görümceden dertli:))

çok yanlış düşünüyorsunuz o zaman konu sahibi neden kayınvalidesinde sürekli

o zaman bu saydıkların hepsi de konu sahibi için veya eşi içinde geçerli

sanırım konunun tamamını okumadınız. kadın kendi evinde oturmak istiyo ama devamlı aşağı inmesini istiyorlarmış,gitmeyince surat tavır,küsme vs. eşide tavır yapıyor.anlayacağın kendi isteyerek gitmiyor

evet katırlıyorum, ben diyorum mantı haşlayalım, kayınvalidem diyorki baban yemez, vs
evdeki görümcem bişey yapıyor , ablam sever diyor. yani olmuyor kendin olsan kafana göre yaparsın.

ohooo bir de milletin damak zevkine göre yemek. Ben senin yerinde olsam kendime göre pişiririm, yiyen yesin yemeyen yemesin bu ne yaa milletin özel aşçıbaşısı mısın sen?

çok güzel diyosun da bu seferde kaynanası kayınpederi surat yapıyolarmış niye gelmiyosun diye,kocası üzülüyomuş falan, e tabi adamlara hizmetçi lazım. nasıl olsa üst katta hemen çağırırım gelir her işimi görür diye düşünüyolar

kendi dediklerinizle çelişiyorsunuz oğlu ve gelini gelmiyor diye suratı düşen anne baba
kızı damadı gelmiyor diye üzülüyor olamaz mı peki

evet iş yapması görücesinin kocasına yemek hazırlaması olacak iş değil ama kızının da annesinin evine gelmesine oturmasına yemek yemesine kimse karışamaz
madem çok kötü birşey yapıyor görümce kendisi de kocasıyla kötü olmayı göze alarak görümcesinin yaptığını yapmayacak sürekli aşağı inmeyecek

ona yemek hazırlamak zorunda değilsin ama annesinin evine gelmesine para vermemesine de karışamazsın
sen neden haftanın 4 günü ordasın eşin istiyor diye deme o da kızı gelmek istiyorsa gelir

annesi ona iş yaptırmıyor olabilir benim annemde onlara gidince iş yaptırmaz çalışıyorsun evde işin var burda yapma bari der
ama benim yapacağım işi de yengem yapmak zorda değil orası ayrı tabi senin yapacağın gidince onun işlerini üstlenmemen

yoksa gitsin evine evinde otursun annesinin dolabından yiyecek almasın eşi geli burda yemek yemesin onlara karışamazsın
madem çok rahatsızsın eşinle hallet sorununu hergün hergün inme kendi evinizde oturun

kendi evimde oturunca sorun yapmasalar inmeyeceğim. kayınvalidem diyo 2 taraflı masraf olmasın, burda pişirip yiyelim.
ayrıca benim eşimin parasıda o eve giriyorsa kusura bakma zoruma gider, eşim çalışıp , ablası eniştesi ve eniştesinn kızına yedirmemeli.
kendi eşi ve cocuğu sorumluluğu var.
senin annenin evindeki yengenin parasıda o eve geliyo ve borçları varsa gidip her akşam çoluk cocuk annende yemeyi kendine yedirirmisin??*

Örnek alın dediğim için çok bozuldunuz sanırım ama kötü bişey demedim ki.. Örneklik yanı şu alıyor daha net izah etmek gerekirse, borcumuz var deyip ağlamıyor.. Kalkıp kendi de bişeylerin ucundan tutuyor..

Yok bence de akşamları evine gitse daha iyi olur ama her insanın karakteri farklı.. Hem o saatten sonra gidip yemek hazırlamak istemiyordur, yoruluyor gün boyu..

Yalnız size falan gelmiyor ki o, annesine geliyor.. Annesi de memnun olduğuna göre, sizden izin almaz elbette.. Bence siz bu kadar rahatsız oluyorsanız yeme içme işini kendi dairenizde yapın, böylece görümcenizi bu adar dert etmezsiniz..

O da annesine geliyor yemeğe, abiside :34: bi farkınız yok ki şu durumda.. Eleştiriyorsunuz madem aynısını yapmak yerine siz çıkın evinize..

borcumuz var deyip ağlamıyomu? gözü doymuyor be, senin evin var deyip başıma kakıyor,kira ödeyemiyoruz deyip duruyor. kendi çalışır eşi çalışır bizde yer içer alır gider yine aç.

borcumuz var deyip ağlamıyomu? gözü doymuyor be, senin evin var deyip başıma kakıyor,kira ödeyemiyoruz deyip duruyor. kendi çalışır eşi çalışır bizde yer içer alır gider yine aç.

Eee sende ağlıyosun ? Ben ağlamıyor derken en azından çalışıyor dedim , lafı cımbızla çekmişsiniz ama..

Onun gibi bi işiniz uğraşınız olursa , annesinin evinde yediği lokmaları saymazsınız kızın..

Annesinin evi istediği gün gelir istediği kadar kalır, sen yokken o vardı..

Sende madem bu kadar rahatsızsın , çık kendi katına.. O seni görmeye gelmiyor ki zaten..

Sende eşinde ordasınız, görümce ve eşi gelince mi suç ? Annesi kendi düşünüp bahçeden brişeyler veriyormuş, silah zoruyla almıyorki görümcen , niye kıskanıyosun.. annen sana verse , sen suçlu mu olurdun ?

kendi dediklerinizle çelişiyorsunuz oğlu ve gelini gelmiyor diye suratı düşen anne baba

evet iş yapması görücesinin kocasına yemek hazırlaması olacak iş değil ama kızının da annesinin evine gelmesine oturmasına yemek yemesine kimse karışamaz
madem çok kötü birşey yapıyor görümce kendisi de kocasıyla kötü olmayı göze alarak görümcesinin yaptığını yapmayacak sürekli aşağı inmeyecek

canım benim kayınvalidem benim eşimden para istemesini biliyor, niye kendi kızına bişey ödetmiyor, kızına diyor sen aldığını bankaya yatıracaksın, eşime de ödemelerden yaptırıyor. bu reva mı ya??
nasıl zoruma gitmesin, yesin içsin bir ekmek bile almasın gelirken.
yorgun işten geliyor hak veriyorum o zaman desin ki anne al 100tl mutfağa bişey alırsın, size yük olmayalım, hazırlıyosunuz ya yeter demesi lazım değilmi?

oğluna kumanya gördürsün, kızı yesin, maaşını bankaya yatırsın? varmı böyle enayilk yapan (bizim gibi)?
karışamazmışım annesinde yemesine.. (şimdi yorum yaparsan sevirinrm)

şimdi siz olayı anlamadınız herhalde görümce her iş çıkısı geliyor yemeğini annesinde yiyor kocasıyla filan(tabiki gider yer babasının evi) konu sahibi de kendi evinde kocasıyla başbaşa oturmak kocasına kendi zevkine göre yemek yapmak istiyor,fakat onlarda devamlı aşağıda olmak zorundalar.görümcesi orda olduğu için onun sevdiği yemekler yapılıyor filan,çocuğuna bakılırken konusahibi de haliyle gün içerisinde bakıyor,halbuki kendi çocuğuda var. gitmeyince az önce dediğim tavırlar oluyormuş. biraz psikolojik baskı yapılıyor. kimse kimsenin çocuğuna bakmak hizmetini görmek zorunda değil onunda kendine göre bi ailesi var,kendi evinde huzurlu olmaya hakkı var benim savunduğum konu bu.

Eee sende ağlıyosun ? Ben ağlamıyor derken en azından çalışıyor dedim , lafı cımbızla çekmişsiniz ama..

Onun gibi bi işiniz uğraşınız olursa , annesinin evinde yediği lokmaları saymazsınız kızın..

Annesinin evi istediği gün gelir istediği kadar kalır, sen yokken o vardı..

Sende madem bu kadar rahatsızsın , çık kendi katına.. O seni görmeye gelmiyor ki zaten..

Sende eşinde ordasınız, görümce ve eşi gelince mi suç ? Annesi kendi düşünüp bahçeden brişeyler veriyormuş, silah zoruyla almıyorki görümcen , niye kıskanıyosun.. annen sana verse , sen suçlu mu olurdun ?

bebeğim iyide tarlaya beni götürmek istiyor, ben gitmeyince gelip söyleniyor, yaptını kızına verecek, hak mı bu??
lafı ben işiteyim, gelinm sonuçta, kızına gel bahçede yap al dese gam yemiycem,
neyse ya sende onlar gibisin üstüme gelme. bide sana dert anlatamıycam..

canım benim kayınvalidem benim eşimden para istemesini biliyor, niye kendi kızına bişey ödetmiyor, kızına diyor sen aldığını bankaya yatıracaksın, eşime de ödemelerden yaptırıyor. bu reva mı ya??
nasıl zoruma gitmesin, yesin içsin bir ekmek bile almasın gelirken.
yorgun işten geliyor hak veriyorum o zaman desin ki anne al 100tl mutfağa bişey alırsın, size yük olmayalım, hazırlıyosunuz ya yeter demesi lazım değilmi?

oğluna kumanya gördürsün, kızı yesin, maaşını bankaya yatırsın? varmı böyle enayilk yapan (bizim gibi)?
karışamazmışım annesinde yemesine.. (şimdi yorum yaparsan sevirinrm)

Ortada bi enayilik varsa bile bunu yapan eşiniz.. Kim silah zoruyla başkasının maaşını alabilir ki ? Vermesin.. Siz de kendi evinizde iki tencere yemek kaynatın, başkalarının evine giren çıkanı da hesap etmekten kurtulun...

Eşine söz geçiremiyorsan neden hırsını görümcenden çıkarmaya çalışıyorsun ben onu anlamadım hala..

sanırım konunun tamamını okumadınız. kadın kendi evinde oturmak istiyo ama devamlı aşağı inmesini istiyorlarmış,gitmeyince surat tavır,küsme vs. eşide tavır yapıyor.anlayacağın kendi isteyerek gitmiyor

konuyu okudum
işte diyorum ki onlar gelmiyor diye surat yapıp kızıyolarsa

demek ki kendi kızlarınında sürekli gelmesini istiyorlar
bilmem bu sefer anlatabildim mi

kendi evimde oturunca sorun yapmasalar inmeyeceğim. kayınvalidem diyo 2 taraflı masraf olmasın, burda pişirip yiyelim.
ayrıca benim eşimin parasıda o eve giriyorsa kusura bakma zoruma gider, eşim çalışıp , ablası eniştesi ve eniştesinn kızına yedirmemeli.
kendi eşi ve cocuğu sorumluluğu var.
senin annenin evindeki yengenin parasıda o eve geliyo ve borçları varsa gidip her akşam çoluk cocuk annende yemeyi kendine yedirirmisin??*

ben sana haksızsın demiyorum sorunun çözümünü yanlış yerde arıyorsun
sen şöyle düşünüyorsun ben eşimle kötü olamam kayınvalidemle kötü olamam suratlarını çekemem ben ineyim ama kızı gelmesin işten gelsin alsın çocuğunu gitsin

niye yediremeyim arkadaşım benim annem benim evim benim ailem neden anneme gitmeye çekineyim ki
şuan bile çocuğum yok ama haftanın bi günü annemlere yemeğe gidiyorum

belki çocuk olunca bu sayı 2 ye çıkar olabilir haa para konusunda yardım ederim ben ama annemde yiyip içmeme kimse karışamaz

ohooo bir de milletin damak zevkine göre yemek. Ben senin yerinde olsam kendime göre pişiririm, yiyen yesin yemeyen yemesin bu ne yaa milletin özel aşçıbaşısı mısın sen?

hayır canım tek ben yapmıyorum sonuçta, kayınvalidemde yardım ediyor ama ben mesala kolay olarak mantı yapalım diyorum ya,
baban onu yemek başka bişey yapalım diyor, mesela biber dolması seviyorum kayınpeder yemez diyor, e yapmıyoruz bu sefer yapıyoruz onun dediği bi yemeği.
ama birlkte yapıyoruz tek ben pişrmiyrum.

Ortada bi enayilik varsa bile bunu yapan eşiniz.. Kim silah zoruyla başkasının maaşını alabilir ki ? Vermesin.. Siz de kendi evinizde iki tencere yemek kaynatın, başkalarının evine giren çıkanı da hesap etmekten kurtulun...

Eşine söz geçiremiyorsan neden hırsını görümcenden çıkarmaya çalışıyorsun ben onu anlamadım hala..

eşimi savunmuyorum, beni anlamıyor, veriyor diyorum,
ama görümcemden de az anlayış bekliyorum. bir ekmek tutup gelmek çok mu masraflı bişey??
sen çalışıyosun ya annene giderken hiç bişey getirmiyomusun?? boş mu gidiyosun yemeğe giderken??

şimdi siz olayı anlamadınız herhalde görümce her iş çıkısı geliyor yemeğini annesinde yiyor kocasıyla filan(tabiki gider yer babasının evi) konu sahibi de kendi evinde kocasıyla başbaşa oturmak kocasına kendi zevkine göre yemek yapmak istiyor,fakat onlarda devamlı aşağıda olmak zorundalar.görümcesi orda olduğu için onun sevdiği yemekler yapılıyor filan,çocuğuna bakılırken konusahibi de haliyle gün içerisinde bakıyor,halbuki kendi çocuğuda var. gitmeyince az önce dediğim tavırlar oluyormuş. biraz psikolojik baskı yapılıyor. kimse kimsenin çocuğuna bakmak hizmetini görmek zorunda değil onunda kendine göre bi ailesi var,kendi evinde huzurlu olmaya hakkı var benim savunduğum konu bu.

olayı anladım merak etmeyin ama çözümü görümcenin o eve gelmemesi değil
eşiyle çözecek sorununu konuşacak hergün aşağı inmeyecek kendi evlerinin olduğunu kendi bi aile olduğunu anlatacak

kocası derdinden anlamıyorsa karısını düşünmüyorsa görümce neden anlasın ki
yenge yoruluyor bende yardım edeyim diye düşünmez düşünse zaten kocasına yemek hazırlar

haa kocası da laftan anlamıyorsa çekilsin bi köşeye otursun suratsa surat lafsa laf
belki iş yapmadığını görünce çağırmaktan vazgeçerler

bebeğim iyide tarlaya beni götürmek istiyor, ben gitmeyince gelip söyleniyor, yaptını kızına verecek, hak mı bu??
lafı ben işiteyim, gelinm sonuçta, kızına gel bahçede yap al dese gam yemiycem,
neyse ya sende onlar gibisin üstüme gelme. bide sana dert anlatamıycam..

Ben onlar haklı, sen çalış kızı yesin demedim ki

Hatta diyorum ki iş sizde bitiyo.. Madem haklısınız gitmeyin.. Ya küçük çocuğunuz bahane edin , ya da bi işe girin gmrümceniz gibi akşam gelip ayaklarınızı uzatın..

Ses çıkarmayıp bahçe işine yardım ediyosunuz, sonra yine görümcenize kızıyosunuz.. Sen ya da annesi yapmış, o onu ilgilendirmiyor ki.. Annesinin ona verdiğini alıp evine götürüyor, bunu herkes yapar diyorum..

Ama siz eşinizin paşa paşa maaşını annesine vermesine kızmak yerine görümce niye annesine geliyor bizim maaşımızdan yiyor diyosunuz.. Kız annesinin evinde yemek yerken bu ekmek, bu yemek kimin parasıyla alındı diye sorgulayamaz ki ?

niye örnek alasın düşünsene ben çalışayım çocuğuma annem baksın(tamam olabilir) akşam geleyim yemeğimi annemde yiyeyim kocama gelinimiz hizmet etsin,evimde elektrik su yemek hiç bir masrafım olmasın.bunun adı gurursuzluk yüzsüzlüktür.ayıp yaa herkes çalışıyo akşam işten gelince alıyo çocuğunu evine gidiyo yemeğini yapıyo yiyo vs.. ben bunu örnek almam arkadaş bunun adı fedakarlık olmuyo milleti kullanmak sömürmek oluyo
oldu olacak kocasıyla o işide gelsin anasının evinde yapsın ya su parası çok gelirse tövbe tövbe

:)))) aynen yüzsüzler.

Hatta diyorum ki iş sizde bitiyo.. Madem haklısınız gitmeyin.. Ya küçük çocuğunuz bahane edin , ya da bi işe girin gmrümceniz gibi akşam gelip ayaklarınızı uzatın..

Ses çıkarmayıp bahçe işine yardım ediyosunuz, sonra yine görümcenize kızıyosunuz.. Sen ya da annesi yapmış, o onu ilgilendirmiyor ki.. Annesinin ona verdiğini alıp evine götürüyor, bunu herkes yapar diyorum..

Ama siz eşinizin paşa paşa maaşını annesine vermesine kızmak yerine görümce niye annesine geliyor bizim maaşımızdan yiyor diyosunuz.. Kız annesinin evinde yemek yerken bu ekmek, bu yemek kimin parasıyla alındı diye sorgulayamaz ki ?

aynı düşüncedeyim sorun görümceyle değil eşle çözülecek yoksa görümce çok iyi yapıyor otursun kalksın demiyorum
sadece o eve boş gelmesi çocuğuna annesinin bakmasına dolaptan yiyecek almasına kimse karışamaz

eşimi savunmuyorum, beni anlamıyor, veriyor diyorum,
ama görümcemden de az anlayış bekliyorum. bir ekmek tutup gelmek çok mu masraflı bişey??
sen çalışıyosun ya annene giderken hiç bişey getirmiyomusun?? boş mu gidiyosun yemeğe giderken??

Evet o kadarcık en azından düşünmeli ama annesi de aman kızım senin borcun var paranı hiç harcama direk bankaya yatır diyerek kızı yüreklendiriyormuş..

Yani burada herp görümceye kızıyorsunuz ama görümce belki de en masumu..

1- Eşiniz yüzünden bu durumdasınız ( maaşını ailesine vermemeliydi en başından )
2- Kendi giderlerinizi kendi evinizde değilde kayınvalidenizin evinde karşıladığınızdan her konuda söz sahibi değilsiniz
3- Kayınvalide kızını çok düşünüyor
4- Kızı bu durumda ne yapsın ?

az insan olsa sorgular. pazrtesi, salı,çarşm,perş,cuma,c.tes, az gün değil tamam mı? sen diyosun ki 1 gün giderm haftada.
pazar günü hariç hep bizde yiyor ve maddi olarak yardım etmiyor, sömürü değilde nedir bu?
kayınvalidem diyorki erkek kardeş evlenecek öyle hesap kitap ayrılacak,
çalış diyosun eşim izin vermiyor.
neyse anlaşamıycaz mümkünse yazma yorum.
eşimin ailesi gibisiniz, size basit geliyor bunlar. yaşasanız belki anlardınız...

Evet o kadarcık en azından düşünmeli ama annesi de aman kızım senin borcun var paranı hiç harcama direk bankaya yatır diyerek kızı yüreklendiriyormuş..

Yani burada herp görümceye kızıyorsunuz ama görümce belki de en masumu..

1- Eşiniz yüzünden bu durumdasınız ( maaşını ailesine vermemeliydi en başından )
2- Kendi giderlerinizi kendi evinizde değilde kayınvalidenizin evinde karşıladığınızdan her konuda söz sahibi değilsiniz
3- Kayınvalide kızını çok düşünüyor
4- Kızı bu durumda ne yapsın ?

evet teşk sorunlarımı 4 maddede topladın.
bende diyorumki madem hesabımız bir o zaman görümcem anlayışla gidere bi katkıda olsun,
ama aynen dediğin gibi annesi para harcatmıyor ona. oğlundan al yedr kızına, kızda yesin.
ben asla kardeşime bunu yapmam karısı varken..
şuan evli olmadığı halde ben annemlere yiyipte gidiyorum evim yakın kendi anneme, biraz oturup kalkıyorum, yük olmuyorum,
nedir onlarında evlendircek cocuğu var.

Back
X