Görümce olmak cok zor

• Konu Sahibi Konu Sahibi pira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kaynana caydanlik gibidir fokur fokur kaynar,
gelin demlik gibidirr sinsi sinsi demlenir,
oglan bardak gibidir bi gelin doldurur bi kaynana
gorumce cay kasigi gibidir arada bir gelir ortaligi karistirir
cocuk seker gibidir ortaligi tatlandirir
kayinpederde cay tabagi gibidir okkalica oturur...

kusura bakmayın ama siz görümcelik yapıp ortalığı bulandırmışsınız kimse sizin ailenizi zorlamadı heralde silah zoruyla yapmadınız ya o masrafları...

kaynana caydanlik gibidir fokur fokur kaynar,
gelin demlik gibidirr sinsi sinsi demlenir,
oglan bardak gibidir bi gelin doldurur bi kaynana
gorumce cay kasigi gibidir arada bir gelir ortaligi karistirir
cocuk seker gibidir ortaligi tatlandirir
kayinpederde cay tabagi gibidir okkalica oturur...

kusura bakmayın ama siz görümcelik yapıp ortalığı bulandırmışsınız kimse sizin ailenizi zorlamadı heralde silah zoruyla yapmadınız ya o masrafları...

Bayildim bu sözlere ben...ciddende cok yerinde arkadasim...a.s

20 bin az para değil nakit olunca gayet güzel herşeye yeter aslında.aileler oturup masraf yapılırken konuşsaymış keşke sonradan sizin onalrqa bunu söylemenizde onların szie küfretmeside hoş olmamış canım ya.

maalesef bunlar oluyor canım. benim abimde evlendiğinde aileme kız tarafının alacağı şeyleri aldırdılar. bende çalıştığım için yardımcı oldum kızın dantellerini bile ben geçirttirdim. havlularını ben aldım. takım tabağımı verdim kendi çeyizimden herşeyi verdim. kıymetmi bilindi hayır. düğünde kavga çıkarttılar babamdan bir sürü para istediler. biz ailemle onalrın borcunu öderken gelin bana nednese tavır aldı bende kızdım ve paramı vermedim hiç. ama yinede yeğenimin bütün eşyalarını aldım bezini bile ben aldm düşün artık. ama beterin beteri varmış canım gelinimizin ailesine kızarken eşimin ailesi daha beter çıktı. küfürler hakaretler havada uçuştu resmen. sen sabret ve mevlamdan hayırlısını dile. mevlam kötülerle karşılaştırmasın.

bence sana kadar konuşacak çok kişi varmış senin konuşman hoş olmamış..harcama yapıldıktan sonrada senin konuşman bence çok ama çok boş olmuş

abinle eşi neden kendileri almak yerine size ödettiriyorlar ki o kadar pahalı almasını biliyorlar kendileri ödeselermiş yani.. ama şöyle de bişi var sen bize masraf yaptırttınız demekte haksızsın sana düşmezdi bunu demek

20 yada 40 bın sonucda abınıze yapılmıs bu masraflar..
ve babanızda kızın ailesene bukadar sınırımız var demelıydı..
her ıstedg yapıpda sonra kızın ailesıne bu sekılde konusmanız hıc hoş degıl kesınlıkle..dugunde yapılan masraf yuzunden kızın ailesı ıle gorusmeme bence kesınlıkle olmamalı..bunu demek ayrıca sıze dusmezdı..bence

Katiliyorum
uzulebilirsiniz elbete abinizdir fakat
sizin ailenizdede suc yokmu sizce
neden basta babalar konusmadi
bizim durumumuz sudur kadersim bu kadar yapabiliyoruz demelilerdi
ayagini yorgana gore uzatmak yani
karsi taraf bu konuda ne yap derse desin kiz tarafidir dusunmez cogu kisi
hele simdiki zamanda cok az kaldi oyle dusunebilen kisiler
aileniz en basta soyleseydi bunlar olmazdi islerine gelirse verselerdi
cok sacma:kahve:...

Ben anlamadım.
Siz 5 sene geçtikten sonra mı söylediniz bize çok para harcattınız diye?
Eğer öyleyse 5 sene sonra bunun sözünü etmeniz bence çok abes olmuş.
Yok eğer değilse 5 sene sonra bunu neden sorun ediyorsunuz hala.
Anlamamışım hakkaten he :delphin:

Heee pardon, 5 yıldır para biriktiriyorlarmış, yeni evlendiler galiba.
Ama yorumum aynı, sizin böyle bir şey söylemeniz abes olmuş.
Yani sizin söylemeniz olmuş, önünüzde aileniz dururken.
Harcamasaydınız o zaman demezler mi, ben olsam derdim, paramız ancak buna yeter deseydiniz derdim.
Ama sayıp sövmesi tabii ki büyük terbiyesizlik olmuş koskoca adam.

hatalar her yerde karşılıklı yapılıyor malesef.ben de yeni evlendim,bizim de çok eksiğimiz vardı ve kayınvalidem her seferinde durumumuz bundan ibaret dedi.belli bir miktar yardım ettilergeri kalanını biz eşimle biz aldık.keşke siz de sınırlarınızı çizseymişsiniz.bu problemler yaşanmazdı.sizin davranışınız da hoş değil,kızın babasının da

tamam belki ailen diyemedi ama abinde cok gamsizmis..
ben olsam borcun yarisini oderdim ailemi zorda birakmazdim..
ailen sustugu icin gelinde almis..hakli olarak..
senin demen birde uzerinden gectikten sonra gundeme getirmen ayip..
adamin kufrude cok cirkin olmus..

Son düzenleme:
canım bunları önceden düşünüp konuşacaktınız..sonradan söylenen sözün kıymeti yok..

bi yeri yaparken diğer tarafı yıkmanın manası nedir ya

insanlara iyilik yaramaz zaten bişey yapmasaydınız daha kıymetli olurdunuz

Vallahada çok zor yani karşınaki kim olursa olsun kırmak istemiyorsan sevdiklerinin mutluluğunu düşünüyorsan idare etmek zor. Bende kardeşimin eşinden 10 yaş büyüğüm Gerçektende seviyorum kendisni ama bazen insan saygıda bekliyor fakat sürekli daha o küçük daha bilmiyor aman olur böyle şeyler sen büyüksün idare etle zor gidiyor. ama yinede ne olursa olsun .erkek kardeşim mutlu olsun bu bizim için gerçekten yeter de artar bile. allah ev geçimsizliği vermesin

borclar bıtmıs sene olmus
annen baban ses etmemıs sen neden gundeme getırdın
annen baban dururken :kahve:

aynen...
bende okurken bunu düşündüm...
böyle şeylerde küçükler susmasını bilecek...
onların karşılıklı muhatabı sadece annen ve babandır sen neden kalkıp adama böyle birşey diyorsun..
adamda cahilki sinir anında sana küfür etmiş..
ne olursa olsun sen susmalıydın....
kişi birazda kabahati kendinde aramalı...

böyle şeyler en baştan güzellikle konuşulur
bizim durumumuz bu haberiniz olsun diye
olan olduktan sonra gidipte yaptığınız harcamaları insanların başına kakarsanız
duyacağınız seyler elbette hoş olmaz
ayrıca evin büyükleri zamanında gerekenleri konuşmamışsa bu saatten sonra bunu konuşmak size hiç düşmez ki konuştuğunuz kişi sizin akranınızda değil babanız yasında insan
benimde kardesim evleneceği zaman herseyi kendisi yapacak biz yapacağız
kıza pek bişey kalmıyor ceyizi tencere tavası falan kalıyor
nolmuş yani benim kardesim mutlu olsun mutlu etsin maddiyat çokta önemli değil
belki sarsılırız ama bellide etmeyiz sonuçta bi aile kuruluyor manevi değeri daha önemli

mors ben soylemek zorunda kaldım annem cok sessız bır bayan cok ezıldı aılemı savunmak zorunda hıssettım sabrettım soylemım dıye ama 2 aylık gelın bızım bunca borcumuz varken bılezıklerının hepesını satmış trabzon set almış abım zorda kaldı kendınden 1 2 bılezık ıster dıye bu bardagı taşırdı bız borc derdındeyken o altın derdıne düşmüş gamsız davranamam kımse kusurabakmasın

aile kurumu elbette onemlı ıkı tarafta fedakarlık yapmalı tabık i ama ınsanları zorda bırakmamak ılla bu alınacak dıye baskı yapmamak lazım bız onlardan bır cop bıle istemedık kendı durumlarına gore yaptılar. ben dugun kıyafetı bıle alamayacaktım düşünün yanı ınsanların ıyı nıyetı suıstımal edılmemelı

Back
X