görümceden dertli:))

canım inş eşini ikna edebilrsin en mantıklısı bu olur.
ne yazıkki bazen var olduğumuz imkanlar hayatımızın tadını kaçırıyor.
çok hak veriyorum sana.ama yüzsüzlğün sınrı yok, ayıp bunu yapanların ayıbı bu.
yanlış anlaşılcak bişey yok bu topikte dertli kadınların kaderi anlayıp dinlemeden yargılanmak
burda herkes mükemmel ya o yüzden hatalı görmelerine şaşırmıyorum ben ! takmayın hiç...

cevap vermiycem, öyle bi durum olursa, anlamaşamadımız arkadaşlara,
hani yoruldum resmen bugün, aslında onlarada hak veriyorum, uzun oldu yazdıklarım,
kimisi, hepsini okumadan yazıyo bişey, neyse o kadar önemli değil.
önemli olan gerçekte ne yaşadığım.. ve dediğin gibi yüzsüzlük onların yaptığı.
kendisine yapılsa eminim ortalığı karıştırır, işte ben cesaretsizim, benimde ortalığı yıkmam lazım,
alın ya evler size kalsın, vazgeçtim ortaklıktan, ben kendim çalışır alırım ev demem lazım. ama eşim kabul etmez ki.

Eşinin kendi ailesinin olduğunu idrak edebilmesi için başına taş düşmesi gerekiyorsa o taşı sen düşüreceksin canım. Artık tatlı dil mi olur, rest çekmek mi olur, tehdit mi, küslük mü orasını sen bilirsin eşini tanıyan sensin.

Görümcenin değişmesini zaten bekleme onlar ailece sırtlarını dayamışlar ailelerine, buna da lafım yok ama eğer ki sizin de paranız o haneye giriyorsa orada bir dur demek lazım. Üstüne üstlük hizmetine karşılık bir teşekkür yerine, evde bütün gün oturan kadınlar diye laf sokuyorsa terbiyesizdir. Ailesi zamanında size ev için yardımda bulunduğunu sonuçta biliyor görümcen, sizin ne kadar keseniz ortak da olsa, eşin kazandığını ailesine de verse o nasıl görmek istiyorsa o şekilde olayı görür.

Eşinin huyuna git, kimseyi suçlamadan üzüldüğünü, kırıldığını anlat baktın gördün işe yaramıyor ne demişler " küçük bir cinnet herşeyi halleder":34: O zaman da kötü olacaksın mecburen o küstü mü sen de küs, aşağıya inmeyeceğini söyle eşine net ol. Çünkü bunca zaman yaptıkların işe yaramamış biraz da tersini yap bakalım. Bunun sonu gelmez eğer bir an önce derdini anlatamazsan yarın öbür gün bir de kaynınla eltin çıkar bir de onlara hizmet edersin iyice dert sahibi olursun.

Eşine bir anda parlayıp rest çek demiyorum ama güzellikle kararlı olduğunu ifade et, anlamamaya diretirse o zaman eşin güzellikten anlamıyor demektir.

Zaten erkekler evlenene kadar hiç aileleri ile vakit geçirip, önemsemezler. Evlenince de sürekli aileleriyle olmak isterler ve bu yüzden peşlerinde eşlerini de sürüklerler.Gitmeyince de biz kabahatli oluruz.Ben de bunu anlayamıyorum. Neden evlenince erkeklerin ailelerine düşkünlükleri artıyor. Tüm erkekler aynı şekilde malesef. Ben de çalışıyorum ve bebegıme annem bakıyor. Sırf dinlebilsinler diye çoğu zaman, vaktim olsa bile orda vakit geçirmiyorum. Ama şu varki ben annemi düşünüyorum ve ona bu yaşta çocuk baktırmak zorunda oldugum için üzülüyorum. Muhtemelen görümceniz de sadece evde annesi olsaydı aynı sekilde düşünürdü ama herşeyi siz hallettiginiz için ve kendi annesine zahmet vermedigi için rahatsızlık duymuyor. Size gelince malesef siz elsiniz onların gozunde ve ne yazık ki size acımıyor..

evet eminimki bekarken bu kadar ailede annemi göreym babamla oturayım dememştr. şimdi neden bu düşkünlük,
halbuki tersi olmalı, artık evlendin, ve üstelikte bir bebeğin var,
ben erkek olsam eşime derim hep evde bulun, gelince birlkte zaman geçirelim, yani her zamanda boğulur insan tabi, haftada 1 kez ailelere ayrılan zaman yeterli bence.
inşallah bi gün o sisteme geçeriz.
bak diyosun ki dinlensin diye, orda vakit geçirmiyorum diyosun,
geliyor işten görümcem yiyor yemek yıkıyoruz, geçiyor elişi yapmaya, çocuğuna dur yapma, sus, koşma, bebeği (benim kızımı çok çekiştiriyo) bırak, bağırıyo duruyor, e en iyisi işten çıkınca alıp cocuğunu evine gitmesi değilmidir.
annesinin bakmasına lafım yok. bende belki anneme baktırırım ama harçlığını veririm ve bebeğimin yiyeceği şeyleride temin ederim o eve.
bizde kayınpeder alıyor cips, muz , dondurma vs (cocukların tercih ettiği şeyleri yani)

Eşinin kendi ailesinin olduğunu idrak edebilmesi için başına taş düşmesi gerekiyorsa o taşı sen düşüreceksin canım. Artık tatlı dil mi olur, rest çekmek mi olur, tehdit mi, küslük mü orasını sen bilirsin eşini tanıyan sensin.

Görümcenin değişmesini zaten bekleme onlar ailece sırtlarını dayamışlar ailelerine, buna da lafım yok ama eğer ki sizin de paranız o haneye giriyorsa orada bir dur demek lazım. Üstüne üstlük hizmetine karşılık bir teşekkür yerine, evde bütün gün oturan kadınlar diye laf sokuyorsa terbiyesizdir. Ailesi zamanında size ev için yardımda bulunduğunu sonuçta biliyor görümcen, sizin ne kadar keseniz ortak da olsa, eşin kazandığını ailesine de verse o nasıl görmek istiyorsa o şekilde olayı görür.

Eşinin huyuna git, kimseyi suçlamadan üzüldüğünü, kırıldığını anlat baktın gördün işe yaramıyor ne demişler " küçük bir cinnet herşeyi halleder":34: O zaman da kötü olacaksın mecburen o küstü mü sen de küs, aşağıya inmeyeceğini söyle eşine net ol. Çünkü bunca zaman yaptıkların işe yaramamış biraz da tersini yap bakalım. Bunun sonu gelmez eğer bir an önce derdini anlatamazsan yarın öbür gün bir de kaynınla eltin çıkar bir de onlara hizmet edersin iyice dert sahibi olursun.

Eşine bir anda parlayıp rest çek demiyorum ama güzellikle kararlı olduğunu ifade et, anlamamaya diretirse o zaman eşin güzellikten anlamıyor demektir.

Boşver, bizde çok dedik ama dinlemiyo
Varsa yoksa görümcenin yedikleri, zaten kalabalıklar bi tabak fazla koyuyorlar en fazla.. Onun yedikleriyle hacca gidicekler sanki..
Sorun eşte ama kimse yoğurdum ekşi demiyor maalesef

işte yok kardeş keşke olsa..

O zaman yapacak bir şey yok, siz değil bir bin işe de girseniz yine huzursuz olacaksınız. Akşam eve geleceksiniz, onlar da orada bulunacak, siz evin insanı onlar misafir gibi durduğundan yine siz hazırlayacaksınız onlar yiyecek.:50: İmkan yok demeyin, keseyi mutlaka ayırmaya çalışın. Başka bir yol yok.

bazen parladığımda oldu olmadı değil. ben anneme gidiyorum dedim çok, iyice deli oluyor bu sefer, biz evliyizde, senin 2lafının biri ayrılık diyor,
ama hak da vermiyor. duruma alışmamı istiyor. taş düşürecem kafasına sonunda, eğer işe izin vermezse.
benim istediğim olmazsa, daha çekeceğimi sanmıyorum,
ya 2mizde birbirine kırgın yaşarız, yada o düzelir evli oldunu biraz idrak eder. umarım tabi..

Boşver, bizde çok dedik ama dinlemiyo
Varsa yoksa görümcenin yedikleri, zaten kalabalıklar bi tabak fazla koyuyorlar en fazla.. Onun yedikleriyle hacca gidicekler sanki..
Sorun eşte ama kimse yoğurdum ekşi demiyor maalesef

Sorun eşte olmaz mı canım, tabi ki eşte bitiyor herşey. Görümce çok yüzsüz bir insan da olabilir, ki anladığım kadarıyla da öyle, ama bu böyle gelmiş böyle gider. Kimsenin aile yapısını veya karakterini kolay kolay değiştiremeyiz.

Ama eş, eğer ben kocayım öncelikle kendi aileme karşı sorumluluklarım var derse bunu idrak ederse inşallah temennimiz bu, arkadaşımızda rahat bir nefes alır. Allah yardımcısı olsun üzüldüm durumuna.

O zaman yapacak bir şey yok, siz değil bir bin işe de girseniz yine huzursuz olacaksınız. Akşam eve geleceksiniz, onlar da orada bulunacak, siz evin insanı onlar misafir gibi durduğundan yine siz hazırlayacaksınız onlar yiyecek.:50: İmkan yok demeyin, keseyi mutlaka ayırmaya çalışın. Başka bir yol yok.

çalışırsam eğer, geldiğimde bebeğimi alır eve çıkarım,
anne saol baktın ya derim,dinlen gerisini ben hallederim derim.
hem bu kez, kızının yaptığının yanlış olduğunu anlar belki...

Bir de şunu anlamadım, eviniz bir mi, yoksa aynı apartman mı, yoksa aynı bahçede misiniz? Bir de onların borcu bitti bizimki öddeniyor dediniz, iyi ya "bırakın bütçemizi de borcumuzu da biz halledelim" deyin, hani böyle diyemezsiniz de "bundan sonra kendi yağımızda kavrulalım, yük olmayalım" diye kıvırabilirsiniz. Eşiniz mi pısırıklık ediyor? Öyleyse gerekirse kafasnın etini yiyeceksiniz, yine de bu bütçe ayrılacak. Yoksa zaten evliliğinizde huzur kalmayacak sizin bu ruh halinizle.

Fazla iyi niyetlisiniz, hiç sanmam ki dediğiniz gibi olsun. Ha kıymet biliyorsalar anlarlar belki ama bence gelinine bakıp "aa benim kızım bana kötülük ediyormuş da gelinim iyilikten çıkıyor yukarıya hemen" demez, "yanımızda durmak istemiyor, işe girdi bizden koptu" olur. Eşinize dert yanma ihtimalleri doğar, hoop dön başa, yine sizin ara limoni, yine keseler bir.

Fazla iyi niyetlisiniz, hiç sanmam ki dediğiniz gibi olsun. Ha kıymet biliyorsalar anlarlar belki ama bence gelinine bakıp "aa benim kızım bana kötülük ediyormuş da gelinim iyilikten çıkıyor yukarıya hemen" demez, "yanımızda durmak istemiyor, işe girdi bizden koptu" olur. Eşinize dert yanma ihtimalleri doğar, hoop dön başa, yine sizin ara limoni, yine keseler bir.

Vay be ne yüzsüz insanlar var..Benim öz anne babam çiftçilikle uğraşırlar her gidişimizde sebzemizden yoğurdumuza kadar katarlar ben defalarca istemem dememe rağmen. Ama bende her gelişimde ya harçlık veririm kardeşlerime ya da ufak tekef hediyeler götürürüm gönül almak için. Yarın çocuğum olduğunda annem ya da kayınvelidem ona baksın gene gönüllerini hoş ederim. Çünkü kimse kimsenin hambalı değil... Yapmak zorundada değiller...

Bir daha görümcen yiyecek götürmeye kalktığında bizede bunlar havadan yağmıyor de,, ne bu ya bırak kötü gelin ol biraz.. En sevmediğim arsız ve hep bana diyen insanlardır.

Bir de şunu anlamadım, eviniz bir mi, yoksa aynı apartman mı, yoksa aynı bahçede misiniz? Bir de onların borcu bitti bizimki öddeniyor dediniz, iyi ya "bırakın bütçemizi de borcumuzu da biz halledelim" deyin, hani böyle diyemezsiniz de "bundan sonra kendi yağımızda kavrulalım, yük olmayalım" diye kıvırabilirsiniz. Eşiniz mi pısırıklık ediyor? Öyleyse gerekirse kafasnın etini yiyeceksiniz, yine de bu bütçe ayrılacak. Yoksa zaten evliliğinizde huzur kalmayacak sizin bu ruh halinizle.

ya zamanında bi yer aldı eşim ve babası, 3 daire yaptılar, birinde kayınvalidem,birinde eşim ve ben oturuyoruz, diğer daireninde içi yapılacak kaynıma, borcumuz komple bitince ayırabilirmşiz hesabı, kayınvalidem öyle diyor, eşimde onaylıyor. ben kabul etmem kaynımın evinin bitmesini desemde eşim öyle olacak diyor.
çünkü kaynım okuyodu şimdi askerde, yani o borcumuza hiç yardım etmezken, ben onun dairesinin bitmesini bekleyeceğim,,
saçmalığın bu kadarı yani.. böyle bi aile yapısı yok herhalde daha..

Vay be ne yüzsüz insanlar var..Benim öz anne babam çiftçilikle uğraşırlar her gidişimizde sebzemizden yoğurdumuza kadar katarlar ben defalarca istemem dememe rağmen. Ama bende her gelişimde ya harçlık veririm kardeşlerime ya da ufak tekef hediyeler götürürüm gönül almak için. Yarın çocuğum olduğunda annem ya da kayınvelidem ona baksın gene gönüllerini hoş ederim. Çünkü kimse kimsenin hambalı değil... Yapmak zorundada değiller...

Bir daha görümcen yiyecek götürmeye kalktığında bizede bunlar havadan yağmıyor de,, ne bu ya bırak kötü gelin ol biraz.. En sevmediğim arsız ve hep bana diyen insanlardır.

vallahi tebrik ederim. sana annen veriyor olabilr evet ama bak sende kardeşlerime hediye alıyorum diyorsun, helal olsun.
bu işler böyle olmalı, herşey karşılıklıdır.
birde düşünki annenin çiftciliğine abinle-yengen ortak rahatlıkla alırmısın ordan bişey?

Kesemiz ortak olsun diyen aile, sen çalışınca seni bu kadar rahat bırakacağına ihtimal veriyor musun canım? Tam tersi senden beklentileri artar, karı-koca çalışıyorsunuz derler. Üstelik sen çalışmadan bankadaki paranı sayıp vermişsin eşinin üzülmemesi için, bir de çalışsan eşin borcumuz var dediğinde ne yapacaksın?

Sizin tek çözümünüz; önce eşinin aile bütçenizi kendinizin idare etmenizi kabul etmesi ve tabi ki sonrasında ailesiyle oluşacak olası tartışmadan dolayı keseleri ayırmaktan vazgeçmemesi..

Son düzenleme:
ya zamanında bi yer aldı eşim ve babası, 3 daire yaptılar, birinde kayınvalidem,birinde eşim ve ben oturuyoruz, diğer daireninde içi yapılacak kaynıma, borcumuz komple bitince ayırabilirmşiz hesabı, kayınvalidem öyle diyor, eşimde onaylıyor. ben kabul etmem kaynımın evinin bitmesini desemde eşim öyle olacak diyor.
çünkü kaynım okuyodu şimdi askerde, yani o borcumuza hiç yardım etmezken, ben onun dairesinin bitmesini bekleyeceğim,,
saçmalığın bu kadarı yani.. böyle bi aile yapısı yok herhalde daha..

Eşinizin onaylama kısmı sorunlu, ya eşinizin aklına girecek bu işten vazgeçireceksiniz ya da çekmeye devam edeceksiniz. Dayanabilirseniz ne ala, ama bardak taşarsa ne demek istediğimi anlayacaksınız. Hele çalışmaya başlayın, bu sefer içten içe "ben çalışıyorum, kaynımla görüncem yiyor" düşüncesi sizi yiyip bitirecek. Çözüm iş bulmak değil, öncelikle keseyi ayırmak.

dedin ya de onaki havadan yağmıyor bunlar.
bak ne oldu bi keresinde,
benim kendi evimde şekerim bitti,kayınvalidemden şeker koydum kavonoza aldım, dedi banaki ohh sanki bakkal.................
dondum kaldım ya, diyemedim ona be gerizekalı sen alırken bakkal olmuyorda, ben eşim çalışıp getirdiğim halde mi bakkal oluyor.
böyle patavatsız birisiyle başa çıkılr mı sence.
eşim benden darılmasa, görümcemin yüzüne bile bakmam.

Son düzenleme:
Eşinizin onaylama kısmı sorunlu, ya eşinizin aklına girecek bu işten vazgeçireceksiniz ya da çekmeye devam edeceksiniz. Dayanabilirseniz ne ala, ama bardak taşarsa ne demek istediğimi anlayacaksınız. Hele çalışmaya başlayın, bu sefer içten içe "ben çalışıyorum, kaynımla görüncem yiyor" düşüncesi sizi yiyip bitirecek. Çözüm iş bulmak değil, öncelikle keseyi ayırmak.

en azından kendi aldığımı birirktirir ve eşiminki ilede ödemeleri yaparsak, ve onlarıda görmezsem, bi nebze mutlu olurum.
en azından çalışarak kafamı dağıtırım, manyadım bunları düşüne düşüne..

:)))) orasıda öyle, kesin derler, yanımızda durmak istemiyor diye. keseler zaten birde, ben aldığımı vermem kenara koyarım en azından bi gelirim olur.

Back
X