Görümce ve kayınvalide

bana boyle hakaretler eden bırıyle gorusmezdım
aradıklarında acmazdım gelmek ıstedıklerınde musaıt degılım derdım cagırdıklarında gıtmezdım yoklarmıs gıbı davranırdım. esınıze gorusmek ıstemıyorum kalbım cok kırık dıyeceksınız bu kadar basıt

basınız sagolsun

bana boyle hakaretler eden bırıyle gorusmezdım
aradıklarında acmazdım gelmek ıstedıklerınde musaıt degılım derdım cagırdıklarında gıtmezdım yoklarmıs gıbı davranırdım. esınıze gorusmek ıstemıyorum kalbım cok kırık dıyeceksınız bu kadar basıt

basınız sagolsun
Haklısınız Sagolun

Yanımda diyo ne diyim 40 yasında görümcem 60 da kayın validem cocuklar mı koca insanlar abartınca onlar küstü Bi kez onlara

Ha bide diyorlar ki öldü o unut onu artık nasıl unutabilirim evladımı canımdan bir parça içim acıyo alıyorum aklıma geldi mi abartma gibisinden haller alıyorlar
Öncelikle basin sagolsun. Bunu 32 haftalik hamile bir kadin olarak yaziyorum. Henüz kucagima almamış olsam bile icimde buyuyen yavru benim cocugum. Ölü de dogsa, diri de dogsa o andan itibaren ben lohusayim.
Kaldiki senin yasadigin cok buyuk bi acı, bunu anlamayip uzerine ha bire gelip bi de bu laflari soylerlerse senin yerinde ben olsam o evi yikardim, acik konusayim.
Allah dagina gore kar veriyor galiba. Benim kayinvalidem gayet sakin ve anlayisli bi kadin. Ama senin yasadiklarini yaşasam gozum ne o evi, ne o evliligi ne de o kayinvalide-gorumceyi gormezdi. Sen de biraz pısırık davranmışsın kusura bakma, gorumce sana bu laflari soyledikleri an tikayacaktin laflari agzina. Bu ne terbiyesizlik. Offf sinirlendim durduk yere

Başın sağolsun canım, rabbim yine nassip eder üzülme ,bebişlerin olur bu günlerin acısı hafifler canım allah size sağlık sıhat versin
Menopozlu görümceyle bunak kayınvalideyi takma kafana onları yok say. Bunu hak ediyorlar(kayınvalide adayı olarak söylüyorum )
Yok say onları ....:olamaz:

Ama o lafı söyledikleri an yüzlerine tokat gibi cevabı yapıştırmadığınız için siz suçlusunuz. Evimdelerse kovarım, evlerindeysem alır çantamı çıkarım. Bir daha da yüzlerine bakmam için gelip kapımda af dilenmeleri lazım.
Allah onlara evlat acısı çektirmesin, biz çekmedik ama hayal edemeyeceğimiz kadar acı birşey olduğunu biliyorum.

Pasifliğinizden bana daraltı geldi burda. Ağzın ykm mu senin kardeşim? Çat çat söylesene sert bi dille sonra da eşine bayram seyran hariç görüşmeyeceğini belirt kesin bir şekilde. Anam bacım edebiyatı yaparsa yallah anasının evine resti çekeceksin. Sen evlat kaybetmişsin milleti alttan alıyosun. Güçlü ol güçlü.

Ben her zaman biraz da gelinlerde bulurum hatayı, altan alın, büyüğünüzdür, o da annedir falan derim ama böyle bir durumda bunlara kötülük bile etseniz hakkınızdır yani. Görüşmeyin ya ben görüşmezdim böyle insanlarla. Eşinizin ailesi ise bana ne, ben kendi ailem de olsa böyle yapsalar görüşmezdim, çıkartırdım hayatımdan. Gücenmekte ve küsmekte son derece haklısınız. Eşiniz görüşmek istiyorsa kendi ailesidir karışamazsınız ama siz görüşmek istemezseniz görüşmeyin. Eşiniz de kararınıza saygı duymak zorunda, duymuyorsa tarafını seçsin. Ben böyle laflar edecek insan hiç değilimdir ama bunların yaptığını düşman yapmaz.

Bazı ailelerin her üyesinin vicdandan yoksun olduğunu görüyorum hadi kaynanan söylüyor onları görümcen diyemiyor mu ne diyorsun diye varya bu insanların gerçekten yatacak yeri yok eşimin aileside böyle anne baba kız birbirinin destekçisi tiksiniyorum böylelerinden...

Genç arkadaşım yapılacak şey o kadar açık ki...
Eşine şöyle söyle:
''Annen ve ablan benim kaybımı, evlat acımı anlamadıkları gibi söyledikleri sözlerle beni üzüp, incitiyorlar.
Onlara aynı şekilde karşılık vermek istemediğim için en doğrusu bir süre görüşmememiz.
Sen istediğin zaman git, aileni gör bana teklif etme lütfen.''

Ve lütfen biraz dik dur, ezdirme kendini.
Kaybın için çok üzgünüm Allah sabrını arttırsın.
Evladını sana ahirette şefaatçi eylesin.

Temizliği, daveti geçin. Yaşadığınız zor durumu küçümseyen, üstüne beddua eden bu insanlarla iletişimi kesin lütfen. Eşiniz de sizi haklı buluyorsa bunu kabullenmek zorunda. Çok üzüldüm ve gerildim. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın, size de sabır versin.

Esin onlar gıbı degil mı?. Esin onlardan beter
Esinin göz yummaları yuzunden saygı gormuyor hakarete ugruyorsun.

Esin seni korumayarak yeterince incitiyor keske sorunun kaynağının biricik esin oldugunu görsen.

Eşim çok iyi ama; kayınvalidem görümcem bana kötü davranıyor , laf söylüyor diyorsanız kusura bakmayın ama sizi koruyamayan bi eşiniz var. Yeni evliyken eşimin babası bi kaç bişey söylemişti ben bişey demedim ama eşim bi süre bizi görüştürmedi üzüldüğümü biliyordu. Bu konuyu direk eşinizle konuşun ve o çözsün...

Yanımda diyo ne diyim 40 yasında görümcem 60 da kayın validem cocuklar mı koca insanlar abartınca onlar küstü Bi kez onlara
Ay kıyamiş demek bir kez küstü, ne tatlı adam.

Siz ses cıkaracak mısınız bu insanlara ve akabinde görusmeyı kesecek mısınız? Yoksa böyle geldi böyle gidecek dıyıp sadece ıcınızı dokup rahatlamak ıcın mı yazdınız tum bunları buraya?

Back
X