Görümce olmak zor zanaatmiş :)

calpol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
1.853
4.678
333
İstanbul
Merhabalar kafama takılan bir konu hakkında özellikle gelin hanımlardan fikir almak istiyorum.

Ben taze görümce sayılırım. Adım görümce :) erkek kardesim bu sene evlendi farkli bir sehirde. Ortalama ayda bir oldugumuz sehre gelirler. Geçen arkadas gurubumuzla otururken kardesimle bir konu için konuştuk kapatırken telefonu yemeğe davet ettim esiyle. Arkadasim bana döndü yaptığın yanliş artık kardeşinle değil eşiyle bu konulari konuşmalisin senin muhatabın artık eşi kardeşin değil dedi. Bir başka arkadaşta onayladı. Hatta davet işini kocasına söyleyene bir bahane ile gitmiyormuş. Evin hanımı benim beni arayacak filan dedi :) kendi kayınailemle çok çok büyük Sorunlarımız oldugu için boyle seylere takılma trıp atma lüksüm hiç olmadi açikcasi. Artı ben böyle seylere takılan biri değilim ama gerçekten bu böyle midir? Bu arada kardesmde esi de çalişiyorlar aldiklari maas aynı, evde yaptıkları iş aynı. Öyle evin hanimi beyi durumlari yok. Ayda bir geldiklerinde davet ederim. Arada gelinimizi arada kardesimi arar konusurum hal hatır sorarım ama yapı olarak mesafeli bir insanım. Çok sık aramam. Sürekli aramaliymişim ama kardesimi degil gelin hanımı :) Esinin yanında kardesime yakın davranmamaliymişim sarılmak öpmek gibi. Kıskanılırmiş. Evlendikten sonra erkek kardesler kardes olmaktan çıkıyor mu anlamadim ben mi yanlişim. Gelin hanımlar beni aydınlatır mısınız görümceler hakkındaki düşünceleriniz neler 😶 bu arada en ufak bir tartışmamız olmadi gelinimizle seviyorum kendisini ama inşallah karşiliklidir arkadaşlar kafamı bulandirdi biraz 🤭

Çok saçma şeyler söylemişler. Kardeşiniz ve eşi bir aile artık sonuçta. Kardeşinizlw konuşurken laf arasında davet etmişsiniz
Sürekli olarak kardeşinizi arayıp sadece ona böyle şeyler söylüyorsanız evet yanlış yapıyorsunuz
Ama kime denk gelirse ona söylüyorsanız normal bence ya
Böyle kasıntılı olmayın ki karşı taraf da size karşı öyle düşünmesin

Bunun maddi gelirle alakası yok.
Genelde öyle olur zaten gidip gelme durumu için kadın aranır yani evet, gelini arayıp davet etmelisiniz.

Erkekler her yere her an gitmeye hazırlar, kadın için öyle değil. Ev işini, hazırlanmasını falan düşünürsek sebep bu olabilir. :)

Bana çok saçma geliyor şu evin hanımı olayı. Kaç senelik kardeşiniz evlendi diye tek muhatabınız eşi mi olacakmış?

Ben kendim de hiç takılmam böyle şeylere. Eşimin akrabaları genelde onu arar, davet eder ya da gelmek istediklerini bildirirler. Benimkiler bana. Birbirimize sorup cevabımızı iletiriz.

Bu grupta hayatimda hic duymadigim seyler duyuyorum. Neden kardesiniz evlendi diye kardesiniz olmaktan cikiyor da muhattabiniz karisi oluyor ne munasebet. Kardesinizi de karisini da arayip davet edebilirsiniz. Kendileri gitmezse gitmesin bos bos oturan insanlarin takilacagi onemsiz detaylar bunlar. Bir mesgale bulun kendinize diyip gecin

Her ilişkinin dinamiği farklıdır bu sebeple ben size söyle yapın böyle yapın demem,diyemem.
Evin hanımı mevzusu şöyle bir durum,benim eşim ev işinden anlamıyor açıkçası,yemek pişirmeyi bilmiyor,bu sabah erken kalkmış kendine tost yapmis yemis,ben 3 saat sonra kalktığımda tost makinesinin fişi takılıydı,öylece unutmuş onu mesela. Yada yemeğe yardım et desem,boşver yapma yemek dışardan söyleyelim der,10 gün yemek yapmasam neden demez,ben yapayım demez ama dışarda yiyebiliriz,yada dışardan söyleyebiliriz onun kafa yapısi böyle yani. Temizliğe yardım et desem,çağır birini yaptır der. Şimdi benim eşim bana sormadan birini çağırsa sorun olur zira kendi ağırlamayacak. Haliyle bana sormadan hareket etmez. Ama kardeşinizin durumu farklı,ayrıca siz gitmeyi teklif etmemişsiniz,onlari davet etmişsiniz sorun olacaģıni sanmıyorum. Ha gitmek isterseniz gelininizi arayıp söylersiniz bir dahakine ama bundan sorun çıkmaz,takmayın kafanızı.
Arkadaşlarınız biraz abartmış. Siz uymayın onlara.

En sevmediğim muhabbetler. Evin hanımı olmayı başari gören kadınların ego tahmininde başka bir şey değil söyledikleri. Erkeğe söyleyince ne oluyor? O da eşine danışarak ya da müsaitlik durumunu bilerek cevap verir zaten oye değilse de bu arayan kişinin sorunu değil.
Denk gelir geline de söylersiniz illa kardeşe söylemek şart değil ama kadın aranmalı ısrarı da manasız.

Hepsi sacma geldi bana. Bende bol bol gorumce vardi. Yemege davet etmek istediklerinde esime soylemeleri problem olmazdi. Eger o gun isimiz varsa abla x ile gorusmussun ama bugun gelrmeyiz derim. Yalniz Cok ince bir ayrinti var. Eger benim evime misafir gelmek istiyorlarsa beni aramalarini tercih ederim. Cunku o an evde ikramlik hazirlayacak malzemem olmayabilir, ev dandini olabilir. Bunlari ben yaptigim icin ona gore planlama yaparim.
Aranizda samimiyet varsa,arkadas gibiyseniz surekli arayin tabi ama mesafe varsa akliniza geldikce aramaniz normal.

Bunun maddi gelirle alakası yok.
Genelde öyle olur zaten gidip gelme durumu için kadın aranır yani evet, gelini arayıp davet etmelisiniz.

Erkekler her yere her an gitmeye hazırlar, kadın için öyle değil. Ev işini, hazırlanmasını falan düşünürsek sebep bu olabilir. :)

Demek istediğim evde yaptıkları iş aynı biri bulaşiklari akitir biri yerleştirir gibi. Kardesmde yemek yapar ev işi yapar evin hanımı beyi yok anlaminda söyledim maddi geliri.

En sevmediğim muhabbetler. Evin hanımı olmayı başari gören kadınların ego tahmininde başka bir şey değil söyledikleri. Erkeğe söyleyince ne oluyor? O da eşine danışarak ya da müsaitlik durumunu bilerek cevap verir zaten oye değilse de bu arayan kişinin sorunu değil.
Denk gelir geline de söylersiniz illa kardeşe söylemek şart değil ama kadın aranmalı ısrarı da manasız.

Ben de tam olarak bu dusuncedeyim ama dört kişiydik arkadaş grubunda 4 üde aynı seyi söyleyince bir acaba dedim acıkcasi

İyi de davet eden sizsiniz sonuçta hani kardeşiniz sizi eşine sormadan davet etse ve o davetin yemegi temizliği sadece kadinda olsa evet kardeşinizle plan yapmamaniz gerekir ama davet eden siz olunca ne fark eder kime soylendigi?
Bana saçma geliyor boyle şeyler.🤷

Musait degillerse degiliz diyebilirler zaten o ayri. Arkadaşlarin degişik kafalarda.

Merhabalar kafama takılan bir konu hakkında özellikle gelin hanımlardan fikir almak istiyorum.

Ben taze görümce sayılırım. Adım görümce :) erkek kardesim bu sene evlendi farkli bir sehirde. Ortalama ayda bir oldugumuz sehre gelirler. Geçen arkadas gurubumuzla otururken kardesimle bir konu için konuştuk kapatırken telefonu yemeğe davet ettim esiyle. Arkadasim bana döndü yaptığın yanliş artık kardeşinle değil eşiyle bu konulari konuşmalisin senin muhatabın artık eşi kardeşin değil dedi. Bir başka arkadaşta onayladı. Hatta davet işini kocasına söyleyene bir bahane ile gitmiyormuş. Evin hanımı benim beni arayacak filan dedi :) kendi kayınailemle çok çok büyük Sorunlarımız oldugu için boyle seylere takılma trıp atma lüksüm hiç olmadi açikcasi. Artı ben böyle seylere takılan biri değilim ama gerçekten bu böyle midir? Bu arada kardesmde esi de çalişiyorlar aldiklari maas aynı, evde yaptıkları iş aynı. Öyle evin hanimi beyi durumlari yok. Ayda bir geldiklerinde davet ederim. Arada gelinimizi arada kardesimi arar konusurum hal hatır sorarım ama yapı olarak mesafeli bir insanım. Çok sık aramam. Sürekli aramaliymişim ama kardesimi degil gelin hanımı :) Esinin yanında kardesime yakın davranmamaliymişim sarılmak öpmek gibi. Kıskanılırmiş. Evlendikten sonra erkek kardesler kardes olmaktan çıkıyor mu anlamadim ben mi yanlişim. Gelin hanımlar beni aydınlatır mısınız görümceler hakkındaki düşünceleriniz neler 😶 bu arada en ufak bir tartışmamız olmadi gelinimizle seviyorum kendisini ama inşallah karşiliklidir arkadaşlar kafamı bulandirdi biraz 🤭

Normalde nasılsanız, öyle davranmaya devam etmek en güzeli. Kimseye kendinizi zorla sevdiremezsiniz; bazı şeyler kendiliğinden olur.

Davet konusunda arkadaşlarınıza katılıyorum ama diğer konular hakkında yorum yapamam çünkü her insan farklı. Kimisi böyle konuları takmaz bile ama kimisi kavga çıkarır.

Ama ben de bi gelin olarak özel olarak aranmak isterim.

Aynı şekilde ben de birini davet edeceksem kadınları arıyorum. Erkekler sorunsuz geliyor zaten.

Son düzenleme:
Demek istediğim evde yaptıkları iş aynı biri bulaşiklari akitir biri yerleştirir gibi. Kardesmde yemek yapar ev işi yapar evin hanımı beyi yok anlaminda söyledim maddi geliri.
Anladım, yani sebep dediğim gibi olabilir. Ben henüz görümce değilim, eşimde tek çocuk. Genelde gelme gitme işleri için beni ararlar, aramasalar darılır mıyım? Sanmam çünkü eften püften şeylere darılmaya vaktim olmuyor 🙊😅 ama bundan dolayı sorun çıkaran bir çok kadın var o yüzden bana fark yaratmayacağı için olası bir gerilime sebebiyet vermemek için gelini arardım sanırım.😅

Bu arada sarılma vs kısmına katılmıyorum. Kardeş ayrı, eş ayrı. Kıskanmak söz konusu dahi olamaz.

Valla siz tam bi görümce olmuşsunuz…

Maddi gelirlerinin aynı olmasından, gelinin çalışmasından, ev yaptıkları işlerin eşit olması ne alaka…

Ev hanımı olsaydı be değişecekti.

Onu aradı beni aramadı işi tamamen karşı tarafın tutumuna bağlı.
Ben kimi insana takılmam bilirim iyi niyetini, ama kimi vardır takılırım.Asla gitmem.

Her ilişkinin dinamiği farklıdır bu sebeple ben size söyle yapın böyle yapın demem,diyemem.
Evin hanımı mevzusu şöyle bir durum,benim eşim ev işinden anlamıyor açıkçası,yemek pişirmeyi bilmiyor,bu sabah erken kalkmış kendine tost yapmis yemis,ben 3 saat sonra kalktığımda tost makinesinin fişi takılıydı,öylece unutmuş onu mesela. Yada yemeğe yardım et desem,boşver yapma yemek dışardan söyleyelim der,10 gün yemek yapmasam neden demez,ben yapayım demez ama dışarda yiyebiliriz,yada dışardan söyleyebiliriz onun kafa yapısi böyle yani. Temizliğe yardım et desem,çağır birini yaptır der. Şimdi benim eşim bana sormadan birini çağırsa sorun olur zira kendi ağırlamayacak. Haliyle bana sormadan hareket etmez. Ama kardeşinizin durumu farklı,ayrıca siz gitmeyi teklif etmemişsiniz,onlari davet etmişsiniz sorun olacaģıni sanmıyorum. Ha gitmek isterseniz gelininizi arayıp söylersiniz bir dahakine ama bundan sorun çıkmaz,takmayın kafanızı.
Arkadaşlarınız biraz abartmış. Siz uymayın onlara.

Biz bikere gittik evlerine zaten onda da kendileri davet etti. Kendim gitmem davet edilmeden ama eve davet mevzuda bu kadar ince düşünülmesi sasrıttı. Artık senin muhatabın kardeşin değil eşi cümlesi biraz agır oldu bana :)

Back
X