Görümce terörü

Şunu söylüyorum, bir insan yaşamadan bilmez.
Konusu sahibi görümcesine git dedikten sonra bunlar deneyimlenmiş ama gönderme açıklaması bunlarla ablasıyla rahat etmesi😂
Komik geldi.
2 doğum yaptım, bolca dikişli, bolca sunni sancılı vs.
Ne kustum, ne bez bağlandı, ne bir şey.
Hemşire dışında kimseden de yardım istemedim.
Dolayısıyla yaşamadan önce de ‘aa ablam altımdan alır’ diye düşünmedim, düşünemezdim.

Görümce istenmemiş, istemiyorsan hiç refakatçi kalır diye çağırmayacaksın.

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. İnsan tabi yanında ablasını ister böyle bir durumda.Burda görümceye tavır takınmak hiç yakışmamış. Size Bez bağlanmamış heralde hiç kanamanız olmadı ne güzel... Bizlere doğumdan sonra bolca kanamamız olduğu için bez bağlandı . Konu sahibi hastaneye sormadı diye de bu şekilde yazmanız da hiç hoş değil . İnsan düşünemeyebilir doğum stresi ile ...

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. İnsan tabi yanında ablasını ister böyle bir durumda.Burda görümceye tavır takınmak hiç yakışmamış. Size Bez bağlanmamış heralde hiç kanamanız olmadı ne güzel... Bizlere doğumdan sonra bolca kanamamız olduğu için bez bağlandı . Konu sahibi hastaneye sormadı diye de bu şekilde yazmanız da hiç hoş değil . İnsan düşünemeyebilir doğum stresi ile ...
Yanlış düşünüyor olsam böyle ifade etmezdim:)

Bilinçli bir kadınım, kanamam için kendim önlemimi aldım mesela, kimsenin bez bağlamasını beklemeden kilot bezlerden kendim edindim rahatlıkla işimi görebilmek için.
Yine bilinçli bir insan olarak hastane prosedürünü son dk sancım gelinceye bırakmadım, o ana kadar her şeyim programlıydı, doğum bu.
Başınıza her şey gelebilir.

Şimdi konu sahibi doğurdu diye kimseye istediği cürrette git gel yaptıramaz, yanında kimi istiyorsa onunla gider, istemiyorsa da çağırmaz.

Bu rahatlığı ben anlamıyorum, sen doğuracaksın diye herkese naz niyaz, sen git öbürü gel, böyle ettim yok lohusayım...
Ne münasebet ya, ne hakla.
Sizin düşüncesiz olmasının bedelini başkasına ödetemezsiniz.

Son düzenleme:
İyi de bacım bu pandemi sürecinde eşler bile ziyarete giremiyorken 2 refakatçiyi kabul edeceklerini nasıl düşünüp görümceni de çağırdın onu anlamadım ben ? Doğuma gün aldığımızda sıkı sıkı tembihlediler eş sadece imza için girecek bebeği 5 dk görüp çıkacak ondan sonra refakatçi gelecek iki kişi aynı anda odada olmayacak asla refakatçi değişimi olmayacak baştan anlaşalım diye.Sen de keşke güzelce öğrenseydin görümcen az değil ona katılıyorum ama bir gel bir git diyince de alınmış olabilir hani.Bebeğine acil şifalar dilerim

Doğum yapmak için hastaneye gttm acile sancım çoktu kendi ablam ve görümcemi çağırdım refakatçı olarak beraber paslaşarak kalırlar diye düşğndüm odaya çıkarken hastane yönetimi tek refakstçı ve değişim olmuyor dedi bnde bu durumda doğal olarak ablamı seçtim sancı sürecinde yarı çıplak oluyosun afrdersinz ablam altımdan aldı kaç defa üzerine kustum banyo yaptrdı bu durumda görümcmden çekinirdiö normal olarak o da küstü ablamn arkadaşına bin bir türlü şaflar o hsldeykn bile mesaj attm sbla gönül koyma üzülme diye bna seni tanımıyorum bundan sonra yaxdı doğumdan sonra eve geldim nir kere kapımı açmadı doğum çok zordu ölümden döndüm bebek hala hastanede bni görmeye gelmiyo hastaneye gitmiş bebeği görmek için göstermemişler bundan sonra evime gelirse kabul etmeliyi miyim
Bu kadar derdin içinde konuyu görümceniz için mi açtınız? Bebeğiniz hastanede, siz ölümden döndünüz. Ama konu görümce. Peki..

Tabi ki abla. Başta organizasyon problemi olmuş ama görümcenin anlayışlı olması gerekirdi. Ben de görümceyim aynı şey bana olsa ben derdim ablanı seç diye.

Doğum yapmak için hastaneye gttm acile sancım çoktu kendi ablam ve görümcemi çağırdım refakatçı olarak beraber paslaşarak kalırlar diye düşğndüm odaya çıkarken hastane yönetimi tek refakstçı ve değişim olmuyor dedi bnde bu durumda doğal olarak ablamı seçtim sancı sürecinde yarı çıplak oluyosun afrdersinz ablam altımdan aldı kaç defa üzerine kustum banyo yaptrdı bu durumda görümcmden çekinirdiö normal olarak o da küstü ablamn arkadaşına bin bir türlü şaflar o hsldeykn bile mesaj attm sbla gönül koyma üzülme diye bna seni tanımıyorum bundan sonra yaxdı doğumdan sonra eve geldim nir kere kapımı açmadı doğum çok zordu ölümden döndüm bebek hala hastanede bni görmeye gelmiyo hastaneye gitmiş bebeği görmek için göstermemişler bundan sonra evime gelirse kabul etmeliyi miyim
Terör diyecek kadar büyük olay değil ki🤷
Zamanla düzelir aranız

Görümcesini postalamış diye bişey yokki. Kızcağız çağırmış hem ablasını hem görümcesini. Hastane yönetimi sadece 1 kişi diyince tabiki ablasını seçecek. Kim ister o kötü durumlarının gorumcesinin veya eş ailesinden birinin görmesini.
Görümce anlayıssız fırsat bilmiş bunu tavır yapmış . Zerre umrumda olmazdı benim istediği tribi yapabilir. O trip yapıyorsa bende o kadar zorlu doğumum olmuş bebeğim hastanede onun bana yaptıgına bakın der ben daha kotusunu yapardım ona. Sende ezilme.
Ama sana bi tavsiye bebeğin hastanedeyken tek düşüncen bebeğin olsun başkası değil

Ben neden 2 kişi çağırdığınızı anlamadım.
Hastane işleri belidir özel de olsa devlet de olsa tek refakatçi kalır.
Benim doğumum riskliydi ama eşimden başkasını istemedim yanımda. kvler illa gelecez dediler ama onlara siz hastanede kalmayın eşimle hallederiz dedim. Ki bende ilk defa çocuk doğurdum. Onun dışında hemşireler de yardımcı oldu .
O kadar insana gerek yok ki bir tane eli ayağı tutan biri yeterli.

Bebeğinizin neyi var? Ciddi birşey değildir umarım. Eşiniz ne diyor bu yaşananlara? Keşke en baştan çağırmasaydınız ama olan olmuş. Şimdi görümcenizi düşünecek zaman değil. Zamana bırakın, düzelirse düzelir düzelmezsede boşverin.

Bebeğiniz hayırlı olsun. Geçmiş olsun. Öncelikle görümceyi de çağırarak uyanıklık yapmışsınız. Birileri size yardım etsin istemeniz size göre haklı sebep olabilir evet ama bu bir kişi olmalıydı. Hem abla hem görünce fazla geldi bana.
İkinci olarak görümceniz aşırı tepki vermiş ben olsam bir daha aramam öyle görümceyi. Fakat ne kapımı çaldı ne aradı demeniz de garip. O da madem doğumda beni istemedi şimdi niye arayım diyor olabilir. Haklı ya da haksız diyemem ona ama siz ne kapımı çaldı derken o zaman git dediğiniz insandan hala yardım bekliyor gibisiniz. Ben olsam doğuma gelme tek kişi alıyorlar dediğim insanı sonrasında da beklemem.

son olarak doğuma gitmeden önce her şeyi sormalıydınız hastaneye. Özellikle pandemideyiz ve insanlar ekstra titizken sizin plansız olmanız garip geldi. Bebeğiniz sağ Salim çıksın da hayatınızda bir görümce olmayıversin. Eşiniz size tepki göstermediyse çok önemli değil. Ayrıca ben olsam ben de kendi anne ya da ablamı isterdim. Ama görümcemi en baştan aramazdım zaten. Başkasına minnet etmektense kendi aileme ederim tabiii

Ya bi birak ne hali varsa görsün.Altimdan almaya bu kadar merakliydin demek bilemedim kusura bakma de.Ne insanlar var yaaa

Çağırmasaydı, iki kişi kalacakken çağırmayı bilen insan ve iki kişi kalacak olsaydı bunlar zaten görümcenin yanında yaşanacaktı...

Tercih edilmemiş her insan tepki gösterir, kimse kimsenin oyuncağı değil öyle gel deyince gelsin, git deyince gitsin.
Sizin yorumlarınız her konuda muhallefet olmak inanın. Bunu çok gördüm. Çağırdığını nerden biliyorsunuz acaba

Çağırmasaydı, iki kişi kalacakken çağırmayı bilen insan ve iki kişi kalacak olsaydı bunlar zaten görümcenin yanında yaşanacaktı...

Tercih edilmemiş her insan tepki gösterir, kimse kimsenin oyuncağı değil öyle gel deyince gelsin, git deyince gitsin.
Feda edilen görümce olmuş. Zaten görümcenin çağrılma amacı belli. Eş tarafı konuşmasın diye. Ama refakatçi durumu işi bozmuş.
Ben de olsam ben de bozulur ama yeni doğum yapmış birine tepkimi bu kadar belli etmezdim

Feda edilen görümce olmuş. Zaten görümcenin çağrılma amacı belli. Eş tarafı konuşmasın diye. Ama refakatçi durumu işi bozmuş.
Ben de olsam ben de bozulur ama yeni doğum yapmış birine tepkimi bu kadar belli etmezdim
Hiiiiiiiii kız sen sinsimisin😆

Back
X