Görümce olmak cok zor

• Konu Sahibi Konu Sahibi pira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pira

Ziyaretçi
abim gecen yıl evlendı .aılem 5 yıldır evlenecek dıye ona para bırıktırdı 20 mılyar harcamayı dusunurken kız ve aılesı bıze 40 mılyar harcattılar aılem cok zor durumda kaldı kalorıfer paramızı bıle odeyemedık cok zorlandık .şimdı borclar odendı cok sukur ama gelınımızden ve aılesınden cok sogudum görüşmüyorum kızın babasına bıze cok harcattınız aılem zorda kaldı dedım adam bana sövdu mıthış bır hayal kırıklıgına ugradık allah kımseyı kendını bılmezlerın elıne düşürmesın:oklava:

fazla muhatap olmayin sizde,herkez akli kadar konusur,abiniz mutlu ise gerisini bosverin gitsin,,,yerimseniben

nası sövdü yaa :1shok: aaa terbiyesiz adamm....

bende hep şöyle iyi anlaşabileceğim bir görümcem olsun istiyorum...kardeşim yok...kız kardeşim gibi olur diyorum :1hug:

canım gerçketn abartmışlar....iki katı para harcamışsınız...:bbo:

valla takma dicem ama senin yerinde olsaydım bende dayanamaz söylerdim...
Böyle tipler var etrafta canım ne harcatırsak kar diye düşünüyolar, oysaki kendi kızlarınıda borcun içine itiyorlar haberleri yok...

niye böyle bişey yaptınız ki.onlar sizin durumunuzu bilmiyomuydu.kesenize göre harcasaydınız.beyenmiyosa gerisini de abinizle gelininiz yapsaydı.bence hiç de gerek yokmuş çok harcattınız demeye.çünki olan olmuş.ama yine de adamın yaptığı şey çok yanlış.herşeyin hayırlısı.benim de iki kızım var.hep dua ediyorum Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşılarına hem kızlarıma hem de cümleye.evlilik bu yönüyle zor işte

canım bak, onlarla muhatap olacak kişi sen değilsin. tamam o senin abin, sizleri çok para harcatıp zor durumda bırakmışlar ama burda sana pek söz düşmemesi lazım. annen, baban ya da abin konuşmalıydı.
zamanında abin ya da baban bu duruma müdehale edecekti.
onlar da etmemiş, her istenileni almış. sonuç bu olmuş. çok kötü.
ama halletmişsiniz çok şükür, ya halledemeseydiniz, haciz icra durumlarına falan bulaşsaydınız daha kötü olurdu.
kızın babasının sana küfür etmeye hiç hakkı yok. kızı ne isterse alınmış işte utanmadan daha ne hakla küfür ediyor terbiyesiz adam. sen de babana bahset bu durumdan baban uygun bir dille uyarsın o terbiyesizi, haddini bilsin.
senin baban nasıl onun kızına küfür edemezse o da sana edemez.

Son düzenleme:
Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın:Saruboceq:
zira zor iş yol yordam bilmeyenlerle muhattap olmak..

abim gecen yıl evlendı .aılem 5 yıldır evlenecek dıye ona para bırıktırdı 20 mılyar harcamayı dusunurken kız ve aılesı bıze 40 mılyar harcattılar aılem cok zor durumda kaldı kalorıfer paramızı bıle odeyemedık cok zorlandık .şimdı borclar odendı cok sukur ama gelınımızden ve aılesınden cok sogudum görüşmüyorum kızın babasına bıze cok harcattınız aılem zorda kaldı dedım adam bana sövdu mıthış bır hayal kırıklıgına ugradık allah kımseyı kendını bılmezlerın elıne düşürmesın:oklava:
20 yada 40 bın sonucda abınıze yapılmıs bu masraflar..
ve babanızda kızın ailesene bukadar sınırımız var demelıydı..
her ıstedg yapıpda sonra kızın ailesıne bu sekılde konusmanız hıc hoş degıl kesınlıkle..dugunde yapılan masraf yuzunden kızın ailesı ıle gorusmeme bence kesınlıkle olmamalı..bunu demek ayrıca sıze dusmezdı..bence

Abiniz bilmiyormuydu 20 milyar ayirdignizi?

Masraflarin iki kata cikmasi neden? Ailen söylemeliydi kiz tarafina...bizim bütcemiz bu...fazlasini yapamayiz....bunlar önceden konusulacak seyler güzelim...

Dügün olup bittikten sonra kalkip bunlari konusmak cok gereksiz....keske hic muhatap olmasaydin...

Keske yapacak gucunuz olmadigini birsekilde anlatsaydiniz,
simdi boyle veryansin etmek neye yarar ki..

görümce olmak zor demıssınız?..
gelın olmak kolaymı sizce?..

Aileniz masraflar yapılırken tavrını koyacaktı. Bu olay iki aileyi ilgilendirir. Biz 20 milyarlık masraf yapabiliriz ona göre davranın denilebilirdi. Her şey olup bittikten sonra sizin bunları söylemeniz olmamış, kaldı ki zamanında söylenmeyen bir şey için tekrar yaraları kanatmaya gerek yok.
Abiniz ve babanız ses çıkarmadıktan sonra size de susmak düşerdi. Bu saatten sonra ortalığı bulandırmaktan başka işe yaramaz söyledikleriniz.

genelde gelin alan babaların yaptığı şeydir bu... aslında baba da bilir bütçesini ama nihayetinde oğlunu evlendiriyor ses çıkaramaz...

sonradan insanlarla bu şekilde muhatab olmak yerine babanıza zamanında uyarıda bulunsaydınız... "bütçeyi aşıyoruz" diye

sıfırdan ev kurmak kolay değil hele bide ayrı evse daha zor.yani bence bu para çok abartı değil birsürü ıvır zıvır var yok düğün yok kına yok yol parası tamam sizin içinde zordur ama az paraylada bi ev kurulmuyor.sizin tavrınız yanlış iş işten geçmiş ne gerek şimdi bunları söylemeye

iki tarada oturup konusmaliydi biz bu kadar yapabilir diye, bende evlendim bende bilirim bu isleri, bizede erkek tarafi hemen hemen hic bir sey yapmadi, evimin cay kasigindan koltuk takimina kadar aldik, icimde halendaha yanmislik var bazen esimin yüzüne vuruyorum:) ama allah insanlari iyi kisilerle karsilastirsin sende takam kafana bosver olan oldu

Canım, öncelikle şunu söylermeliyim ki çok para harcattınız demen çoook ama çok ayıp olmuş. Hele ki abin annen ve baban hiç ses çıkarmazken küçük kardeşin böyle bir yorumda bulunması pek hoş değil...
Ayrıca sizin bütçeniz 20 ise baştan gelin hanıma söyleyecektiniz ve tercihlerini alacaklarını ona göre ayarlayacaktı..
Belli ki aileniz de abiniz de hiç ses çıkartmamış gelin ve ailesi ne istediyse yapmışsınız.. Geçen yıl evlenmişler geçmiş gitmiş.. Şimdi bunu niye gündeme getirip çok para harcattınız diyorsunuz ki..
Tamam adamın yaptığı hiç hoş değil, ama sizin söylediğiniz laf da hiç yakışık kalmamış

borclar bıtmıs sene olmus
annen baban ses etmemıs sen neden gundeme getırdın
annen baban dururken :kahve:

bence sızın tavrınız daha yanlıs. Ailenız dururken, sızın karsı tarafa laf soylemenız cok ama cok garıp geldı, mademkı bellı bır bırıkıminiz vardı bunu karsı tarafa acık bır sekılde söyleyıp buna göre haraket etmelerını rıca etseydınız, uzerınden bır sene gecmıs sımdı kalkmıs gelın ve aılesıyle gorusmuyorum dıyosunuz, ayrıca gelın dedıgınız kısı aynı zamanda sızın yengenız oluyor. Bencede ALLAH KIMSEYIKENDINI BILMEZLERIN ELINE DUSURMESIN ........!!!!!!!!!!!!!

bence bu durumda hatalı davranan sızsınız.maddı durumunuzu bıldıgınız halde nıcın ıstedıler dıye fazla harcama yaptınız.bunları basta konusmalıydınız.ayrıca gelınınızın babasıyla konusmakta sıze dusmezdı bence evın buyuklerı varken.zaten artık hersey odenmıs bosverın bunları canınızı sıkmaya degmez

Back
X