Görümce taraftarları bu fesatlık değilde nedir???

Sanırım maddi açıdan çok zor zamanlar geçirmişsiniz.
Bundan dolayı çok yıpranmış ve bir el bir destek, geçici de olsa tutunacak bir dal aramışsınız ve herkes kendi kabuğuna çekilip sizi tek başınıza bırakmışlar.
Bundan dolayı da eşiniz de siz de üzülmüş ve kırılmışsınız.
Ben görümcenizin sorusunda kötülük göremedim ama yaşadıklarınız açısından düşününce size hiç hak vermiyor da değilim.
Aile olmak demek, sadece el üstünde tutmak demek de değildir.
Elinde ne varsa az veya çok yapabildiğimiz ölçüde birbirimizi tutmaktır da aynı zamanda.
Geçinirler banane, zaman zor değil arkayı dönmek sonra durumlar düzelince de hiçbir şey olmamış gibi davranabilmek imkansızdır...
Sonuçta gene seviyordur eşiniz ailesini ama kırgın olması çok da tuhaf değil. 'yiyecek ekmeği bile zor bulduğunuz zamanlarda tek başınıza kaldığınızı söylemenize göre'
Belki kendini yanlış anlatmış olabilir eşiniz o lafın üstüne bu şekilde karşılık vermek tamamen içerlemeden kaynaklı bir durum...
Tamamen konu sahibine hak vermemekle birlikte haksız olduğunu da düşünmüyorum.

Gözümde ailemin yeri bambaşkadır. Herkes bulunur ama bir anne, baba ve kardeş bir daha bulmazsın. Siz eşinizin bu tavrına değil de görümcenizin sorusuna mı sinirlendiniz? Kadının eşiyle problemleri varken nasılsın abi? sorusunun cevabı çok sevdiğim karım, çocuğum varken kötü olmam mümkün mü? bu mu olmalıydı yani? Öyle şeyler olur ki, Allah korusun o hiçe saydığı, dışarıda gördüğü ailesine bir gün muhtaç olmak zorunda kalmaz inşallah.. Siz benim ailem değil misiniz? diye.

Benim annem yok sadece babam var ve bir gün erkek kardeşim evlendiğinde bana her şey evlenene kadarmış şimdi sadece sıradan akraba olduk, sen dışardasın gibi bir cümle kursa kahrımdan ölürdüm yemin ederim.
Kendi ailesini böyle hiçleştiren bir adamdan çok fazla bir şey beklemeyin benden söylemesi, bir gün kendi aileniz içinde aynı benzetmeyi yapmanızı isteyebilir, görümcenize kızdığınız için de yani bu demek oluyor ki eşinizi haklı görüyorsunuz, hemfikir olur gül gibi geçinip gidersiniz herhalde..
:ssz:

Son düzenleme:
hiçbir yorumu okumadan objektif olarak cevap veriyorum canım: burada görümcen laf söylemiş olmak için laf söylese de, eşinin kendi annesi babası kardeşleri için siz artık dışardansınız demesi hiç yakışık almamış. ne demek dışardansınız akrabasınız hem de öz be öz çekirdek ailesine?? tamam görümce de saçmalamış ama ben daha çok buna takıldım. nasıl bir düşünce tarzı var eşinin merak ettim.

Belki eşinizin ailesiyle yaşadığınız sorunlar büyük olabilir, o nedenle söylenilen her söz size batıyor da olabilir lakin unutmayın bir erkek anne-baba-kardeşlerine nasıl davranıyorsa ileride daha fazlasını size yapma potansiyeli çok yüksektir..

yaşadıklarınızı bilememi kimse bilemez tabi...geçmişte can sıkıcı şeyler olmuş olabilir ama siz konuya "görümce taraftarları bu fesatlık değil de nedir" gibi bir giriş yaparsanız ve konu içeriğinde de gerçekten bi fesatlık görülmezse bu şekilde yorumlanmanız kaçınılmaz...

Görümce taraftarları da ne demek?

Fesatlık değil densizlik yapmış görümceniz, ama eşinizde o şekilde konuşarak alkışlanacak bir tavır sergilememiş. Ama onlar için dışardan demesi sizin çok hoşunuza gitmiş. Oğlunuz var mı bilmiyorum evlendikten sonra siz artık dışardansınız dediğinde hoşunuza gidecek mi bunu bir düşünün....

Görümce taraftarları da ne demek?

Fesatlık değil densizlik yapmış görümceniz, ama eşinizde o şekilde konuşarak alkışlanacak bir tavır sergilememiş. Ama onlar için dışardan demesi sizin çok hoşunuza gitmiş. Oğlunuz var mı bilmiyorum evlendikten sonra siz artık dışardansınız dediğinde hoşunuza gidecek mi bunu bir düşünün....

hayır tabi ki gitmeyecek depresifim.. hatta o zamana kadar bekleme, şimdi babanesinin kucağında 1 saat annesini aramadan duran çocukları için, buraya ağlayarak yazacak o kadar çok anne var ki.. aaa ama tabi bir tek onlar anne, onlar yarın dış-kapı ve mandal ilişkisine dahil olmayacaklar doğru..

sevgili konu sahibi, bunu buraya zevk alarak yazmanın amacını hiç anlayamadım.. zaten herkes yazmış gerekeni.. bu hırsla, kolay gelsin sana..

imza : görümce olmadan görümce taraftarı olan üye..

hayır tabi ki gitmeyecek depresifim.. hatta o zamana kadar bekleme, şimdi babanesinin kucağında 1 saat annesini aramadan duran çocukları için, buraya ağlayarak yazacak o kadar çok anne var ki.. aaa ama tabi bir tek onlar anne, onlar yarın dış-kapı ve mandal ilişkisine dahil olmayacaklar doğru..

sevgili konu sahibi, bunu buraya zevk alarak yazmanın amacını hiç anlayamadım.. zaten herkes yazmış gerekeni.. bu hırsla, kolay gelsin sana..

imza : görümce olmadan görümce taraftarı olan üye..

Kırgınlıklar olabilir, haklılıkları da vardır. Ama adamın kalkıp ailesine böyle bir laf etmesi ve karısınında bundan zevk almasını anlayamıyorum...

İmza: görümce tayfasından 5 aylık çiçeği burnunda bir görümce :27:

bugün kaynanayı görümü dışardan akraba gibi görüyosanız sizinde şuanki büyüttügünüzz çocugunuz sizi yarın birgün dış mandal olarak görcekk

taktigin seye bak arkadasim..esin iyiyim dese gecistirseydi bu sacma sapan muhabbet hic olmazdi.
esinin seni sevmesi bu sekilde olmasi guzel, ama kardesine dis kapinin dis mandali gibi davranmasi hos degil tabiiki.

bi insan esinden baska insanlarada ihtiyac duyar..annesi babasi kardesleri gibi..

Bugün anne, baba ve kardeşinin değerini bilmeyen gün gelir seni de tanımaz. Eşinizin bu şekilde konuşması bir kardeş olarak görümceniz için büyük hayal kırıklığı olmuş. Ben eşimin ablalarına böyle bir ağızla konuşmasına asla razı olmazdım...

her insan belli edildiğinden mutluluk duyar, görümcen de bizi niye saymıyorsun diye alınmış. eşiniz herkes yanımda deseydi alınmayacaktı. boşuna görümcenize kızmayın eşinize ilmi siyaset ögretin. iki taraf da nasıl idare edilir tayyip erdogandan ders alsın bence

bir evlatta bunu söyleyebiliyorsa geçerli nedenleri vardır belki, - eşiyle ilgili şeyler değil- eşi mutlu olsun diye söylediyse yanlış ama geçmişinden gelen bir sorun varsa ailesine düşkün olmyabilir canlarını acıtmak isteyebilir, ama kimsenin bşına gelmesin böyle birşey yaralayıcı olur, evlatlarımızı dosdoğru insanlar olarak yetiştiririz inşallah

Merhaba hanımlar bundan bır kac ay once eşimle bır dugune katıldık.Kücük görümcem içlerinde kendime en yakın buldugumdur.Kötünün iyisi yani kendiside evli kocasından hep sıkayetcı beni sinlr etti.Eşim yanımda oturuyor masada onun yanında da bu görümcem oturuyor eşime soruyor e abi nasılsın?nasıl gidiyor diye eşim de kötü olmam mümkün mü çok sevdiğlm karım var,cocugum var mutluyum demeye getırdı bu catlayaraktan hemen ya bız ne oluyoruz demez mı annesını kendını gostererek ne beklıyosa sınır oldum ama hıc yorum yapmadım.Eşim de siz artık dışardansınız demez mı sen de oyle bakmalısın kendı aılen ıcın akraba oluyorsunuz yanı dedi kıskançlıktan çattladı ikl de bir akraba he diyip durdu bu içimden çıkmaz falan bu fesatlık değilde nedir?

görümce taraftarı hiç değilimdir.
eşinize hakaret etmek haddim değil!
ancak, eşinizin dediğini hoş karşılamadım yine de.

yuvasında mutlu bir insan demek. ne güzel...
ama kardeşine bu şekilde cevap vermesi tuhaf olmuş. sanki nispet eder gibi söylemiş eşiniz.
görümcenin hemen kıyaslayarak ya biz n'oluyoruz? sorusu da tuhaf belki ama daha çok şaşkınlıkla söylenmiş gibi... fesatlık yok yani, rahat olun.

erkek kardeşim yok, kız-erkek fark etmez, kardeşim böyle bir cümle kursaydı kırılırdım ben de.
eşiniz için onlar her zaman ailesi olacak. böyle kıyaslama yapmaya gerek yok. ne eşinizin, ne de ailesinden birileri kıyas yapmamalı. herkesin yeri ayrı. herkes yerini bilmeli...

görümcenle kv den ayıp etmiş. ama eşinde ayıp etmiş. dediği bi miktaar doğru ama böyle bammm diyede denmez yani. soruna gelince içimde hiç kalmazdı çünkü eminim onların oğullarından duydukları canlarını daha çok yakmıştır.

Süper doğru tesbitler.

Yapı itibariyle hep sesi çıkmayanın, kendini savunamayanın yanında olmak gibi bir tarzım var.

Biz burada yanlı olarak hep gelinleri dinliyoruz, kayınvalideler ne düşünüyor ne hissediyor bilmiyoruz. Hiç anlayamıyorum insanlar bu kadar kin, nefret ve öfkeyle nasıl yaşarlar. İnsanın yaşayabilmesi için içinde sevgi tohumları olmalı.

Erkeğin ailesi hep geri kafalı, yemesini içmesini bilmez, kayınvalide desen pasaklı, tümden eğitimsizler ama hep aslan parçası mükemmel oğul yetiştirmişler. Ama çok enteresan ki tüm lağım kuyularından altın çıkmış. O altında onların kocişleri oluvermiş.

Gerçekten anlamam mümkün değil, azıcık yüreğinde insanlık olanda anlayamaz.

Son düzenleme:
bende görümce adayıyım hatta görümceyim birkaç gün sonra kardeşim evleniyor.
böyle bir şeyi kardeşimden duysam eşinin dediği gibi kahrolurum herhalde büyük konuşmayım ,
ama "abi nasılsın "denmesi bile size göre sorun ,eşinin size düşkünlüğü görmcenin kıskançlık sebebi,
evlilikte erkeklere iş düşüyor karısıyla ailesi arasında dengeyi ayarlamak önemli olan.

Merhaba hanımlar bundan bır kac ay once eşimle bır dugune katıldık.Kücük görümcem içlerinde kendime en yakın buldugumdur.Kötünün iyisi yani kendiside evli kocasından hep sıkayetcı beni sinlr etti.Eşim yanımda oturuyor masada onun yanında da bu görümcem oturuyor eşime soruyor e abi nasılsın?nasıl gidiyor diye eşim de kötü olmam mümkün mü çok sevdiğlm karım var,cocugum var mutluyum demeye getırdı bu catlayaraktan hemen ya bız ne oluyoruz demez mı annesını kendını gostererek ne beklıyosa sınır oldum ama hıc yorum yapmadım.Eşim de siz artık dışardansınız demez mı sen de oyle bakmalısın kendı aılen ıcın akraba oluyorsunuz yanı dedi kıskançlıktan çattladı ikl de bir akraba he diyip durdu bu içimden çıkmaz falan bu fesatlık değilde nedir?

yıllarca oğlunu büyütüp, fadakarlık yapan ,gece uykusuz kalan, yemeyip yediren anneler demekki evlenince sadece dışarıdan bir kişi oluyorlar. kanları canları olan o oğulları bir anda akraba durumuna geliyor işte bir ahbap komşu vs..:ssz:.
yazık bunu söyleyen oğula ..
çok üzüldüm onun annesine...

Açıkcası bu fesatlık değil. Benimde abim siz artık dışardasınız dese bende bozulurum. Ne yanı sizin oğlunuz veya kızınız evlendikten sonra size siz artık dışarıdasınız dese bozulmaz mısınız ? :) Empati kurmak lazım.

sen kendi ailene annene babana varsa abine akrabamısın? onlar dışardamı ? yani evlenince öz anne babanla kardeşinle akrabamı oluyorsun ben anlamadım.onların yeri yine aynı bana göre...eş çocuk yuva tamam da onları devre dışı bırakmak niye...bence görümce değil sen kıskançsın...ben abim kardeşim tarafından sen dışardasın artık bize akrabasın dese yüzlerine bakmazdım...bu kadarda bencil olmayın bence...

Back
X