görümceler geleceklermiş :(

icetea17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
427
34
73
İstanbul
selam arkadaşlar

ben istanbula gelin geldim annemlerde kayınvalidemlerde ayın şehirdeler iki taraftanda gurbetteyiz. iki haftalk evliyim.Eşimle görücü usulü evlendik ama birbirimizi seviyoruz. Rabbim bozmasın. Nişanlıyken aileler yüzünden bir tartışmıştım.ben nişanı atar gibi oldum düğünden iki gün önce görümlerim filanda bu nedenle bana ve aileme karşı düğünde tavırlılardı.Düğünden sonra kayınvalidemlerde kaldık iki gün orda iyilerdi ama düğünde yaptıkları hiç hoş değildi. Şimdide beni geçen aramışlar "biz seni gelinimiz gibi değil kardeşimiz gibi görmek istiyoruz sen bize nasıl davranırsan bizde sana öyle davranırız diyor görümcem.Çok bozuldum bu lafına
iki günün biri beni arayıp yer yapıyorlar sen sıkılma biz geliriz diye

bende öyle kendimi koruyabilen bir insan değilim lafta söyleseler farkedemiyorum o an, geçtikten sonra bunu bana niye dediki diyorum ama iş işten geçmiş oluyo.
burada gelmelerine karşı çıksamda biliyorum onlar gelince hiçbirşey yokmuş gibi davranacam .aramızdada baya yaş farkı var biraz onunda etkisi oluyo. Gelmelerine yine birşey diyemem kendi kardeşleri gelebilirler ama laf edecekler laf söyleyecekler bunu çok iyi biliyorum. çünkü kendilerini hiç ezdirmezler şakayla bile birşey söyleyemezsin hemen cevabını alırsın

sizce ne yapsam nasıl davransam.
Eşime söylesem gelmeseler filan diye bu sefer kendi ailemin gelmesinide o problemli karşılayabilir.

Bu aceleleri neymiş?Görgüsüzlük yani bu kadar çabuk gelinmez ki...Ne düşüncesiz insanlar.Altta kalma ,sen de cevabını ver.

isterlerse 50 yas olsun aranızda yasın hiç önemi yok küçükte olsan büyükte olsan sana saygı duymak zorundalar.
geldikleri zaman ağırla ancak mkesafeni koy. abla falan deme siz diye hitap et. onların yanındada anneni ara konuş anneciğim falan diye sahipsiz sanmasınlar.

istanbulu çok seviyorlar burada derneklerde filan aktif faaliyetleri var bi yüz versem buradan çıkmayacaklar
birde ben öyle yemekten filanda çok anlamıyorum. Lise bitti üni başladı o bitti işe başladım derken bi anda evlendim ev işini bile ole pratik yapamıyorum

Dernekleri seviyorlarsa ev tutsunlar.Kardeşleri de olsa sizin ev otel değil.Evlenince mi kıymetli oldu kardeşleri?Yüz verme,surat salla.

evlenmeden önce buraya yılda bir kere geliyorlardı ondada ev temizliyorlardı eşim yalnız kalıyordu.
nişanlıyken hep onu söylediler hep temizliğe gittik bundan sonra gezmeye gidecez diye
bende öyle gelirsiniz tabi filan hiç birşey demiyordum onada bozuluyorlardı

açık açık söyle yemeğe falan girtişme dışardan söyle. ay aman ne bilim zor bir durum bu seferde arkandan konuşup hiç bişey bilmiyor derler. dışarı yemeğe çıkın.

kalacaklarmı sende

2 haftalık evli geline misafir olmaları enteresan ama kurduğun cümlelerden yarın geliyoruz demiyorlar anladığım kadarıyla. Sen sıkılma, arada geliriz diyorlar.

Eşine söylemek gibi bir hata yapma sakın. Ayrıca bu çok çirkin olur. Eğer sana laf sokarlarsa sen de cevabını ver, veremiyorsan da sus otur.

Ayrıca, görümceki kaygana vs gibi laflar sadece bana mı itici geliyor. Şahsen benim annem icin söylense cok zoruma gider.

burada kalacak başka yerleri yok
yemeği dışarıdan söyleme iyi fikirde dediğin gibi kesin laf ederler çünkü nişanlıyken kayınvalidem sürekli yemek öğren deyip duruyordu
eşime güzel yapıyorum çok beğeniyo " kendini aştın diyor bana çok hoşuna gidiyor onlar öyle gider laf ederlerse çok zoruma gider

Millete göre mi yaşayacaksın?Yok o bunu der,yok görümcem şunu,der...bIRak ...Ne derlerse desinler.Şikayetleri varsa gelmesinler.Dedikodu yaptıkları insanın evine neden giderler anlamam.Herkes otursun oturduğu yerde

maalesef haftaya filan buradalar.

evet itici geliyor olabilir ama şöyle bir durum var benimde erkek kardeşim var eğer ben onun eşinin herşeyini laf eder laf sokarsam oda bana desin diyecekte tabiki
nişanlıyken çok iyilerdi beraberken yolda birileri ile karşılaşsak ablalarım derdm görümcem demezdim hiç ama sonradan öyle oldular

umarım 2 haftalık gelinin evine yatılı gelecek kadar düşüncesiz değillerdir?

yazdıklarından anladığım kadarıyla ileriki tarihler için geliriz babında söylemişler.. hemen geliriz dememişler..

ay inanmıyorum ya benim görümcem kaynanam da 3haftalık evliyken bana yatılı geldiler. üstelik bana arayıp gelecez demediler. eşime demişler. eşim de akraba ziyaretimizde akraba söledi "haftaya annemler geliyo" diye öyle öğrendim.

benim kaynana da hep "bekarken gelirdik gezemezdik işe gleirdik şimdiz gezeriz" dedi. bekarken yılda bir gelirdi. temilik falan yapmazdı.

ben aman iyi görünem diye açtım telefon "istanbula geliyormuşsunuz bizde kalın" dedim ki zaten plan bizde kalmak. mükemmel yemekler yaptım. sarma bile yaptım. 3haftalık gelin olarak 10 çeşit yemek üstüne evim tertemiz bir bardak kaldırtmadım. üstüne kuzenlerini de getimrişler. evde olduk kaç kişi. 1 hafta kaldılar. yeni evliyiz utanıyoz. yanda onların oda odamızda bile yakşamaıyoruz. eşim habire işe gidiyor. sanki benim ailem gelmiş kalıyor. kaynana laf sokuyor, ben alışverişe gezmeye götürüyorum. yaranacam ya.

keşke benim görümcem de "kardeş gibi olsak" deeydi bi kere bile olsa. neyse bu 3. hafta gelmelerinden sonra. yolu düşeni bize kalmaya yolluyorlar. tanımıyom düğünümüze gelmeiş insanları. 4 4 lük ağırlıyorum yolluyorum. bi namım yürümüş memleketlerinde 4 4 lük gelin çok şanslısınız diye.. biz habire gidiyoruz. benim ailem 3aya kadar çaya bile gelmeidler bu arada bize. 2aylıkken biz kalmaya gittik...

neyse kıymetim akrabalrınca bilindi ama görümcem eltim kaynanam bilmedi. üstüne iltifatlar gelince bana kıskandılar. çok üztüme geldiler. en son yuvamı yıkmaya çalıştılar.

şimdi sen gelme desen ters teper. ama yeni evlinin evinde yatılı misafir zor oluyor inan. soğukluk oluyo kocanla aranda. benim eşim laf kondurmuyor ailesine de. 3haftalık gelin eivnde ne işin var? kocanın istememesi gerek.

sen şimdi ters gitsen vallaha ezerler seni. yeni evliyken kocalar aileci oluyor.

alttan al. iyi ilgilen. kocana da göster iyiliğini. bekle ve tavırlarını izle. gerçekten senle yakın olmak için uğraşıyolarsa bu evliliğin için çok ama çok iyi olur.

yok dertleri sana yamanmaksa ona göre tavır alırsın.

şimdi onlar 3haftalık geline gelmek isterlerse hatalı. ama eşine gelmesin dersen eşin 3 haftalıkken gelmek istemelrrinde problem olduğunu anlamaz sanki onları istemiyorsun gibi olur. senin aileni de istemez.

Merhaba canım,

Henüz yeni evlenmişsin hayırlı uğurlu yuvanız saadet dolu olsun inşaallah.Öncelikle burada gerçekten bu konuyu açtığınzı görünce okuyup öylesine geçecektim ama içinden boşuna açılmadı ki gerçekten yardım istediğini dair şöyle fikrim oluştu..Başlarda olumsuz cümlelere ya da tavırlara maruz kalmış olabilirsiniz.Görümceleri gelecek gelmelerinden rahatsız değil ama laf sokarlarsa diye şimdiden karın ağrısı oluşmuş.Sakın tabirim ağrınıza gitmesin durum için ifade etmek istedim.Bakın ben çok tecrübe kazanacak kadar evli değilim.2 yılı 2 ay geçti ancak.Ama durumun aynısı bende de oldu.Ama başta laf sokma vs ben duymadım.Evlendim balayından döndüğümde ertesi akşam görümcem eşi ve çocukları bendeydi .Sonraki zamanlarda da iki görümcem çocukları iki amca kızı ve onlarında çocukları 10 gün kaldık.İnan gerçekten iyi geçecek diye düşünürseniz iyi geçer.Hatta millet duyunca annemden ''leyla ne yapıyor o kalabalıkta vs alışık değildir diye '' annem hayretle beni izliyordu.Onlar mutfağa girip yemekleri hazırlıyor çıkarken temizliyor ohh miss ben pek bir şey yapmadım : ) zamanla zaten gidip gelmeler sıklaştıkça alıştık hatta eşimin akrabalarından biri dünya göz hastanesine gelmek için memleketinden geldi bir iki akşam bizde kaldılar iki kaderş ve çocukları.Gel zaman git zaman bu yaz hiç bir neden yokken 1 haftalığına geldiler bana.Vallahi çok seviyorum onları.Eşimin tam olarak nesi onuda bilmiyorum hala : )) İnanın restleşmek ,diş bilemek çok kolay.Hele ki kaş bük,sert cevap ver,kinayeli konuş laf geçir geçelim bunları.Bunları yapıpta kendide eşi de eşinin aileside mutlu olan birileri var mıdır bilemem.Neden dakika bir gol bir bizleri yakinen tanımayan sırf düğün psikolojisi ve ön yargılar yüzünden karşı tarafın hataları yüzünden kendinizi yanlış ifade edesiniz.Aslında siz misafirperversiniz ,aslında güleçsinizdir ama şimdiden lafını belirle ,taş üstüne taş koy,laf üstüne laf.Olmaz ki be gülüm.Kimileri mesafe işini başarabilir.Onu ayarlayabilirsiniz ama şimdiden plan vs geçelim.İnanın kendinizi hiç bir şey yok muş gibi sıfırlayın.Siz hizmetinizide samimiyetinizide her zamanki gibi yapın.Ayıp onların olsun.Bir de herşey nasıl başlarsa inanın öyle devam eder.

canım gelme diyemezsin tabi....

ama çok acele etmişler ya..görgüsüzlük bu....

geldiklerinde elinden geleni yap ama çok da abartma...

gene gelin gene beklerim deme uğurlarken...

çok da etraflarında pervane olma,yapman gerekeni yap o kadar....

çok yüz bulmasınlar ki zırp pırt gelmesinler....

ya iyi olmak iyi geçinmek varken bu 3 günlük dünyada, daha onlar gelmeden gardımı nasıl alarim diye düşünmek yanlış bence. evet kötü birşeyler yaşanmış ama annenle hiç mi kavga etmediniz siz?
güler yüz, tatlı dil.... yılanı bile deliğinden çıkarırmış. iyilik yapalım iyilik bulalım hanımlar. hepimiz belki görümceyiz belki görümce adayıyız.. rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın
inş dedikleri gibi hemen gelmezler ama daha 2 haftalık gelinmişsiniz... daha düzen bile kurulmamıştır. yada en fazla 1-2 gün kalıp giderler.
evlilik sadece 2 kişi arasında olmuyo. büyük bir aile olmak sizin elinizde. onlar ilk iyi niyetli adımlarını atmışlar...

ya aslında herkes haddini ve yerini bilse hiçbir sorun olmaz
bende görümceyim ne gider kardeşimde kalır rahatsızlık veririm ne yüzsüzlük yaparım :78:
davet ederlerse giderim etmezlerse kapısından içeri adımımı atmam
kardeşimizin yada oğlumuzun evi bizim evimiz edasında olan insanlara da sinir oluyorum :84:
emrivaki yapan insanlardan da nefret ediyorum:95:
bir insanda anlayış olucak anlayışsız insanlarla baş etmesi zor
konu sahibi arkadaşın yapıcağı bişey yok malesef daha yeni evli olduğu için fazla tepki vermemek gerekli biraz sabır sen üzerine düşeni yap eşler herşeyin farkındalar ama dile getirmiyolar
Allah yardımcısı olsun...

Bırak gelsinler...

Hem büyüdüğünü hem de büyüklüğünü göster...

Kendin ol, yemek konusundada bildiklerini yap bulduklarını yesinler...

Sen ne kadar rahat olursan onlar o kadar susar diye düşünüyorum...

bu lafta ne var?benmi anlayamadım.görümcekler denmesi için büüyük bir neden lazımdır.hiç de öyle kendini savunamayan "ah yazıık" birisi olduğunuzu düşünmüyorum düğünden önce aileler yüzünden tartışıp iki gün kala nişanı atıyorsanız eğer.yengeler yengeç olmasa görümceler görümcek olmazdı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…