görümceden dertli:))

emin ol ki burda bana hak vermen bana moral veriyor,
onlar beni anlamıyor, sen evet haklısın diyorsun ya güç alıyorum sanki
herkes bişey yazıyor şöyle de şöyle karşılık ver diye yapacağım diyorum. bak inmeyeceğim alta akşam,
yapabileceğime inandırdı beni burdaki arkadaşlar,
düzeltebileceğim,
param ayrılırsa görümcem babasında gelsin yesin yatsın hiç umrumda bile olmaz, ben oraya inmedkten sonra.

Hak vermek derken yanlış anlaşıldım sanırım.
Tamam sizin için zor bir durum ama görümceninde babasının evi.
İstediği gibi gelip gidebilir.Annesi ve babası böyle istiyor çünkü.
Üzgünüm ama siz buna karışamazsınız.Sadece ona ve eşine hizmet etmeyebilirsiniz.
Zaten çözümü kendinizde biliyorsunuz ve söylemişsiniz.Paranızı ayırmak ve aşağıya inmemek.
Dediğim gibi çözüm eşinizde bitiyor.

ben yıllarca elimden geleni yaptım ama sen benim iyi niyetimi anlamadın..ben kendi ailem olsun istiyorum kendi evimde pişirip burda yemek istiyorum diyeceksin..

aynen dediğini gibi her dakika aşağıya inme yap yemeğini evinde ye bebeğinede evinde bak..eşinde nerde yemek istiyorsa orda yesin kendi bileceği iş..artık kendi seçimi...

kayınpederin geldiği akşam 1-2 saat indirirsin çocugu görsünler sonra yine çık evine olsun bitsin..

isteyen rkandan istediğni konuşsun bırak

aynen uygulayacağım, çok sağol.. kendi ailem olsun istiyorum bebeğim ben eşim çok mu ya...

pardonda yoruluyorsa yoruluyor,görümcesi çalışsın,bu kız ev hanımı diye yemeği hazırlasın,önlerine koysun,
herkes bitarafa çekilsin bu kız toplasın ortalığı.çaylarını versin.görümce yoruluyorsa gitsin evine,tabi annesinde herşeyi önüne getiren biri var,
birde beleş.alışkanlık halinede getirlmiş.çocuğada bakan var.bazıları adam kullanmayı nasıl biliyor.
kocası hatalı zaten kendide biliyor,ama insan azcık utanır.illede birilerinin, bu durumdan rahatsızlık duyduğunu
söylemesi mi gerekiyor!!!

işte güzelim bak sen kendi ağzınla söylüyorsun eşinin parası o eve giriyor..eşin gidip parayı onlara veriyor böyle yapmaması gerek..

ama bişey daha söylemek istiyorum eşin hiç düzelecekmiş gibi durmuyo ne yazıkki

evet yapmaması gerek ama yapıyor. erkek kardeşim evlensin borç bitsin biriktrrz diyor...
düzelmezsede çalışsam kendi işimi bilirm kendm birirktrrm. o ödesn kardeşnn borcunu artık ne yapayım,
belki görmesem onları, ne yaptıklarını umursamam belki..

pardonda yoruluyorsa yoruluyor,görümcesi çalışsın,bu kız ev hanımı diye yemeği hazırlasın,önlerine koysun,
herkes bitarafa çekilsin bu kız toplasın ortalığı.çaylarını versin.görümce yoruluyorsa gitsin evine,tabi annesinde herşeyi önüne getiren biri var,
birde beleş.alışkanlık halinede getirlmiş.çocuğada bakan var.bazıları adam kullanmayı nasıl biliyor.
kocası hatalı zaten kendide biliyor,ama insan azcık utanır.illede birilerinin, bu durumdan rahatsızlık duyduğunu
söylemesi mi gerekiyor!!!

evet illa demelimiyim görümceme ki senn yaptığın oluyormu? kendi kafası basmıyor ama, pardon basıyorda işine böylesi iyi geliyor...

aynen uygulayacağım, çok sağol.. kendi ailem olsun istiyorum bebeğim ben eşim çok mu ya...

çok değil canım normali bu zaten çekirdek aile....ama bazı erkekler olgunlaşmakta zorluk çekiyorlar malesef..

evet yapmaması gerek ama yapıyor. erkek kardeşim evlensin borç bitsin biriktrrz diyor...
düzelmezsede çalışsam kendi işimi bilirm kendm birirktrrm. o ödesn kardeşnn borcunu artık ne yapayım,
belki görmesem onları, ne yaptıklarını umursamam belki..

ben burda bir sürü konu okudum ayrıca ev hanımlarına filan hep eğitimler verdimm ve sana birşey söylemek istiyorum buna istinaden..

erkek kardeşim evlenince borcunu bitirip kendi yuvamıza bakarız lafı tamamen hayal ürünü seni kandırmak için kullanılmış bir söz...o evlencekte sonra borcu bitecekte ölme eşşeğim ölme yani

Hak vermek derken yanlış anlaşıldım sanırım.
Tamam sizin için zor bir durum ama görümceninde babasının evi.
İstediği gibi gelip gidebilir.Annesi ve babası böyle istiyor çünkü.
Üzgünüm ama siz buna karışamazsınız.Sadece ona ve eşine hizmet etmeyebilirsiniz.
Zaten çözümü kendinizde biliyorsunuz ve söylemişsiniz.Paranızı ayırmak ve aşağıya inmemek.
Dediğim gibi çözüm eşinizde bitiyor.

karışamazsınız diyorsunuz ya sinirlerim tepeme çıkıyor:)
şu konuda hem fikir olabilirmiyiz.
eğer eşim, anne babasıyla ortaksa para konusundaa, karışırım gelmesine değil, yemesine içmesine.masrafına giderine.
ama eğer benim eşimn çalıştığı bize kalıyosa, eşim anne babasına para vermiyorsa, gelsin yesin doysun gitsin umrumda olmaz.
anlaşıldım mı lütfen şimdi yorum yazın..

çok değil canım normali bu zaten çekirdek aile....ama bazı erkekler olgunlaşmakta zorluk çekiyorlar malesef..

ben burda bir sürü konu okudum ayrıca ev hanımlarına filan hep eğitimler verdimm ve sana birşey söylemek istiyorum buna istinaden..

erkek kardeşim evlenince borcunu bitirip kendi yuvamıza bakarız lafı tamamen hayal ürünü seni kandırmak için kullanılmış bir söz...o evlencekte sonra borcu bitecekte ölme eşşeğim ölme yani

işte buna üzülüyorum, belki erkek kardeş 5 yıl sonra evlenecek. eyAllahım yardım et, böyle düşünen büyüklere az merhamet ver yarabbim..

Çok değil tabi bu en doğal hakkın

Ama eşinde istemeli bunu

Kendi maaşını annesine verirse olmaz o iş maalesef

söyledim ona, asla kabul etmiyorum dedim,
bize erkek kardeşin yardım etmediki borcumuzu öderken, şuan askerden yeni gelecek,
eşim de dediki, yaşa ya kardeşimin borc öderken ben paramı biriktireceğim.
daha üstüne gitmedim, çünkü küsüyor ve 1 gün konuşmuyorz...
ve şuan erkek kardeşini geldiğinde evlensin, eşimde borcuna yardım etsin, hakkımı helal etmem, görümceme nasıl taktıysam onada takarım.
ama belki kaynım derki abi borç olarak kabul ediyorum o ayrı. (mantıklı olan bu bence) ama eğer görümcem gibi yaparsa, haram olsun.
çocuğumun hakkı çünkü,babasının çalıştığı.

bize erkek kardeşin yardım etmediki borcumuzu öderken, şuan askerden yeni gelecek,
ve şuan erkek kardeşini geldiğinde evlensin, eşimde borcuna yardım etsin, hakkımı helal etmem, görümceme nasıl taktıysam onada takarım.
ama belki kaynım derki abi borç olarak kabul ediyorum o ayrı. (mantıklı olan bu bence) ama eğer görümcem gibi yaparsa, haram olsun.

farkettimde hep eşin sana küsüyor daha büyüyememiş heralde..

bride sen küs bakalım kolay kolayda barışma görsün bakalım dünya kaç bucak

Eşi ve kayınvalidesi suçlu bunu bende kabul ediyorum ama

görümceside sütten çıkma ak kaşık değil malesef..

tamam o ev öncedende onun eviydi o zaman şimdi hizmeti gelinden beklemiycek..kalkıp yemeğini kendisi koysun kocasına kendi baksın bu kızda himetçi değil..

haaa tabiki iş öncelikle eşinde biter

canım bence biraz arkadaşların dediğini uygula gitmeyi biraz azalt ki hem kıymetin anlaşılsın hem de evine zaman ayır kendine çocuğuna zaman ayır, belki eşin de bir süre sonra kendi evindeki huzura alışınca o da sık sık inmenizi istemeyecektir. arada bir inersin arkadaşın da dediği gibi çocuğunla sonra çık evine.ama mühim olan hesapların ayrılması. argo tabirle kendi parana sözün geçmesi lazım. aslında neden hesaplar tam olarak bir.ev yaptırdığınız için mi? hesaplar ayrılsa altından kalkamaz mısınız canım

farkettimde hep eşin sana küsüyor daha büyüyememiş heralde..

bride sen küs bakalım kolay kolayda barışma görsün bakalım dünya kaç bucak

bende darılıp konuşmadığım oluyor, o küslük öyle gidiyor, e günümüz zehir geçene kadar bazen o bazende ben, konuşuyoruz bi şeklde.

canım bence biraz arkadaşların dediğini uygula gitmeyi biraz azalt ki hem kıymetin anlaşılsın hem de evine zaman ayır kendine çocuğuna zaman ayır, belki eşin de bir süre sonra kendi evindeki huzura alışınca o da sık sık inmenizi istemeyecektir. arada bir inersin arkadaşın da dediği gibi çocuğunla sonra çık evine.ama mühim olan hesapların ayrılması. argo tabirle kendi parana sözün geçmesi lazım. aslında neden hesaplar tam olarak bir.ev yaptırdığınız için mi? hesaplar ayrılsa altından kalkamaz mısınız canım

ev yaptı kayınpeder, eşimde çalışıyodu birlkte yaptılar, sonra eşimin katına başlandı, babasıda bize destek oldu, hesaplar bir şimdi. diyorlarki diğer erkek kardeşinde dairesi bitsin ayıralım hesapları.

bana kalsa herkes kendi başına ne yaparsa yapsın,
böyle evim olcağına hiç olmasın,
kira ödesem gerisi ödemelerime gitse içim daha rahat ederdi,
hiç değilse kendi mutfağımda olurdum,
borç var diye 2 yerde tüp yanmasın diye birlikte pişirmek istiyo kaynanam.
bende borç erken bitsinde ayrılalım diye razı oldum ama hep başka şeyler giriyo araya
borç bitmiyor,görümcemin yeme içmesinede gider yaptığı için kafayı takmış durumdayım..

Küssün boşver.. Küsmesin diye katanma bunca şeye.. Hatta sen küs, çünkü haklı olan sensin..

Yine diyorum görümcene ya da kaynına haram etmeyi filan bırak , zorla almıyorlar abileri veriyor annelerine.. Anneside onlara sunuyor.. Sen eşinle çözmelisin bu işi..

Yoksa görümcenin ya da görümcenin eşinin maaşını niye kimse yiyemiyo ?

Küssün boşver.. Küsmesin diye katanma bunca şeye.. Hatta sen küs, çünkü haklı olan sensin..

Yine diyorum görümcene ya da kaynına haram etmeyi filan bırak , zorla almıyorlar abileri veriyor annelerine.. Anneside onlara sunuyor.. Sen eşinle çözmelisin bu işi..

Yoksa görümcenin ya da görümcenin eşinin maaşını niye kimse yiyemiyo ?

evet işte buna bozuluyorum, onlar biriktiriyo bizimkinden yeniliyor, bende borç bitmedi diye ayrılamıyorum,
ama ben şöyle düşünüyorum, abidir seviyor vermek istiyor olablr ama birazda karşı taraf düşnmeli, veriyor diye hep almak mı lazım..
bende kardeşlerimi çok seviyorum evet ama onları bakmak harçlık vermek benim değil babamın görevi.... bunu eşim anlamıyor işte...

ev yaptı kayınpeder, eşimde çalışıyodu birlkte yaptılar, sonra eşimin katına başlandı, babasıda bize destek oldu, hesaplar bir şimdi. diyorlarki diğer erkek kardeşinde dairesi bitsin ayıralım hesapları.

bende borç erken bitsinde ayrılalım diye razı oldum ama hep başka şeyler giriyo araya
borç bitmiyor,görümcemin yeme içmesinede gider yaptığı için kafayı takmış durumdayım..[/QUOTE

inşallah bu borç biran önce biter de hesapları ayırırsınız yoksa senin canın daha çok sıkılacak huzurun kaçacak.sen evinde güzel yemeğini hazırla sofranı kur eşin gelince haliyle hazır yemek,aşağı inmek zorunda kalmazsınız, 3-4günde bir de çaya inin torunu sevsinler. eşini evde mutlu et ki adam evinden başka yerde huzurlu olmadığını mutlu olmadığını hissetsin. naçizane tavsiyem(tabi bu sefer yemeği sen yapınca hop görümce filan da size gelir mi,nasıl olsa yukarda yemek hazır hadi oraya çıkalım derler mi onu bilemiyorum:20: )
mesela sizin eve mutfak alışverşi yapılıyor mu yoksa sadece kaynananlara mı yapılıyor.

borç bitmiyor,görümcemin yeme içmesinede gider yaptığı için kafayı takmış durumdayım..[/QUOTE

inşallah bu borç biran önce biter de hesapları ayırırsınız yoksa senin canın daha çok sıkılacak huzurun kaçacak.sen evinde güzel yemeğini hazırla sofranı kur eşin gelince haliyle hazır yemek,aşağı inmek zorunda kalmazsınız, 3-4günde bir de çaya inin torunu sevsinler. eşini evde mutlu et ki adam evinden başka yerde huzurlu olmadığını mutlu olmadığını hissetsin. naçizane tavsiyem(tabi bu sefer yemeği sen yapınca hop görümce filan da size gelir mi,nasıl olsa yukarda yemek hazır hadi oraya çıkalım derler mi onu bilemiyorum:20: )
mesela sizin eve mutfak alışverşi yapılıyor mu yoksa sadece kaynananlara mı yapılıyor.

kahvaltılık oluyor dolapta, bazen ayrı pişirsemde, zile basıyo yemek yapma var bugün diyor, bende yaptım diyorum o günü atlatıyorum,
ama sona yne aynı bi arada pişirsek nolur bi yerde kazan kaynıyoda bilmem ne başlıyor konuşmaya.

evet işte buna bozuluyorum, onlar biriktiriyo bizimkinden yeniliyor, bende borç bitmedi diye ayrılamıyorum,
ama ben şöyle düşünüyorum, abidir seviyor vermek istiyor olablr ama birazda karşı taraf düşnmeli, veriyor diye hep almak mı lazım..
bende kardeşlerimi çok seviyorum evet ama onları bakmak harçlık vermek benim değil babamın görevi.... bunu eşim anlamıyor işte...

Bu devirde sen kendi yuvanı düşünmezsen kimse seni düşünmüyor.. Borç mu var faturamı var o tek seni düşündürüyor.. Ama eşin de senin gibi düşünse zaten bu sorunlar olmazdı..

Ne görümce ne kaynın o yemeği yerken aklının ucundan geçmez kim almış ne kadar harcamış diye, babamızın der yerler..

En büyük hata eşinde, bi şekilde yaptığı yanlışı göstermen lazım.. Sende çocuğunu kendi annene bırak , çalış hatta.. İkinizin geliriyle daha çabuk ödersiniz borçlarınızı..

Kaynın evleneceği zamanda o zaman yapsın abisi bir hediye vs. , kimse size yardım etmediyse niye bu kadar paralı kendini onlara vermek için maaşını

kahvaltılık oluyor dolapta, bazen ayrı pişirsemde, zile basıyo yemek yapma var bugün diyor, bende yaptım diyorum o günü atlatıyorum,
ama sona yne aynı bi arada pişirsek nolur bi yerde kazan kaynıyoda bilmem ne başlıyor konuşmaya.

canım Allah yardım etsin ne diyeyim işe önce eşini tavlamakla başlayacaksın sonra da sabır kaynının askerden gelmesini bekleyeceksin, o askerden gelince eşin hesapları ayıracak inşallah?

Back
X