Görümce terörü

Bu alinganliga zaten bide cagirmasaydi neler olurdu Allah'ım böyle gorumceler düşman başına

Eee sizde bişeyi beğenmiyorsunuz. 🤣 Çağırdığını nereden biliyorsunuz deyip ateş püskürdünüz, çağırdığı belli olunca da çağırmasa nolurdu deyip görümceye alıngan dediniz. 🤣
Biz düşman görümce değiliz, siz görümce düşmanısınız. İlla suçlu çıkarmaya çalışıyorsunuz. :)

Yanlış düşünüyor olsam böyle ifade etmezdim:)

Bilinçli bir kadınım, kanamam için kendim önlemimi aldım mesela, kimsenin bez bağlamasını beklemeden kilot bezlerden kendim edindim rahatlıkla işimi görebilmek için.
Yine bilinçli bir insan olarak hastane prosedürünü son dk sancım gelinceye bırakmadım, o ana kadar her şeyim programlıydı, doğum bu.
Başınıza her şey gelebilir.

Şimdi konu sahibi doğurdu diye kimseye istediği cürrette git gel yaptıramaz, yanında kimi istiyorsa onunla gider, istemiyorsa da çağırmaz.

Bu rahatlığı ben anlamıyorum, sen doğuracaksın diye herkese naz niyaz, sen git öbürü gel, böyle ettim yok lohusayım...
Ne münasebet ya, ne hakla.
Sizin düşüncesiz olmasının bedelini başkasına ödetemezsiniz.

Biran sizi konu sahibinin görümcesi zannettim .

Yaşamadan biliyor muydunuz böyle olacak diye, onu soruyorum:)
Öyle her doğumda bu gibi zorluklar yaşanmıyor, görümceyi yollamanın bahanesi onlar.
Hem gel yardım et kal deyip hem de seninle rahat olamam nedir ya, ayıp valla ayıp.
Pandemiden dolayi 1 kisi refakatci alabilir demisler herhalde. Konu sahibi de ablasini tercih etmis. Bunda darilacak bir sey yok ki

Doğum yapmak için hastaneye gttm acile sancım çoktu kendi ablam ve görümcemi çağırdım refakatçı olarak beraber paslaşarak kalırlar diye düşğndüm odaya çıkarken hastane yönetimi tek refakstçı ve değişim olmuyor dedi bnde bu durumda doğal olarak ablamı seçtim sancı sürecinde yarı çıplak oluyosun afrdersinz ablam altımdan aldı kaç defa üzerine kustum banyo yaptrdı bu durumda görümcmden çekinirdiö normal olarak o da küstü ablamn arkadaşına bin bir türlü şaflar o hsldeykn bile mesaj attm sbla gönül koyma üzülme diye bna seni tanımıyorum bundan sonra yaxdı doğumdan sonra eve geldim nir kere kapımı açmadı doğum çok zordu ölümden döndüm bebek hala hastanede bni görmeye gelmiyo hastaneye gitmiş bebeği görmek için göstermemişler bundan sonra evime gelirse kabul etmeliyi miyim
Ölümden dönmüş bebeği hastanede olan bir kadın görümcenin derdine düşmüş evime gelse napayım vs soruyor. Allah sana akıl fikir versin

Doğum yapmak için hastaneye gttm acile sancım çoktu kendi ablam ve görümcemi çağırdım refakatçı olarak beraber paslaşarak kalırlar diye düşğndüm odaya çıkarken hastane yönetimi tek refakstçı ve değişim olmuyor dedi bnde bu durumda doğal olarak ablamı seçtim sancı sürecinde yarı çıplak oluyosun afrdersinz ablam altımdan aldı kaç defa üzerine kustum banyo yaptrdı bu durumda görümcmden çekinirdiö normal olarak o da küstü ablamn arkadaşına bin bir türlü şaflar o hsldeykn bile mesaj attm sbla gönül koyma üzülme diye bna seni tanımıyorum bundan sonra yaxdı doğumdan sonra eve geldim nir kere kapımı açmadı doğum çok zordu ölümden döndüm bebek hala hastanede bni görmeye gelmiyo hastaneye gitmiş bebeği görmek için göstermemişler bundan sonra evime gelirse kabul etmeliyi miyim
sanırım dogum ve lohusa durumunuzdan saglıklı dusunemıyorsunuz
gelırse tabıkı kabul edın
bebegınıze odaklanın suan
hayırlı olsun bebegınız

Görümcenin tepkisi abartılı mı evet abartılı ama bozulmakta haksız mı hayır haksız değil. Oraya kadar gelen birine sen git demek yakışıksız olmuş. Pandemi koşullarında tek kişinin kalabileceğini düşünmeniz gerekirdi, önceden düzgün planlama yapsaydınız bunların hiçbiri yaşanmazdı. Ablanızı tercih etme sebebiniz olarak mahremiyet demişsiniz ama size dönüşümlü baksalar da yine aynı şey olacaktı. Garibime giden konu da görümceyi bu kadar dert etmeniz. Çocuğunuzun hastanede siz ölümden dönmüşsünüz görümceniz bunların yanında önemsiz bir detay.

yok cagirmasaymis yok öğrenseymiş. olmamis işte, bir aksaklik olmuş. bu kadar büyütmeye gerek var mi?

Hastaneden geri dönmüşmüş. vah vah sanki uzaydan geldi de pulları döküldü atmosfere girişte.

tercih edilmemismis. el kadar bebeler bile bilir kan bağının tercih edileceğini.

görümcenin kavga edesi varmış etmiş. yalniz çok kötü bir zaman seçmiş. ben olsam bu kadar zor günümde zorluk çıkarana ne ölüme ne dirime derim. benim evlâdım, canim can derdinde. hatun naz yapıyor. az ötede oynasın

Biran sizi konu sahibinin görümcesi zannettim .
Görümcemi günahım kadar sevmem😂😂
Ama yanlı bakmanın alemi yok.
Tabii ki abla kalacak yanında, buna da lafım yok.
Hatta görümcenin orada olması bana göre çok abes.
Ve kimse aptal değil.
Görümce resmen abla rahat etsin, o uyurken iş yapsın diye çağrılmış, ablaya yardımcı yani, yanımda olsun diye değil.
E buna da eyvallah ama bir zahmet bir insandan iyilik rica ederken, her şeyi ayarlayacaksınız, oluruna göre bakacaksınız.

En nefret ettiğim, hassas konumdur bir yere davet edilip ardından tercihini başkasından yana kullanmak.
Ben olsam acayip bozulurum, görümcenin tavrı da abartı ama haksız değil.
Buna sebep olan kişi ‘ ayy ben doğurcam ya herkes nazımı çeksin, herkes bir şey yapsın’ tarzında kendi işini başkalarına yıkan konu sahibidir.

Doğum prosedürünü önceden bilmiyor muydunuz, pandemi dönemindeyiz, dönüşümlü refakatçi mi olur doğumda? Kaç gün kalacaksınız zaten.
Baştan bilmemeniz tuhaf.
Görümcenizin alınganlık edişi de tuhaf. Bozulmuş olsa bile abartmış. Tanımıyorum demeler silmelet gelmemeler falan sanki küsmeye bahane arıyormuş.
Umrum olmazdı, şu süreçte görümce pohpohlayacak değilsiniz. Gelirse napayım ne demek, sizi tanımıyormuş ya, evinize de gelmesin.
Siz de bebeğinize ve kendinize kanalize olun, gerisi tırı vırı

Ölümden dönmüş bebeği hastanede olan bir kadın görümcenin derdine düşmüş evime gelse napayım vs soruyor. Allah sana akıl fikir versin
Çünkü aramadı sormadı diyor. Hala kendini düşünüyor yani. Kapımı çalmadı demek bir ihtiyacın var mı bile demedi demek. Yardım bekliyor gibi geldi bana.

yok cagirmasaymis yok öğrenseymiş. olmamis işte, bir aksaklik olmuş. bu kadar büyütmeye gerek var mi?

Hastaneden geri dönmüşmüş. vah vah sanki uzaydan geldi de pulları döküldü atmosfere girişte.

tercih edilmemismis. el kadar bebeler bile bilir kan bağının tercih edileceğini.

görümcenin kavga edesi varmış etmiş. yalniz çok kötü bir zaman seçmiş. ben olsam bu kadar zor günümde zorluk çıkarana ne ölüme ne dirime derim. benim evlâdım, canim can derdinde. hatun naz yapıyor. az ötede oynasın
İyi de bu kadar büyüten konu sahibi. Asıl abes olan ölümden döndüm ve bebeğim hastanede diyen insanın buraya görümcem kapımı çalmadı diye konu açması değil mi? Bebeğim hastanede dua edin dese anlarım ama şu an görümceyi dert ediyor ve konu açıyor. Haliyle olan olmuş demeyecek kimse. Sen de hatalısın diyecek ve hatalı.ikisi de hatalı.

Çok mu lazım yaa aramazsa aramasın pöfffff :işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz:

Kesinlikle seni ve bebegi hak etmitor herkes haddini ve yerini bilsin ya bu kadar anlayissiz bir insana ihtiyacin yok hayatında anca anca problen cikarir böyle kendini begenmizlet uzak dur arama sakin bak sakin derin demişti dersin.

Çünkü aramadı sormadı diyor. Hala kendini düşünüyor yani. Kapımı çalmadı demek bir ihtiyacın var mı bile demedi demek. Yardım bekliyor gibi geldi bana.
Kendini düşünüyor kısmına katılıyorum ama kardeşi yanındaymış yardıma muhtaçlıktan değil konu sahibinin sitemi. Gayet de gelin görümce ilişkisi problemleri.. bebeğe üzüldüm zira gereksiz akraba prosedürlerinin aşırı önemsendiği samimiyetsiz aile ortamına doğdu yavrucak

Normal.dogum.yaptim bez bağlandı ve perine bölgesinde on beş dikiş oldu altında. Tabiki de ablası olmalı insanın.... Görünce anlayışlı biri olsa zaten kendi bunu söylerdi benim görümcem de doğumda ablalarn annen var biz sonra gelelim rahat edersn dedi uzak sehirdeler amaç bolusup yardım etmek keyfi degl
Bezi dogum yapan herkes takiyor.
Depend yani sizin altnizi neden aldilar??.
Annem iki tarafli tpplam 30 dikisli dpgum yapmis hic altini aldirmamis. Ikinci gunu kalkmış , kalkmak zorundaymis çünkü bence insanlari bu kadar korkutmayin

Yaşamadan biliyor muydunuz böyle olacak diye, onu soruyorum:)
Öyle her doğumda bu gibi zorluklar yaşanmıyor, görümceyi yollamanın bahanesi onlar.
Hem gel yardım et kal deyip hem de seninle rahat olamam nedir ya, ayıp valla ayıp.
Neden bez baglandigini anlamadim ben. Kalkamayacak gibiysen sonda takiliyor birde sen depend aliyorsun bebek bezi gbi onu takıyorsun diye biliyorum. Neden cocuk gibi altmiz bezlenmesi gerek o kismi anlamadim

Back
X