görümceden dertli:))

Bu devirde sen kendi yuvanı düşünmezsen kimse seni düşünmüyor.. Borç mu var faturamı var o tek seni düşündürüyor.. Ama eşin de senin gibi düşünse zaten bu sorunlar olmazdı..

Ne görümce ne kaynın o yemeği yerken aklının ucundan geçmez kim almış ne kadar harcamış diye, babamızın der yerler..

En büyük hata eşinde, bi şekilde yaptığı yanlışı göstermen lazım.. Sende çocuğunu kendi annene bırak , çalış hatta.. İkinizin geliriyle daha çabuk ödersiniz borçlarınızı..

Kaynın evleneceği zamanda o zaman yapsın abisi bir hediye vs. , kimse size yardım etmediyse niye bu kadar paralı kendini onlara vermek için maaşını

:)) kusura bakma ama eşimin parasını yiyolar diye dertlenirken birde ben çalışıp borca veremem. öylede gelirimz borca değil, ıvıra zıvıra gidiyo böylede.
çalışmaya bi ikna edeyimde. biriktireceğim.
hemde onlarla içli dışlı olmamış olacağım.

:)) kusura bakma ama eşimin parasını yiyolar diye dertlenirken birde ben çalışıp borca veremem. öylede gelirimz borca değil, ıvıra zıvıra gidiyo böylede.
çalışmaya bi ikna edeyimde. biriktireceğim.
hemde onlarla içli dışlı olmamış olacağım.

Ben niye kusura bakayım ki borç sizin dert sizin

Eşine kızıyorsun ama sen bile daha aile olduğunuzun farkında değilsin

Çalışıpta paramı borca veremem diyosun, eşinde zaten aynısını yapıyor hiç 'biz' deyip 'borcumuz' deyip birşeyler yapmıyor, annesine veriyor

Sende daha çalışmadan benim param derdine düştün

Eşinden çok ta farkın yok hani, bu mantıkla aile olmanız zor elbette..

Yani en başta da dediğim gibi görümceyle alakalı bi durum yok, başlık çok alakasız..

Çalışıpta paramı borca veremem diyosun, eşinde zaten aynısını yapıyor hiç 'biz' deyip 'borcumuz' deyip birşeyler yapmıyor, annesine veriyor

Yani en başta da dediğim gibi görümceyle alakalı bi durum yok, başlık çok alakasız..

lafın gelişi kusura bakma... eşim bana istediğim gibi davranmıyorsa, ben birde çalışıp o eve mi vereyim.
sorunum seni ilgilendirmiyor evet, anlamıyorda olablrsn çünkü 100defa yazdım herhalde,
görümcem gelip yiyip içmese ben bu kadar dert etmeyeceğim. kayınvalidemle yaşayacam biraz mecbur, ama birde görümcenin külfetini çekmek zorundayım şuan.
neyse senin fikrine uymuyosa boşver konumu..

ohooo bir de milletin damak zevkine göre yemek. Ben senin yerinde olsam kendime göre pişiririm, yiyen yesin yemeyen yemesin bu ne yaa milletin özel aşçıbaşısı mısın sen?

aynen katiliyorum kendi zevkine gore yap bizdede mevzu oluyo ama esimden degil o ne yaparsam yiyo kayinvalide ben bunu pek sevmemde yiyeyim biraz yapiyo bende diyorum siz etten baska bisey sevmiyosunuzki bu yaptigim et kadar degerli bi yemek benim 15aylik kizim var onada yemek aliskanligi vermeye calisiyorum ve hic takmiyorum sende istedigini yap mecbur kalsinlar

merhaba arkadaşlar, ben 2 yıllık evliyim, lanet olsun ki aynı apartmanda oturuyoruz, nasıl böyle bi hata yaparım onamı yanayım herşeyi dert eder oldum onamı yanaym?? öncelikle aynı partmandasınz her zamn gel beraber yiyelim oluyor, genelde ben yedim diyorum ama bi yere kadar surat asıyolar gitmeyince. kayınvalidem görümcemin kızına bakıyor görümcem işten çıkıyor 5 te orda, hazır yemek yiyip geçiyor örgü örmeye kocası geliyo 10 larda onada yemek yedir çay yap meyve soy ondan sonra evlerine giderler, ben kendi annemin evinde gelin olsa asla böyle bişey yapmam diye düşünüyorum. cocumu bakıyor yeter der işten çıkınca alır yavrumu giderim evime. böyle yüzsüzler ben görmedim. kayınpederim eve eli kolu dolu gelir Allah razı olsun ondan. ve görümcem giderken herşeyden doldurup gider. (bulgur,pirinç, meyve, sebze et ürünü vs..) kendisi çalışıyo ev almak için para biriktiriyolar, hiç bize bi katkıları yok, benim eşimin çalıştığıda o eve giriyor hesaplarımız bir yani. borcumuz çok ama onlar bize hep yük oluyor, aşırı nefret ediyorum artık görmek istemiyorum bizim zor günlerimizde bizi sömürüyorlar, kayınvalidem çok bahçe yapar beni arada çağırır, hiç sevmiyorum bahçe işini, yapma diyoruz ama laf anlamıyor, 4 yerde bahçesi var, patates fasulye ve daha birçok şey yetiştiriyor, ben onla gitmeynce köyden geldiği zaman surat bi karış konuşmuyor hep işler bana kaldı halim yok yapamıyorum bilmem ne, e yapma diyorum bir sürü külfetiz diyor, çünkü yaptığından kızına veriyor, 2 çuval patatesi damat yüklendi gidiyo ben gidip köyde bahçe yapmadığım için kötü oluyorum, kızına gel demiyo o çalışıyor çocuğu bakılıyor ben gidip köyde bahçe yapacağım görümcem hazır yiycek varmı böyle bişey arkadaşlar akıl verin delirmek üzereyim. eşime anlatıyorum üzülüyor sonuçta ailesi, herşeyn farkında ama diyemiyor ablam ne yapayım diyor. nasıl davransam nasıl mutlu olsam bilemiyorum, herşeyden soğudum resmen. en başında ayrı yerde ev tutacaktk çok akılsızlk ettm şmdi başımı yiyorum akıl vern ltfn..

Anneler kızlarını hep düşünür..alan memnun satan memnun bence sen kendini yiyorsun boşu boşuna… bir kere surat assın, iki kere assın üçüncü de çağırmaz seni canım. Taviz tavizi getirir sen izin vermişsin.

lafın gelişi kusura bakma... eşim bana istediğim gibi davranmıyorsa, ben birde çalışıp o eve mi vereyim.
sorunum seni ilgilendirmiyor evet, anlamıyorda olablrsn çünkü 100defa yazdım herhalde,
görümcem gelip yiyip içmese ben bu kadar dert etmeyeceğim. kayınvalidemle yaşayacam biraz mecbur, ama birde görümcenin külfetini çekmek zorundayım şuan.
neyse senin fikrine uymuyosa boşver konumu..

bende dün bikaç kez fikrimi yazdım
ama siz sanki fikir almak için değilde görümcenizi anlatmak için açmışsınız konuyu
yani burda kaç kez denildi paranızı yavaş yavaş çekin onlardan veya kendinize ait borç açın araba filan alarak veya siz çalışın
ama siz habire görümcem diyosunuz
e inmeyin yapmayın diyoruz yazık kv deme ben öyle biri değilim diyosunuz
ne desek bilemedik bizde:44:

Son düzenleme:
Anneler kızlarını hep düşünür..alan memnun satan memnun bence sen kendini yiyorsun boşu boşuna… bir kere surat assın, iki kere assın üçüncü de çağırmaz seni canım. Taviz tavizi getirir sen izin vermişsin.

aynen öyle ben boşuna düşünüyorum, ve onlardan soğuduğum için herşey bana batar oldu..

ama siz sanki fikir almak için değilde görümcenizi anlatmak için açmışsınız konuyu
yani burda kaç kez denildi paranızı yavaş yavaş çekin onlardan veya kendinize ait borç açın araba filan alarak veya siz çalışın

Evet çözüm söylüyoruz olmuyo
Yok takmış bir görümceye
Ne yani görümce gelmesin ama eşiniz yine maaşını versin annesine, bunda sorun yok öyle mi ? Tek sorun görümcenin yediği içtiği..
Pes valla..

evet ben başta görümcemin yaptıklarını yakınlarıma anlatamıyorum diye burda paylaşıp, deşarj olmak istedim, hemde fikir almak.
paramızı şuan ayırmıyolar bu kesin, ama burdaki bi çok arkadaş sayesinde kararımı verdim, inmyeceğim, eşimlede konuşacağım bu akşam,çalışmak istediğimi, ve yarın burda yazacağım.

Evet çözüm söylüyoruz olmuyo
Yok takmış bir görümceye
Ne yani görümce gelmesin ama eşiniz yine maaşını versin annesine, bunda sorun yok öyle mi ? Tek sorun görümcenin yediği içtiği..
Pes valla..

evet parasını vermeside sorun, ama onu aşamıyoruz, görümcemi de aşamıyoruz, sadece ben burda bana yapılanı yazıp rahatlamak istedim,
ama inan gerdin beni yani, yardım etmek zorunda değilsin, verdiğin çözüm bana uymuyor, zaten beğendiğim fikirleri uygulayacağım.
niye üsteledin bu kadar anlamadım ki??

borc eger kendi borclari olsa tabiki kadinda calisip esine destek olarak bitirebilirler yada gelecek icin birikim yapabilirler ama burda tam oyle bidurum yokki arkadas calissa diyelim onun calistigini belkide evin mutfak masrafi olarak kullanicaklar buda bana gore haksizlik kendileri kayinvalidesi ve kayinbabasi haricinde bir aile daha ordan yiyip iciyo ve bir ailenin mutfak masrafida az bi para degil onlar gelmese belkide ayda borc daha fazla azalir ayrica calistigini kendi ailesi haricinde kimseye yedirmek zorunda degil sonucda oda cocugunu dusunur

evet parasını vermeside sorun, ama onu aşamıyoruz, görümcemi de aşamıyoruz, sadece ben burda bana yapılanı yazıp rahatlamak istedim,
ama inan gerdin beni yani, yardım etmek zorunda değilsin, verdiğin çözüm bana uymuyor, zaten beğendiğim fikirleri uygulayacağım.
niye üsteledin bu kadar anlamadım ki??

Çünkü şaşırdım
Hiç böyle güzel açıklamadın ki şimdiye kadar
Hep görümce yiyor içiyor dedin durdun, bende annesinin evinde yiyor beğenmiyosan sen kendi daire çık dedim
Yok dedin kocası da geliyo, eee görümce ordaysa kocası da gelir tabi evde yalnızlarımı oynasın
Kayınvalidene giren çıkana sen karar veremezsin ama kendi katnda bi düzen oturtursan o zaman söz sahibi olabilirsin diyoruz
Kocan hata yapıyo diye sen görümcenin lokmalarını sayıyorsun

Neyse hakikaten anlaşamayacağız, çünkü sen görümceni kıskanıyorsun.. Lokmasına, çocuğuna annesi bakmasına, bahçeden iki domates verilmesne kadar..

Senin de annen sana yapsa keşke.. Çocuğuna baksa, sen çalışsan, eşinde maaşını birine vercekse o sen olsan dedik.. Mantıklı olanda bu , yok sen hala görümce 3 lokma mı yemiş 5 lokma mı yemiş annesinde onu say dur.. Sen bilirsin valla..

borc eger kendi borclari olsa tabiki kadinda calisip esine destek olarak bitirebilirler yada gelecek icin birikim yapabilirler ama burda tam oyle bidurum yokki arkadas calissa diyelim onun calistigini belkide evin mutfak masrafi olarak kullanicaklar buda bana gore haksizlik kendileri kayinvalidesi ve kayinbabasi haricinde bir aile daha ordan yiyip iciyo ve bir ailenin mutfak masrafida az bi para degil onlar gelmese belkide ayda borc daha fazla azalir ayrica calistigini kendi ailesi haricinde kimseye yedirmek zorunda degil sonucda oda cocugunu dusunur

oyyyy Allahım razı olsun, anladın demek istediğimi, evet borcumuz tek bize ait olsa, neden didinmiyim, eşimden mi esirgeyeceğim, ama dediğin gibi mutfak gideri olacak param,
ve aynen dediğin gibi bir ailenin doyması demek az bi para daha değil....

Borcumuz var diyo ? Kendi borçları değil mi yani.. Kayınvalidenin borcu mu ? Arkadaşı anlamak zor zaten.. Annesine gelen görümceye de bizim eve geliyo diyo :44:

Borç onların değilse elbette ödemesin , zaten çalış derken eşin gibi kayınvalidene ver demiyorum ki.. Çalış biraz görümcene hizmetten de , bahçe işinden de kurtul ve daha iyi şartlarda yaşa ekonomik olarak diyorum..

Ama çoook zor belli

evet ben başta görümcemin yaptıklarını yakınlarıma anlatamıyorum diye burda paylaşıp, deşarj olmak istedim, hemde fikir almak.
paramızı şuan ayırmıyolar bu kesin, ama burdaki bi çok arkadaş sayesinde kararımı verdim, inmyeceğim, eşimlede konuşacağım bu akşam,çalışmak istediğimi, ve yarın burda yazacağım.

o zaman akıl verin yazmamalıydın
sadece dertleşmek istedim yazsaydın

Çünkü şaşırdım
Hiç böyle güzel açıklamadın ki şimdiye kadar
Hep görümce yiyor içiyor dedin durdun, bende annesinin evinde yiyor beğenmiyosan sen kendi daire çık dedim
Yok dedin kocası da geliyo, eee görümce ordaysa kocası da gelir tabi evde yalnızlarımı oynasın
Kayınvalidene giren çıkana sen karar veremezsin ama kendi katnda bi düzen oturtursan o zaman söz sahibi olabilirsin diyoruz
Kocan hata yapıyo diye sen görümcenin lokmalarını sayıyorsun

Neyse hakikaten anlaşamayacağız, çünkü sen görümceni kıskanıyorsun.. Lokmasına, çocuğuna annesi bakmasına, bahçeden iki domates verilmesne kadar..

Senin de annen sana yapsa keşke.. Çocuğuna baksa, sen çalışsan, eşinde maaşını birine vercekse o sen olsan dedik.. Mantıklı olanda bu , yok sen hala görümce 3 lokma mı yemiş 5 lokma mı yemiş annesinde onu say dur.. Sen bilirsin valla..

kader çok iyi niyetlisin canım,(!)
görümcemleri size yollayım, siz bakın, siz lokma saymıyosunuz, durumunuz çok iyi sanırım:)

o zaman akıl verin yazmamalıydın
sadece dertleşmek istedim yazsaydın

akıl verenlerden bana uyan fikirler çok oldu, bu bana yeter.. derdimle sıkılanlar zaten hiç ilgilenmesin bile.
kader mesela görümceni kıskanıyosun diyor:) ben bizi sömrmesin yeter diyorum, ama ya anlatamıyorum, yada bende var bi gerilik..

kader çok iyi niyetlisin canım,(!)
görümcemleri size yollayım, siz bakın, siz lokma saymıyosunuz, durumunuz çok iyi sanırım:)

Bende borç ödüyorum, çünkü kayınvalidemin tahsis ettiği bi dairede değil kendi alnımın teriyle aldığım evin kredi borcu gibi büyük bir borç :34:

Ona rağmende ne görümcemin ne de başka birinin bizim evde kaç lokma yediğini sayamadım.. Yani durumla alakası yok bunun , bizim kültürümüzde vardır ev hanesinin dışından gelen biri oldu mu daha özenli sofra kurmak elinden geldiğince.. Ben hatta özenirim misafir geldi diye..

Ama dediğim gibi, kendi evimle meşgulüm, kendi paramla..

Milletin dairesine konup, kızının yediği lokmayı hesap etmem.. Ayıp denen birşey var.. Sıfırsan ev kurmak daha zor, hazır ev bulmuşsun hala şükür etmek yerine öz kızına bahçeden verdiği iki sebzeyi hesap ediyorsun.. Çalış derken bu yüzden diyorum, başka şeylere kafa yorman için ama ne mümkün görümceye takmışsın sen fena halde..

Nasıl istiyosan öyle devam et , ne diyelim ki..

akıl verenlerden bana uyan fikirler çok oldu, bu bana yeter.. derdimle sıkılanlar zaten hiç ilgilenmesin bile.
kader mesela görümceni kıskanıyosun diyor:) ben bizi sömrmesin yeter diyorum, ama ya anlatamıyorum, yada bende var bi gerilik..

herkes kendince fikrini yazıyo neden bukadar terslediniz ki şimdi
kaderde görümcen annesinin evine geliyo size gelmiyo dedi
keseniz ortak sizde bizim de paramızı yiyiyo diyosunuz
o zamanda iş eşinize düşüyo diyo
uygun fikirleri alıp uymayanları terslemek hoş değil.

Back
X