Görümce olmak zor zanaatmiş :)

Gelin değil gorumceyim , hayatta böyle şeylere dikkat etmem , gelinimizin de umurunda olduğunu sanmıyorum, bu dedikleriniz sorunlu , kompleksli insanlar için geçerli seyler bana göre, normal insanlar böyle şeylere takilmaz

Bende asla takılmam böyle seylere aklima bile gelmemişti acikcasi dogru söylüyorsunuz.

Merhabalar kafama takılan bir konu hakkında özellikle gelin hanımlardan fikir almak istiyorum.

Ben taze görümce sayılırım. Adım görümce :) erkek kardesim bu sene evlendi farkli bir sehirde. Ortalama ayda bir oldugumuz sehre gelirler. Geçen arkadas gurubumuzla otururken kardesimle bir konu için konuştuk kapatırken telefonu yemeğe davet ettim esiyle. Arkadasim bana döndü yaptığın yanliş artık kardeşinle değil eşiyle bu konulari konuşmalisin senin muhatabın artık eşi kardeşin değil dedi. Bir başka arkadaşta onayladı. Hatta davet işini kocasına söyleyene bir bahane ile gitmiyormuş. Evin hanımı benim beni arayacak filan dedi :) kendi kayınailemle çok çok büyük Sorunlarımız oldugu için boyle seylere takılma trıp atma lüksüm hiç olmadi açikcasi. Artı ben böyle seylere takılan biri değilim ama gerçekten bu böyle midir? Bu arada kardesmde esi de çalişiyorlar aldiklari maas aynı, evde yaptıkları iş aynı. Öyle evin hanimi beyi durumlari yok. Ayda bir geldiklerinde davet ederim. Arada gelinimizi arada kardesimi arar konusurum hal hatır sorarım ama yapı olarak mesafeli bir insanım. Çok sık aramam. Sürekli aramaliymişim ama kardesimi degil gelin hanımı :) Esinin yanında kardesime yakın davranmamaliymişim sarılmak öpmek gibi. Kıskanılırmiş. Evlendikten sonra erkek kardesler kardes olmaktan çıkıyor mu anlamadim ben mi yanlişim. Gelin hanımlar beni aydınlatır mısınız görümceler hakkındaki düşünceleriniz neler 😶 bu arada en ufak bir tartışmamız olmadi gelinimizle seviyorum kendisini ama inşallah karşiliklidir arkadaşlar kafamı bulandirdi biraz 🤭
Daha neler! 20 yıllık evliyim. Ne böyle kapris çektim, ne de böyle kapris yaptım. Hayat zaten yeterince zor, gereksiz tavırlarla hayatı daha da zorlaştırmaktan başka birşey değil bu

İyi de davet eden sizsiniz sonuçta hani kardeşiniz sizi eşine sormadan davet etse ve o davetin yemegi temizliği sadece kadinda olsa evet kardeşinizle plan yapmamaniz gerekir ama davet eden siz olunca ne fark eder kime soylendigi?
Bana saçma geliyor boyle şeyler.🤷

Musait degillerse degiliz diyebilirler zaten o ayri. Arkadaşlarin degişik kafalarda.

İşte evin hanımına söylenmeliymiş böyle seyler. Yoksa onu takmadığım deger vermediğimi düşünürmüş ama ben hiç böyle bir izlenim almadim şimdiye kadar. İçten içe bilenmediyse gayet iyiyiz böyle şeylere takilan birine benzemiyor. Sadece davet mevzu değil sarılmak öpmek vs hepsi görümceye sakincali hareketlermiş daha çok sey söylendi de hepsi aklimda değil :)

Bence görümceliğinizi değil, arkadaş çevrenizi sorgulayın, hatta değiştirin bence. :)
Anlattığınız hikayede anormal bir durum yok çünkü.
Çocuklarin çikişini beklerken kahve içtiğimiz arkadas grubu okul bitene kadar değiştirme durumum yok :)

Biz bikere gittik evlerine zaten onda da kendileri davet etti. Kendim gitmem davet edilmeden ama eve davet mevzuda bu kadar ince düşünülmesi sasrıttı. Artık senin muhatabın kardeşin değil eşi cümlesi biraz agır oldu bana :
Kocası aracılığıyla davet edildikleri yere gitmeyen kadınları ciddiye alamazdım.
Kardeşi, sarılıp öpme kısmına da takılıyorlar üstelik. Kız kardeşleri eşlerini sarılıp öptü diye rahatsız olup kıskanıyorlar. Nereden tutulsa elde kalır düşünceleri.

Ben asla görümce olamayacağım kız kardeşlerim var ama iyi ki de olamayacakmisin bu neğğ🤣
Iki görümcem var
Ya asla aklımdan geçmez hiçbiri tabi ki kardeşiyle konuşur daha çok onu çağırir hatta ben eşimin memleketine gittiğimde plana uyarım bunlar takılacak şey mi ?
Gideceğiniz zaman kardeşinizin eşini aramanız hoş olur bence çokta mühim mi yine değil yoksa ben mi rahatım 😅
Amcalarima gideceksem yengelerimi ararım ben genellikle

Çocuklarin çikişini beklerken kahve içtiğimiz arkadas grubu okul bitene kadar değiştirme durumum yok :)
O zaman o fikirleri çok da kafanıza takmayın. Kahve içimlik arkadaş olsunlar sadece.
Ben de görümceyim. Yengemi de ararım, abimi de. Kimsenin aklına gelmez art niyet. Kimse hanımağa kafasında değil gelinlerin çok şükür:)
Hatta abim müsait değilse, ya yengeni arasana ben anlamam o işlerden, sor bakalım çocuklarla o müsait miymiş falan der en fazla.
Ne diyeyim o durumda abime?
Sen de bi karına söz geçiremiyor musun, ne biçim erkeksin falan mı? Çok saçma.
Davet davettir. Kararı çiftler versin. Ay ne kadar saçma şeylere kafa yorar olduk.

Merak etmeyin siz normal davranıyorsunuz. Her şey normal, o kadınlar tuhafmış.

9 yıllık gelin olarak bildiriyorum görümcem beni de arasa eşimi de arasa fark etmez. Bu tip şeylere takılanlar gelin evi tarzı programlardan fırlamış gibi geliyor bana. Evin hanımı evin reisi gibi statülere bizim evimizde yer yoktur. Arkadaşlarınızı fazla domestik buldum.

Çok saçma gerçekten ama bu kadar basit şeylere takan, sorun çıkartan insanlar var. Ben kiminle daha yakınsam onu ararım, eşi istemezse işi varsa olumsuz dönüş yaparlar.
Benim eşim hatta, ablası falan size gelicez diye arasa bana sormaz bile, ki temizlik yemek falan da yapmaz kendisi. 1 kez bile tartışmadım bu konuda.

Şu sarılma öpme olayına da benim eşimin ailesiyle böyle bir iliskisi yoktu evlenmeden önce . Nerden biliyorsun derseniz bir konu geçmişti o sırada söylemişti . Neyse evlendik bir baktım annesi ablası sarılıyor kendinden geçiyorlar ama sanki uzak diyarlardan gelmiş hiç görmemişler gibi 🤣 böyle abartı abartı yapıyorsanız komik oluyor sadece kıskanmak bence saçmalık ya kardeşi kıskanmak nedir

Kendi evinize davet edeceğiniz zaman değil de, onların evine gideceğiniz zaman sizin için hazırlığı kim yapacaksa onu aramanız doğru olur. Birbirlerine müsaitlik durumunu sorup size haber verirler. Gerisi saçmalık.

Arkadaşlarınız saçmalamış.
Siz davet ettiğinizde kardeşiniz eşiyle görüşüp plan yapmadan her davete atlamıyorsa ortada bir sorun yok.
Eşiyle görüşmeden her şeye tamam diyorsa da sizlik bir şey yok. Kari-kocanin kendi iletişim problemi bu. Bunun çözümü kardeşler arası iletişime mesafe koymak değil.

Eşlerinden saygı göremeyen kadınlar sorunlarını eş ailesinden anlamsiz şeyler bekleyerek çözmeye çalışıyorlar genelde.
Arkadaşlarınız da böyle evlilikler yaşıyor büyük ihtimalle.
"Bu evin hanımı benim" diyerek saygı görmeye çalışmak "bu evin çilekeşi benim" demek aslında ama farkında değiller.

Merhabalar kafama takılan bir konu hakkında özellikle gelin hanımlardan fikir almak istiyorum.

Ben taze görümce sayılırım. Adım görümce :) erkek kardesim bu sene evlendi farkli bir sehirde. Ortalama ayda bir oldugumuz sehre gelirler. Geçen arkadas gurubumuzla otururken kardesimle bir konu için konuştuk kapatırken telefonu yemeğe davet ettim esiyle. Arkadasim bana döndü yaptığın yanliş artık kardeşinle değil eşiyle bu konulari konuşmalisin senin muhatabın artık eşi kardeşin değil dedi. Bir başka arkadaşta onayladı. Hatta davet işini kocasına söyleyene bir bahane ile gitmiyormuş. Evin hanımı benim beni arayacak filan dedi :) kendi kayınailemle çok çok büyük Sorunlarımız oldugu için boyle seylere takılma trıp atma lüksüm hiç olmadi açikcasi. Artı ben böyle seylere takılan biri değilim ama gerçekten bu böyle midir? Bu arada kardesmde esi de çalişiyorlar aldiklari maas aynı, evde yaptıkları iş aynı. Öyle evin hanimi beyi durumlari yok. Ayda bir geldiklerinde davet ederim. Arada gelinimizi arada kardesimi arar konusurum hal hatır sorarım ama yapı olarak mesafeli bir insanım. Çok sık aramam. Sürekli aramaliymişim ama kardesimi degil gelin hanımı :) Esinin yanında kardesime yakın davranmamaliymişim sarılmak öpmek gibi. Kıskanılırmiş. Evlendikten sonra erkek kardesler kardes olmaktan çıkıyor mu anlamadim ben mi yanlişim. Gelin hanımlar beni aydınlatır mısınız görümceler hakkındaki düşünceleriniz neler 😶 bu arada en ufak bir tartışmamız olmadi gelinimizle seviyorum kendisini ama inşallah karşiliklidir arkadaşlar kafamı bulandirdi biraz 🤭
Yapı meselesi benim görümcem sağolsun beni arardı hep
Ama ben aranmaktan hoşlanmam😂 kocama dedim aranızda haberleşin ben uyarım filan
Artık kardeşini arıyor gelin diye ben rahatım ama
Zaten işim varsa kocam işi var der

Şu sarılma öpme olayına da benim eşimin ailesiyle böyle bir iliskisi yoktu evlenmeden önce . Nerden biliyorsun derseniz bir konu geçmişti o sırada söylemişti . Neyse evlendik bir baktım annesi ablası sarılıyor kendinden geçiyorlar ama sanki uzak diyarlardan gelmiş hiç görmemişler gibi 🤣 böyle abartı abartı yapıyorsanız komik oluyor sadece kıskanmak bence saçmalık ya kardeşi kıskanmak nedir

Gercekten çok uzak diyarda ama 1000 km var arada küçük bir ildeler. Ayda bir geliyorlar öyle şap şup öpme durumum yokta görünce de sarılıyorum yani. Sadece benim durumum için değil genel konuştular orada görümce nefreti kusuldu biraz 😂 ben nasiplendim 😂

Gercekten çok uzak diyarda ama 1000 km var arada küçük bir ildeler. Ayda bir geliyorlar öyle şap şup öpme durumum yokta görünce de sarılıyorum yani. Sadece benim durumum için değil genel konuştular orada görümce nefreti kusuldu biraz 😂 ben nasiplendim 😂
Ay kardeşime sarilmama da gelin karışmasın . Vay be 1000 km için ayda bir geliyorlarsa gelin kötü niyetli biri değildir beni kimse götüremez 🤣🤣

Beyinlerini tam olarak neyle yiyipte gelmişler yanınıza. Ne alaka allah aşkına at kafalılar ya. Gelininize misafirliğe gidecekseniz evin kadını aranır diğer söylene bütün durumlarda saçmalamışlar kardeşin yeri ayrı gelinin ayrı ikiside aranır.

benim görümcem yok kendim de görümce değilim ama bence sırf kız kardeş ya da abla diye bazı şeylerin büyütüldüğünü düşünüyorum. 2 tane kaynım var evli değiller, bizi bir yere davet edeceklerse eşimle iletişime geçerler eşim de bana sorar. şimdi bunlar kız kardeş değil de erkek kardeş diye eşimi aramaları normal ama görümce olsaydı beni mi aramaları gerekirdi :KK70: kardeşinizle konuşuyormuşsunuz ve o an davet etmişsiniz. gelin hanım neden sana söyledi diye trip atacaksa kompleksli biridir. siz yemeğe gitseniz ve yemeği kardeşinizin eşi yapacaksa tabi onla konuşulabilir de siz davet eden tarafsınız zaten.
sarılma, öpme konusu da yani uzaktan gelen arkadaşa bile sarılınır.. bunu kıskanacak değildir herhalde.

Back
X