Gorumce ve eltilerin fesatligi

ne yapcan eltiyi gorumceyi ya bosversene.sen cocugunla esinle mutlumu sun olay bitmistir.gerisi hikaye zaten.kapa kapini otur meraba meraba bitti.samimi olmaya ne gerek var ki seviyesiz le seviyesiz mi olcan.bendede var ik ozurlu elti napiyorum yok sayiyorum uzagim zaten yesinler birbirlerini kv deyle hicccc umurum olmaz.esimle iyiyiz cok sukur gerisi cok ta tin tin tin

Ben size katılmıyorum. Aynı milletiz ama farklıyız. Adetlerimiz,geleneklerimiz,göreneklerimiz hatta yemeklerimiz bilr farklı. Bu ülkede yaşayıp bu farkı hissedememeniz çok garip. Sizin düşüncenize göre doğuda,karadenizde yada anadoluda hayata bakış aynı,gelenekler,görenekler aynı. Bence yanılıyorsunuz.
Konu sahibi ben sizin ne demek istediğinizi anladım bu anlamda. Görenek,gelenek farkı var ama uyum sağlamaya çalışabilirsiniz. Anladığım kadarıyla çok samimi olmanız,içli dışlı olmanız isteniyor. Mazeretleriniz kaçış olarak algılanıyor. Eğer içinizden geliyorsa gidin,gelin ama gelmiyorsa uzak durmaya devam edin bence.
Geleneği göreneği farklı olan herkes ayrı milletten öyle mi?
Yada Bana cümlelerimin içinde bir tane gelenek görenek aynıdır, yaşam tarzı aynıdır dediğim veya demek istediğim bir yer bulur musunuz?
Ayrı millet ne demek ya ne kadar kırıcı.. sırf Kürt diye onu kendi milletinden saymamak, onların beynini yıkayan o vahşi insanları haklı çıkarmaz mı?

Ben güneydoğulu eşim laz. Herşeyimiz bambaşka, ama kültürlerimizi yemeklerimizi, birimizin görüp öbürünün göremediğini birbirimize öğretiyoruz.
Kayınvalidem benden yemek tarifi ister, ben ondan başka birşey anlatmasını isterim.
İnsan olan herkes anlaşmanın yolunu bulur.

Kültürünüz farkli olabilir ama hangi kulturde bu kadar yakinin dugunune gitmemek vardir? Yollarda neden sefil olasiniz? Sizi arabasina alacak kimse yok mu?
Dogulu cok arkadasim var. Inanin kendi cocugunu otobusle yollarlar kucaginda cocuklu kadini arabaya alir gotururler.

Bebek ne kadarlik? 15 20 gunlukse tamam gitmeyin zaten kimsede gelmenizi beklemez. Beklerse kendi ayibi. ama 5 6 ayliksa gidin ne var ki ben oglumla oglum 4 aylikken yurtdisina kendi ulkeme gittim. Esim de yoktu tek basima aldim bebegi gittim.
Yok gitmiyorsaniz da daha guzel aciklayin. Bebegimin cok agliyor yolda cok zorlaniriz gelemeyecegim diyin. Yollarda sefil olamam diye damara basiyorsunuz.

Ben fransada dogmus buyumus rusum. Esim has türk. Yani biz birbirimizin dilini bile cok uzun zaman net anlamadik. Yine de sorun olmadi. Tabi ki cok farkli yonlerimiz var. Ama ortayi bulduk.
Siz bir ulkenin dogusunu batisini bu kadar dert etmeyi nasil basardiniz?

Ayrıca Benim sinirlendiğim nokta, herkes anlaşmazlığını hoşgörüsüzlüğünü hemen bi gelenek görenek farkına atmasın.
Onlarda dışardan seni öyle görüyor belki.

Ben anneme öyle çemkirsem annemde bi zaman sonra yeter be naparsan yap der.

Kültürünüz farkli olabilir ama hangi kulturde bu kadar yakinin dugunune gitmemek vardir? Yollarda neden sefil olasiniz? Sizi arabasina alacak kimse yok mu?
Dogulu cok arkadasim var. Inanin kendi cocugunu otobusle yollarlar kucaginda cocuklu kadini arabaya alir gotururler.

Bebek ne kadarlik? 15 20 gunlukse tamam gitmeyin zaten kimsede gelmenizi beklemez. Beklerse kendi ayibi. ama 5 6 ayliksa gidin ne var ki ben oglumla oglum 4 aylikken yurtdisina kendi ulkeme gittim. Esim de yoktu tek basima aldim bebegi gittim.
Yok gitmiyorsaniz da daha guzel aciklayin. Bebegimin cok agliyor yolda cok zorlaniriz gelemeyecegim diyin. Yollarda sefil olamam diye damara basiyorsunuz.

Ben fransada dogmus buyumus rusum. Esim has türk. Yani biz birbirimizin dilini bile cok uzun zaman net anlamadik. Yine de sorun olmadi. Tabi ki cok farkli yonlerimiz var. Ama ortayi bulduk.
Siz bir ulkenin dogusunu batisini bu kadar dert etmeyi nasil basardiniz?
Tahammülü yok artık insanların hemen kutuplaşılmaya gidiliyor. Yahu onlar bana terste, bende onlara bi o kadar tersim belki. Benim muhteşem gördüğüm bi gelenek onlarda çok ayıp belki.

Bende kayınvalidemi uzun süre anlamadım, sülalesini anlamadım. Bilirsiniz karadenizliler -da der, ben bunları her dediklerinde beni tersliyorlar diye gizli gizli ağladım.
Meğer öyle değilmiş, meğer sadece bildikleri dil buymuş.

Anlaşmak için anlaşmak istemek yeterli. Sonra bi orta yol bulunuyor zaten.

Ben konu sahibinin kendini naif anlattığını düşünüyorum. Kendince eşinin ailesiyle yaşadığı sorunları anlatıyor. İnsanlar burda biz göçmeniz, boşnağız gibi ifadeler kullanıyor ne var bunda anlamadım. Bana göre ayrı millettiniz diyebilir bunda bi sıkıntı yok. Bunda sıkıntı gören insanlar aslında ötekileştiren insanlar. Ankaralıyım, sivaslıyım, Erzurumluyum, bursalıyım demek gibi bişey. Herkesin doğrusu yanlışı eğrisi düzü farklı. Eğer herkes aynı olsaydı gelenek görenek örf adet ayni olsaydı hiç sorun yaşamazdık.

Konu sahibi sana gelecek olursam ben olsam olabildiğince aile toplantılarına düğünlerine katılmaya çalışırdım. Belliki eşinden memnunsun. Onun hatırına onun değer verdiği şeylere daha özen göstermelisin. Eğer eşinin ailesinin seninle ilgili böyle bir önyargısı varsa eşin için kırmak için bişeyler yapın. Mesela bu düğüne gelmez diye düşünüyorlarsa bin git, aramaz diyorlarsa ara onlar utansın

Konu sahibinin niyeti kötü değil, hissettim. Kültür farkına işaret ediyor sadece “farklı millet” tabiri biraz talihsizlik olmuş.

Bu ülke karma yapılı bir ülke. Evet doğu ve bati kulturu arasında fark var. Bir düğüne gidilmedi diye tavır almak, öte yandan bu tavrı garip karşılamak bir kültürel bakışın sonucudur. Bir tarafta çekirdek aileci, diğer tarafta her yere beraber gidelim düğünler bayramlar sünnetler önemli ve bu önemli günlerde tüm sülale bir arada olmalı diye düşünen aksini kabullenmeyen farklı iki bakış açısı var. Bunlar bir kültürün eseridir. Biz türküz onlar doğulu kültür farkı var demek biraz uç olmuş. Çünkü türk kültürü batililik değil. Batı kültürü altında değerlendiremeyiz ama tabii ki doğu anadoludaki yaşam tarzı bize farklı geliyor. Çünkü farklilar. 2*2=4 yani. Bunu dile getirmenin neresi ayrımcılık. Konu sahibinin küçük gördüğünü falan ima ediyorsunuz ama burda gereksiz duyar kasarak siz aslında doğu kültürünü küçümsemiş oluyorsunuz. Gereksiz savunmaya geçiyorsunuz. Ben bir ırkçılık falan göremedim. Irkçılığın tanımını araştırmak gerekir. Ayni toprakta yaşıyor olmak ayni yasam tarzlarını benimseyeceğimiz anlamına gelmiyor. Önemli olan farklılıklara saygı duyabilmek. Farklılığı dile getirenlere karşı değişik bir savunma mekanizmasına burunmemek.

Konuya gelecek olursak, ben konu sahibine hak veriyorum. Çünkü ben de öyle bir şeyleri cümbür cemaat yaşamayı, aşırı sosyal bir aile hayatini , tüm sülale kenetlenmeyi pek sevmem. Düğüne gelmediniz diye size tavir aldılarsa siz de onları görmezden gelin. Ne önemi var sanki? Önemli olan eşinizle aranizin iyi olması. E o da iyiymis zaten. Soğuk ve mesafeli davranın olur biter.

İki senelik evliyim ama bir turlu esimin ailesiyle birlik olmadım çünkü onlar doğulu ben değilim diye ilk evlendigimizden beri ayrımcılık yapiyorlar 4 gorumce 4 eltim var iki elti türkü z hep bizim dedikodumuzu yapıyorlar esime karşı iyiler beni gorunce cin çarpmışa dönüyor lar resmen aslında iyi insanlar ama Bana sürekli laf sokma peşindeler beni kendileriyle kiyasliyor cvb vermekten de yoruldum çok sık görüşmüyor um aslinda bir iyiler bir kötüler onlarin yaşı benden buyuk ki ben 28 yasindayim en büyük eltim annemle yasit görünce görmemezlikten gelmeler hiç bişey yapmadim kavga dövüş yok ama neden böyle yapiyolar bi anlamadim her yere giden bi ınsan degilm düğünleri olur kına gecesine mesala giderim şehir dışındaki düğüne gidemem küçük bebegim var kendi arabamızda yok dedim yollarda sefil olamam ben derim biz gidiyosak amca dayı karısı olarak sende gelmek zorundasin diyolar hiç de zorunda degilm derim gitmem de hemen Bana tavir alırlar Bana gelip gitmezler ama hep onlar bekler millet farkı var diyorlar doğru diyolarmis eşim harix hepsiyle bu sorunu yaşıyorum sinirlerim bozuldu bunlarla bir ömür nasıl gecicek hiç bilmiyorum
Bence gayet haklisiniz. Hicbir şey bebeginizden önemli değil. Ben kendi büyüttüğüm yegenimin düğününde kalamadım bebeğim rahatsız olmasın diye. Böyle düşünen insanlarla geçinmeseniz de olur zaten. Ne kadar mesafe o kadar iyi. Boşverin sizi de sevmeyiversinler. Çok da şart değil. Ben olsam çoktan tavrimi koymuştum.

Biz de eşimle aynı sorunlar yaşıyoruz onların babasının amcasının oğlunun oğlunun bile düğününe gitmemizi beklerler eşim ders çalışıyor diye bahane bulmuştu hep ben karışmadım zaten bana da düğün var diye haber etmezler ben de haberim yoktu

Ankaralıyım eşim Batmanlı
Bahsettiğiniz kültür farkı dibine kadar var bizde
Evvela dil bilmiyorum düşünün
Ama ben sizin gibi kendimi çekmedim aklıma bile gelmedi farklılık falan nedir ya?
İçlerine girdim tüm akrabalarının herşeylerinde bulundum damak tadıma uymasa bile yemeklerinden tattım ya da uygun bir dille tatlı tatlı ilk defa yediğimi ama beğenmediğimi söyledim sofralarına oturdum ( bana hep ayrı hazırlamayı teklif ettiler yerde onlarla yemek istemem sandılar oysa bende zerre kibir yoktur rabbime şükürler olsun) dil bilmediğim halde tebessüm halinde sohbetlerini dinledim onlar da bana tercüme ettiler :) 15 yıllık evliyim hiçbirisinden bir defa kırılmadım kırmadım sülalenin erkekleri benden büyük bile olsalar ben odaya girdiğimde bi toparlanırlar (abileri ve babası da dahil) sevgi saygı herşey karşılıklıdır sizin gibi en baştan bilensem cephe alsam herhalde böyle olmazdı şükürler olsun ki her biri beni çok seviyor gittiğim zaman bana ve kızlarıma kraliyet ailesinden biriymişiz gibi davranıyorlar
Kısacası temiz niyet tavsiye ederim
Dil kültür renk ırk hiçbir fark temiz niyetin karşısında duramaz !!!

İki senelik evliyim ama bir turlu esimin ailesiyle birlik olmadım çünkü onlar doğulu ben değilim diye ilk evlendigimizden beri ayrımcılık yapiyorlar 4 gorumce 4 eltim var iki elti türkü z hep bizim dedikodumuzu yapıyorlar esime karşı iyiler beni gorunce cin çarpmışa dönüyor lar resmen aslında iyi insanlar ama Bana sürekli laf sokma peşindeler beni kendileriyle kiyasliyor cvb vermekten de yoruldum çok sık görüşmüyor um aslinda bir iyiler bir kötüler onlarin yaşı benden buyuk ki ben 28 yasindayim en büyük eltim annemle yasit görünce görmemezlikten gelmeler hiç bişey yapmadim kavga dövüş yok ama neden böyle yapiyolar bi anlamadim her yere giden bi ınsan degilm düğünleri olur kına gecesine mesala giderim şehir dışındaki düğüne gidemem küçük bebegim var kendi arabamızda yok dedim yollarda sefil olamam ben derim biz gidiyosak amca dayı karısı olarak sende gelmek zorundasin diyolar hiç de zorunda degilm derim gitmem de hemen Bana tavir alırlar Bana gelip gitmezler ama hep onlar bekler millet farkı var diyorlar doğru diyolarmis eşim harix hepsiyle bu sorunu yaşıyorum sinirlerim bozuldu bunlarla bir ömür nasıl gecicek hiç bilmiyorum

• Kabul yanlış anlatmış yaşadıklarını ama ne yazık ki öyle insanlar varki anlayamıyorsun Eşim de doğulu bende doğuluyum ama aile yapımız gerçekten farklı bizde geline saygı gösterilir dışardan geldiği icin daha içten davranılır ama eşimin tarafı çok farklı onlara gore sen devamlı hizmet etmelisin onlar sana ne derlerse desinler susmalısın ve hatta benim eşime sen neden onu bu kadar seviyorsun her dediğini yapma onun istediği her yere sürüklenme gibi gibi bir çok şey söyledi allah bin şükür ki eşim.hic takmiyo onları umursamiyo bende eşimle ıyi olmama bakarim bunu söyleyen ablasına da ilk söyledi birşey yapmadım demedim ama ikinci söylemesiyle tavır aldım görüşmüyorum çözüm buymuş demek ki diyip kapattık eşimle konuyu ki eşim kendisi artık görüşme onla dedi

Kiminle evlendiğinizi idrak edemeyip sonra Kürt muhabbeti yapıyorsunuz ya burada çok ayıp! Millet farkı ne alaka görende aborjinlere gelin gitti sanır. Kendi kardeşinizin düğünü olsa bebekli falan dinlemez gidersiniz ama yenge sıfatıyla bir düğüne katılmazsanız kimse sizi içine almaz. Önce samimiyet diyorum ben.
Ha bu Arada görüşmek zorunda değilsiniz bence hiç görüşmeyin iki taraf da kurtulsun gerilimden.

fesat ben benimkilerde esimle olan resimleri beyenmezler tek olanları beyenirler fesat seylerr

Yahu onlar beni ayırıyorlar aslında kendi iclerine almiyolar diye yazdim belkide tam anlatamadim burda kucumsedigim de yok iyi insanlar ama ben birlik olamadim birbirlerini çok tutuyolar Ben dışarda kaldım onlar doğulu dedim farklı anlasildi hiç alakası yok eşim neden farklı degil ozman konuyu farklı yerlere çekmiş kisiler niye banlandim anlamış degilm

Back
X