Cok gec değil sonucta

35 milyonu olup da kardeşi işsizken bir kuruş vermeyen insan mı olur ya

Vermek zorunda değil diyen olmuş şaka mısınız

Niye verecek pardon insanlar eşek gibi çalışıp kazanıyorken vermek zorunda mıyız kendi ailemiz çoluğumuz çocuğumuzun yatırımını kardeşlere? Ben de bu kafayı anlamıyorum. Kardeş ana bacı yan gelip yatsın varlıklı olan herkese baksın yok ya?
Konu sahibi sana gelince görümce eski yemeklerle cidden sizi aşağılıyor. Asla almayın, hele paranın lafını dahi etmeyin. Size 20 tl verse başınıza kakar ki vermek zorunda da değil zaten

Üstelik altın borcumuz var ev aldığımız için başkasına borçlandık bunu biliyor
Yeri geldi hastayken doktora götürdük eşi kılını bile kıpırdatmadi onun için biz uğraştık durduk yine olsa yine yaparım hastalık bu asla bişeye benzemez ama biz öyle bir durumdayken böyle söylemesi çok dokundu bana tabiki vermek zorunda değil ama lafla bile olsa insan bişeye ihtiyacıniz var mı diye duymak istiyor
Siz belli ki görümceden para bekliyorsunuz yok mok deseniz de. Kusura bakmayın ama borç sizin borcunuz. Para beklemiyorsanız da sormasını da beklemeyin. Yalandan sormak kadar saçma bir şey olamaz.

İnsan kardeşine bozuk yemek yollamaz. Ya yapınca taze taze yollar yada yollanmaz. Biri bana bir sefer yapsa ikinciyi yapamaz. Siz ve eşiniz de buna izin vermeyecekti. Eşinizin ağzı yok mu niye bozuk yemek yolluyorsun diye sormuyor ablasına.

İnsan kardeşine destek olmaz mı? Arsadan bağımsız fatura öder; market,Pazar yapar kardeşi için.

Anlatmadığınız ayrıntılar var gibi
Karşınızdaki insana kırık ne bileyim alttan alıyor gibi bir tavrınız var
Görümce 35 milyon ki bu ne zamanın 35 milyonu
Aynı apartmandasınız
Sizin Eşiniz işsiz sizde çalışmıyorsunuz nasıl aynı apartmanda ev sahibi olabildiniz
Yemek vermek almak güzel bir şeydir ama bayat yenmeyen yiyeceklerin verilmesi ayıptır çirkindir karşısındakini küçümsemedir
Evinde kuru soğan ekmek yersin milletin bayat yemeğini yemezsin
O problemli de sizde (değişin diye yazıyorum) eziksiniz
Kusura bakmayın
Görümcem konusunda ne dediysem asla eşim anlamıyor her zaman her koşulda haklı olan görümcem en basiti mesela bu olayı anlatsam bile bana diyeceği şey şu ee çöpe mi gitsin yemekler yapmış artmış oda Allah razı olsun bize gönderiyor 🙄
Yani ordaki küçümseme çizgisini anlamaz asla ztn eşimle tek anlaşamadığımiz konu ailesi
Eltilerimle kauinvalidem ile aram iyidir ama görümcelerim tam şeytan

Kızlar görümcem üst katımda oturuyor
Bu kaçıncı post bilmiyorum ama sinirlerim zıpladı artik kafam kaldırmıyor. Sürekli şikayet eder gidip gelmiyorsun mesafelisin diye bende hep mesafelisin olmaktan yanayım çünkü bana göre mesafe= saygı!
Neyse görümcem hep yemeklerini fazla fazla yapar misafiri gelir vs arar eşimi eşime gel yukarı der( beni cagirmaz ) üstünden bi kaç gün geçince arar beni yemekleri yolluyorum al der yani temiz yaptığı zaman yollamaz ancak kalır öyle yollar böyle böyle en az 2-3 sene hep yolladı bende bi çöpe attım bazen çünkü bozuk oluyordu çoğu zaman birkaç kere yedik midem kötü oldu ilk zamanlar yolladığında oğlum bebekti biraz işime geliyordu sonra bi baktım bozulunca yolluyor sinirlendim bu sefer bu bi konu birde ,
Görümcemler arsalarını satti ve baya yüklü para kaldı 35 milyon civarı benim eşim yakın zamanda işten çıkarıldı beni arayıp durumunu sordu ve haberi var çıkarıldığından ben çıkarıldı diyince bana direk şunu söyledi " ee bişey olmaz kimse açlıktan ölmez 2 ayda" ben böyle kaldım çok üzgündüm ztn hatta buraya post bile açmıştım işle ilgili günlerce ağladığımi bilirim. Yani bizden bişey beklemeyin der gibiydi söyledikleri
Böyle zamanlarda insan destek olacak bi omuz arıyor kaldı ki para isteyeceğimiz en son insan, tanımadığımız insanlar eşimi arayıp bi ihtiyacınız var mı diye sordu görümcemin ettiği lafa bakın
Neyse böyle böyle birikti geçenlerde yine aradı yemek yollayacam dünden kalmış dedi bende yemeğim var sağol dedim kapattım
Bugün yine aradı yemek yolluyorum al asansöre koyucam dedi bende yine bayat yemeğini yolluyor sanıp yemeğim var diyip teşekkür ettim. Bana dönüp hiç sevmiyorum bu huyunu sürekli yemeğim var yemeğim var diyorsun kandil diye yemek yapmışım yolluyorum laf ediyorsun ( normalde hayatta taze yemek yollamaz) ister çöpe at ister ye kandil diye yolladım dedi bende normalde hep kalan yemek gönderiyorsun yine öyle sandım ee olabilir kalan yemek de gönderebilirim ayıp mı günah mı hiç sevmiyorum bu huyunu dedi bende bana dokunuyor dedim baktım uzattıkça uzatıyor iyi tamam yolla dedim kapattım
sinirlerim zıpladı kafam da doluydu ztn üstüne arayıp üst üste hiç susmadan laflarını sıralıyor hayır yani haksız mıyım
Birde bana sürekli gelmiyorsun diyordu bundan önce yakın zamanda bi kere gittim evine eşimle TV'den film açıp izlediler kendimi orda fazlalık gibi hissettim ki sık sık gitmem ztn gidince de muhabbet sohbet yok film açıp izlediler sıkıntıdan patladım orda misafir ağırlama adabı yok ağzının ne dediğini bilmez bide mesafelisin diyor haksız mıyım kızlar çok doldum 😑
Sevap işlediğini sanarak sadece kendini kandıran bir cimri olmak…Net olun düşüncelerinizi açıkça söyleyin, bir kere olur son olur.

İnsan kardeşine bozuk yemek yollamaz. Ya yapınca taze taze yollar yada yollanmaz. Biri bana bir sefer yapsa ikinciyi yapamaz. Siz ve eşiniz de buna izin vermeyecekti. Eşinizin ağzı yok mu niye bozuk yemek yolluyorsun diye sormuyor ablasına.

İnsan kardeşine destek olmaz mı? Arsadan bağımsız fatura öder; market,Pazar yapar kardeşi için.
Bu şöyle başladı oğlum doğduğunda çok zor bi çocuktu bırakıp mutfağa gidemezdim sürekli kusardi yemek yiyemezdim bırakın yapmayı
Eşimle ikimizde çökmüştük kolik bebek durmadan kusan ve meme reddi de cabası
O sıralar bi kaç kez yemek yaptı yolladı bende sağolsun yapıyor dedim sonra bi baktım kalan yemekleri göndermeye başladı
Peşinden 5-6 günlük ekşimiş bozuk yemekler gelmeye başladı bi süre almadım hatta bazen eşimi arayıp mesela bi yemek yapar sanki eşim bekar gibi arayıp sadece onu davet eder eşini çocuğunuzu alin gelin demiyor kalan yemekleri bize gönderiyor eşime taze yedirip peşinden bize kalanları yolluyor
Bi kaç gün önce yine göndermek istedi yemeğim var diyip istemedim oda tamam dedi bugün yine aradı yemek yolluyorum al asansöre koyucam dedi bende yemeğim var dedim bana dönüp bu huyunu hiç sevmiyorum kandildir yemek yapmışım yolluyorum laf ediyorsun ister al ister dök ister ye ister yeme dedi bende kalan yemek yolluyorsun sandım dedim ee nolmuş kalan yemek olsa nolucak ayıp mı günah mı dedi tabi bunu söylerken üst üste sıralıyor daha lafları ben tek kelime edince lafımı bölüp konuşmama fırsat vermiyor bende bana dokunuyor dedim kandildir yapmışım yolluyorum dedi bende iyi tamam yolla dedim susmuyor çünkü böyle dedikten sonra kapat dedi bağırarak benge çat diye kapattım telefonu

Sevap işlediğini sanarak sadece kendini kandıran bir cimri olmak…Net olun düşüncelerinizi açıkça söyleyin, bir kere olur son olur.
Söyledim işte bu sefer ama suçlanan ben oldum çünkü asla konuşmana fırsat vermeyen bi tip

Bu şöyle başladı oğlum doğduğunda çok zor bi çocuktu bırakıp mutfağa gidemezdim sürekli kusardi yemek yiyemezdim bırakın yapmayı
Eşimle ikimizde çökmüştük kolik bebek durmadan kusan ve meme reddi de cabası
O sıralar bi kaç kez yemek yaptı yolladı bende sağolsun yapıyor dedim sonra bi baktım kalan yemekleri göndermeye başladı
Peşinden 5-6 günlük ekşimiş bozuk yemekler gelmeye başladı bi süre almadım hatta bazen eşimi arayıp mesela bi yemek yapar sanki eşim bekar gibi arayıp sadece onu davet eder eşini çocuğunuzu alin gelin demiyor kalan yemekleri bize gönderiyor eşime taze yedirip peşinden bize kalanları yolluyor
Bi kaç gün önce yine göndermek istedi yemeğim var diyip istemedim oda tamam dedi bugün yine aradı yemek yolluyorum al asansöre koyucam dedi bende yemeğim var dedim bana dönüp bu huyunu hiç sevmiyorum kandildir yemek yapmışım yolluyorum laf ediyorsun ister al ister dök ister ye ister yeme dedi bende kalan yemek yolluyorsun sandım dedim ee nolmuş kalan yemek olsa nolucak ayıp mı günah mı dedi tabi bunu söylerken üst üste sıralıyor daha lafları ben tek kelime edince lafımı bölüp konuşmama fırsat vermiyor bende bana dokunuyor dedim kandildir yapmışım yolluyorum dedi bende iyi tamam yolla dedim susmuyor çünkü böyle dedikten sonra kapat dedi bağırarak benge çat diye kapattım telefonu
Tazesini de istemeyin madem. Nerden bileceksiniz her seferinde taze mi bayat mı.
Karşınızdaki kişi zaten iyi niyetli olsa almak istemediğiniz zaman hala zorlamaz.
Sen bilirsin der kenara çıkar, belli ki niyeti bozuk ayrıca çok da varoş ağızlı. Kapat fln diye bağırmak..Ne sanıyor kendini tam olarak?

İlk zamanlar sınırlarınızı belirleyip almayacaktınız o yemekleri, altlı üstlü oturunca bir şekilde yüz göz olunuyor zaten. Neden aynı binada oturuyorsunuz görümce ile?

Back
X