görümceden dertli:))

isimolmasa

bencil ol, mutlu ol:)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
638
0
26
İstanbul
merhaba arkadaşlar, ben 2 yıllık evliyim, lanet olsun ki aynı apartmanda oturuyoruz, nasıl böyle bi hata yaparım onamı yanayım herşeyi dert eder oldum onamı yanaym?? öncelikle aynı partmandasınz her zamn gel beraber yiyelim oluyor, genelde ben yedim diyorum ama bi yere kadar surat asıyolar gitmeyince. kayınvalidem görümcemin kızına bakıyor görümcem işten çıkıyor 5 te orda, hazır yemek yiyip geçiyor örgü örmeye kocası geliyo 10 larda onada yemek yedir çay yap meyve soy ondan sonra evlerine giderler, ben kendi annemin evinde gelin olsa asla böyle bişey yapmam diye düşünüyorum. cocumu bakıyor yeter der işten çıkınca alır yavrumu giderim evime. böyle yüzsüzler ben görmedim. kayınpederim eve eli kolu dolu gelir Allah razı olsun ondan. ve görümcem giderken herşeyden doldurup gider. (bulgur,pirinç, meyve, sebze et ürünü vs..) kendisi çalışıyo ev almak için para biriktiriyolar, hiç bize bi katkıları yok, benim eşimin çalıştığıda o eve giriyor hesaplarımız bir yani. borcumuz çok ama onlar bize hep yük oluyor, aşırı nefret ediyorum artık görmek istemiyorum bizim zor günlerimizde bizi sömürüyorlar, kayınvalidem çok bahçe yapar beni arada çağırır, hiç sevmiyorum bahçe işini, yapma diyoruz ama laf anlamıyor, 4 yerde bahçesi var, patates fasulye ve daha birçok şey yetiştiriyor, ben onla gitmeynce köyden geldiği zaman surat bi karış konuşmuyor hep işler bana kaldı halim yok yapamıyorum bilmem ne, e yapma diyorum bir sürü külfetiz diyor, çünkü yaptığından kızına veriyor, 2 çuval patatesi damat yüklendi gidiyo ben gidip köyde bahçe yapmadığım için kötü oluyorum, kızına gel demiyo o çalışıyor çocuğu bakılıyor ben gidip köyde bahçe yapacağım görümcem hazır yiycek varmı böyle bişey arkadaşlar akıl verin delirmek üzereyim. eşime anlatıyorum üzülüyor sonuçta ailesi, herşeyn farkında ama diyemiyor ablam ne yapayım diyor. nasıl davransam nasıl mutlu olsam bilemiyorum, herşeyden soğudum resmen. en başında ayrı yerde ev tutacaktk çok akılsızlk ettm şmdi başımı yiyorum akıl vern ltfn..

merhaba arkadaşlar, ben 2 yıllık evliyim, lanet olsun ki aynı apartmanda oturuyoruz, nasıl böyle bi hata yaparım onamı yanayım herşeyi dert eder oldum onamı yanaym?? öncelikle aynı partmandasınz her zamn gel beraber yiyelim oluyor, genelde ben yedim diyorum ama bi yere kadar surat asıyolar gitmeyince. kayınvalidem görümcemin kızına bakıyor görümcem işten çıkıyor 5 te orda, hazır yemek yiyip geçiyor örgü örmeye kocası geliyo 10 larda onada yemek yedir çay yap meyve soy ondan sonra evlerine giderler, ben kendi annemin evinde gelin olsa asla böyle bişey yapmam diye düşünüyorum. cocumu bakıyor yeter der işten çıkınca alır yavrumu giderim evime. böyle yüzsüzler ben görmedim. kayınpederim eve eli kolu dolu gelir Allah razı olsun ondan. ve görümcem giderken herşeyden doldurup gider. (bulgur,pirinç, meyve, sebze et ürünü vs..) kendisi çalışıyo ev almak için para biriktiriyolar, hiç bize bi katkıları yok, benim eşimin çalıştığıda o eve giriyor hesaplarımız bir yani. borcumuz çok ama onlar bize hep yük oluyor, aşırı nefret ediyorum artık görmek istemiyorum bizim zor günlerimizde bizi sömürüyorlar, kayınvalidem çok bahçe yapar beni arada çağırır, hiç sevmiyorum bahçe işini, yapma diyoruz ama laf anlamıyor, 4 yerde bahçesi var, patates fasulye ve daha birçok şey yetiştiriyor, ben onla gitmeynce köyden geldiği zaman surat bi karış konuşmuyor hep işler bana kaldı halim yok yapamıyorum bilmem ne, e yapma diyorum bir sürü külfetiz diyor, çünkü yaptığından kızına veriyor, 2 çuval patatesi damat yüklendi gidiyo ben gidip köyde bahçe yapmadığım için kötü oluyorum, kızına gel demiyo o çalışıyor çocuğu bakılıyor ben gidip köyde bahçe yapacağım görümcem hazır yiycek varmı böyle bişey arkadaşlar akıl verin delirmek üzereyim. eşime anlatıyorum üzülüyor sonuçta ailesi, herşeyn farkında ama diyemiyor ablam ne yapayım diyor. nasıl davransam nasıl mutlu olsam bilemiyorum, herşeyden soğudum resmen. en başında ayrı yerde ev tutacaktk çok akılsızlk ettm şmdi başımı yiyorum akıl vern ltfn..

Senin için çok zor canım.
En başta yapman gereken maaşları ayırmak. Herkesin evi ayrı neden sizin paranız o eve girsin ki?

Daha sonra da o apartmandan taşınmalısın.
Umarım kısa sürede kurtulursun bu sorunlardan.
Allah kolaylık versin.

ev müstakil bize ait eşim yaklaşık 10 yıldır çalışıyo o evi yapmak için uğraştı babasıda yardımcı oldu birlikte ödüyorlar, yani taşınmam keşke mümkün olsa, evim olacak kira ödemeyecem diye başta cazip gelmişti ama şimdi kiralarda sürünmeye razıyım böyle bi hayat süreceğime. ama eşim taşınmaz babasına saygısızlık gelir ona..

artı şimdi babası yardım ediyor diye kayınvalidem diğer erkek kardeş evlenecek borç bitecek öyle ayıracam diyor. lanet olsun böyle yardım eden büyüklere....

Eşinize rest çekmek için neyi bekliyorsunuz?Eşinizin annesi olabilir ama hayatınızı kimsenin yönlendirmesine asla izin vermeyin.Gördüğünüz gibi siz ne kadar alttan almaya çalışsanız da bazı insanlara iyilik gerçekten yaramıyor.

aynen kardeşim ya eşime anlatmak istemiyorum çünkü hemen huzuru kaçıyor, konuşmuyor, bana bişey diyemiyor, haklıyım ama onlarada susuyor, eşime anlatamayınca içimde tutarak patlıyorum, bu siteye üye oldum inan şunları şuraya yazmak bile biraz içimi rahatlattı, valla böyle düşüncesiz görümce Allah kimseye nasip etmesin, ailelerde çok iş var ama ben kayınvalidemn yerinde olayım, oğlumun parasını, kızıma yedirmem, hak ya helal etmiyorum asla, ben borç var diye hiç bi istediğimi alamıyorum, saçımı boyatmaya hevesliyorum dur borç bitsin dur sonra alırım yok eşimde para sıkışmasın, ama görümce yesin. damat yesin. cocuğu yesin ohh ben erteliyim. hata bende biliyorum ağzımı açıp bişey demiyorum ya onlara iyi oluyo bana, çok daha yerler bizim hakkımızı bu gidişle...

Son düzenleme:
Kızına birsey buyurmayıp, geline bu konuda rahat davranan insanları anlayamıyorum?

Benim anaannem gelinle birlikte yasar ve buna ragmen bir kere birsey yap dedigini görmedim, duymadım. İnsan kızından istemeyecegi seyi gelininden nasıl isteyebilir hic aklım almıyor..

Keselerin bir olması sizin acınızdan dezavantaj. Mesela benim yengem ayrı eve cok cıkmak istedi hatta bir istedi olmadı, iki istedi olmadı bu sefer baska yollara basvurdu. Gereksiz yere aileler o kücücük yerde birbirine düsman oldu.

Hata dayıdaydı, onun g..tü yemedi ayrı evin sorumlulugunu almayı, babasının evinde ekmek el' den su gölden oh ne ala, ne elektirik faturası, ne su faturası düsüncesi var, evin aylık mutfak masrafı sadece 500 TL, dayım aldıgı parayı kendi yer, zaten aldıgı para ne kira vermeye, ne de iki cocugunun giderlerine yeter. Dedem sag olsun bugüne kadar geldiler cocukları kocaman oldu.

Görümceniz uyanık, eniste bey ondan daha uyanık.

sen neden görümcenin eşine yemek hazırlıyosun meyve hazırlıyosun ki
o evde yaşamıyosun bi kere
bi zahmet eşinin yemeğinide koysun önüne
ne münasebet...yapma sende al eline örgü o ördükçe sende ör:)

aynen öyle ekmek elden su gölden, yiyo içiyolar artı evlerinede herşeyden alıp gidiyolar, nasıl bi düşüncesizlktir. illa almandan rahatsız oluyorummu demem lazım insan kendi hesap etmeli, ben aynısını asla anneme yapmam, cocumu baksa üstüne para veririm... tamam babasının parası birazda ama kocamın parasıda var hesap bir sen ne biçim kızsın ya. saçını yolasım var şuan:))

bade dediğim gibi eşim geliyoya inelim alta diyor e iniyoruz onlarda orda, kayınvalidem bi çay koyun diyo eşim meyve diyor ne yani bende onun gibi mi olayım kayınvalideme acırım inan utanırım hem sonra ben oturacam kadın yapacak ama görümcem rahat maşallah. kocasının yemeğini verse avara olur elişiyi bitirmeye bakar.

bade dediğim gibi eşim geliyoya inelim alta diyor e iniyoruz onlarda orda, kayınvalidem bi çay koyun diyo eşim meyve diyor ne yani bende onun gibi mi olayım kayınvalideme acırım inan utanırım hem sonra ben oturacam kadın yapacak ama görümcem rahat maşallah. kocasının yemeğini verse avara olur elişiyi bitirmeye bakar.

o zaman o geldiğinde inme kv.ye
ne demişler ne şeytanı göreyim ne ihlası okuyayım:)
sabah onlar yokken in kv.nin yanına laf edemezler gelmiyo diye
eşinin parayı ayırma gibi bir seçeneği yoktur büyük ihtimalle bayağı içli dışlı olunmuş bu konuda
bari başka yerden borç açın araba filan alın da ortak keseye girmesin paranız

Son düzenleme:
2 Yıldır evlisin, merak ettiğim bir konu var umarım yanlış anlamazsın, uyum sağlamayı denedin mi?

Çalışmıyorsun değil mi? :31:

bade bana kalsada inmeyeceğim akşamları ama eşimn babası şöför 2 akşamda bir geliyo, bebeğim var 1yaşında kayınpeder arıyo böceği al gel mecbur iniyorum. onun için sorunum yakın oturmak:(( ve görümcemin çalışıp cocuğu bize yük etmesi.. kendi kayınvalidesi ona uzak oraya bırakmak işine gelmiyor gidince orda rahat edemiyor kadın yemek bile hazırlamıyomuş gidecem işten de yemek ben hazırlayacam diye oraya gitmiyo tabi kendi annesi gibi hamalı bulduya.

sen neden görümcenin eşine yemek hazırlıyosun meyve hazırlıyosun ki
o evde yaşamıyosun bi kere
bi zahmet eşinin yemeğinide koysun önüne
ne münasebet...yapma sende al eline örgü o ördükçe sende ör:)

Bu yoruma katılıyorum, senin kayınvalideni düşünmen güzel birşey.
Fakat başkasının sorumluluğunu senin üstlenmen doğru birşey değil.
Alıştırdığın müddetçe, hep senden beklenecektir yaptığın her şey.

sende her zaman aşağı inme canım.. iniosan da yapma... sen kayınvalidene kıyamıyosun da, görümcen annesine kıymamazlık yapıyo mu? merak etme, kaynanan çay ve meyve vermekle yorulmaz... bence kendi kızı düşünsün artık bunu... veya görümceni de çağır, gel beraber yapalım de, bana yardım et de... böyle devam ederse, daha çok ezilirsin ama...

sende her zaman aşağı inme canım.. iniosan da yapma... sen kayınvalidene kıyamıyosun da, görümcen annesine kıymamazlık yapıyo mu? merak etme, kaynanan çay ve meyve vermekle yorulmaz... bence kendi kızı düşünsün artık bunu... veya görümceni de çağır, gel beraber yapalım de, bana yardım et de... böyle devam ederse, daha çok ezilirsin ama...

aynen öyle resmen eziliyorum. ses çıkarmadığım için. ben çok çekiniyorum kayınpeder diycek ki bak oturuyo hanım hazırlıyor yiycekleri diye. salaklık bndeki dimi..

en başta ALLAH yardımcınız olsun.biliyorumki zor işler bunlar.benzeri şeyleri bende yaşadım.ama cok şükürki eşim sayesinde ayrıyız şuan.pesettilermi asla:(((hala tek hayalleri aynı apartmanda k.validemler biz,eltimler ve görümcemler bir oturmak.ALLAHım fırsat vermesin inşallah.
yapılabilecek tek şey eşinizin sizi tutup anlayıp bişeyleri değiştirmeye cesareti olması.bunu tek başınıza yapamazsınız çünkü.her çabanızda biraz daha kötü gelin olursunuz.tek çözüm koca:ssz: bazı şeyleri göze alarak sizi ve kendini oradan kurtarması lazım...

Bu yoruma katılıyorum, senin kayınvalideni düşünmen güzel birşey.
Fakat başkasının sorumluluğunu senin üstlenmen doğru birşey değil.
Alıştırdığın müddetçe, hep senden beklenecektir yaptığın her şey.

evet malesef öyle aslında ben onlara hazırlamak istemem ama mecbur aynı odadalar ve eşime bir tabak soyuyosam onlarada pay ediyorum:(( kendi hayatımı yaşayamıyorum kısacası... içim içimi yiyo, dışa belli etmiyorum onlarda sanıyor sorun yok, iş bende bitiyo konuşmadığım sürece böyle gider dimi:(

Back
X