Görümce...

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
Hanimlar hayırlı akşamlar.

Cok derine inmeden özet geçeyim. Düğün vakti eşimin ailesiyle cok fazla sorun yasadik. Evlendik sorunlar bitmedi, aramız düzelsin diye cok uğraştım. Olmadı. Onlara göre de onlar uğraşmış (esime cok ugrastik demisler)
En son gorumcem beni instagramda hikayelerinden engellemeye başladı, diger görümcemle fotoğraf atınca engeli kaldiriyodu falan değişik hareketler. Neyse baktim ki bu hareketler canımı cok sıkıyor sildim instagramdan.
Bugün iftara çağırdılar. 3 aydır gelmiyordum eşimin hatri icin geldim.
Bana ismimle hitap eden yok en basta, sanki ben yokmusum gibi davrandi görümcem. Sofraya geçerken herkese yerini gösterdi bana sende şuraya geç dedi asagilar bi tavırla. Sofrada herkese bi hizmet ediyo ki ben haric göreceksiniz. Herkese tek tek ne içersiniz diye soran insan bana sormadı bardagimi eşim uzattı. Sofradan zor kalktım balkonda ağladım cok zoruma gitti.
Eşim bi türlü görmüyor cok zoruma gidiyor. Aile konusu hariç esimle baya iyi bi ciftiz. Nasıl bir yol izlemeliyim.

Senslde onu gorme ilk isin rehberinde silmek olsun esinle aranizda muhabbetini bile yapmayin değmez

Sizi asagilamaya calisan insana verilecek en iyi tepki asagilanmis hissetmemek, umursamamak, onemsememek. Engelledigini fark bile etmeyin, bakmayin. Yemekte bir sey icmek istiyorsaniz soyleyin. Sorup sormamasina bakmayin. Sonucta orada o insani gormek icin degil, esinizle olmak icin bulunuyorsunuz. Laf ederse de bir kulaginizdan girsin oburunden ciksin. Nesenizi, huzurunuzu kaybetmemek, ondan etkilenmemek en guzel tokat. :)

Nasıl bu kadar kötü kalpli olabiliyorlar. Bir insan nasıl kardeşinin sevdiği bir kadına böyle bir muamelede bulunabilir? Görümcenizin sizden önce kendi kardeşine hiç saygısı yok. Eşinize durumu güzel bir üslupla izah edin gerekirse görümcelerinizle bir daha bir araya gelmeyin

Ben bunu anlayamiyorum. Insan niye görümce yada elti'yi önemser? Sirf sevdigin adam ile evlisin diye, onun ile arkadas olmak zorunda degilsin, yada önemsemesi zorunda degilsin. Liseli bir cocuk degilsin, hemen aglamayan gerek yok.

Ben olsam yemegimi yerim, keyfime bakarim. Eger bini beni yok sayarsa bende onu yok sayardim fakat abartili bir tavir degil yani. Görümce bu konuda küfür, iftira etmemis mesela. Anlattiklarin bircogu hepsi niyet okumak gibi geldi bana mesela.

En basit o instagramda büyük ihtimal ile sevgilisi üzerine bisey paylasmistir ve abisinin kulagina gitmesini istemiyordur.

Kisacasi dik dur. Hemen tavir yapma. Gerekirse sadece merhaba merhaba iliskisi kür ve esine bu konuda isyan etme.

Eşinle aran iyiymiş hiç anlatıp aranizi bozma sen tepkisiz kal o zmanla görecektir ve gorumcen ve diğerleri aleni bi şekilde bişey yaptiklarinda eşine gormesede göster onun disinda sen anlatma arkasından kinusma

Neden sizi aşağıya çekmek isteyen kişilerin istediğini yapıyor ve onları mutlu ediyorsunuz ki. Boşverin atın hayatınızdan bu insanları yoklarmış gibi davranın onlar öyle yapıyorsa sizde öyle yapacaksınız tek çare bu

Açık konuşayım eğer eşimin kardeşi bana böyle davransa, ilk önce eşimin gereken cevabı vermesini isterim. Sen kimsin evlendigim insanı yok sayiyorsun? Bu önce ona yapılmış bir hakarettir bence. Bunu benim kardeşim de yapsa sonuç aynı olurdu. Ama önce merak ettiğim şu, sizin aranızda tam olarak ne geçti ki gorumce bu şekilde davranıyor? Hakaret falan mı ettiniz? Neden bu kadar tepkili?

O kadar cok zoruma gitti o kadar cok agladim ki

Bazen en büyük tepki tepkisizliktir. Yokmuş gibi davranın aranız iyimiş eşinizle onlar için bozmayın boşverin görümcenizi

Gerçekten normal şartlarda cok mutluyuz ufak tefek sorunlar her ailede olur ama her gittigim de mutlaka bişey yaşıyorum ve eşimle aram bozuluyo

Daha once hakaretleri de oldu. Ailece yapmadığım şeyleri yaptım diye de anlattılar. Mutlaka bende onlara biseyler yapmışımdır. Ama ben bugün oraya özenerek gittim gayet neseliydim. Eve gelen misafire bu yapilmaz

Eşime acik acik ben bi daha gitmem bu kadar asagilandigimi hic hatirlamiyorum dedim. 2 yildir neler yasadim da oturup esimin yaninda ağlamadım hep guclu durdum ama bu defa zoruma gitti

Esin aslinda bal gibi goruyor gormez olur mu?ama yapan ailesinden olunca sesini cikarmak isine gelmiyor,buda sana ders olsun adam yerine konmadigin hic bir ortama girme,sever sayarlarsa saygi gosterilir hurmet edilir,boyle hal ve hareketlerde bulunan buyuge saygi gosterilmez.Esine de durumu anlat rahatsizligini dile getirki bir daha ayni ortamda bulunman icin baski yapamasin....

Daha once hakaretleri de oldu. Ailece yapmadığım şeyleri yaptım diye de anlattılar. Mutlaka bende onlara biseyler yapmışımdır. Ama ben bugün oraya özenerek gittim gayet neseliydim. Eve gelen misafire bu yapilmaz

Ya hayir o kadar bisey yapmadi ki. "Orda otur" dediginde ona hafiften "noluyoruz" diye bakis atabilirdin. Icecegini gidip kendin al iste. Hani bunlar aglanacak seyler cidden degil. Sanirim daha cok gencsin ve hali ile kafanda cok büyütüyorsun.

Zaman ile daha olgunlasirsin, hatta bu zamanlar icin gülersin bile. Bende mesela görümce instagramda ekli bile degil. Kaynanamlara gittigimde ve orda oldugunda iste merhaba napiyosun sohbeti. O kadar. Aramiz kötü degil kesinlikle. Böyle seviyeli ve mesafeli bir iliskimizin olmasi hosuma gidiyor.

Benim icin en önemlisi kendi evimdeki huzurum. Onun disinda herkes dis kapinin dis mandali.

Senin yanın eşinin yanıdır zaten illa yer göstermesine gerek yok ki.eşin nereye oturursa oraya oturursun misafirde sayılmazsın sana yemek vermeyecek hali de yok eşin uzatmış alt tarafı bardağı sizde biraz yardım edebilirdiniz mesela içecekleri koyabilirdiniz çok anlam yüklemişsiniz herşeye zaten konuşmuyormuşsunuz engellemişsiniz tabii ki canım cicim demeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…