• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumce ve bakici sorunumuz

Canım Allah iyilerle karşılaştırsin uyumlu bir cocuksa inşallah bakıcısını sever. Olur da bakıcı hasta filan olur bazı gunler bakamazsa diye acil durum planının da hazır olmasını tavsiye ederim.
Bir de beklentilerinizi en baştan bakıcıyla konuşmakta fayda var. Maddi olarak da okul tatil vs olduğunda maaştan kesecek misiniz yoksa kesmeyecek misiniz, sigorta yapacak mısınız bunların hepsini konuşun. Siz ne kadar iyi niyetli olursanız karşıdaki de öyle yaklasacaktir diye dusunuyorum. İlk günler bocalama olur ama kısa zamanda düzen oturur hiç üzülmeyin.

Görümceyim.Yeğenlerimide çok çok seviyorum.Ama bekarken benden istenilseydi bende bakmazdımm.Evine götürseniz o ayrı tabi.Ama kız neden 3 gün gelip kalsın ki sizde?Bakmak zorunda değil.Birde bende onu 3 gün istemem zaten mecbur kalmasam yazmışsınız..Buda işi düşünce adam kullanmaya girer.Lafa gelince görümcelerden kötüsü yok maşallah.Ama iş başa düşünce baksın.Olduuu

Derdim gorumce degil kizimi dusunuyorum.ayrica gelmesini ben degil esim istedi cunku zamaninda calisma kizin bakicilarla buyumesin biz guvenmiyoruz diyorlardi.bizde yanlis anlamasinlar diye once onlara soyledik niye bizden istemediniz demesinler diye.
Beş yıldır evliyim, ilk defa bir şey istedik, onu da yapmadılar demişsiniz. İsteyen kim, eşiniz ve siz. Ben bu cümleden bunu anlıyorum. Siz de gayet istiyorsunuz gelmesini. Ayrıca görümceniz sizde kalmayı kabul etmedi diye nerdeyse yeğenini sevmemekle suçlamışsınız.
Boşverin belki de böylesi daha iyi olmuştur, zaten pek sevmiyormuşsunuz birbirinizi. Aynı evde yaşarsanız problemler daha da büyüyebilirdi.

İlk defa birşey istedik yapmadılar aşırı yersiz ve bencilce bir alınganlık. Görümceniz mecbur mu çocuk bakıcılığı yapmaya ve bunun için göçebe gibi üç gün orada üç gün burada yaşamaya
seninki de yersiz bir yorum.. ve çok standart. ve sıkıcı

Güven sorunu olan evine kamera taktırsın.
Ben olsam taktırırdım bu devirde insan kimseye güvenemiyor

Bakıcı oyunlar oynatsın ve kahvaltıda güzel yiyecekler pişirsin, sevdiği bir menüyle ilk gün açılışı yapabilir mesela. Bu direkt bir sıcaklık yayacaktır

Iyi geceler herkese
Yakin zamanda konu acmistim okula baslayacagim icin kizimi ne yapayim diye.arkadaslarin tavsiyesine uyup bakici tutmaya karar verdik ben basladim arastirmaya.esimde bekar gorumcemin bakmasini istedi haftada 3 gun gelir bizde kalir dedi.bende hic anlasamasakta(kendisi her firsatta laf sokar)tamam kizim icin iyi olur dedim.ne yaptiysak bi turlu ikna olmadi butun gun evde zaten okul yada iş durumu yok.koyde oturuyorlar yani sosyallik acisindan da onu kisitlayacak bi durum yok.en onemlisi kizim masallah cok uysal sessiz bi cocuk ve 2.5 yasinda kucuk degil.ben yapamam onu getirin burda bakarim 3 gun bizde kalsin dedi(koye ozel araba disinda gidilmiyor)bizde kabul etmedik bi bakici bulduk ama korkuyorum acaba kizim alisir mi iyi biri mi diye.bi yandan da uzuluyorum 5 yildir evliyom ilk defa bisey istedik onu da kabul etmediler.bide her ortamda cok seviyoruz falan diyorlar.neyse size sorum kizimin alismasi icin ne yapabilirim ilk defa bakiciyla kalacak.sizce alisir mi
EKLEME:esimin ailesinden isteme sebebi zamaninda sen calisma cocuk bakicilarla buyumesin biz guvenmiyoruz kimseye demeleriydi.bizde ileride bisey olursa niye bizden ricada bulunmadiniz dememeleri icin soyledik.yoksa bende birinin evimde 3 gun kalmasini istemem zaten.
2,5 yaşındaki çocuk bakıcı değil kreş ister eğitimine başlar renkleri sayıları şarkılar öğrenir sosyalleşir paylaşmayı öğrenir bakıcı kızınıza bişey veremez maalesef bence kreşe verin.

Anlaşamıyoruz diyorsunuz ,çocuğunuza baktirmayi düşünüyorsunuz ki buna mecbur değiller ne anneanne ne babaanne ne diğer tüm yakınlar .Biz onların istediklerini yapıyoruz onlarda çocuğa baksın diye düşünmeyin.Cocuk bakmak apayrı bir olay

Derdim gorumce degil kizimi dusunuyorum.ayrica gelmesini ben degil esim istedi cunku zamaninda calisma kizin bakicilarla buyumesin biz guvenmiyoruz diyorlardi.bizde yanlis anlamasinlar diye once onlara soyledik niye bizden istemediniz demesinler diye.
Görümceniz mi diyordu çalışma diye. Bakicilarla büyümesin diye. Ben bakarım mi dedi. Çalışma sen bak demişler gibi geldi bana.

Gorumce mecbur degil
Ama cocugun ebeveynleri bakici veya baska bir cozum bulunana kadar isten izin alip o cocuga bakmak zorunda. Konusu bile garip yani gorumce gelsin 3 gun orda 4 gun burda gocebe gibi.

ister tek yasasin ister butun gun evde dursun. ister baska bisi. senin planlarina dahil olmak zorunda olmadigi gibi senin gonul koyman da sacma otesi.

Back
X