Görümce olmak cok zor

• Konu Sahibi Konu Sahibi pira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
muhaptap olmamak ıcın sabrettım ama sonradan patladım abım sessız bır tıp ne derlerse tamam dedı yaşta 35 tı evlenemıyorum moduna gırdı

e canım herkez sessizmiş siizn ailede
bence sende sessiz ol bu saatten snra huzur bozma
sana düşmez çünkü
görümce görümce diye anılırsın:D

20 yada 40 bın sonucda abınıze yapılmıs bu masraflar..
ve babanızda kızın ailesene bukadar sınırımız var demelıydı..
her ıstedg yapıpda sonra kızın ailesıne bu sekılde konusmanız hıc hoş degıl kesınlıkle..dugunde yapılan masraf yuzunden kızın ailesı ıle gorusmeme bence kesınlıkle olmamalı..bunu demek ayrıca sıze dusmezdı..bence

bana düşmezdı bılıyorum ama annem soyleyıp tartıssa 60 yaşında kalbı sıkışıyor . annemın uzulmesını hiç ıstemem. zalim bırılerıne rastlayınca sınır falan dınlemıyolar mobılya almaya gıtmışlerdı babam sessız kalmış pahalı olunca adam ılla alınacak deanlayana sıvrısınek saz anlamayana davul zurna:oklava:

e canım herkez sessizmiş siizn ailede
bence sende sessiz ol bu saatten snra huzur bozma
sana düşmez çünkü
görümce görümce diye anılırsın:D

bende tepkı vermesem şimdı ne olurduk bılemıyorum acmı kalırdık evımızımı satardık:a015:

Bence kızdığınız adres yanlış
Sonuçta gelininizi yeni tanıyorsunuz,oda aynen sizi o şekilde yeni tanıyor.
Burada konunun muhatabı bence abiniz
Nerede dur,nerede bu kadar kafi demeyi bilmesi gerek
Sizin zor duruma sokulmanıza sesi çıkmıyorsa
Ona kızın bence

aminn..

aılesı olarak elnızden gelenı yapmıssınız .

ayrıntıları bılmedıgınız için görümcelık yapmış dıyebılırsınız dügününde sızınde abınız bu kadar masrafı nasıl karsılarız dıye aglayacak duruma gelse sızın tepkınız ne olur bılemem

artık olan olmus bence bu konuda konusmayın sonucta yapılanlar abinizede yapılmıs ortada kurulan bir aile var hemde cok masraf yaptırdı diye abinizin esiyle konusmamanız yanlıs yarın öbürgün yegeniniz olunca gitmek sorunda kalacaksınız

Şimdiye kadar sessiz kalmışsınız,bundan sonrada öyle kalsaydınız keşke:delphin:

ayrıntıları bılmedıgınız için görümcelık yapmış dıyebılırsınız dügününde sızınde abınız bu kadar masrafı nasıl karsılarız dıye aglayacak duruma gelse sızın tepkınız ne olur bılemem

Benim tepkim abime olur. Derim ki, kaldıramayacağın borcun altına niye giriyorsun o zaman... Baştan limitini belirleseydin.. derdim...
Abime ah abim vah abim deyip dünürlere bize çok para harcattınız diye laf sokuşturmazdım... Parayı harcattıran evet hatalıdır, ama benim bütçem bu daha fazlası beni ve ailemi zorlar ona göre fazla açılmayalım diyen daha daha hatalıdır...
Evlenemiycem psiklolojisine (bunu kendin söylemişsin 35 yaşındaydı evlenemem düşüncesindeydi diye)girip bir dediklerini iki etmemiş abin, ama nedense abin değil kız tarafı suçlanıyor.
İşte ben böyle bir haksız suçlamayı anlayamıyorum.

kız bu olmazsa bu iş bıter der mecbur tutarsa nolucak herkes sızın gıbı ınce dusunmuyor söylemeyle anlamayanlar var canım

Olmazsa da bitsin. Abinin yerinde olsam eğer 5 milyarlık koltuk yerine 3 milyarlık olan alındı 5 milyarlık düğün salonu yerine 3 milyarlık tutuldu 10 bilezik yerine 5 bilezik takıldı diye bu iş biter diyorsa ben o kızın sevgisinden şüphe duyar ve ayrılırdım zaten... YAda Abinin ailesi olarak oğlum bak bu kız sevgi ve manviyattan önce para pul eşya şatafat düşünüyor. ıyi düşün derdim..

Olmazsa da bitsin. Abinin yerinde olsam eğer 5 milyarlık koltuk yerine 3 milyarlık olan alındı 5 milyarlık düğün salonu yerine 3 milyarlık tutuldu 10 bilezik yerine 5 bilezik takıldı diye bu iş biter diyorsa ben o kızın sevgisinden şüphe duyar ve ayrılırdım zaten... YAda Abinin ailesi olarak oğlum bak bu kız sevgi ve manviyattan önce para pul eşya şatafat düşünüyor. İyi düşün derdim..

sana katılıyorum.

artık yuva kurulmuş bence hiç muhatap olma selamdan öteye gitme huzurlar bozulmasın

Gelinin babasına bi genç kız olarak sizin bize çok para harcattınız demeniz çok yanlış olmuş.Anne, baba, abi dururken bunu söylemek size yakışmaz.Gelinin bileziklerini bozması başka alması falan da onun bileceği iş.Nihayetinde onun bilezikleri.Burada pek çok kişinin sorunlarını okuyoruz.Eşimin ailesi takılarımı aldı diye.Takılarını vermek zorunda değil hiçkimse.Bence bu durumları evleneceğiniz zaman anlarsınız.Düğün olmuş, borçlar kapanmış.Bence abinizin mutluluğunu paylaşın.Kız tarafını dinlesen emin olun ki onların da sizin tarafınızla ilgili sıkıntıları vardır.Düğün zamanı olur böyle şeyler.

Benimde abim evlenirken düğünden bir gün önce gelinin evine gitti annem ve babam sordular kapı parası şu bu için ne kadar istiyeceksiniz ona göre hazırlıklı gelelim. İkiz kardeşleri var 100-100= 200 alırız dediler.Ertesi gün gelin alması 300-300= 600 istediler şok olduk.Halbuki konuşmuştuk baştan. (küçük bir örnekti bu) Bazı insanlar yüzsüz oluyor.Böyle şeyleri kendilerine hak biliyorlar.

Ablam evlendi biz hiç böyle şeyler yapmadık.Kültür meselesimi desek yoksa cahillikmi densizlikmi bilemem...

hep görümceden dertli olanları okumuştum şaşırdım valla..
iki farklı kültür,farklı karakterler bi araya gelince uyumu yakalamk da zor oluyo işte..
sizde mesafenizi koruyun..böylece başınız rahat olur..

Back
X