• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumce ve bakici sorunumuz

Ben bunu güvenli bağlanma diye bir kitapta okumuştum.
İşe ne zaman başlayacaksınız zaten birlikte üçünüz bi 15 gün zaman geçirin.Kızınız sizin yanınızda tanımlamalarınızla bakıcı kişiye güven duyabilir.
Malesef oyle bi durumumuz yok yeni bulduk ve haftaya baslayacagiz.insallah bi sonuc aliriz

Gonul koymadim ama yegeni sonucta en azindan birini bulana kadar kabul etseydi
Boşverin, enerjinizi harcamayın şimdi neden bakmadı diye. Bakıcıya da alışır, büyümüş de. 4 yaş çocuklarıyla kreşe giderse hırpalanabilir, kendini yetersiz hissedebilir. Kendi yaşıtlarıyla gidemiyorsa bakıcı daha iyi bir seçenek. Okula yarım gün gidiyorsanız bence sorun da yaşamazsınız. Mümkünse bir süre birlikte vakit geçirin. İnşallah karşınıza iyi biri çıkar. 1 sene sonra da kreşe verirsiniz.

Kres denilmiş bakin onun içinde.
Ben anlamam hangisi uygun cocuk icin ama onceden karar verip bulmak gerekmezmi,
Sizin is durumu birden belli olmamıştır ki
Birden belli oldu ucretsiz izne devam edecekken vazgectik ve basladim.baslarda babasi bakiyordu ama birini bulamadigimiz icin son gunlere kaldi

Boşverin, enerjinizi harcamayın şimdi neden bakmadı diye. Bakıcıya da alışır, büyümüş de. 4 yaş çocuklarıyla kreşe giderse hırpalanabilir, kendini yetersiz hissedebilir. Kendi yaşıtlarıyla gidemiyorsa bakıcı daha iyi bir seçenek. Okula yarım gün gidiyorsanız bence sorun da yaşamazsınız. Mümkünse bir süre birlikte vakit geçirin. İnşallah karşınıza iyi biri çıkar. 1 sene sonra da kreşe verirsiniz.
Yok derdim gorumce degil zaten kizimi dusunuyorum.okulum 9-3 arasi cok degil ama yinede stres oluyor insan

Iyi geceler herkese
Yakin zamanda konu acmistim okula baslayacagim icin kizimi ne yapayim diye.arkadaslarin tavsiyesine uyup bakici tutmaya karar verdik ben basladim arastirmaya.esimde bekar gorumcemin bakmasini istedi haftada 3 gun gelir bizde kalir dedi.bende hic anlasamasakta(kendisi her firsatta laf sokar)tamam kizim icin iyi olur dedim.ne yaptiysak bi turlu ikna olmadi butun gun evde zaten okul yada iş durumu yok.koyde oturuyorlar yani sosyallik acisindan da onu kisitlayacak bi durum yok.en onemlisi kizim masallah cok uysal sessiz bi cocuk ve 2.5 yasinda kucuk degil.ben yapamam onu getirin burda bakarim 3 gun bizde kalsin dedi(koye ozel araba disinda gidilmiyor)bizde kabul etmedik bi bakici bulduk ama korkuyorum acaba kizim alisir mi iyi biri mi diye.bi yandan da uzuluyorum 5 yildir evliyom ilk defa bisey istedik onu da kabul etmediler.bide her ortamda cok seviyoruz falan diyorlar.neyse size sorum kizimin alismasi icin ne yapabilirim ilk defa bakiciyla kalacak.sizce alisir mi
Görümceniz okumuyor ya da çalışmıyor diye düzenini bozup üç gün sizde, dört gün köyde göçebe gibi yaşamak zorunda mı? Ne kafalar var ya.

Görümceniz okumuyor ya da çalışmıyor diye düzenini bozup üç gün sizde, dört gün köyde göçebe gibi yaşamak zorunda mı? Ne kafalar var ya.
Derdim gorumce degil kizimi dusunuyorum.ayrica gelmesini ben degil esim istedi cunku zamaninda calisma kizin bakicilarla buyumesin biz guvenmiyoruz diyorlardi.bizde yanlis anlamasinlar diye once onlara soyledik niye bizden istemediniz demesinler diye.

Malesef oyle bi durumumuz yok yeni bulduk ve haftaya baslayacagiz.insallah bi sonuc aliriz
Kamera taktırmayı düşünüyor musunuz?
Siz işten kaçta çıkcaksınız en azından iş çıkışı çocuğunuzla bakıcının evine gidin rica edin durumu. Yanınızda zaman geçirmesini sağlayın.

Kamera taktırmayı düşünüyor musunuz?
Siz işten kaçta çıkcaksınız en azından iş çıkışı çocuğunuzla bakıcının evine gidin rica edin durumu. Yanınızda zaman geçirmesini sağlayın.
Evim cok yakin okula 5 dklik yurume mesafesinde.aslina bakici cok iyi birine benziyor ben kizimdan yana endiseliyim.insallah severler birbirlerini.

Hiçbir işinin olmaması çocuk bakmak isteyeceği ya da zorunda olduğu anlamına gelmiyor. Bakıcı bulana kadar baksaydı demişsiniz peki siz gorumcenize bu şekilde bir teklif sundunuz mu yani bakıcı bulana kadar diye belirttiniz mi ?

Saolun moral verdiginiz icin:KK66:
Ne demek inanın Allah sizin için en hayırlısını bulmuştur. Hiç üzülmeyin her tanıdık akraba harika bakacak diye bir şey yok. Nasibinde bu abla varmış demek. Bende çok üzüldüm taktım konuyu ama her şey yoluna giriyor. İçinizi ferah tutun hep:)

Yani çalışmıyor , okumuyor diye teklifinizi kabul etme zorunluluğu yok. Bende başka evde rahat etmem. Siz sormuşsunuz o da yok demiş gönül koymak çok yersiz

Kabul etmediği için şükretmelisin bence. Düzen değiştirmemek için yeğenine bakmayı kabul etmemiş, gelse de pek işine yaramayacak demek ki. Çocuğun çok küçük değil, biraz ilgi biraz oyunla alışır bakıcısına.

Bende bekar ve suan calismayan gorumceyim. Haftanin 3 gunu kardesimin evine gidip, duzenimi bozup cocuk bakamam. Bu sevmemek degil ki. Cocuk bakmak zor ve ciddi sorumluluk isteyen bir is. Herkesin altindan kalkabilecegi birsey degil. Ustelik baska bir evde kalmasi da duzeninin bozulmasi demek. Ustelik tamamen bakmam dememis getirim kendi evimde bakayim demis. Sevmedigini nerden cikardiniz.? Madem oyle siz calismayin evinizde bakin.

Derdim görümcem değil demişsiniz, neden anlatınız o zaman? Ve neden bilmem kaç mesajda en azından birini bulana kadar bakabilirdi şeklinde beklentinizi dile getirdiniz?

Çocuklar kolay alışır. Merak etmeyin. Ama siz de çocuklu olmanın sorumluluğuna alışın.
Son anda sürpriz değişikliklere çok uygun olmuyor çocuklu hayat.
İşe başlayacağınız belli ise bunu son ana bırakmanız çok yanlış olmuş.
Birlikte bakıcıyla evde vakit geçirmeniz daha sağlıklı bir geçiş olurdu.
Yok sonradan karar verdiyseniz bir kaç ay ertelemeliydiniz.
Çaresiz kaldınız ve başlıyorsanız da eve bir kamera koyup başlayın.
Binlerde çalışan anne gibi.

Konu sahibine bu kadar yüklenilmesini doğru bulmuyorum durumu gayet net açıklamış insan zor durumda kaldığı zaman ilk olarak en yakınındakilere başvurur bu çok normal bişey. ister istemez kim müsaitse ondan bi beklenti oluyor ilk başta. helede normalde evine sürekli girip çıkan biriyken kalanda biriyken ihtyaç duyulduğunda arayıp sorulmaması hiç uğranmaması falan asıl bencillik budur bence. Üstelik bekar görümceler bu zor zamanda bir kardeşi zor durumdayken nedense diğer eltilerde kalır eder keyfine bakar. Orda öteki ne alemde tınlamaz düzen bozmakla alakası yok yani canı istedi mi öyle bi bozuyor ki. Ama ona cazip gelen bişeyler sunun bakın nasıl geliyor. Para teklif et mesela yada başka şeyler İşine gelmemiştir sizinkinin de o ayrı. Ama ne olur yarın öbürgün düğünü olur bişeyi olur bisürü şey beklerler sizden onda aksama olmaz siparşler şimdiden başlar. Sen şunu al sen bunu al diye. Bekle alırım dersin. Unutulur zor zamanda umursamadıkları. Valla o zamanda dersin ki ben darda kaldığımda ihtiyaç var mı diye sordun mu yok. O zaman bende herşeye koşamam bu kadarbasit. Özellikle duygusal açıdan hassas dönemlerde insan destek arıyor aile erbabından. Ha mecbur mu elbette değil ama hiçbirimiz mecbur değiliz aile içi biçok duruma nedir bazen elimizi taşın altına koymamız gerekebiliyor neden eşimizin kardeşi diye. O yavrucak da kardeşinin çocuğu gel tvni burda izle gel internetne gir köyde çoğu da yoktur çekmez. Ye iç film izle kendi evin gibi. Ne düzeniymiş arkadaş köy ortamında. Tuvalet bile dışarda çoğunda. Rahatlığından yana sıkıntı olcağını hiç sanmıyorum pervasızdır. Hatta ortam değişikliği sever çoğu sıkılırlar. İşine gelmezse düzen bozulmaz tabi efendim. Görümce değil kardeş olarak bakın çok yakın uzak birisi de değil ha öyle. Talep çok normal ama tabi biyerde kırgınlıkları bırakıp napcan aynısını vakti geldiğinde sende yapcan tepkisiz kalıcan olacak bitecek. Herkes kendi başının çaresine bakacak işte o zaman.

Back
X