Gorumce ve eltilerin fesatligi

Pepuske

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2017
113
53
13
İki senelik evliyim ama bir turlu esimin ailesiyle birlik olmadım çünkü onlar doğulu ben değilim diye ilk evlendigimizden beri ayrımcılık yapiyorlar 4 gorumce 4 eltim var iki elti türkü z hep bizim dedikodumuzu yapıyorlar esime karşı iyiler beni gorunce cin çarpmışa dönüyor lar resmen aslında iyi insanlar ama Bana sürekli laf sokma peşindeler beni kendileriyle kiyasliyor cvb vermekten de yoruldum çok sık görüşmüyor um aslinda bir iyiler bir kötüler onlarin yaşı benden buyuk ki ben 28 yasindayim en büyük eltim annemle yasit görünce görmemezlikten gelmeler hiç bişey yapmadim kavga dövüş yok ama neden böyle yapiyolar bi anlamadim her yere giden bi ınsan degilm düğünleri olur kına gecesine mesala giderim şehir dışındaki düğüne gidemem küçük bebegim var kendi arabamızda yok dedim yollarda sefil olamam ben derim biz gidiyosak amca dayı karısı olarak sende gelmek zorundasin diyolar hiç de zorunda degilm derim gitmem de hemen Bana tavir alırlar Bana gelip gitmezler ama hep onlar bekler millet farkı var diyorlar doğru diyolarmis eşim harix hepsiyle bu sorunu yaşıyorum sinirlerim bozuldu bunlarla bir ömür nasıl gecicek hiç bilmiyorum

Düğüne gidilir ama. Hele ki eltinin veya görümcenin düğünüyse. Tabi seni zorlamaları garip, ben olsam sizinle mesafe koyarım ben de görüşmem.

Aile çok kalabalik sürekli dugun sünnet mevlid ev gormesi bilmem nesi bitmiyor bebegim de huysuz evdw bile durmaz kalabalıkta hiç durmuyor bizim kiler çocuk degilmi diyolar bende onlara sasiriyorum gezme etme olunca çoluk çocuk ma aile koşarlar
Ben çok yoruluyorum tek çocukla bile gittigimde de bişy anlamiyor um ama kendilerini benimle kiyasliyor

agac daliyla gurler iyi gunde kotugunde yolun bebegin mesafesinin sozunu yapiyorsaniz demekki akraba Gibi davranmiyorsunuz.size tavir almalari gayet normal bende olsam gelinimiz bu sekilde davransa mesafeli tavirli olurdum
Evlendigimden beri bana onlar tavirli evlendik ev gormwsine geldiler esinin hatrina geldik demek ne alaka beni tanimadan ilk evine gelen insanlar boyle derlerse bende ki hatrida okadar olur

Siz onlara aile gibi davranmıyormuşsunuz ki, onların da sizle mesafeli olmaları çok
doğal geldi bana. Onlar her konuda beraberler, siz seçicisiniz. Bırakın da sizle mesafeli oluversinler artık.

“Millet farkı” “Türküz” gibi kelimeler yüzünden konuyu anlamadım, anlamak istemedim.
Hepimiz aynı milletin çocuklarıyız, ve karakterin nereli olduğuyla alakası yok.

Akrabalar evleniyor da, kayınvalidesi olan teyzesi yapmadığını bırakmıyor.

Biraz daha özenli yazalım cümleleri.

Yazilarinizda noktalama isaretlerini kullanirsaniz yanlis anlasilmalar olmaz belki.
Zaten sizde mesafeliymissiniz birakin onlarda oyle olsun.
Esinle derdin yok eee daha ne.
Elti gorumce olsa ne hayatimda olmasa me.
Bana nasil davranirlarsa aynisini alirlar.

Özenli ne yazabilirdim meselâ boyle bir gercek var çünkü yasam sekillerimiz orf adet olarak farklı kişileriz uyum sağlayamıyor uz ki eşimle hiç bir sorun yok hemen ırkçılığa yormayin bende çok batiliyim sosyalim modernim onlar asosyal demedim
Bir defa ayrı milletten demek bile ırkçılık. Aynı topraklarda yaşayan herkes aynı millettendir.
Türk Kürt Çerkez laz göçmen her neyse artık, hepimiz bir milletiz.
Burası karma bi platform özür dileyeceğiniz yerde hala savunuyorsunuz batılı bilmem ne diye, tüy dikiyorsunuz.

Neyse banlanmışsınız geçmişler olsun.

cok sinirlendim gece gece
Kadin kültür farkını anlatmak istemiş
Dili buna yetmiş, aktarmış

Ne bu celal?
Yalan mı sanki?

İzmir’de bile Doğu dan gelenler gelenekleri sürdürüyor.

Ayrımcı, hakir görme YÖK burda

Fark var diyor

Evet fark var
Mutfaktan, oturma odasına fark var

Kadin kültür farkını anlatmak istemiş
Dili buna yetmiş, aktarmış

Ne bu celal?
Yalan mı sanki?

İzmir’de bile Doğu dan gelenler gelenekleri sürdürüyor.

Ayrımcı, hakir görme YÖK burda

Fark var diyor

Evet fark var
Mutfaktan, oturma odasına fark var
hayir buna katilmiyorum bilincli yapiliyor gelenek kultur farki tamam da farkli millet nedir

hayir buna katilmiyorum bilincli yapiliyor gelenek kultur farki tamam da farkli millet nedir
Yoo
Anlık öfken bu
Sakin ol

Kötü niyet sezsem, senden önce ben giderim.

Empati yap bence, art niyet yok.

Ben ne yılan dilliyim bilirsin belki

Ben bile sakinsem,

Rahat ol :)

Böyle konularda fazla ‘duyar kasıldığını’ düşünüyorum. İnsanlar kendi dillerinde kültür farkını anlatmaya çalışıyor, hemen cevaplarda bir sinir bir öfke... Kadın ırkçı olsa başka kökenden biriyle mi evlenirdi? Uyum sağlayamaması çok normal. Derdini anlatmaya çalışıyor.
Anne tarafım Çerkes, baba tarafım Türk. Annemin akrabaları da Türk kökenlilere Türk diyor, kendilerine Çerkes. Ve bilirsiniz adetleri zor, uyum sağlamak güç. Ailelerine Türk almaya genelde pek gönüllü olmazlar.
Çerkes, Laz olsunca bu kadar ses çıkmıyor da, Türk Kürt olunca niye bu kadar olay oluyor anlamıyorum.

Yazıda ne virgül,ne nokta var. Nefes almadan konuşuyormuş gibi birşey.
Türküz olayını anlamadım bile.

Kadıncağız kültür farkını anlatmaya çalışıyor, bence kötü bir niyeti yok. Eşimin ailesi Karadenizli Laz ama biz Türk'üz deseydi sorun olmazdı. Zaten kötü niyetli olsa böyle bir evlilik yapmaz. Benim komşularım Orta Asya'dan gelme Türkler. Onlarla bile aramızda aşırı kültür farkı var. Birine anlatırken diyorum ki onlar yabancı. Halbuki insanlar has be has Orta Asya Türkü. Aslında demek istedğim buralı olmadıkları ve gerek aile yapısı olsun gerek yaşam biçimi olsun farklı oluşları.

Konu sahibi istemediğin ve çocuğunun huzursuz olduğu ortama girme. Gereksiz samimiyet kalabalık ailelerde uzun vadede zararlı oluyor.

Bir defa ayrı milletten demek bile ırkçılık. Aynı topraklarda yaşayan herkes aynı millettendir.
Türk Kürt Çerkez laz göçmen her neyse artık, hepimiz bir milletiz.
Burası karma bi platform özür dileyeceğiniz yerde hala savunuyorsunuz batılı bilmem ne diye, tüy dikiyorsunuz.

Neyse banlanmışsınız geçmişler olsun.
Ben size katılmıyorum. Aynı milletiz ama farklıyız. Adetlerimiz,geleneklerimiz,göreneklerimiz hatta yemeklerimiz bilr farklı. Bu ülkede yaşayıp bu farkı hissedememeniz çok garip. Sizin düşüncenize göre doğuda,karadenizde yada anadoluda hayata bakış aynı,gelenekler,görenekler aynı. Bence yanılıyorsunuz.
Konu sahibi ben sizin ne demek istediğinizi anladım bu anlamda. Görenek,gelenek farkı var ama uyum sağlamaya çalışabilirsiniz. Anladığım kadarıyla çok samimi olmanız,içli dışlı olmanız isteniyor. Mazeretleriniz kaçış olarak algılanıyor. Eğer içinizden geliyorsa gidin,gelin ama gelmiyorsa uzak durmaya devam edin bence.

Back
X