görümceden dertli:))

en azından kendi aldığımı birirktirir ve eşiminki ilede ödemeleri yaparsak, ve onlarıda görmezsem, bi nebze mutlu olurum.
en azından çalışarak kafamı dağıtırım, manyadım bunları düşüne düşüne..

evet bu mantıklı, hem kafanız dağılır hem birikim yaparsınız. ama dikkat olun, size de birisi için ev aldırmaya kalkmasınlar.

Kesemiz ortak olsun diyen aile, sen çalışınca seni bu kadar rahat bırakacağına ihtimal veriyor musun canım? Tam tersi senden beklentileri artar, karı-koca çalışıyorsunuz derler. Üstelik sen çalışmadan bankadaki paranı sayıp vermişsin eşinin üzülmemesi için, bir de çalışsan eşin borcumuz var dediğinde ne yapacaksın?

Sizin tek çözümünüz; önce eşinin aile bütçenizi kendinizin idare etmenizi kabul etmesi ve tabi ki sonrasında ailesiyle oluşacak olası tartışmadan dolayı keseleri ayırmaktan vazgeçmemesi..

yok daha taviz vermem, kendi çalıştığını versin ödesin nasıl idare ediyosa etsin, bugüne kadar üzülmesin diye verdim, ama üzülen ben oldum,
elime ne geçti, tebrik mi aldım yok.
kendi çalıştımı, kendimize olsa neyse, eşimin erkek kardeşinin dairesine asla vermem.

:)))) orasıda öyle, kesin derler, yanımızda durmak istemiyor diye. keseler zaten birde, ben aldığımı vermem kenara koyarım en azından bi gelirim olur.

Canım öncelikle siz iki aile olarak hesaplarınızı ayırmadığınız müddetçe, senden maddi olarak muhakkak yardım isterler. Senden istemeseler eşinden isterler. O da acındırır kendini sen de kabul etmek zorunda kalırsın. Eşine sor bakalım borç ne kadarmış, size düşen pay ne kadarmış? Ben olsam öncelikle bunları öğrenmek isterdim. Hesabınız ayrı olursa çalışıp birlikte öderiz dersin kocana ama bu şekilde hem işte hem evde daimi hizmet seni bekliyor olacak maalesef..:50:

Canım öncelikle siz iki aile olarak hesaplarınızı ayırmadığınız müddetçe, senden maddi olarak muhakkak yardım isterler. Senden istemeseler eşinden isterler. O da acındırır kendini sen de kabul etmek zorunda kalırsın. Eşine sor bakalım borç ne kadarmış, size düşen pay ne kadarmış? Ben olsam öncelikle bunları öğrenmek isterdim. Hesabınız ayrı olursa çalışıp birlikte öderiz dersin kocana ama bu şekilde hem işte hem evde daimi hizmet seni bekliyor olacak maalesef..:50:

şuan 2 taksit kredi kaldı (800+800) birde elden 2500tl ama, her ay ev gideri olsun yeni alınan şeyler olsun, kaynım askerde para gönder, kurban kesilecek para, evdeki görümcem 2.öğretim paralı okuyor, birde bebeğin masrafı, yani 6 aya belki ancak biter kendimize ait kısmı, kalan kaynımın evinin bitmesi ve düğün altın vs.

dedin ya de onaki havadan yağmıyor bunlar.
bak ne oldu bi keresinde,
benim kendi evimde şekerim bitti,kayınvalidemden şeker koydum kavonoza aldım, dedi banaki ohh sanki bakkal.................
dondum kaldım ya, diyemedim ona be gerizekalı sen alırken bakkal olmuyorda, ben eşim çalışıp getirdiğim halde mi bakkal oluyor.
böyle patavatsız birisiyle başa çıkılr mı sence.
eşim benden darılmasa, görümcemin yüzüne bile bakmam.

Öylesine sende patavatsız ol canım,, böyleleri sustukça azıtırlar

şuan 2 taksit kredi kaldı (800+800) birde elden 2500tl ama, her ay ev gideri olsun yeni alınan şeyler olsun, kaynım askerde para gönder, kurban kesilecek para, evdeki görümcem 2.öğretim paralı okuyor, birde bebeğin masrafı, yani 6 aya belki ancak biter kendimize ait kısmı, kalan kaynımın evinin bitmesi ve düğün altın vs.

Çok büyük bir mebla kalmamış canım bu borç sadece sizin evin borcu olup tamamen kendi üzerinize alsanız dahi ödenir bana kalırsa. Gerçi eşinin maaşını bilmiyorum ama sende 1-2 aya kadar bir iş bulup çalışsan ödenmeyecek birşey yok. Böyle ortak olunca hesap paranın kontrolünü yapamazsınız ki, bahsettiğin gibi biri mutfağına perde yaptırır, diğeri evine eşya alır sonu gelmez..

Çok büyük bir mebla kalmamış canım bu borç sadece sizin evin borcu olup tamamen kendi üzerinize alsanız dahi ödenir bana kalırsa. Gerçi eşinin maaşını bilmiyorum ama sende 1-2 aya kadar bir iş bulup çalışsan ödenmeyecek birşey yok. Böyle ortak olunca hesap paranın kontrolünü yapamazsınız ki, bahsettiğin gibi biri mutfağına perde yaptırır, diğeri evine eşya alır sonu gelmez..

evinde gözüm yok, gönlüm kalmadı ki bişeyde, tabi eşim öder, ama eşim diyorki erkek kardeşimin borcu bitene kadar para biriktirmem.(saçmalık desemde anlamıyor)

yaşadıklarını okudum ve bana pek yabancı gelmedi :) birebir aynı olmasada yaşadıklarını yaşıyorum.
benim görümcem yok ama 3 tane eltim var onlarlada sorunm yok sükür ama kaynanam biraz evlat ayırııyor
aynen sizde olduğu gibi.senin eşin iyi niyetiyle kazandığını ailesine veriyor ama annesi ve ablası bu iyi niyeti kullanıyor
sanki.tamam eşin hatalı parasını vermesin ama eminim annesine babasına acıdığından kıyamıyor veriyor parasını.
görümcende gelir annesi ama ayıp yani nasıl kıyıpta kardeşinin yiğeninin hakkını çatır çatır yer pes.ben asla kabul etmem şahsen.
kaynanam isterse servetini yedirsin umrumda değil ama benim ve çocuğumun rızkını yediriyorsa olmaz.bir oturmakta ayrı bi dert
bende aynı apartmanda oturuyorum aama şükürler olsun ki ne iniyorum ne gidiyorum eşimde çok anlayışlı bu konuda.bana anne gibi,
olsa elbet giderim görürüm ama çok haksızlıklar yaşadık bende eşimde ve en önemlisi eşimde bunun farkında.benim en büyük şansım bu.
dilerim senin eşinde anlar canım ne diyeyim insan evinde olmak istiyor sürekli aşağıda çok sıkıcı bi özelin olmaz kocanla bi muhabbetin olmaz
eminim öyledir.ama kendi evinde birebir yaşasan dünyanın en mutlu insanı olursun umarım herşey düzelir..

yaşadıklarını okudum ve bana pek yabancı gelmedi :) birebir aynı olmasada yaşadıklarını yaşıyorum.
benim görümcem yok ama 3 tane eltim var onlarlada sorunm yok sükür ama kaynanam biraz evlat ayırııyor
aynen sizde olduğu gibi.senin eşin iyi niyetiyle kazandığını ailesine veriyor ama annesi ve ablası bu iyi niyeti kullanıyor
sanki.tamam eşin hatalı parasını vermesin ama eminim annesine babasına acıdığından kıyamıyor veriyor parasını.
görümcende gelir annesi ama ayıp yani nasıl kıyıpta kardeşinin yiğeninin hakkını çatır çatır yer pes.ben asla kabul etmem şahsen.
kaynanam isterse servetini yedirsin umrumda değil ama benim ve çocuğumun rızkını yediriyorsa olmaz.bir oturmakta ayrı bi dert
bende aynı apartmanda oturuyorum aama şükürler olsun ki ne iniyorum ne gidiyorum eşimde çok anlayışlı bu konuda.bana anne gibi,
olsa elbet giderim görürüm ama çok haksızlıklar yaşadık bende eşimde ve en önemlisi eşimde bunun farkında.benim en büyük şansım bu.
dilerim senin eşinde anlar canım ne diyeyim insan evinde olmak istiyor sürekli aşağıda çok sıkıcı bi özelin olmaz kocanla bi muhabbetin olmaz
eminim öyledir.ama kendi evinde birebir yaşasan dünyanın en mutlu insanı olursun umarım herşey düzelir..

evet malesef öyle, kendi evin değil rahat edemiyorsun ve ayrıca o insanlardan pek hoşlanmıyorsun, çekilmiyoo işte bu şekilde.
eşin anlıyor seni valla kıymetini bil. aynı apartmandayz gtmem gelmem diyorsun (yani sık sık) ne güzel inş bende öyle olurum.

evet malesef öyle, kendi evin değil rahat edemiyorsun ve ayrıca o insanlardan pek hoşlanmıyorsun, çekilmiyoo işte bu şekilde.
eşin anlıyor seni valla kıymetini bil. aynı apartmandayz gtmem gelmem diyorsun (yani sık sık) ne güzel inş bende öyle olurum.

kesinlikle kendi evin gibi değil.inan yaşamayan bilemez bende ilk evlendiğimde sorunlar yaşadım
benim kaynanamda bir yiyelim içelim istiyordu ama ben baştan niyetimi belli ettm.birde sana bi tavsiye
eşini kendi evinde çok rahat ettir ne bileyim güzel yemekler hazırla süslen gerekirse evinde huzurlu olduğunu
bilsin.siz şimdi karı koca gibi değilsiniz ki ne muhabbet ne bi dertleşme yok belki gün geliyordur yan yana bile
oturmuyosunuzdur iş güç yemek yapmaktan.evine bağla o zaman eminim kendi gitmek istemeyecektir.

kesinlikle kendi evin gibi değil.inan yaşamayan bilemez bende ilk evlendiğimde sorunlar yaşadım
benim kaynanamda bir yiyelim içelim istiyordu ama ben baştan niyetimi belli ettm.birde sana bi tavsiye
eşini kendi evinde çok rahat ettir ne bileyim güzel yemekler hazırla süslen gerekirse evinde huzurlu olduğunu
bilsin.siz şimdi karı koca gibi değilsiniz ki ne muhabbet ne bi dertleşme yok belki gün geliyordur yan yana bile
oturmuyosunuzdur iş güç yemek yapmaktan.evine bağla o zaman eminim kendi gitmek istemeyecektir.

yani inşallah ama pek sanmıyorum, romantik değil, gerçi bende değilim gerçekciyim,
keşke bende baştan ayrı yemeye direnseydim.
eşim öyle yemekle arası iyi olan biri değil, yani iyi yemek yap, evde tut diyosun ya, o açıdan dedm,
birtek bebeğimize ilgisini seviyorum eşimin, ona çok değer veriyor, çok ilgileniyor,
görümcemin kızına dokundurtmamaya çalışıyor tek güzel yanı bu..

bak 1ay önce felandı, sevdiği pastadan yaptım, gel balkonda içelim dedm, annemi çağırayım dedi, düşün yani..

yani inşallah ama pek sanmıyorum, romantik değil, gerçi bende değilim gerçekciyim,
keşke bende baştan ayrı yemeye direnseydim.
eşim öyle yemekle arası iyi olan biri değil, yani iyi yemek yap, evde tut diyosun ya, o açıdan dedm,
birtek bebeğimize ilgisini seviyorum eşimin, ona çok değer veriyor, çok ilgileniyor,
görümcemin kızına dokundurtmamaya çalışıyor tek güzel yanı bu..

anladım canım ama biraz lazım romantik olmak.mesela bizim akşam yemeklerimiz en 1 saat muhabbet ederiz
konuşuruz dertleşiriz güleriz öyle anlamlı olur yanı o bakımdan dedim yemek yap beraber yiyin beraber zaman
geçirin.o iyi bal çocukla ilgilenmeseydi iyice sinir krizi geçirirdin Allah korusun

bak 1ay önce felandı, sevdiği pastadan yaptım, gel balkonda içelim dedm, annemi çağırayım dedi, düşün yani..

hadi beee bu kadarda olmaz hiç mi özel anınız olmıcak arkadaşım.senin eşin tam bir anne düşkünü yanlış
anlama ama öyle.ve bu çok zor bi durum.bi an önce kendine bağlamaya bak.tamam annesini atmaz kimse
ama eşiyle geçireceği zaman ayrı anne ayrı olmalı bu ne böylee

hadi beee bu kadarda olmaz hiç mi özel anınız olmıcak arkadaşım.senin eşin tam bir anne düşkünü yanlış
anlama ama öyle.ve bu çok zor bi durum.bi an önce kendine bağlamaya bak.tamam annesini atmaz kimse

oldu olacak geceleri de 3 kişi yatsınlar bari hey yarabbim. böyleleri delirtir adamı

aynen canım ya sinirim tepeme çıktı, bişey demedim gitti çağırdı Allahtan gelmedi annesi ama benim eşimle oturma hevesim kalmadıki,
anneside olsun yada arkadaşı olsun, yani evliliği aştık sanki 10 yıllık evliyiz gibi,

oldu olacak geceleri de 3 kişi yatsınlar bari hey yarabbim. böyleleri delirtir adamı

:):):):) ya tamam şimdi ben kendimi bebeğimi düşünüyorum, çok değerli ebnim için,
ama evlenirse ben onları zorla yanımda tutmamki,
eminim kendisi düzenli gelir yada gelmezse telde hatır sorarız yada biyerde otutur kahve içer dertleşiriz.
ama her zaman her zaman değil,
sonuçta evli ve yuvası var derim.

ayy bı arkadasım var,nısanlanmıstı nısanlısı altlı ustlu otururuz evın anahtarı annemde de olur,gelır arada bakar yemek yapar falan demıstı(arkadasım calısırsa dıye)benım akıllı bıdık da gayet işvelı cılvelıı olur mu aşkımm ya bı gun cat dıye kapıyı actıgında bızı koltukta sevişirken gorurse demıstı o oldu ,adam hemen vazgectı :)) yolunu yapacaksın

ha bana gelınce benımkıde oglumun evı kırar kapıyı gırerım dıyordu benımde tepem atınca en sonunda,bak annneeee evım sana herzaman acık telefon et,haber ver kapıyı cal kapım hep acık ,ama benım annem de dahıl oyle oglumun evı kızımın evı kapıyı kırar gırerım dıyemez kımse o zaman bu kapı duvar olur ,o artık evlı burası bızım evımız dedım:) sonrasında her seferınde hala laf etsede (çaktırmadan göya)telefon edıyor,

görümcek bende de var,evlerden ırak,en son ne o benım evıme ne ben onunkıne dedım o oldu:) darısı başına,kapını bacanı ayır bacım

Back
X