görümceden dertli:))

Görümcenize takılmışsınız "çok yiyor" diye..
Ama görümceniz çalışıyor ve maaşı "ortak hesabınıza" giriyor..Öyle değil mi?
Sonuçta o da eve bir katkıda bulunuyor..
Siz de çalışmayı deneyin bence..
Hem mileltin lokmasını saymak gibi boş işlerle uğraşmazsınız, hem de eve bir katkınız olur..

Bende borç ödüyorum, çünkü kayınvalidemin tahsis ettiği bi dairede değil kendi alnımın teriyle aldığım evin kredi borcu gibi büyük bir borç :34:

Ona rağmende ne görümcemin ne de başka birinin bizim evde kaç lokma yediğini sayamadım.. Yani durumla alakası yok bunun , bizim kültürümüzde vardır ev hanesinin dışından gelen biri oldu mu daha özenli sofra kurmak elinden geldiğince.. Ben hatta özenirim misafir geldi diye..

Ama dediğim gibi, kendi evimle meşgulüm, kendi paramla..

Milletin dairesine konup, kızının yediği lokmayı hesap etmem.. Ayıp denen birşey var.. Sıfırsan ev kurmak daha zor, hazır ev bulmuşsun hala şükür etmek yerine öz kızına bahçeden verdiği iki sebzeyi hesap ediyorsun.. Çalış derken bu yüzden diyorum, başka şeylere kafa yorman için ama ne mümkün görümceye takmışsın sen fena halde..

Nasıl istiyosan öyle devam et , ne diyelim ki..

kader valla bi oku iyice yada yazma kardeşim. kayınpeder ve eşim yer aldı ve eve başladılar, önce kayınpederin evi bitti şimdi bizim dairenin borcundan kaldı,
eve gelen misafirse amenna, bende özenle kurarım masa çeşitler yaparım, bizimde kültürümüz böyledir.
ama görümcem pazar hariç hep bizde (bizde derkende hesaplarımız bir olduğu için,kaynanamın evinede biz dedim) olduğu için misafirlkten çıkıyor.
hazır eve kondun he. ohh demesi ne güzel ordan. rica ediyorum yazma artık..
evin ayrı paran ayrı hayat sana güzel,
aynı yerde olsan görümcende gelse senden beslense görürüm 2 domatesi...

Son düzenleme:
Hem mileltin lokmasını saymak gibi boş işlerle uğraşmazsınız, hem de eve bir katkınız olur..

yok canım görümce evli
kendi kullanıyo maaşını

Son düzenleme:

yorumları okumadın mı bize hiç bir katıkısı yok diye yazıyorum 100keredir. ev alacak diye çalıştıklarını bankada biriktiriyorlar.
görümcem çalışsa para ortak eve verse neden dert edeyim, getiriyo yer derim, ama 1ekmek dahi almıyor gelirken ve pazar hariç hergün kayınvalidemde diyorum.

KÖTÜ OLDUM İYİ Mİ. YAZMIYCAM DAHA BİŞEY. MİLLETİN LOKMASINI SAYMAK GİBİ BOŞ İŞ HE.
KONUYU TAM OKUYUPTA BÖYLE DÜŞÜNENE VALLAHA YAZIK OLSUN DİYORUM.
ALLAHA EMANET OLUN.
EVDEKİLER BİTTİ BİRDE BENİ ANLAMAYANA DERT ANLATIYOR OLDUM BURDA...

yorumları okumadın mı bize hiç bir katıkısı yok diye yazıyorum 100keredir. ev alacak diye çalıştıklarını bankada biriktiriyorlar.
görümcem çalışsa para ortak eve verse neden dert edeyim, getiriyo yer derim, ama 1ekmek dahi almıyor gelirken ve pazar hariç hergün kayınvalidemde diyorum.

KÖTÜ OLDUM İYİ Mİ. YAZMIYCAM DAHA BİŞEY. MİLLETİN LOKMASINI SAYMAK GİBİ BOŞ İŞ HE.
KONUYU TAM OKUYUPTA BÖYLE DÜŞÜNENE VALLAHA YAZIK OLSUN DİYORUM.
ALLAHA EMANET OLUN.
EVDEKİLER BİTTİ BİRDE BENİ ANLAMAYANA DERT ANLATIYOR OLDUM BURDA...

Tamam canım..kızma:34:

O zaman annesi kıyamıyor demek ki kızına..Para biriktirmelerine yardım ediyor...
Senin ailenden bu şekilde yardım alma şansın yok mu hiç?

kader valla bi oku iyice yada yazma kardeşim. kayınpeder ve eşim yer aldı ve eve başladılar, önce kayınpederin evi bitti şimdi bizim dairenin borcundan kaldı,
eve gelen misafirse amenna, bende özenle kurarım masa çeşitler yaparım, bizimde kültürümüz böyledir.
ama görümcem pazar hariç hep bizde (bizde derkende hesaplarımız bir olduğu için,kaynanamın evinede biz dedim) olduğu için misafirlkten çıkıyor.
hazır eve kondun he. ohh demesi ne güzel ordan. rica ediyorum yazma artık..
evin ayrı paran ayrı hayat sana güzel,
aynı yerde olsan görümcende gelse senden beslense görürüm 2 domatesi...

Eee sende benim dediklerimin hiç birini okumadın herhalde
Size gelmiyo annesine geliyo görümceniz diyorum
Tek hata eşinin diyorum , maaşını annesine niye veriyo.. Görümce annesinde yemek yiyince niye kötü oluyo diyorum.. Annesi gel kızım çocuğuna bakim, bahçeden sebze verim , sen maaşını direk bankaya yatır borçlusun diyo.. Belki annesi bile hatalaı ama görümce değil diyorum.. Başlık alakasız diyorum..

Sende bunları izleyip dert ediniyosun boş yere, bunların çözümü eşinde sadece diyorum da diyorum...

Adam belki de tek başına ev borcunu üstlenemediğinden ailesiyle ortak bir işe kalkışmış, sende çalışıp gel biz alalım kendi başımın çaresine bakalım desen hiç bu noktaya gelmezdin belki de..

Görümcenin yediği 3 - 5 lokma bu durumunuzun en son sebebi bile değil..

bade dediğim gibi eşim geliyoya inelim alta diyor e iniyoruz onlarda orda, kayınvalidem bi çay koyun diyo eşim meyve diyor ne yani bende onun gibi mi olayım kayınvalideme acırım inan utanırım hem sonra ben oturacam kadın yapacak ama görümcem rahat maşallah. kocasının yemeğini verse avara olur elişiyi bitirmeye bakar.

bu her yerde böyledir gelinlr hizmetçi görümceler sultabdır annemlerde öyleymiş görümceler çeyiz yapar gelinler hizmet edermiş ama eşinde biraz anlayışlı olmalı ayrı eviniz var evinizde oturun canım

Bu arada nereye ne zaman yazacağıma ben karar veririm.
Hatta biri bana yazma derse yazmacaksam bile inadına yazarım ( huyum kurusun , reelde de inatımdır ).
Hakaret etmiyorum birşey yapmıyorum.
Beğenmeyebilirsin ama bana emir veremez kimse.
Üstüne bir de benden alıntı yapıp konuşunca, cevap hakkım doğuyor bunu kimse engelleyemez. Ancak ben istersem vazgeçerim o kadar..:34:

Eee sende benim dediklerimin hiç birini okumadın herhalde
Size gelmiyo annesine geliyo görümceniz diyorum
Tek hata eşinin diyorum , maaşını annesine niye veriyo.. Görümce annesinde yemek yiyince niye kötü oluyo diyorum.. Annesi gel kızım çocuğuna bakim, bahçeden sebze verim , sen maaşını direk bankaya yatır borçlusun diyo.. Belki annesi bile hatalaı ama görümce değil diyorum.. Başlık alakasız diyorum..

Sende bunları izleyip dert ediniyosun boş yere, bunların çözümü eşinde sadece diyorum da diyorum...

Adam belki de tek başına ev borcunu üstlenemediğinden ailesiyle ortak bir işe kalkışmış, sende çalışıp gel biz alalım kendi başımın çaresine bakalım desen hiç bu noktaya gelmezdin belki de..

Görümcenin yediği 3 - 5 lokma bu durumunuzun en son sebebi bile değil..

arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz
eşi anlasa zaten sorun olmazdı.tek hatanın eşi olduğunun farkında heralde.
maaaşını annesine niye veriyor bunu konu sahibine değil eşine sormak gerek.
görümce hatalı çünkü insanda azcık utanma olur.bunlar yemek hazırlıyor ama insan bir ekmek,bir alışverişte mi yapamaz.
illede birileri mi söyleyecek,şu eksik şunu al diye.benimde çocuğum var,kayınvalidem bakıyor,yemeğe de gidiyorum.haftada 2 defa amenna.
ama hergün gidipte insanların üstüne yığılmanın ne anlmaı var?kızı düşünmüyor,damat ondan beter,
ayrıca konu sahibi arkadaş bu şekilde olması için zorlanılmış.eşi çalışmasını istemiyor.
sanki konu sahibi arkadaşın çalışmak zoruna gitmişte,o yüzden olaylar böyle cereyan etmiş gibi yazılıyor.
dediğim gibi illede birilerinin mi bunları uyarması gerekiyor?
hele damat nasıl bunu kabul edebiliyor anlamıyorum.

arkadaş kızmakta hiçte haksız değil, herkes ev alıyo ama kimse boğazını başkasına yıkmıyor.
gerçi birde benim ark.ım vardı böyle.diyorud para biriktirmek için evde yemek masrafı yapmıyorum
ailelerde yiyoruz diye.sen diyemezsin bunu eşinde diyemez.
canım böyle gelmiş böyle gidecek.ben olsam ama bahçe vakti derim anne kızın için yoruluyosun banane bu işlerden diye.
durumunuz gerçekten sinir bozucu.yapmayı düşüdüğün bişey var mı ?
k.validenle aynı evdemisiniz aynı apartmanda mı ? aynı evdeyseniz evinizi kurar uzaklaşırsınaz rahatlarsınız
ama diğer türlü zor .. allah sabır versin ..

bu her yerde böyledir gelinlr hizmetçi görümceler sultabdır annemlerde öyleymiş görümceler çeyiz yapar gelinler hizmet edermiş ama eşinde biraz anlayışlı olmalı ayrı eviniz var evinizde oturun canım

"bu her yerde böyledir gelinlr hizmetçi görümceler sultabdır "

hem bir gelin, hem de bir gmrümce olarak bu yoruma çok şaşırdım :))

bende görümceyim ama ne birine sultanlık taslarım, ne de kendimi ezdirirm

çok şükür mantığım ve vicdanım var, ayrıca herkesin başında kocası var niye kendini ezdirsin ya da ezilsin

bu konuya 2.yorumum bu, ilk mesajım da konuya eşinin el atması lazım diye yazmıştım dün

Birşey daha var bunu eşinin demeside uygun değil.
en başta görümce düşünecek,sonra kayınvalide.
şimdi adam ne diyebilir ki ablasına yada annesine.
anne sen bunların hesabını mı yapıyorsun diye düşünmez mi?
ama kızı ufak hesaplar peşinde iken aklına gelmiyor.

bencede eşi ikaz edemez, ve katılmıyroum şu lafa gelin hizmetçi görümce sultan mış.
valla kimse kusura bakamaz ezerlerse tanımam bende ezerim
kimse üzülmeye gelmedi dünyaya kimsede kahır çekmek için evlenmedi.
3 -5 günlük msafir olursun anlarımda enayi yerine koymaktır bunun adına.
lokma saymklada ilgisi yok ...

arkadaş kızmakta hiçte haksız değil, herkes ev alıyo ama kimse boğazını başkasına yıkmıyor.
gerçi birde benim ark.ım vardı böyle.diyorud para biriktirmek için evde yemek masrafı yapmıyorum
ailelerde yiyoruz diye.sen diyemezsin bunu eşinde diyemez.
canım böyle gelmiş böyle gidecek.ben olsam ama bahçe vakti derim anne kızın için yoruluyosun banane bu işlerden diye.
durumunuz gerçekten sinir bozucu.yapmayı düşüdüğün bişey var mı ?
k.validenle aynı evdemisiniz aynı apartmanda mı ? aynı evdeyseniz evinizi kurar uzaklaşırsınaz rahatlarsınız
ama diğer türlü zor .. allah sabır versin ..

yapmayı düşündüğüm şey, akşam aşimle konuşmak ve çalışmaya ikna etmek,
çalışınca onlarla içli dışlı olmazsam, yaptıkları da gözüme gelmez diye düşünüyorum,
tek sorun bebeğim. eşim diyorki bebeğimiz daha küçük,senin bakmanı istiyorum.
aynı apartmandayız, eşimle ortak yaptırıyo kayınpeder evleri, lazım değildi ama valla keşke kirada (eşim ve ben, uzak olsaydık) olsa kendi kazancımla ne zman bi ev alabilirsem olsaydı.
ama hayat işte banada bunları yaşattı,

bencede eşi ikaz edemez, ve katılmıyroum şu lafa gelin hizmetçi görümce sultan mış.
valla kimse kusura bakamaz ezerlerse tanımam bende ezerim
kimse üzülmeye gelmedi dünyaya kimsede kahır çekmek için evlenmedi.
lokma saymklada ilgisi yok ...

lokma saymklada ilgisi yok ( BUNUN ŞİKAYETİNDEYİM.TEŞEKKÜR EDERİM. ANLAŞILDIĞIM İÇİN..)

yapmayı düşündüğüm şey, akşam aşimle konuşmak ve çalışmaya ikna etmek,
çalışınca onlarla içli dışlı olmazsam, yaptıkları da gözüme gelmez diye düşünüyorum,
tek sorun bebeğim. eşim diyorki bebeğimiz daha küçük,senin bakmanı istiyorum.
aynı apartmandayız, eşimle ortak yaptırıyo kayınpeder evleri, lazım değildi ama valla keşke kirada (eşim ve ben, uzak olsaydık) olsa kendi kazancımla ne zman bi ev alabilirsem olsaydı.
ama hayat işte banada bunları yaşattı,

canım inş eşini ikna edebilrsin en mantıklısı bu olur.
ne yazıkki bazen var olduğumuz imkanlar hayatımızın tadını kaçırıyor.
çok hak veriyorum sana.ama yüzsüzlğün sınrı yok, ayıp bunu yapanların ayıbı bu.
yanlış anlaşılcak bişey yok bu topikte dertli kadınların kaderi anlayıp dinlemeden yargılanmak
burda herkes mükemmel ya o yüzden hatalı görmelerine şaşırmıyorum ben ! takmayın hiç...

aynen bazen öyle yapıyorum eşime diyorum sen al in. hemen suratı bi karış oluyor bayılıyo kalabalığa, evlenmeden önce bu kadar düşkünmüydü anlamıyorumki, hep onlarla oturmak istiyor benimde bu durumdan hoşlanmamı istiyor...

Zaten erkekler evlenene kadar hiç aileleri ile vakit geçirip, önemsemezler. Evlenince de sürekli aileleriyle olmak isterler ve bu yüzden peşlerinde eşlerini de sürüklerler.Gitmeyince de biz kabahatli oluruz.Ben de bunu anlayamıyorum. Neden evlenince erkeklerin ailelerine düşkünlükleri artıyor. Tüm erkekler aynı şekilde malesef. Ben de çalışıyorum ve bebegıme annem bakıyor. Sırf dinlebilsinler diye çoğu zaman, vaktim olsa bile orda vakit geçirmiyorum. Ama şu varki ben annemi düşünüyorum ve ona bu yaşta çocuk baktırmak zorunda oldugum için üzülüyorum. Muhtemelen görümceniz de sadece evde annesi olsaydı aynı sekilde düşünürdü ama herşeyi siz hallettiginiz için ve kendi annesine zahmet vermedigi için rahatsızlık duymuyor. Size gelince malesef siz elsiniz onların gozunde ve ne yazık ki size acımıyor..

Back
X